Egykulcsos adó

Tartja a szavát Giorgia Meloni - Gazdasági intézkedések jönnek
2022 november 24.   Növekedés
Egyes élelmiszerek áfacsökkentéssel és az alapjövedelem szigorításával készíti el a jövő évi költségvetést a Giorgia Meloni vezette jobbközép kabinet. A tervben szerepel a magas rezsikiadások támogatása, adócsökkentés, a vállalkozások számára az egykulcsos adó bevezetése bizonyos összeghatárig, valamint a nagy vitákat kiváltó alapjövedelem feltétel
Kijött az olasz jobboldal programja – mintha Orbán Viktor írta volna
2022 augusztus 15.   Demokrata
Egykulcsos adó, békepártiság, családtámogatás, atomenergia, határvédelem, kevésbé bürokratikus Európa.
Kijött az olasz jobboldal programja – mintha Orbán írta volna
2022 augusztus 15.   Mandiner
Egykulcsos adó, békepártiság, családtámogatás, atomenergia, határvédelem, kevésbé bürokratikus Európa: a választási győzelemre törő olasz jobboldal másolni kezdte a magyar modellt.
Áfát és jövedéki adót is emel a bukaresti kormány
2022 július 5.   vg.hu
Nő az osztalékadó, többe kerülnek a cukros italok, marad az egykulcsos adórendszer.
Románia változtatni készül az adórendszerén?
2022 május 19.   ATV
Nicolae Ciuca miniszterelnök elmondása szerint Románia fontolgatja, hogy megváltoztatja adórendszerét, a kormányfő koalíciós partnerei pedig arról beszéltek, hogy a jelenlegi egykulcsos jövedelemadót progresszívre váltanák.
Szlovénia egykulcsos adót vett ki a kriptotranzakciókra
2022 április 7.   BitcoinBázis
Szlovénia lerántotta a leplet a legújabb, kriptotranzakciókat érintő egykulcsos adójáról. A kormány úgy tervezi, hogy az adó mértéke 5% lesz.
A szegények fizetik a legtöbb adót Magyarországon
2022 március 16.   HáziPatika
Az egykulcsos adórendszer miatt az alacsony keresetűek egyre több, a magasabb keresetűek egyre kevesebb adót fizetnek Magyarországon.
Szijjártó Péter: nagy előny a gyors döntéshozatal
2022 március 1.   Infostart
Ha a siker titkát egyetlen döntésre kellene visszavezetni, akkor az az egykulcsos adó bevezetése lenne – mondta külgazdasági és külügyminiszter.
Orbán a szegényektől elveszi, a gazdagoknak adja a pénzt
2022 február 20.   Ez a lényeg
Orbán az egykulcsos személyi jövedelemadóval 1000 milliárd (!) forintot rakott át a szegények zsebéből a gazdagokéba. A társadalmi különbségek emiatt mára akkorák, mintha a NER-lovagok és mi, tisztességes magyarok nem is egy országban élnénk!
80 nap alatt a NER körül: az egykulcsos adó bevezetése
2022 február 11.   Ez a lényeg
2011-ben vezették be Orbánék az egykulcsos adózást amit akkor arányos adórendszernek neveztek. Azóta kiderült, ez is csak a Fidesz-csicskáknak és a NER-lovagok vagyonának a növekedését szolgálja, mindenki más meg csak nyögi a terheket. És hogy hogy gazdagodtak meg ezen keresztül a Fideszesek? Elmagyarázzuk.
Átalakítaná az ellenzék az egykulcsos szja-t
2021 december 28.   Infostart
Terveiről kedden közös sajtótájékoztatót tartott a Momentum, a Jobbik, a DK és a Párbeszéd.
Schiffer András páros lábbal szállt bele Márki-Zay Péterbe
2021 október 9.   ATV
„Akkor most, ha jól látom, egy bírákat listázó, ellenfeleit lebuzizó ember az aktuális messiás, aki helyreállítja jogállamot és mindeközben az egykulcsos adórendszer megtartásával igazságot is tesz” – írja közösségi oldalán az LMP volt társelnöke.
Schiffer András: Egy ellenfeleit lebuzizó ember állítja helyre jogállamot?
2021 október 9.   Mandiner
Listázza a bírókat és az egykulcsos adórendszer megtartásával tesz igazságot.
Elszabadultak az indulatok: szikrázó LMP-KDNP-összecsapás a parlamentben
2021 szeptember 28.   ATV
Csárdi Antal (LMP) az ellenzéki előválasztás utolsó napján napirend előtt arról beszélt az Országgyűlésben, hogy a voksoláson eddig részt vevő 570 ezer ember a kormány teljesítményéről mondott véleményt. Szerinte a szavazók elutasítják a kormány gazdaságpolitikáját, az egykulcsos adót, az alapvető élelmiszereket terhelő 27 százalékos áfát. A képvis
Tíz év után megszűnhet az egykulcsos adó Magyarországon: mutatjuk, kik nyerhetnek vele
2021 szeptember 7.   Pénzcentrum
Néhány hét leforgása alatt másodszor került elő a nulla százalékos személyi jövedelemadó ügye Magyarországon. Domokos László, az Állami Számvevőszék elnökének nyilatkozata után Bánki Erik, kormánypárti képviselő beszélt a lehetőségről, fontos részletekkel kiegészítve az elképzelést.
Tíz év után szűnik meg az egykulcsos adó Magyarországon? - Megvan, kik nyerhetnek vele
2021 szeptember 3.   Portfolio
Új konkrétumokkal került elő ismét a nulla százalékos személyi jövedelemadó lehetősége Magyarországon. Fajcsák Gábor, az RSM adóüzletágának vezetője üdvözlendő lépésnek tartja, és egyúttal úgy vélekedett, hogy nem csak átmeneti jelleggel kellene bevezetni az alacsonyabb jövedelmű munkavállalók számára.
A versenyképesség szempontjából is hasznosabb az egykulcsos szja
2021 július 7.   Magyar Nemzet
Szakértők szerint a többkulcsos adórendszer nemcsak megkeserítette korábban az adózók életét, de még a bérnövekedést is visszafogta.
A versenyképesség szempontjából is hasznosabb az egykulcsos szja
2021 július 7.   vg.hu
Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, lehetséges miniszterelnök-jelölt a hét végén ismertette gazdasági programját. A városvezető azt ígérte, megválasztása esetén visszaállítja a 2010-ben kivezetett többkulcsos adórendszert. Szakértők szerint ez nemcsak megkeserítette korábban az adózók életét, de még a bérnövekedést is visszafogta.
Beértek az eredményei a magyar egykulcsos adórendszernek
2021 június 14.   Magyar Nemzet
Orbán Viktor 2010 júniusában ismertette az első gazdasági akciótervét, amely kijelölte az új irányokat. Ezek a lépések egyúttal felszámolták a baloldal kudarcos gazdaságpolitikáját is.
Szakszervezeti szövetség elnöke a magyar minimálbérről: Annál is nagyobb a baj, mint amekkorának elsőnek tűnik
2021 február 5.   ATV
Magyarországon a második legalacsonyabb a minimálbér az EU-ban az Eurostat adatai szerint. Hazánkat egyedül Bulgária előzte meg – írja a Qubit. A Magyar Szakszervezeti szövetség elnöke szerint még annál is nagyobb a baj, mint amekkorának elsőnek tűnik, ugyanis Magyarországon a minimálbér adóterhei az egykulcsos adó miatt kiemelkedően magasnak számí