2016. január 12. kedd

jan. 12
0:48
Új terápiás eljárások is segítik a cukorbetegség kezelését (WebBeteg)
A cukorbetegség megelőzésének és kezelésének számos már meglévő és új terápiás eljárására hívta fel a figyelmet a Bajcsy-Zsilinszky-kórház osztályvezető főorvosa vasárnap az M1 aktuális csatornán.
jan. 12
6:03
Már néhány év alatt súlyosan roncsolja az ereket a dohányzás (WebBeteg)
Már néhány évnyi dohányzás után is kimutatható a nyaki ütőér falának megvastagodása - mondta Csiba László, a Magyar Neurológiai Társaság elnöke az M1 aktuális csatorna műsorában.
jan. 12
10:15
Milyen szempontokat vesznek figyelembe a megváltozott munkaképesség megállapításánál? (WebBeteg)
Korábban a munkanélküliség helyett rokkantságot állapítottak meg minden olyan munkanélkülinél, akinek valamilyen krónikus betegségről orvosi papírja volt. Ezen változtatott egy 2012-es miniszteri rendelet.
jan. 12
14:27
Mire utalhat, ha világos a széklete? (WebBeteg)
A normális széklet színe a barna különböző árnyalataival széles skálán mozog, színét elsősorban az elfogyasztott táplálék, esetleg gyógyszerek, valamint az epesavak határozzák meg. Mit jelent, ha megváltozik a normális szín?
jan. 12
15:30
Fiatal magyar cukorbetegek sikere Kanadában - Young Leaders képzés és diabétesz világkonferencia 2015 (WebBeteg)
A Nemzetközi Diabétesz Szövetség (IDF) ifjúsági vezetői képzése (Young Leaders in Diabetes Programme), illetve az ezt követő Diabétesz Világkonferencia november 23-tól december 5-ig tartott a kanadai Vancouverben. 2011 (Dubai), majd 2013 (Melbourne) után a tavalyi volt a 3. Young Leaders képzés, amelynek magyar résztvevője is volt.
jan. 12
17:36
Könnyebb a gyógyulás együtt - Átadták az első hazai Ronald Szobákat a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján (WebBeteg)
Magyarországon először Pécsett, a Gyermekgyógyászati Klinikán létesített családi szobákat a beteg gyermekek gyógyulását támogató Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány.
jan. 12
20:30
Úgy tűnik, mégis lesz valami a Tóparkból (Metropol)
Valószínűleg mindenki ismeri az M1/M7 bevezető szakasza mellett, Törökbálinttól nem messze található betonkomplexumot.
jan. 12
22:06
Izraeli orvosok azt állítják, teljesen el tudják tüntetni a HIV-vírust az emberi szervezetből (WebBeteg)
A jeruzsálemi Héber Egyetem két tudósa az AIDS vírust az emberi szervezetből kiirtó gyógyszert ígér, amelynek hamarosan megkezdődnek klinikai tesztjei.

Keresés