2016. január 14. csütörtök

jan. 14
0:06
NS: négy év múlva technikai sport lesz a futball? – csütörtök (She)
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk:
jan. 14
0:24
Hatgólos döntetlen a Liverpool-Arsenal rangadón (Infostart)
A listavezető Arsenal 3-3-as döntetlent játszott a Liverpool otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának szerdai rangadóján.
jan. 14
0:24
Csütörtöki sportműsor: Év Sportolója Gála; magyar–török, 1. felvonás (She)
Csütörtökön 19.30 órától rendezik az Év Sportolója Gálát, az esemény – amelyről élő szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on is – 19.30 órakor kezdődik. A vízilabda Európa-bajnokságon csütörtökön és pénteken is rendeznek magyar–török mérkőzést, előbb a nők mérik össze az erejüket. Íme, a csütörtöki program!
jan. 14
0:28
Spanyol Király Kupa - Továbbjutott a Barcelona (Infostart)
A címvédő FC Barcelona 2-0-ás győzelmet aratott a városi rivális Espanyol otthonában, így kettős sikerrel jutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó spanyol Király Kupában.
jan. 14
0:28
Sznúker: remeklő világbajnokok, jön a Selby–O’Sullivan csata (She)
Öt világbajnok jutott a nyolc közé a Londonban zajló sznúker Mastersen, ennek megfelelően hatalmas rangadókat rendeznek a csütörtöki és pénteki negyeddöntőben.
jan. 14
0:32
Olasz Kupa - Elődöntőben a Milan (Infostart)
Az AC Milan hazai pályán 2-1-re legyőzte a Carpi együttesét, ezzel bejutott a legjobb négy közé a labdarúgó Olasz Kupában.
jan. 14
7:18
Légiósok: így reagált Nikolics a Hamburg ajánlatának hírére (She)
Mint beszámoltunk róla, a német labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Hamburger SV négymillió euróért szeretné szerződtetni Nikolics Nemanját, a lengyel Legia Warszawa magyar válogatott támadóját.
jan. 14
7:36
Honvéd: az exfradista próbázó még nincs élete formájában (She)
Marco Rossi, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd vezetőedzője a Tatabánya elleni felkészülési mérkőzés (5–2) után értékelte próbázóit és új szerzeményét.
jan. 14
7:54
Hamburg: hosszas gondolkodás után döntöttek Stieber jövőjéről (She)
A Bild értesülései szerint a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hamburg vezetősége hosszas gondolkodás után úgy döntött, a téli átigazolási időszakban elengedi a több játéklehetőségre vágyó Stieber Zoltánt. A magyar válogatott támadó a Bundesliga 2.-ben folytathatja a pályafutását.
jan. 14
7:57
Hatgólos döntetlen a Liverpool-Arsenal rangadón (Metropol)
Jürgen Klopp együttese a csereként beállt Joe Allen góljával a 90. percben egyenlített.
jan. 14
8:12
Kézi: neki az olimpiának II.! Ez kell a férfiválogatottnak (She)
Újabb kézilabdás esemény, újabb „olimpiai helyzet”: ahogy a decemberi világbajnokságnak a – végül sikertelenül járó – nők, az Európa-bajnokságnak a férfiak is azzal a céllal vágnak neki, hogy – legrosszabb forgatókönyvként – kiharcolják az olimpiai selejtezőn való indulás lehetőségét. Alábbi cikkünkben áttekintjük, mi szükséges ehhez.
jan. 14
8:14
Női futball: a válogatott első számú kapusa Svájcba igazolt (She)
A magyar női labdarúgó-válogatott első számú kapusa, Szőcs Réka a svájci élvonalbeli bajnokságban szereplő Baselben folytatja a pályafutását.
jan. 14
8:16
Liverpool: Kloppnak nem kell, eladják Bogdánt – sajtóhír (She)
Angol sajtóértesülések szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool kész rá, hogy eladja a kegyvesztett Bogdán Ádámot.
jan. 14
8:48
NHL: a Calgary újonc támadója sporttörténelmet írt (She)
Sam Bennett lett a Calgary Flames történetének első újonca, aki mesterhármast ért el, ráadásul a fiatal játékos négyszer is betalált a Florida Panthers kapujába csapata 6–0-s sikere során az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szerdai játéknapján.
jan. 14
9:06
Válogatott: „A külföldi edzőnek elhitték azt, amit a magyarnak nem!” (She)
Az NSO Tv új sorozatában a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányait kérdezi a nemzeti tizenegy mostani sikeréről. Egervári Sándor és Pintér Attila után ezúttal Várhidi Péter mondja el a véleményét, a szakemberrel NB III-as csapata, a Tatabánya kispesti felkészülési mérkőzését követően beszéltünk.
jan. 14
9:08
NBA: harmadszor kapott ki a címvédő Golden State (She)
A Golden State Warriors elszenvedte harmadik vereségét az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) mostani szezonjában, miután szerdán két ponttal kikapott Denverben.
jan. 14
9:24
Barca: beszólt Messinek, a választól leesett az álla – videó (She)
Az FC Barcelona labdarúgócsapata bejutott a legjobb nyolc közé a spanyol Király-kupában, miután a hazai 4–1-es győzelmet követően idegenben is legyőzte 2–0-ra városi riválisát, az Espanyolt. A kék-fehérek nehezen viselték a vereséget már az első meccsen is, folyamatosan beszólogattak a Barca játékosainak. Nem volt ez másként a visszavágón sem, itt azonban már jött egy csavar is…
jan. 14
9:42
Fiatal csapattal hajt Rióért a magyar férfi kéziválogatott (Infostart)
Hét rutinos és kilenc, világversenyen még nem járt játékossal vág neki a pénteken kezdődő lengyelországi Európa-bajnokságnak a magyar férfi kézilabda-válogatott, hogy kvótát szerezzen Rióra vagy indulhasson az olimpiai selejtezőn.
jan. 14
9:42
Szerencsejáték-ipar: Az E-Sportokban van a jövő! (Agroinform)
Amerikai kutatások szerint az e-sportág töretlenül fejlődik, hamarosan már a streamelés is hatalmas üzlet lesz.
jan. 14
10:18
Ferrer elődöntős Aucklandben (Infostart)
A négyszeres bajnok David Ferrer bejutott az elődöntőbe csütörtökön az 520 ezer dollár (150,8 millió forint) összdíjazású aucklandi keménypályás férfi tenisztornán.
jan. 14
10:18
MU: megszületett az egyezség, ma aláír az első téli igazolás? (She)
Egybehangzó lapértesülések szerint a Manchester United labdarúgócsapata órákra van attól, hogy megszerezze első új játékosát a januári átigazolási időszakban.
jan. 14
10:20
PAFC: négy fiatal kap lehetőséget Robert Jarnitól (She)
Robert Jarni vezetőedző és a szakmai stáb döntése alapján négy 1997-es születésű, még utánpótláskorú labdarúgó kapta meg a lehetőséget arra, hogy Puskás Akadémia NB I-es csapatával kezdje meg a téli felkészülést.
jan. 14
10:36
NFL: megvan a Giants és a Browns új vezetedzője is (She)
Bár nyolc csapat még talpon van a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2015-ös idényében, azért a többiek sem tétlenkednek,
jan. 14
10:54
Baseball: 12 év után lesz újra MLB-meccs Mexikóvárosban (She)
Az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) hosszú, 12 éves kihagyás után idén ismét visszatér Mexikó fővárosába, ahol két felkészülési találkozót rendeznek majd.
jan. 14
10:56
Tenisz: Ferrer elődöntős, „Zokni” zoknit ajándékozott (She)
A négyszeres bajnok David Ferrer bejutott az elődöntőbe csütörtökön az 520 ezer dollár (150,8 millió forint) összdíjazású aucklandi kemény pályás férfi tenisztornán.
jan. 14
10:58
Rio 2016: tömeges halpusztulás a vitorlás helyszínen (She)
Ismét tömeges halpusztulást észleltek a hatóságok a riói olimpia vitorlásversenyeinek helyszínén.
jan. 14
11:12
Serie A: eddig lesz téma a Milan edzőjének menesztése? (She)
Szinisa Mihajlovics, az AC Milan labdarúgócsapatának vezetőedzője biztos benne, hogy a szezon végéig folyamatosan téma lesz az esetleges menesztése.
jan. 14
11:12
Premier League: Teljesen kétesélyes, hogy ki nyeri a bajnokságot (Agroinform)
Szinte századra pontosan megegyezik a Manchester City és az Arsenal szorzója 21 fordulót követően.
jan. 14
11:14
Anglia: hét éve nem láttak ilyet a szurkolók a Premier League-ben (She)
Szokatlan eredménysor született a Premier League 21. körében, hiszen az Arsenal, a Manchester City, a Liverpool, a Chelsea és a Manchester United sem győzött. Utánajártunk, ezt megelőzően mikor fordult elő, hogy egy fordulón belül az öt gigász egyike sem tudta begyűjteni a három pontot.
jan. 14
11:30
Faragó Tamás: Nagyon nehéz a győzelemhez vezető út (Infostart)
A második félidőben egyértelművé vált a két vízilabda-kultúra közötti különbség - mondta az InfoRádióban Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó. A magyar férfi vízilabda-válogatott 12-6-ra legyőzte az orosz csapatot a belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság D csoportjának szerdai második fordulójában.
jan. 14
11:30
Liverpool: Klopp évek óta figyeli, most megszerezhetik! (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool helyi lapinformációk szerint megegyezett a Schalke futballistájával, Joël Matippal. A kameruni válogatott labdarúgó szerződése 2016 nyarán jár le, így a nyáron ingyen érkezhet a Liverpoolhoz.
jan. 14
11:32
Profi boksz: még reménykednek a Mayweather–Pacquiao visszavágóban (She)
Freddie Roach edző még mindig reménykedik abban, hogy a tavaly szeptemberben visszavonult Floyd Mayweather mégis meggondolja magát és Manny Pacquiao Timothy Bradley elleni mérkőzése után visszatér és ismét összecsap tanítványával.
jan. 14
11:48
Lengyelország: Gosztonyi aláírt új klubjához – hivatalos (She)
Gosztonyi András elhagyja a Szombathelyi Haladást és a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ekstraklasa) szereplő Slask Wroclawban folytatja a pályafutását – jelentette be a klub hivatalos oldala.
jan. 14
12:06
A Baselből erősített a Premier League éllovasa (Infostart)
Az angol labdarúgó Premier League-ben éllovas Arsenal szerződtette az egyiptomi Mohamed Elnenyt a svájci bajnok FC Baseltől.
jan. 14
12:06
Lengyelország: Gosztonyi aláírt új klubjához – hivatalos (She)
Gosztonyi András elhagyja a Szombathelyi Haladást, a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ekstraklasa) szereplő Slask Wroclawban folytatja a pályafutását – jelentette be a klub hivatalos oldala.
jan. 14
12:08
Kerékpár: ezzel a futammal rajtol jövőre a Tour de France (She)
A 13 kilométeres düsseldorfi egyéni időfutammal rajtol 2017-ben a Tour de France országúti kerékpáros körverseny – jelentette be csütörtökön, Párizsban Christian Prudhomme versenyigazgató.
jan. 14
12:10
Futsal: a magyar válogatott Libanon ellen készül az Eb-re (She)
A magyar futsalválogatott két felkészülési mérkőzést játszik a február 2-án kezdődő Európa-bajnokság előtt. A mieink január 22-én és 23-án Libanonnal csapnak össze Dunaújvárosban. A meccsek 21 órakor kezdődnek, a belépés mindkét találkozóra ingyenes – írja az mlsz.hu.
jan. 14
12:12
MTK: bemutatták a fejjel is veszélyes új szerzeményt (She)
Csütörtökön hivatalosan is bemutatták az MTK nemrégiben szerződtetett montenegrói labdarúgóját, Darko Nikacsot.
jan. 14
12:14
Békéscsaba: a szlovák gólvágó aláírt az Előréhez – hivatalos (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Békéscsaba a hivatalos honlapján jelentette, hogy két és fél évre szerződtette Matus Pauknert.
jan. 14
12:24
Varga Dénes: A második félidei játékunk kell a továbbiakhoz (Infostart)
A magyar férfi vízilabda-válogatott 12-6-ra legyőzte az orosz csapatot a belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság D csoportjának szerdai második fordulójában. Az InfoRádiónak Benedek Tibor szövetségi kapitány és Varga Dénes válogatott vízilabdázó értékelt.
jan. 14
12:24
Arsenal: a 23 éves játékos Londonba igazolt – hivatalos (She)
A Premier League-ben szereplő Arsenal a hivatalos honlapján jelentette be az egyiptomi válogatott Mohamed el-Neni szerződtetését. A Baseltől érkező 23 esztendős középpályás sajtóhírek szerint 5 millió fontért váltott klubot.
jan. 14
12:26
Jégkorong: egy légiós hely felszabadult a Fehérvárnál (She)
Továbbra is határozott cél, hogy a Fehérvár AV19 a legjobb nyolc közé kerüljön az osztrák jégkorongligában (EBEL), és ezzel kivívja a szereplést a rájátszásban – hangoztatta Ocskay Gábor szakosztály-igazgató csütörtökön sajtótájékoztatón, amelyen a klub támogatói szerződést kötött a Szerencsejáték Zrt-vel.
jan. 14
12:42
PAFC: bejelentették az „új Kluivert” érkezését – hivatalos (She)
Bár a DVSC-Teva már bejelentette, csak most vált hivatalossá, hogy a labdarúgó NB I-ben szereplő Puskás Akadémia az idény végéig kölcsönveszi Geoffrey Castilliont.
jan. 14
12:44
Olimpia 2024: megalakult az Olimpiai Védnökök Testülete (She)
Megtartotta alakuló ülését csütörtökön a Parlamentben az Olimpiai Védnökök Testülete, amely az Országgyűlés által a 2024-es budapesti olimpiai és paralimpiai pályázat megvalósításának támogatására létrehozott egyeztető, véleményező és javaslattevő testület.
jan. 14
12:46
Vízi Eb: Magyarország–Törökország élőben az NSO-n! (She)
A hollandok elleni kudarc és a görögök elleni siker után sima győzelemre van kilátás az eddig még gólt sem szerző törökök ellen a belgrádi női vízilabda Európa-bajnokság A-csoportjának harmadik fordulójában. Tartsanak velünk, kövessék figyelemmel percről percre frissülő közvetítésünket, és szóljanak hozzá, kommentálják az eseményeket.
jan. 14
13:00
Montenegrói válogatott csatárt igazolt az MTK (Infostart)
Darko Nikaccsal, a montenegrói válogatott csatárával erősített az MTK Budapest labdarúgócsapata.
jan. 14
13:00
Dortmund: Aubameyang kizárta az Arsenalt, vége? (She)
Pierre-Emerick Aubameyang egy nappal azután, hogy a Bildnek interjút adott, ismét kategorikusan kizárta, hogy terveiben szerepelne az Arsenal. Az angol csapat egyik szurkolója nyíltan rákérdezett az átigazolásra, amelyre az Év afrikai játékosának megválasztott labdarúgó egyértelmű választ adott. Kedden egyébként a Borussia Dortmund vezérigazgatója, Hans-Joachim Watzke is kijelentette, hogy nincs…
jan. 14
13:02
Barca: a szurkolók Shakirát ócsárolták, Piqué kifakadt (She)
Az FC Barcelona labdarúgócsapata a kupapárharc mindkét mérkőzésén legyőzte az Espanyolt, így bejutott a legjobb nyolc közé a spanyol Király-kupában. A túlfűtött hangulatú visszavágón a trágár beszólások és a verbális heccelések mellett az Espanyol drukkerei személyes üzenettel találták meg Shakirát és Piquét.
jan. 14
13:18
Varga Dénes: A második félidei játékunk kell (Infostart)
A magyar férfi vízilabda-válogatott 12-6-ra legyőzte az orosz csapatot a belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság D csoportjának szerdai második fordulójában. Az InfoRádiónak Benedek Tibor szövetségi kapitány és Varga Dénes válogatott vízilabdázó értékelt.
jan. 14
13:18
Topfoci: Messi elárulta, ki a legjobb csatár a világon (Agroinform)
Nem túl meglepő, hogy az argentin klasszis éppen egyik csapattársát tartja a világ legjobb támadójának.

Keresés