Tőzsdei árfolyamok

VIG Alapkezelő: Választás előtt Lengyelország - jó beszállási pont jöhet a varsói tőzsdén
2023 szeptember 21.   ProfitLine
Rendkívül jól indult az év a lengyel részvénypiac számára, főként a bankszektor kimagasló teljesítménye miatt nyár közepére már 20% feletti teljesítményt ért el a legnagyobb helyi tőzsdei cégek átlagos árfolyam változását mérő WIG20 index.
Új cég debütált ma a tőzsdén, felrobbant az árfolyam
2023 szeptember 19.   Portfolio
Kilőtt a Nasdaq-on ma debütált Instacart árfolyama, ami arra utal, hogy erősödik a befektetők kockázati étvágya az új tőzsdei bevezetések iránt. Az Arm múlt heti bevezetése után ez már a második nagyvolumenű tranzakció volt az USA-ban, amely jelentős érdeklődést generált.
Új cég debült ma a tőzsdén, felrobbant az árfolyam
2023 szeptember 19.   Portfolio
Kilőtt a Nasdaq-on ma debütált Instacart árfolyama, ami arra utal, hogy erősödik a befektetők kockázati étvágya az új tőzsdei bevezetések iránt. Az Arm múlt heti bevezetése után ez már a második nagyvolumenű tranzakció volt az USA-ban, amely jelentős érdeklődést generált.
Itt a magyar tőzsde legújabb főnixe - Ezt a feltámadást még sokáig emlegetjük
2023 szeptember 19.   Portfolio
Látványos feltámadást mutat a Magyar Telekom részvénye tavaly ősz óta, és a napokban ismét lendületet kapott a részvény, miután a cég vezetője Orbán Viktornál járt, és a távközlési pótadó, valamint a közműadó kivezetésének ígéretével távozott. Ez egy újabb lökést adott az árfolyamnak, amit az újraéledő osztaléksztori és a javuló növekedési kilátáso
Korányi G. Tamás: ha jövőre kamatcsökkenések lesznek, az jót tesz majd az arany árának is
2023 szeptember 17.   Infostart
A kamatemelések ellenére jól tartja magát az arany árfolyama. A nemesfém ismét olyan árszintre került, amelyet utoljára 2022 áprilisában jegyeztek fel. Az okokról és a további kilátásokról Korányi G. Tamás tőzsdei szakértő beszélt az InfoRádióban.
Szunnyadó piac éledezik - Érkeznek az új tőzsdesztárok?
2023 szeptember 17.   Portfolio
A héten lezajlott az év legnagyobb tőzsdei bevezetése, miután a chipdizájnokat tervező Arm részvényeit bevezették a Nasdaqra. Az IPO nagy sikernek mondható, hiszen a többszörös túljegyzés történt a részvényekre, és a debütálás után kilőtt az Arm árfolyama. A tranzakció kapcsán felerősödtek azok a hangok, melyek szerint a hosszú ideje szunnyadó IPO
Bombasiker lett az év legnagyobb tőzsdei bevezetése
2023 szeptember 15.   Portfolio
A tegnapi tőzsdei debütálás bombasiker volt az idei év legnagyobb tőzsdei bevezetését bonyolító Arm számára. A vállalat részvényárfolyama csaknem 25 százalékkal emelkedett a bevezetési ár fölé, majd a zárás után még tovább menetelt felfelé az árfolyam. Az IPO sikere egyesek szerint fordulatot jelenthet az elsődleges nyilvános részvénykibocsátások p
Az augusztus nem sikerült jól az agrárcégeknek a tőzsdén
2023 szeptember 6.   Agrofórum
Az augusztus főleg árfolyamcsökkenést hozott a 25 vizsgált, agráriumhoz kötődő cégnél, hiszen 19 vállalat tőzsdei árfolyama mínuszban zárt saját devizában nézve, 6 vállalaté pedig emelkedett. Júliusban fordított volt az arány, míg a június is főleg árfolyamemelkedést hozott, akkor 17 vállalat tőzsdei árfolyama emelkedett és 8 vállalaté pedig csökke
Pirosban nyitott a pesti tőzsde, megbillent a Mol árfolyama
2023 szeptember 5.   vg.hu
.
Zöldben nyitott a pesti tőzsde, hatalmasat ugrott az OTP árfolyama
2023 szeptember 4.   vg.hu
.
Top 3 előrejelzés: Ez vár a Bitcoin, Ethereum és Ripple árfolyamára – A $WSM jobb befektetés lehet
2023 szeptember 3.   BitcoinBázis
Hosszú passzív időszak után végre ismét lehetett valami izgalmat tapasztalni a kriptoszektorban, hála a Grayscale győzelmének az amerikai tőzsdefelügyelet felett.
Másodpercek alatt szakadt be a Richter
2023 augusztus 30.   Portfolio
Elromlott a hangulat a nemzetközi piacokon, amivel összhangban a magyar tőzsde is esik kora délután. A hazai piacon a Richter árfolyama produkált érdekes mozgásokat, miután másodpercek leforgása alatt csúnya mínuszba került a papír, különösebb hír nélkül.
Szárnyalás után tovább esik az Opus
2023 augusztus 29.   Portfolio
Az európai piacokon látott tendenciával összhangban emelkedik a magyar tőzsde, a blue chipek kivétel nélkül pluszban vannak. Szembemegy azonban a jó hangulattal az Opus, melynek árfolyama tovább esik a korábbi rali után.
Nem várt helyről érkezett az év legjobb nagy tőzsdei bevezetése, elszállt az árfolyam
2023 augusztus 29.   Portfolio
A PT Amman Mineral Internasional indonéziai bányavállalat árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben az idén nagy volumenű tranzakció keretében tőzsdére ment cégek közül. Július 7-i debütálása óta a vállalat árfolyama 153 százalékkal emelkedett, ami a legnagyobb azon 32 tőzsdei bevezetés közül, amelyek során a cégek idén legalább 500 millió dollár
Szárnyalt a Mol, csúnyán megütötték az Opust
2023 augusztus 23.   Portfolio
Mind a 4 hazai blue chip pluszban zárta a kereskedést, legnagyobb mértékben a Mol részvényei emelkedtek. A nap legfontosabb magyar tőzsdei sztorija az Opus közel 30 százalékos esése volt, ami azután következett, hogy június óta már csaknem négyszeresére emelkedett a vállalat részvényeinek árfolyama.
Az elszálló állampapírhozamok ölhetik meg a tőzsdei bikát
2023 augusztus 22.   Portfolio
Az emelkedő amerikai állampapírhozamok miatt elkezdhetnek azon gondolkodni a befektetők, hogy vajon a hozamemelkedés milyen mértékben fog kárt okozni a piac kockázatosabb területein, és mennyire fog negatívan hatni arra a ralira, amely idén a részvényektől kezdve a bitcoinig számos eszköz árfolyamán felfelé lökte.
Az elszálló állampapír hozamok ölhetik meg a tőzsdei bikát
2023 augusztus 22.   Portfolio
Az emelkedő amerikai állampapír hozamok miatt elkezdhetnek azon gondolkodni a befektetők, hogy vajon a hozamemelkedés milyen mértékben fog kárt okozni a piac kockázatosabb területein, és mennyire fog negatívan hatni arra a ralira, amely idén a részvényektől kezdve a bitcoinig számos eszköz árfolyamán felfelé lökte.
Ma sem nyugszik a magyar tőzsde sztárpapírja
2023 augusztus 22.   Portfolio
A nemzetközi piacokhoz hasonlóan a magyar tőzsde is mérsékelt emelkedéssel indította a mai napot. A reflektorfény viszont megint az Opuson van, hiszen ma reggel is kifejzetten erősen indítja a napot a részvény, így a rali június eleji indulása óta már több mint négyszeresére nőtt az árfolyama.
Az állampapír-befektetések feletti hozamot kínál a magyar tőzsde kedvenc osztalékrészvénye
2023 augusztus 17.   vg.hu
A jelenlegi árfolyam és a konzervatív osztalékvárakozások szerint 12 százalék hozamot tehet zsebre, aki ANY Nyomda-részvényt tart.
Korrekcióban a magyar tőzsde
2023 augusztus 15.   Portfolio
A kereskedési idő felénél mind a 4 hazai blue chip árfolyama mínuszban van, legnagyobb mértékben pedig az OTP részvényei esnek.