Egykulcsos adó

Egy százalékos adóemeléssel növelhetnék minden pedagógus és egészségügyi dolgozó bérét?
2018 december 29.   ATV
A Magyar Nemzeti Bank volt elnöke nem ért egyet azzal, hogy 9 százalék legyen a személyi jövedelmi adó, mert szerinte az egykulcsos adó önmagában káros. Surányi György arról is szólt, hogy bár a verseny híve a munkaerőpiacon is, nem ért egyet a munka törvénykönyvének módosításával.
Sokkal több magyar visz haza havi 100 ezer forintnál is kevesebbet, mint gondoltuk
2018 november 7.   Napi
Az egykulcsos adórendszer konzerválja a torz bérelosztást a Policy Agenda kutatásai szerint, amiből kiderült, hogy a társadalom alsó fele keres együtt annyit, mint a felső 10 százalék.
Az egykulcsos adórendszer átalakítását szeretné elérni a szakszervezeti szövetség
2018 október 8.   GazdaságPortál
A Policy Agenda mérése szerint Magyarországon a munkavállalók kétharmadának a bére nem éri el az átlagbért, ami a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közlése szerint 2018. májusában bruttó 327 486 forint volt, ezen a helyzeten pedig elsősorban az adórendszer átalakításával, a több kulcsos adórendszer bevezetésével lehet segíteni – mondta Kordás Lás
Átalakítaná az egykulcsos adórendszert a szakszervezeti szövetség
2018 október 8.   hirado.hu
A többkulcsos adórendszert vezetnék be.
A szegények nem tudnak elég hangosan gágogni, meg is kopasztják őket
2018 október 4.   168 Óra Online
Az egykulcsos adó perverz újraelosztás, társadalmi feszültségeket kelt – mondja Adrian Sinfield, az Edinburgh-i Egyetem emeritus professzora, aki Ferge Zsuzsával tartott előadást az MTA Szociológiai Intézetében a brit és a magyar adórendszer társadalmi hatásairól.
Elkészült a jövő évi költségvetés terve: július 20-án szavaz róla a parlament
2018 június 13.   Hírstart
Jövőre is marad az egykulcsos, 15 százalékos személyi jövedelemadó, amely az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban. A tej, tojás, sertés- és csirkehús, hal és egyéb alapvető élelmiszerek továbbra is az 5 százalékos áfakörbe tartoznak majd.
Elkészült a jövő évi költségvetés terve: július 20-án szavaz róla a parlament
2018 június 13.   888
Jövőre is marad az egykulcsos, 15 százalékos személyi jövedelemadó, amely az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban. A tej, tojás, sertés- és csirkehús, hal és egyéb alapvető élelmiszerek továbbra is az 5 százalékos áfakörbe tartoznak majd.
Marad az egykulcsos, 15 százalékos személyi jövedelemadó
2018 június 13.   Propeller
Jövőre is marad az egykulcsos, 15 százalékos személyi jövedelemadó, amely az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter szerdán a Parlamentben, mielőtt Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének átnyújtotta a 2019. évi költségvetési törvény tervezetét. Az elmúlt évek célzott áfacsökkentéseit is megtartja a kormá
Itt az új költségvetés - Varga Mihály mindent elárult
2018 június 13.   Hírstart
Marad az egykulcsos, 15 százalékos szja, cserébe az 5 százalékos termékadók is.
Itt az új költségvetés - Varga Mihály mindent elárult
2018 június 13.   Privátbankár
Marad az egykulcsos, 15 százalékos szja, cserébe az 5 százalékos termékadók is.
Benyújtották a 2019-es évi költségvetési törvényjavaslatot
2018 június 13.   orientpress
Jövőre is marad az egykulcsos, 15 százalékos személyi jövedelemadó, amely az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban ‒ mondta Varga Mihály pénzügyminiszter szerdán a Parlamentben, mielőtt Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének átnyújtotta a 2019. évi költségvetési törvény tervezetét.
Varga: Marad az egykulcsos, 15 százalékos szja
2018 június 13.   Lokál
Jövőre is marad az egykulcsos, 15 százalékos személyi jövedelemadó, amely az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter szerdán a Parlamentben, mielőtt Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének átnyújtotta a 2019. évi költségvetési törvény tervezetét.
A kata választásálló, az egykulcsos szja bukhat
2018 március 26.   24.hu
Nehéz abban a kérdésben áttörést elérni, hogy szinte nemzeti sport az adóelkerülés. Így fognának hozzá a pártok.
Szijjártó: „Modernkori ipari forradalom zajlik”
2018 március 9.   orientpress
Szijjártó Péter az NI Hungary Kft. új épületének alapkőletételén kiemelte: ma Magyarországon vannak Európa legalacsonyabb adói, az egyetlen egyjegyű társasági adó, a legalacsonyabb egykulcsos személyi jövedelemadó, a gazdasági fejlődés üteme pedig tartósan 4 százalék feletti, miközben a munkanélküliség 3,8 százalék.
Vagyonelkobzást ígér Karácsony Gergely
2018 március 3.   Klubrádió
Antikorrupciós ügyészség létrehozását és vagyonelkobzást ígért Karácsony Gergely. Az MSZP – Párbeszéd szövetség miniszterelnök-jelöltje azt mondta, nem fognak lopni és, amit elloptak, az visszajár. 10 pontban összegzett vállalásai között szerepel még az Uniós pénzek hatékonyabb, emberközpontú felhasználása, a nyugdíjak igazságosabbá tétele, a színvonalasabb egészségügyi ellátás, az oktatás…
Meghaladhatja a 13 ezermilliárd forintot a teljes bevétel
2017 szeptember 29.   VG
Bár az elmúlt években is jelentős változások történtek az adórendszerben – elég az egykulcsos szja-ra vagy az egy számjegyű társasági adóra gondolni –, talán a legjelentősebb átalakítás 2018-tól lesz.
Ezt meri tenni a nyugdíjasokkal a politika - amiről sokan hallgatnak
2017 augusztus 21.   Napi
Nagy felelőtlenség a magyar nyugdíjrendszer összeomlásával, a nyugdíjak drasztikus csökkenésével ijesztgetni. Eközben viszont több, igen ritkán hangoztatott dolog létezik, ami jelentősen ronthatja nyugdíjasok millióinak pozícióit: így különös módon az oktatás átalakítása, a kivándorlás, valamint az egykulcsos adórendszer. Egyebek közt ezekről nyila
Adó mint társadalompolitikai eszköz - Megjelent az új Pénzügyi Szemle
2017 július 19.   Jogi Fórum
A Pénzügyi Szemle legújabb száma az adózást helyezi a fókuszába. A témakör négy tanulmánya választ ad olyan izgalmas kérdésekre, mint hogy melyik adónk legyen egykulcsos, hogyan alakul a bérhányad a magyar gazdaságban, milyen hatásai vannak a hazai család- és otthonteremtési adókedvezményeknek, illetve hogyan érinti Magyarországot az offshore jelenség. A fókusz tanulmányokon kívül további három…
Eddig 450 milliárd tao-forintot csatornáztak a magyar sportba
2017 július 11.   Menedzsment Fórum
És az attrakció Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint zavartalanul folytatódhat tovább, mert az egykulcsos adóval is stabil marad a rendszer.
Az egykulcsos adóval is stabil marad a TAO-rendszer
2017 július 11.   M4 Sport
Kiszámítható és tervezhető sportfinanszírozási csatorna marad a társaságiadó-kedvezmény rendszere.