2016. január 19. kedd

jan. 19
6:15
A látásromlásról - Korral jár? (WebBeteg)
A szem szöveteinek rugalmassága, a sejtek regenerálódási képessége az élet folyamán folytonosan csökken. A változást senki sem kerülheti el, ám mindenkinél másképp jelentkezik.
jan. 19
12:33
Influenza elleni védőoltás: kockázat vagy védelem? (WebBeteg)
Vannak, akik feleslegesnek vagy károsnak ítélik, mások a tűtől félnek - számos oka lehet annak, hogy az éves influenza elleni védőoltást a legtöbben a végtelenségig halasztják. Ám az influenza súlyos betegség, ezért javasolják a szakértők a magas kockázatú csoportba tartozók számára a védőoltást.
jan. 19
14:39
Negyven év felett mindenki úgy néz ki, ahogy megérdemli? (WebBeteg)
Hiába lépjük át a negyvenes évek küszöbét, mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát és amit az előző években megtett az egészségéért, fiatalságáért.
jan. 19
14:41
Egynapos wellness (WebBeteg)
Pihenésre igenis szükség van, még ha csak egy napot is tudunk rászánni!
jan. 19
14:43
Milyen frizurát hordjunk negyven év felett? (WebBeteg)
Egy nő harminc és ötven éves kora között teljesedik ki, így bátran hordhat bármilyen frizurát, ami illik az egyéniségéhez!
jan. 19
14:45
Hogyan szaporíthatjuk egészséges módon az aktív őssejtek számát? (WebBeteg)
Bármily meglepő, nem kell feltétlenül Kínába utazni őssejt szaporító műtétre, hiszen aktív testmozgással négyszázszorosára lehet növelni az érrendszert regeneráló őssejtek számát, amik utána kijavítják a belső sérüléseket az érrendszeren. Ilyen például a természetben, szabad levegőn történő rendszeres futás is.
jan. 19
14:47
Téli vitaminbomba (WebBeteg)
Minden életkorban szükségünk van megfelelő mennyiségű vitaminra, tápanyagra ahhoz, hogy a szervezetünk megfelelően tudjon működni.
jan. 19
14:49
A segédeszköz-ellátás helyzete - Sztómáról, egy sztómás személy szemüvegén keresztül (WebBeteg)
A sztómával élők mindennapjairól nagyon kevés szó esik manapság, holott nem kevés embert érintő témáról van szó. Az egyik legkritikusabb kérdés a sztómaviselők számára a rendelkezésre álló segédeszközök minősége és használata. Hogyan alakult ez az elmúlt évtizedekben, és hol tart manapság?
jan. 19
15:42
Calicivírus okozhatta a fertőzést Halásztelken (WebBeteg)
Calicivírust mutattak ki azoknak a gyerekeknek és felnőtteknek a székletében, akik január 8-án délutántól hányásos, hasmenéses tünetekkel betegedtek meg Halásztelken - közölte a fővárosi kormányhivatal sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel.
jan. 19
15:44
Életmentő eszközhöz jut a Heim Pál Gyermekkórház az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány jóvoltából (WebBeteg)
Kiemelkedő támogatást, 12 millió forintot adott át az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány a Heim Pál Gyermekkórház onkológiai osztályára egy életmentő véralvadás diagnosztikai készülék megvásárlására a gyermek leukémia gyógyításához.
jan. 19
17:48
Megháromszorozza a petefészekrák kockázatát a BRCA1 gén mutációja (WebBeteg)
Azoknál a nőknél, akik a BRCA1 jelű gén mutációját hordozzák, a petefészekrák kockázata háromszor akkora, mint akik egészséges génnel születnek - mutatta ki egy kedden megjelent tanulmány.
jan. 19
22:00
Akut limfoid leukémia (ALL) tünetei és kezelése (WebBeteg)
Az akut leukémia a csontvelői eredetű vérképző sejtek daganatos sejtburjánzása által alakul ki. Az alapján, hogy elsősorban a csontvelőből kiinduló mieloid eredetű fehérvérsejtek vagy a nyirokszervekben is megtalálható limfoid fehérvérsejtek betegségéről van-e szó, beszélünk akut mieloid (AML) vagy akut limfoid (ALL) leukémiáról.

Keresés