Családi pótlék

Nem kapott volna családi pótlékot a leszbikus pár
2020 július 3.   Startlap
Réka és Mónika két gyereket nevelnek és bejegyzett élettársi kapcsolatban élnek, és erre hivatkozva próbáltak családi pótlékot igényelni. A szegedi kormányhivatal akadályt gördített eléjük, ők perre mentek volna, ám egyszer csak mégis megítélték nekik a támogatást.
Nem kapott volna családi pótlékot a leszbikus pár
2020 július 3.   Hírstart
Réka és Mónika két gyereket nevelnek és bejegyzett élettársi kapcsolatban élnek, és erre hivatkozva próbáltak családi pótlékot igényelni. A szegedi kormányhivatal akadályt gördített eléjük, ők perre mentek volna, ám egyszer csak mégis megítélték nekik a támogatást.
Nem kapott volna családi pótlékot a leszbikus pár
2020 július 3.   NLC
Réka és Mónika két gyereket nevelnek és bejegyzett élettársi kapcsolatban élnek, és erre hivatkozva próbáltak családi pótlékot igényelni. A szegedi kormányhivatal akadályt gördített eléjük, ők perre mentek volna, ám egyszer csak mégis megítélték nekik a támogatást.
A kormányhivatal eláll a pertől, mégis biztosítja a családi pótlékot a leszbikus anyukának
2020 július 3.   Hírstart
Jó hírről számolt be a Háttér Társaság: mégis jár a családi pótlék azonos nemű bejegyzett élettársa gyermeke után annak az anyának, akitől korábban ezt Budapest Főváros Kormányhivatala jogellenesen megtagadta. A per elkerülése érdekében a Kormányhivatal saját hatáskörben módosította korábbi határozatát. Réka és Mónika 2014-ben ismerkedtek meg, az
Petíció indult azért, hogy emeljék a duplájára a családi pótlék összegét
2020 július 1.   168 Óra Online
Petíció indult az aHang közösségi platformon azért, hogy a döntéshozók duplázzák meg a családi pótlékot. A kezdeményezést az Esély Labor Egyesület (ELE) és a Méltó Megélhetés Munkacsoport (MMMCs) indította el. Álláspontjuk szerint a jelenlegi járványhelyzet miatt családok százezrei veszíthetik el bevételeiket vagy azok egy részét, és közös érdekünk
Családi pótlék - Mikor érkezik a júliusi családi pótlék, mikor utalják?
2020 július 1.   ProfitLine
Mikor fogja átutalni a MÁK (a Magyar Államkincstár) az idei évi július havi családi pótlékot? Július hónap elején valójában a június havi (az a június hónapra járó) családi pótlék fog megérkezni minden arra jogosult ember számára. Mutatjuk a pontos határidőt, és azt is megtudhatod cikkünkből, hogy az év hátralévő részében, az egyes hónapokban mikor
Nem bírná el a költségvetés a családi pótlék megduplázását
2020 június 22.   Hírstart
A román kormány az alkotmánybíróságon támadja meg a családi pótlék megkétszerezéséről szóló törvényt.
Szociális minimumjövedelemmel, dupla családi pótlékkal indulna 2021-nek az MSZP
2020 június 11.   Népszava
És ez csak két jelentős változtatás a sok közül, amit a szocialisták javasoltak a jövő évi költségvetés tervezéséhez.
Az Mszp a családi pótlék megduplázását követeli
2020 június 11.   Ez a lényeg
Bangóné Borbély Ildikó az Mszp Facebook oldalán tette közzé követeléseiket. Az extra segítség éppen azoknak nyújtana támogatást, akiknek a Fidesz-csürhe hátat fordított.
Duplázna, szélesítene, felszámolna - így írná át a 2021-es költségvetést az ellenzék
2020 június 11.   Menedzsment Fórum
Béremelés, nyugdíjemelés, útépítés, a családi pótlék duplázása - egyebek mellett inkább ezekre költene az ellenzék a 2021-es költségvetésből. Találomra szemezgettünk a több száz ellenzéki törvénymódosító javaslat közül.
Gyurkó Szilvia: Nincsenek eszközök a valódi megelőzésre, amikor 800 gyerekenként 1 iskolapszichológus van
2020 június 5.   ATV
A kormány az Országgyűlés elé terjesztette az iskolai erőszak megelőzéséről szóló törvényjavaslatot, amely azt is tartalmazza, ha egy diákot erőszakos cselekmény miatt elítélnek, annak egy évig ne járjon családi pótlék. A helyzetet Gyurkó Szilvia értékelte.
Gumibotot és bilincset is használhat az iskolarendőr
2020 június 4.   24.hu
A törvényjavaslatból az is kiderült, hogy milyen esetekben vonhatják meg a családi pótlékot.
Megduplázzák a családi pótlékot - de nem nálunk
2020 június 4.   ProfitLine
A román parlament másodszor is a családi pótlék megkétszerezése mellett szavazott szerdán azzal, hogy elutasította a januárban elfogadott sürgősségi kormányrendeletet, amely augusztus 1-jéig elhalasztotta volna a pótlék korábban már megszavazott, száz százalékkal történő emelését.
Itt a kormány javaslata: a családi pótlékot is elvehetik az erőszakos diákok szüleitől
2020 június 3.   Portfolio
Az Országgyűlés elé terjesztette a kormány az iskolai erőszak megszüntetéséről és megelőzéséről szóló törvényjavaslatot, amely szükség esetén lehetőséget biztosít a gyors, erős, hatékony fellépésre az iskolai erőszakot elkövetők ellen - közölte Horváth László fideszes parlamenti képviselő szerdán sajtótájékoztatón.
A román parlament a családi pótlék megkétszerezése mellett szavazott
2020 június 3.   Mandiner
A román honatyák elutasították a januárban elfogadott sürgősségi kormányrendeletet, amely augusztus 1-jéig elhalasztotta volna a pótlék korábban már megszavazott emelését.
Meg lehet majd vonni a családi pótlékot egy évre? - ezt válaszolta Novák Katalin
2020 június 3.   ATV
Minden olyan javaslat, ami az iskolai erőszak megelőzését tudja szolgálja, az jó, “meg kell vizsgálni, hogy mi az ehhez vezető út” - ezt mondta Novák Katalin családügyi államtitkár az ATV kérdésére, miszerint tudják-e támogatni Horváth Lászlónak, a gyöngyöspatai térség fideszes képviselőjének a javaslatát, hogy az iskolai erőszak miatt elítélt fiat
Családi pótlék - Mikor érkezik a júniusi családi pótlék, mikor utalják azt?
2020 június 1.   ProfitLine
Mikor fogja átutalni a MÁK (a Magyar Államkincstár) az idei évi június havi családi pótlékot? Június hónap elején valójában a május havi (az a május hónapra járó) családi pótlék fog megérkezni minden arra jogosult ember számára. Mutatjuk a pontos határidőt, és azt is megtudhatod cikkünkből, hogy az év hátralévő részében, az egyes hónapokban mikorra
Iskolaőrség: Nyugalmazott rendőröket is várnak
2020 május 31.   ATV
Megvonná a kormány a családi pótlékot azoknak a gyermekeknek és fiataloknak a szüleitől, akik erőszakosan viselkednek az iskolában. Horváth László miniszterelnöki megbízott szerint a kormány az iskolai erőszak visszaszorításért, több más szigorítást is bevezet, például iskolaőrséget hoz létre. Ennek soraiba többek között nyugalmazott rendőröket is
Egy évre elvennék a családi pótlékot, ha a gyereket iskolai erőszak miatt elítélik
2020 május 30.   Hírstart
Horváth László miniszterelnöki megbízott szerint az erőszak gyökere nem az iskolákban van, hanem a családban és a társadalmi környezetben, ahol a gyerek megtanulja a viselkedési mintákat.
Elvennék a családi pótlékot, ha erőszak miatt elítélik a gyereket
2020 május 30.   Hírstart
Az erőszakot az iskolából ki kell vezetni, az ezt célzó törvényjavaslatok egy része már az Országgyűlés előtt van - mondta Horváth László miniszterelnöki megbízott az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.