Egykulcsos adó

Elkészült a jövő évi költségvetés terve: július 20-án szavaz róla a parlament
2018 június 13.   Hírstart
Jövőre is marad az egykulcsos, 15 százalékos személyi jövedelemadó, amely az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban. A tej, tojás, sertés- és csirkehús, hal és egyéb alapvető élelmiszerek továbbra is az 5 százalékos áfakörbe tartoznak majd.
Elkészült a jövő évi költségvetés terve: július 20-án szavaz róla a parlament
2018 június 13.   888
Jövőre is marad az egykulcsos, 15 százalékos személyi jövedelemadó, amely az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban. A tej, tojás, sertés- és csirkehús, hal és egyéb alapvető élelmiszerek továbbra is az 5 százalékos áfakörbe tartoznak majd.
Marad az egykulcsos, 15 százalékos személyi jövedelemadó
2018 június 13.   Propeller
Jövőre is marad az egykulcsos, 15 százalékos személyi jövedelemadó, amely az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter szerdán a Parlamentben, mielőtt Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének átnyújtotta a 2019. évi költségvetési törvény tervezetét. Az elmúlt évek célzott áfacsökkentéseit is megtartja a kormá
Itt az új költségvetés - Varga Mihály mindent elárult
2018 június 13.   Hírstart
Marad az egykulcsos, 15 százalékos szja, cserébe az 5 százalékos termékadók is.
Itt az új költségvetés - Varga Mihály mindent elárult
2018 június 13.   Privátbankár
Marad az egykulcsos, 15 százalékos szja, cserébe az 5 százalékos termékadók is.
Benyújtották a 2019-es évi költségvetési törvényjavaslatot
2018 június 13.   orientpress
Jövőre is marad az egykulcsos, 15 százalékos személyi jövedelemadó, amely az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban ‒ mondta Varga Mihály pénzügyminiszter szerdán a Parlamentben, mielőtt Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének átnyújtotta a 2019. évi költségvetési törvény tervezetét.
Varga: Marad az egykulcsos, 15 százalékos szja
2018 június 13.   Lokál
Jövőre is marad az egykulcsos, 15 százalékos személyi jövedelemadó, amely az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter szerdán a Parlamentben, mielőtt Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének átnyújtotta a 2019. évi költségvetési törvény tervezetét.
A kata választásálló, az egykulcsos szja bukhat
2018 március 26.   24.hu
Nehéz abban a kérdésben áttörést elérni, hogy szinte nemzeti sport az adóelkerülés. Így fognának hozzá a pártok.
Szijjártó: „Modernkori ipari forradalom zajlik”
2018 március 9.   orientpress
Szijjártó Péter az NI Hungary Kft. új épületének alapkőletételén kiemelte: ma Magyarországon vannak Európa legalacsonyabb adói, az egyetlen egyjegyű társasági adó, a legalacsonyabb egykulcsos személyi jövedelemadó, a gazdasági fejlődés üteme pedig tartósan 4 százalék feletti, miközben a munkanélküliség 3,8 százalék.
Vagyonelkobzást ígér Karácsony Gergely
2018 március 3.   Klubrádió
Antikorrupciós ügyészség létrehozását és vagyonelkobzást ígért Karácsony Gergely. Az MSZP – Párbeszéd szövetség miniszterelnök-jelöltje azt mondta, nem fognak lopni és, amit elloptak, az visszajár. 10 pontban összegzett vállalásai között szerepel még az Uniós pénzek hatékonyabb, emberközpontú felhasználása, a nyugdíjak igazságosabbá tétele, a színvonalasabb egészségügyi ellátás, az oktatás…
Meghaladhatja a 13 ezermilliárd forintot a teljes bevétel
2017 szeptember 29.   VG
Bár az elmúlt években is jelentős változások történtek az adórendszerben – elég az egykulcsos szja-ra vagy az egy számjegyű társasági adóra gondolni –, talán a legjelentősebb átalakítás 2018-tól lesz.
Ezt meri tenni a nyugdíjasokkal a politika - amiről sokan hallgatnak
2017 augusztus 21.   Napi
Nagy felelőtlenség a magyar nyugdíjrendszer összeomlásával, a nyugdíjak drasztikus csökkenésével ijesztgetni. Eközben viszont több, igen ritkán hangoztatott dolog létezik, ami jelentősen ronthatja nyugdíjasok millióinak pozícióit: így különös módon az oktatás átalakítása, a kivándorlás, valamint az egykulcsos adórendszer. Egyebek közt ezekről nyila
Adó mint társadalompolitikai eszköz - Megjelent az új Pénzügyi Szemle
2017 július 19.   Jogi Fórum
A Pénzügyi Szemle legújabb száma az adózást helyezi a fókuszába. A témakör négy tanulmánya választ ad olyan izgalmas kérdésekre, mint hogy melyik adónk legyen egykulcsos, hogyan alakul a bérhányad a magyar gazdaságban, milyen hatásai vannak a hazai család- és otthonteremtési adókedvezményeknek, illetve hogyan érinti Magyarországot az offshore jelenség. A fókusz tanulmányokon kívül további három…
Eddig 450 milliárd tao-forintot csatornáztak a magyar sportba
2017 július 11.   Menedzsment Fórum
És az attrakció Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint zavartalanul folytatódhat tovább, mert az egykulcsos adóval is stabil marad a rendszer.
Az egykulcsos adóval is stabil marad a TAO-rendszer
2017 július 11.   M4 Sport
Kiszámítható és tervezhető sportfinanszírozási csatorna marad a társaságiadó-kedvezmény rendszere.
Egykulcsos adóval is stabil maradhat a TAO-rendszer Magyarországon
2017 július 11.   VG
Az egységesen 9 százalékos adókulccsal is kiszámítható és tervezhető sportfinanszírozási csatorna marad a társaságiadó-kedvezmény rendszere (TAO) – mondta lapunknak Szabó Tünde. A sportért felelős államtitkár beszélt a visszavont olimpiai pályázat tanulságairól, a közelgő vizes világbajnokság kiadásairól és arról is, mi kerülhet a röplabda helyér
Döbbenetes a középosztály lemaradása a leggazdagabbakhoz képest - itt vannak az adatok
2017 július 4.   HVG
Tisztán látszik, hogy reáljövedelmét a két felső réteg tudta érdemben növelni az elmúlt hat évben, a legszegényebbek a kanyarban sincsenek, de a sorvadó középosztály sem nagyon. A GKI szerint az egyenlőtlenségek növekedése főleg az egykulcsos adónak, továbbá a szociálpolitikában történt változtatásoknak tudható be.
Nincs aki, jobban sarcolná a szegényeket Orbánéknál
2017 április 13.   Menedzsment Fórum
A többi országhoz képest Orbánék rendkívüli módon sarcolja az alacsony fizetésűeket, ellenben a magaskeresetűekkel "hímes tojásként" bánik. Mindez köszönhető az egykulcsos szja-nak és az adójóváírás kivezetésének.
Magyarország nem lesz többé összeszerelő-műhely? Nagyot ígérünk az amerikai cégeknek
2017 március 24.   Privátbankár
Tavaly 19, idén 17 pontból álló javaslatcsomagról tárgyalt az Amerikai Kereskedelmi Kamarával a kormány - egyebek közt ennek köszönhetjük a 9 százalékos, egykulcsos társasági adót is. Szijjártó Péter szerint sok az átfedés a javaslatok és a kormány tervei között, négy területet külön kiemelt ezek közül. Azt is elmondta, hogyan állunk a Tesla-gyárért vívott küzdelemben.
Igazságosabb adórendszer a többkulcsos? Pogátsa Zoltánt kérdeztük
2016 december 19.   GazdaságPortál
Ősinek mondható már-már a vita, hogy melyik adórendszer az igazságosabb: a “flat” vagy a progresszív? Érvek többnyire mindkét oldalon vannak. Pogátsa Zoltán szerint a több sávos adórendszer igazságosabb társadalmat eredményez. Egy részletes interjúban fejtette ki, hogy miért. “El kell mondani, hogy sehol a nyugati világban nincsenek egykulcsos adók. Mindenhol Nyugat-Európában és az Egyesült…