2016. január 19. kedd

jan. 19
0:09
Keddi sportműsor: magyar–horvát az Eb-n a 4 közé jutásért (She)
A magyar férfi vízilabda-válogatott Horvátországgal csap össze a belgrádi Európa-bajnokság negyeddöntőjében, a meccs 20.15 órakor kezdődik. A párharc győztese a legjobb négy között Olaszországgal vagy Montenegróval találkozik. Az angol FA-kupa harmadik fordulójában nyolc megismételendő mérkőzésre kerül sor, míg az Olasz Kupa negyeddöntőjében Napoli–Inter rangadót rendeznek. Íme, a mai sportműsor!
jan. 19
7:57
MTK: hosszabbítottak a 22 éves válogatott védővel (She)
Az MTK labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy meghosszabbította Poór Patrik szerződését. Az új kontraktus időtartamát az MTK nem közölte.
jan. 19
7:59
NBA: a Clevelanden állt bosszút a GSW; Walker 52 pontja (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszában a Detroit Pistonstól elszenvedett vereséget követően gyorsan visszatalált a győztes útra a ligaelső Golden State Warriors, ennek a Cleveland Cavaliers itta meg a levét, amellyel otthon törölte fel a parkettet a címvédő. A játéknap tíz mérkőzése közül négy a túlórában dőlt el. A Charlotte Hornets kétszeri hosszabbításban nyert a Utah…
jan. 19
8:15
NHL: az élet árnyékos oldalán maradt a Florida (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszában a sorozatban aratott tizenkét győzelem után megfordult a Florida Panthers szerencséje, amely zsinórban a negyedik vereségét is elszenvedte. Ráadásul a három idegenbeli zakó után – amelyből az első túlórás volt – ezúttal pályaválasztóként kapott ki az együttes. A St. Louis Blues ötöt vágott a csupán kettőig jutó Pittsburgh Penguinsnek…
jan. 19
8:33
Videoton: ma jön a Lautern, csütörtökön spanyol ellenfél (She)
Ma délután újabb felkészülési mérkőzés vár a Videoton labdarúgócsapatára: a spanyolországi edzőtáborban a német másodosztályú Kaiserslautern lesz az ellenfél 15.30 órától.
jan. 19
8:35
Haladás: Mészöly Géza sokoldalú támadót szerződtetne (She)
Két edzőtáborozás között van a Haladás labdarúgócsapata: a szombathelyiek hétfőtől szombatig teljesítették az első szakaszt, aztán hazatértek a horvátországi Pulából, szombaton pedig már Törökország felé veszik az irányt.
jan. 19
8:37
Barca: CR beszólt Alvesnek, aki szavak helyett így válaszolt (She)
A Barcelona jobbhátvédje, Daniel Alves és a Real Madrid háromszoros aranylabdás támadója, Cristiano Ronaldo köztudottan nem ápol jó viszonyt egymással, a két futballista hétfőn a sajtóban és az egyik közösségi oldalon üzent egymásnak. A portugál klasszis megítélése szerint Alves csak azért beszél róla, mert rajta keresztül szeretne az újságok címlapjára kerülni, erre a brazil védő a Twitteren…
jan. 19
9:09
Australian Open: Nadal és V. Williams az 1. fordulóban kiesett (She)
Rafael Nadal és Venus Williams is az első fordulóban búcsúzott az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon. Nadalt a honfitársa, Fernando Verdasco verte meg ötszettes mérkőzésen, míg Venus Williamst a magyar származású Konta Johanna ejtette ki.
jan. 19
9:15
Barcelona: Sportszerű javaslatot tett az elnök (Agroinform)
Bartomeu szerint a tizenegyes+piros kombináció túlságosan nagy büntetés, főleg a 4. percben.
jan. 19
9:27
Férfi kézi Eb: A dánok ellen két pont kell – Sótonyi (She)
„A dánok ellen két pont kell, nincs más lehetőségünk” – mondta Sótonyi László, az Eb-résztvevő férfi kézilabda-válogatott másodedzője az oroszok elleni 27–26-os vereséget követően a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.
jan. 19
9:29
Barca: „Be kell tiltani az MSN-t, ennél rosszabb nem történhet” (She)
Jorge Sampaoli, a chilei labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azzal viccelődött, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnek (FIFA) be kéne tiltania az MSN-t, azaz az FC Barcelona félelmetes támadótrióját, Lionel Messit, Luis Suárezt és Neymart.
jan. 19
9:45
Venus Williams korán búcsúzott (Infostart)
Venus Williams már az első fordulóban vereséget szenvedett a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
jan. 19
9:45
NB II: korábbi DVTK-kapus jelenti a megoldást Kisvárdán (She)
Megoldódott a kapuskérdés a másodosztályú Kisvárda labdarúgócsapatánál, ugyanis a Mezőkövesdtől fél évre kölcsönkapott Ribánszki Lászlót (31 éves) foglalkoztatják a tavaszi szezonban, aki korábban játszott Diósgyőrben, Siófokon és Kecskeméten is. Megfelelt a próbajátékon a legutóbb Putnokon szereplő Molnár Máté (20), a középpályás nyíregyházi nevelésű, de szerepelt a Puskás Akadémia és a…
jan. 19
9:47
DVTK: nincsenek rendben a papírjai, de Elek is elutazott (She)
Megérkezett törökországi edzőtáborába az NB I-ben szereplő DVTK labdarúgócsapata. A kínai Csangcsun Jataj engedélyével elutazott a kerettel Elek Ákos is, azonban a válogatott középpályás papírjai még nincsenek rendben. A miskolci klub tíz napon keresztül készül Belekben, három felkészülési mérkőzést játszanak, amelyből eddig kettő ellenfél ismert. Szerdán az azeri FK Qarabag, szombaton az osztrák…
jan. 19
9:49
Arsenal: 18 bajnoki, 1 gól – Wengernek kell ez a csatár! (She)
Az angol Telegraph értesülései szerint az Arsenal januárban szeretné leigazolni a Juventus spanyol támadóját, Álvaro Moratát.
jan. 19
10:03
Légiósok: Ha máshová kerülnék kölcsönbe, és ott... – Bogdán (She)
A Liverpool magyar kapusa, Bogdán Ádám a megváltozott körülmények ismeretében úgy érzi: alaposan át kell gondolnia a lehetőségeit, és ha nem számítanak rá a Liverpoolnál, akkor kész elhagyni az angol klubot.
jan. 19
10:21
PL: szívrohamot kapott egy biztonsági ember a Pool–MU-n (She)
Drámai jelenetnek lehetett szemtanúja néhány szurkoló a vasárnapi Liverpool–Manchester United angol bajnoki mérkőzésen.
jan. 19
10:27
Dujshebaev: le kell győzni a dánokat (Metropol)
Magára vállalata a felelősséget az oroszok elleni, egygólos vereség után.
jan. 19
10:27
Vízilabda: Az olimpiai bajnok ellen csatáznak Hosnyánszkyék (Agroinform)
A magyar férfi vízilabda-válogatott számára az Eb-elődöntő és az olimpiai kvóta a tét kedden a horvátok ellen.
jan. 19
10:29
Nadal kiesett az Australian Open nyitókörében (Metropol)
Honfitársától, Verdascótól kapott ki egy ötszettes meccsen. Kiesett a másodikként rangsorolt Halep a nők között.
jan. 19
10:39
Nadal azonnal kiesett (Infostart)
A korábbi világelső Rafael Nadal meglepetésre ötszettes vereséget szenvedett honfitársától, Fernando Verdascótól az ausztrál nyílt teniszbajnokság 19,7 millió dollár (5,6 milliárd forint) összdíjazású férfiversenyének első fordulójában, kedden.
jan. 19
10:39
MU: „Amíg Van Gaal a menedzser, biztos nem igazolnék oda” (She)
Azok után, hogy az utóbbi hónapokban rengetegen kritizálták Louis van Gaalt, a Premier League-ben szereplő Manchester United menedzserét, most Usain Bolt, hatszoros olimpiai bajnok atléta is „odaszúrt” a holland szakembernek.
jan. 19
10:41
A középmezőnybeli teniszezőket érintheti a bundabotrány (Infostart)
A BBC és a Buzzfeed birtokába jutott dokumentumok arra utalnak: még a teniszvilág csúcsán, például Wimbledonban is régóta vannak megbundázott mérkőzések. Az InfoRádió által megkérdezett sportközgazdász szerint a középmezőny lehet leginkább érintett a vádakban.
jan. 19
10:57
Australian Open: a női második kiemelt is kiesett az 1. körben (She)
Rafael Nadal és Venus Williams után a női egyes második kiemeltjeként induló Simona Halep is kiesett az Australian Open első fordulójában. A román teniszezőt a kínai Csang Suaj verte meg 6:4, 6:3-ra.
jan. 19
10:59
Inter: a klub szerződést bontott Vidiccsel – hivatalos (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Internazionale hivatalos honlapján jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott 34 esztendős szerb védőjével, Nemanja Vidiccsel.
jan. 19
11:15
Kép: luxusautóval csapódott falnak a londoniak csatára (She)
Diafra Sakho, a Premier League-ben szereplő West Ham United csatára hétfőről keddre virradó éjszaka összetörte 200 ezer font értékű Lamborghinijét. A futballista Kelet-Londonban egy ház falának csapódott, és egy másik autóban is kárt tett, de az ütközést sértetlenül megúszta.
jan. 19
11:17
Rio 2016: kialakult a címvédő amerikai kosarasok bő kerete (She)
Kijelölte a nyári riói olimpián sorozatban harmadik aranyérmére hajtó észak-amerikai férfi kosárlabda-válogatott 30 fős, bő keretét Mike Krzyzewski szövetségi kapitány.
jan. 19
11:33
Szerződést bontott Vidiccsel az Internazionale (Infostart)
Az Internazionale labdarúgócsapata közös megegyezéssel szerződést bontott szerb védőjével, Nemanja Vidiccsel - jelentette be a milánói klub.
jan. 19
11:33
Férfi vízi: hiába volt a világ legjobbja, nem kapott kegyelmet (She)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) jóváhagyta az olimpiai és Európa-bajnok horvát vízilabdázó, Niksa Dobud négyéves eltiltását, amit doppingteszt megtagadása miatt róttak ki rá.
jan. 19
11:35
Dujshebaev: le kell győzni a dánokat (Infostart)
Az oroszoktól hétfőn elszenvedett vereség ellenére akár a maximális négy pontot is magával viheti a lengyelországi, olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjébe a magyar férfi kézilabda-válogatott, de ehhez szerdán le kell győznie a dán együttest.
jan. 19
11:35
Australian Open: miért játszik Milos Raonic fogvédővel? (She)
Milos Raonic könnyedén nyert az Australian Open első fordulójában Lucas Pouille ellen (6:1, 6:4, 6:4), ám már a mérkőzés előtt tett róla, hogy ne várjon rá fogcsikorgató küzdelem.
jan. 19
11:37
DVTK: négyszeres bajnok az újabb törökországi ellenfél (She)
A Qarabag FK és az Admira Wacker után a rendszeres európai kuparésztvevő, macedón Rabotnicski Szkopje lesz a Diósgyőr harmadik ellenfele a törökországi edzőtáborban – adta hírül kedden az NB I-es labdarúgócsapat hivatalos honlapja.
jan. 19
11:39
FTC: Doll három játékosát is alkalmasnak tartja a Serie A-ra (She)
A Gazzetta World című olasz lap interjút közölt Thomas Doll-lal, a Ferencváros vezetőedzőjével, aki játékosként Olaszországban a Lazióban (1991–1993) és a Bariban (1996–1998) szerepelt. A német szakember elsődleges célja, hogy – tanulva korábbi hibáiból – az idén sikerre vezesse csapatát a labdarúgó NB I-ben. Doll a lapnak megnevezte azokat a játékosait, akik szerinte megállnák a helyüket az…
jan. 19
11:41
Női kézi: az Érdnek francia, az Újvárosnak orosz ellenfél jutott (She)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) elkészítette a női KEK és EHF-kupa negyeddöntőjének sorsolását: előbbiben az Érd a francia Issy Paris ellen, utóbbiban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia az orosz Asztrahanocska ellen folytatja a nyolc között.
jan. 19
11:51
Chelsea: „A mostani és a 2009-es Terry között nincs nagy különbség” (She)
A Chelsea 35 éves labdarúgójának, John Terrynek a szezon végén lejár a szerződése. Guus Hiddink a londoniak menedzsere reméli: a rutinos védő utóbbi hetekben nyújtott remek teljesítménye meggyőzi a klub vezetését arról, hogy érdemes új szerződést kínálni neki.
jan. 19
11:57
FA Kupa: Hazai pályán juthat tovább a Liverpool (Agroinform)
Öt mérkőzést vettünk górcső alá az FA Kupa legjobb 32 közé jutásának újrajátszásai közül.
jan. 19
12:09
Fazekas-Zur Krisztina: célkeresztben az egyes (Infostart)
Elsősorban egyesben szeretne jól szerepelni az idei válogatókon Fazekas-Zur Krisztina, a Graboplast Győri VSE olimpiai bajnok kajakosa.
jan. 19
12:09
Női kézilabda: megvizsgálják a győri aréna talaját (She)
A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatát sújtó sorozatos sérülések miatt megvizsgálják a győri aréna talaját.
jan. 19
12:11
Francia és orosz ellenfelet kaptak a női kézisek (Infostart)
A KEK-ben az Érd a francia Issy Paris-t, míg az EHF Kupában a Dunaújváros az orosz Asztrahanocskát kapta ellenfélül a női kézilabda kupák negyeddöntőjének keddi, bécsi sorsolásán.
jan. 19
12:11
Röplabda: már a döntőbe kerülés a tét a Magyar Kupában (She)
Kedden este kiderül, melyik az első csapat, amelyik a február 11-12-én esedékes érdi Magyar Kupa-döntő egyik résztvevője lesz a röplabdázóknál. A magyar bajnok Linamar-Békéscsaba a Jászberényt fogadja 18 órától, a két csapat első mérkőzését a viharsarkiak nyerték meg 3:1-re.
jan. 19
12:13
Vízi Eb: így épül fel a semmiből két medence egy perc alatt (She)
Ha esetleg nem tudta volna elképzelni, hogyan készültek el a medencék a belgrádi vízilabda Európa-bajnokságnak otthont adó Kombank Arénában, most a nem egészen egyperces videón megnézheti.
jan. 19
12:45
Asztalitenisz: 56 ország 400 játékosa a Tüskecsarnokban (She)
Szerdától vasárnapig a Tüskecsarnok ad otthont a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) World Tour-sorozata idei első versenyének: a 70 ezer dollár összdíjazású budapesti viadalon 56 ország közel 400 játékosa, köztük 40 magyar indul.
jan. 19
12:47
Real: Benítezzel nem álltunk készen a szezonra – Modric (She)
Luka Modric, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid horvát középpályása elmondta véleményét a néhány hete a gárda élére kinevezett Zinedine Zidane-ról, valamint a francia szakember elődjéről, Rafa Benítezről is.
jan. 19
12:49
Válogatott: a vb-címvédő németekkel játszunk – sajtóhír (She)
A német Bild információi szerint a világbajnoki címvédő német labdarúgó-válogatott május 29-én Gelsenkirchenben a szintén Eb-résztvevő magyar együttessel játszik felkészülési mérkőzést! A DFB minden bizonnyal a holnapi elnökségi ülés után erősíti meg a hírt.
jan. 19
12:51
Videó: Özil olyat művelt a rágójával, amit eddig senki (She)
Mesut Özil, az Arsenal sztárja hétfőn megmutatta vadonatúj, formabontó futballcipőjét. A német válogatott középpályás szponzora, az Adidas egy virális videóval folytatja a csuka népszerűsítését.
jan. 19
13:03
Úszás: Ez a biztatás nagyon rám fért! – Hosszú Katinka (She)
Mint beszámoltunk róla, Hosszú Katinka a napokban három aranyérmet szerzett az austini úszóversenyen. A medence partján nyilatkozott is – a verseny nyújtotta tapasztalatokon kívül arról is, hogy nagyon jólesett neki a magyar biztatás a lelátóról.
jan. 19
13:09
Australian Open: Trükkös játékos ellen izzadhat Federer a melbourne-i forróságban (Agroinform)
Szerdán már a második körös találkozókra kerül sor Melbourne-ben, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
jan. 19
13:21
Nem hagyja el az Arsenalt a spanyol sztárvédő (Infostart)
Szerződést hosszabbított az angol labdarúgó-bajnokságban listavezető Arsenal Nacho Monreallal - számol be az MTI.
jan. 19
13:39
Özilékkel játszhat a magyar válogatott? (Infostart)
A világbajnoki címvédő német labdarúgó-válogatottal játszik barátságos felkészülési mérkőzést május végén a nyári franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar csapat - írta a Sport Bild című német sportnapilap.
jan. 19
13:39
Arsenal: mindegyik bajnokin játszott, hosszabbítottak vele (She)
Szerződést hosszabbított az angol labdarúgó-bajnokságban listavezető Arsenal Nacho Monreallal.

Keresés