2016. január 8. péntek

jan. 8
0:27
CSOK következmények (ProfitLine)
2016 elején két markáns kormányzati döntés élénkíti a lakóingatlanok piacát. A megváltozott jogszabály szerint idén januártól a 150 négyzetméternél kisebb lakások és a 300 négyzetmétert meg nem haladó alapterületű új családi házak esetében a korábbi 27%-ról 5%-ra csökkent az áfa mértéke. A 2015. július 1-től bevezetett egyösszegű, vissza nem térítendő lakáscélú támogatás, a családok…
jan. 8
4:18
Tudod Te egyáltalán, hogy milyen tojást eszel? (ProfitLine)
Az étkezési célú tojásokat az uniós és a hazai jogszabályok előírása szerint kötelező megjelölni. A forgalomban lévő tojások héján található betű-szám kódok jelentésével mégis nagyon sokan nincsenek tisztában.
jan. 8
6:06
Három ábra arról, hogy valami nagyon furcsa történik a magyar beruházásokkal (Portfolio)
Ha tavaly új csúcsra szökött az uniós támogatáslehívás, és ezzel párhuzamosan bizonyára az állami beruházások is növekedtek, akkor miért látjuk azt a számokon, hogy a nemzetgazdasági beruházások...
jan. 8
6:06
Szaúdi-iráni viszály – Londoni elemzők: rekordon a szaúdi törlesztéskockázat árazása (GazdaságPortál)
Soha nem mért magasságba emelkedett Szaúd-Arábia államadósság-törlesztési kockázatának mérőszáma a csütörtöki londoni kereskedésben, elsősorban a szaúdi-iráni feszültség éleződése miatt. A Markit Financial Information Services londoni piaci adatszolgáltató cég csütörtök esti kimutatása szerint Szaúd-Arábia szuverén törlesztésleállási kockázatának piaci biztosítási cseretranzakciói (credit default…
jan. 8
6:09
Ingyen mehetünk panaszra, segít az Európai Fogyasztói Központ (Adózóna)
Külföldi cégekkel szemben felmerült fogyasztói panaszok esetén a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ Magyarországtól (EFK) lehet ingyenes, személyre szabott, szakmai és jogi segítségét kérni – hívja fel a figyelmet a két szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében.
jan. 8
6:24
Idejött Cameron, és talált egy jóbarátot (Privátbankár)
Egyre szorongatottabb helyzetben van a brit miniszterelnök, százszor megbánhatta már, hogy kitalálta az Európai Uniós brit tagságról szóló népszavazást. Tegnap Orbán Viktor személyében legalább egy támogatóra lelt, akivel sok mindenben egyetértenek.
jan. 8
6:24
Nem viccelnek az áruházak: komoly leárazások jönnek januárban (Pénzcentrum)
Ezért áll majd sorba gyakorlatilag minden második magyar....
jan. 8
6:30
3 ok, amiért a networking kell a marketinghez (ProfitLine)
Egy friss felmérés szerint a kis- és középvállalkozások marketing eszköztárában egyre nagyobb teret nyer a személyes kapcsolattartás, az irányított üzleti kapcsolatépítés, azaz a networking. Íme három érv amellett, hogy ma már valóban elengedhetetlenné váltak a bizalmi kapcsolatok a marketingben!
jan. 8
6:33
Itt az áfám, nem disznóláb? - Kérdések a húspiacon (Infostart)
Zavarokat okoz a sertéshús értékesítésében, hogy nem tisztázott minden áruféle áfa-kulcs szerinti besorolása - mondta el a Vágóállat és Hús Terméktanács elnöke az InfoRádiónak.
jan. 8
7:03
A közös cél: erős Európa (ProfitLine)
Mindketten erős Európát akarunk - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő a David Cameron brit miniszterelnökkel folytatott csütörtöki budapesti tárgyalása után, az Országházban. A közös sajtótájékoztatón Orbán Viktor szólt a Nagy-Britanniában dolgozó magyarokról, fontosnak nevezve, hogy ne szenvedjenek el semmilyen hátrányos megkülönböztetést a szigetországban. Közölte ugyanakkor, hogy Magyarország…
jan. 8
7:12
A betegszabadság inkább viszony, mint szabadság. Miért is? (Adózóna)
Melyik az a szabadság, ami nem is az, és mégis? Hol kezdődik a betegszabadság, hol végződik, és mikortól táppénz? Hogyan kell kiadni, nyilvántartani? Mi a teendő, ha munkaszüneti napra esik? Mindent megtudhat.
jan. 8
7:12
John Kerry azt javasolja Kínának, hogy változtasson eddigi Észak-Koreához fűződő viszonyán (GazdaságPortál)
Az amerikai diplomácia irányítója, John Kerry újságírókkal beszélgetve szólt arról, hogy csütörtöki telefonbeszélgetésében világossá tette Vang Ji kínai külügyminiszternek: az észak-koreai atomrobbantás megmutatta, nem eredményes az a politika, ahogy Kína eddig Észak-Koreát kezelte. Kerry külügyminiszter azt fejtegette, hogy Kínát szövetségesi viszony fűzi Észak-Koreához, ezért sajátosan…
jan. 8
7:30
Fiatalok és pályakezdők elhelyezkedését támogatja a Bridgestone (HR Portál)
Számos álláslehetőséggel támogatja a pályakezdők és a fiatal munkavállalók elhelyezkedését a Bridgestone az Európai Unióban és Magyarországon egyaránt - tájékoztatta portálunkat a vállalat.
jan. 8
7:32
Orbán: Mi nem migránsok vagyunk az Egyesült Királyságban (HR Portál)
Mindketten erős Európát akarunk - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő a David Cameron brit miniszterelnökkel folytatott csütörtöki budapesti tárgyalása után, az Országházban.
jan. 8
7:34
Így kell helyesen viselkedni a nőkkel - tanfolyam migránsoknak (HR Portál)
Theo Francken belga menekültügyi és migrációs államtitkár bejelentése szerint tanfolyamot indítanak a nők tiszteletéről és a nőkkel szembeni helyes viselkedésről a migránsok számára - írta a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap csütörtökön.
jan. 8
7:36
Fidesz: 2016-ban is segély helyett munka (HR Portál)
A Fidesz célja 2016-ban is az, hogy segély helyett munkát biztosítson az embereknek, még a leghátrányosabb térségben élő, legalacsonyabb képzettséggel rendelkező álláskeresőknek is.
jan. 8
7:36
Megenyhült az FHB, miután beperelte az állam (Privátbankár)
Az FHB Jelzálogbank Nyrt. igazgatósága a bank alaptőkéjének további emeléséről döntött, a kibocsátott új részvények megvásárlására kizárólag a magyar állam nevében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. jogosult - közölte az FHB. A TakarékBank is felajánlott az általa tavaly decemberben jegyzett FHB-részvényekből az MNV részére, így megmaradhat az állam tőkeemelés előtti tulajdoni hányada.
jan. 8
7:36
Új tag irányítja a nem-életbiztosítási üzletágat az UNION igazgatóságában (ProfitLine)
Január elsejétől az UNION Biztosító igazgatósági tagja Almássy Gabriella, aki a testületben a nem-életbiztosítási üzletág területeit, azaz a gépjármű- és vagyonbiztosítási szakterületeket irányítja majd és közel két évtizedes biztosításszakmai tapasztalattal rendelkezik.
jan. 8
7:36
Állami támogatás az autóvásárláshoz? (Portfolio)
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) társelnöke szerint van latens igény a magyar piacon az új autók iránt, de valós forgalmat állami segítséggel lehetne generálni. Eppel János a...
jan. 8
7:38
Decemberben tovább javult az euróövezeti gazdasági hangulat (HR Portál)
Decemberben is javult a gazdasági hangulat az euróövezetben, miközben a munkanélküliségi ráta több mint négyéves mélypontra süllyedt, ami újabb bizonyíték arra, az év végének közeledtével erősödött a gazdasági növekedés.
jan. 8
7:38
Amikor a Magyar Telekom és a Díjnet találkozik (ProfitLine)
A Magyar Telekom csatlakozik a Díjnet elektronikus számlafizetési rendszeréhez a folyamatban levő termékportfolió-egyszerűsítés keretében - közölte a távközlési cég csütörtökön az MTI-vel.
jan. 8
7:42
Bővüléssel zárták az évet Európa legnagyobb diszkont légitársaságai (GazdaságPortál)
Az utasforgalom bővülésével zárták 2015-öt Európa legnagyobb diszkont légitársaságai, a Ryanair utasszáma átlépte a 100 milliót – derül ki a légitársaságok decemberi utasforgalmi statisztikáiból. A Ryanair MTI-hez eljuttatott közlése szerint decemberben 7,5 millió utast fuvaroztak, amely 25 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakában mért 6 milliót, a járatok kihasználtsága pedig 3…
jan. 8
7:45
Rekord mennyiségű gépet adott át tavaly a Boeing (Infostart)
Rekord mennyiségű repülőgépet adott át megrendelőinek az amerikai Boeing, 2015-ben 762 gép került az üzemeltetőkhöz, 39-cel több, mint egy évvel korábban.
jan. 8
7:54
Komoly változások jönnek a jelzáloghiteleknél (Privátbankár)
A hitelekre vonatkozó vonatkozó tájékoztatás szabályai módosulnak márciustól.
jan. 8
7:56
Szaúdi - iráni konfliktus: máris itt vannak a negatív hatások (Privátbankár)
Rekord szinten van a szaúd-arábiai államadósság-törlesztési kockázat. A konfliktus rossz hatással van a környező országokra is.
jan. 8
8:03
Ezek a változások érintik a pénztárcánkat idén - VIDEÓ (HR Portál)
Szja-csökkenés, egészségügyi szolgáltatási járulék emelkedés, családi adókedvezmény - milyen változásokat hoz a 2016-os év?
jan. 8
8:09
Önkormányzati fejlesztési, pályázati irodát hoztak létre Zalaegerszegen (ProfitLine)
A városban működő vállalkozások, civil szervezetek, egyházak és más intézmények számára nyújt pályázati segítséget az a fejlesztési iroda, amelyet a zalaegerszegi önkormányzat azért hozott létre, hogy minél több európai uniós fejlesztési pénz érkezzen a zalai megyeszékhelyre.
jan. 8
8:11
CSOK-ot fogad az OTP (ProfitLine)
Az OTP Bank január 7-től közel négyszáz fiókjában befogadja az új családi otthonteremtési kedvezmény (csok) és az ahhoz kapcsolódó kamattámogatott hitelek iránti igényeket - közölte a bank az MTI megkeresésére csütörtökön. Korábban az FHB jelezte, hogy január 4-től már igényelhető a támogatás, és a bank az első igényléseket már be is fogadta.
jan. 8
8:12
Nyugi, egyelőre nem lesz vasutassztrájk (Portfolio)
Bár nem született bérmegállapodás a MÁV-nál, hetekig nem várható sztrájk, mert az érdekképviseleteknek meg kellene állapodniuk egymással és a cég vezetésével is az elégséges szolgáltatás mértékéről -...
jan. 8
8:18
Vegyesen alakult a forint árfolyama (GazdaságPortál)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon péntek reggelre: az euróval, a svájci frankkal és a japán jennel szemben erősödött, a dollárhoz képest gyengült. Reggel hét órakor az eurót 314,32 forinton, a dollárt 289,02 forinton, a svájci frankot 289,77 forinton, a japán jent pedig 2,4429 forinton jegyezték. Nyitó árfolyamához ...
jan. 8
8:21
Magyarország aktív az Európai Mobilitási Héten (Infostart)
Idén, tavalyhoz képest, 37-tel több önkormányzat jelentkezett az Európai Mobilitási Hét eseményeire, ezzel Európa harmadik legaktívabb országa vagyunk - hangsúlyozta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.
jan. 8
8:30
Ömlött a pénz az államkasszába - ennyivel több adót fizettünk be (Privátbankár)
530 milliárddal több folyt be a legfontosabb öt köztehertípusból.
jan. 8
8:32
Most jöhet el az arany reneszánsza (Privátbankár)
A 2008 utáni jegybanki politikák miatt sok eszközosztályban alakult ki buborék a világban. A sanghaji tőzsde megrázkódtatása, a geopolitikai feszültségek szaporodása és az amerikai jegybank erőtlensége hamarosan az arany újabb reneszánszát hozhatja el.
jan. 8
8:42
Népességmegtartó program (ProfitLine)
Komplex programot állított össze Balassagyarmat önkormányzata a város népességmegtartó erejének növelésére, ennek fontos része, hogy a legalább három gyermeket nevelő családok ingyen kaphatnak építési telket - jelentette be a város polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.
jan. 8
8:44
Zuhanás után - Érdemes most belenyúlni egy magyar részvénybe? OTP vagy MOL? (ProfitLine)
A rendkívül borús nemzetközi hangulatban a BUX 405,44 pontos, 1,69 százalékos csökkenéssel, 23 595,10 ponton zárt tegnap. A részvénypiac forgalma 14,8 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.
jan. 8
8:48
Pénzintézetek: nem éri meg foglalkozni a csalásokkal (Privátbankár)
A pénzügyi szolgáltatók egyharmada véli úgy, hogy jobban kijönnek, ha csak a megtörtént csalásokat korrigálják és nem a védelemre költenek.
jan. 8
8:48
Orbán: nemzeti ügy lehet a CSOK (Portfolio)
Arra számít Orbán Viktor, hogy nemzeti ügy lesz a kormány otthonteremtési programjából - ez derült ki a Kossuth Rádiónak péntek reggel adott interjúból. A kormányfő azt is elmondta, hogy Magyarország...
jan. 8
8:48
Dübörögnek az online apróhirdetési oldalak (Pénzcentrum)
Dögivel töltik fel a felesleges, gagyi, már megunt karácsonyi ajándékokat....
jan. 8
8:50
Orbán: módosítani kell az EU alaptörvényét (Privátbankár)
A magyar miniszterelnök szerint dúl a "brüsszelizmus", mindent felülről akarnak megmondani a nemzetállamoknak.
jan. 8
8:50
Tovatűnt a pánik - Erősödött a kínai tőzsde (Portfolio)
Péntekre úgy tűnik, csillapodtak a kedélyek a tőzsdéken, így a kínai index már erősödött hasonlóan több ázsiai benchmarkhoz, sőt az európai piacokon is óvatos erősödéssel indulhat a kereskedés. A...
jan. 8
8:52
A csehekhez is özönlenek a használt autók, de ott az újakat is veszik (Portfolio)
Amíg Magyarországra 2015-ben kb. 120 ezer használt személyautó érkezett, addig a területét tekintve kisebb, de népességében nagyobb Csehországba több mint 184 ezer, amik jelentős része 10 évnél...
jan. 8
8:54
Valamit bejelent ma a Wizz Air (Portfolio)
Sajtótájékoztatót tart ma reggel 10 órakor a Wizz Air, amelynek keretein belül valamit bejelent a társaság vezérigazgatója, Váradi József. Egyes piaci szereplők abban bíznak, hogy a régóta várt...
jan. 8
9:00
Reggeli elemzés: RC – Letörni látszik az OTP – 2016.01.08 (GazdaságPortál)
Letörni látszik az OTP. A bank papír a délutáni kereskedés jelentős részét 5800 forint alatti tartományban töltötte, mai megerősítés esetén, további gyengülés következhet. Amennyiben 5800 forint felett képes zárni a napot, még nagy drámát nem látunk. Reggeli elemzés Nemzetközi Értékelés Mesterséges, piac -, és tulajdonosi jogok csorbításával alkotott intézkedésekkel igyekszik Kína elkerülni a piac…
jan. 8
9:06
Megjöttek a számok: ennyire pörög a magyar külkereskedelem (Privátbankár)
A novemberi külkereskedelmi adatok alapján 673 millió euró volt a külkereskedelmi többlet.
jan. 8
9:06
Eltűnt a pánik - Erősödött a kínai tőzsde (Portfolio)
Péntekre úgy tűnik, csillapodtak a kedélyek a tőzsdéken, így a kínai index már erősödött hasonlóan több ázsiai benchmarkhoz, az európai piacokon pedig a tegnapi zárószintek közelében indult a...
jan. 8
9:06
Megszólaltak a közmunkások: nevetséges az 1,6 százalékos béremelés (Pénzcentrum)
Január végéig kiderülhet, hogy a kormány mekkora béremelést ad a közfoglalkoztatottaknak....
jan. 8
9:08
Nagy bejelentést tehet ma a Wizz Air (Portfolio)
Sajtótájékoztatót tart ma reggel 10 órakor a Wizz Air, amelynek keretein belül valamit bejelent a társaság vezérigazgatója, Váradi József. Egyes piaci szereplők abban bíznak, hogy a régóta várt...
jan. 8
9:09
"Orbán Viktor otthon hagyta a bátrabb énjét" (HR Portál)
55 ezer magyar dolgozik Nagy-Britanniában. Az ellenzék szerint ha már a magyar kormány nem tudja őket hazahozni, Orbán Viktor kiállhatott volna a munkavállalókért David Cameron brit miniszterelnökkel folytatott csütörtöki megbeszélésén, hogy ne szüntessék meg az ott élők szociális ellátását.
jan. 8
9:10
Erősödni próbál a forint a megnyugvó hangulatban (Portfolio)
Kicsit enyhültek péntek reggelre az utóbbi napok piaci feszültségei, ennek köszönhetően a forint is próbálja folytatni tegnap délutáni erősödését. Közben a dollár is korrigál a csütörtöki nagy esés...
jan. 8
9:11
Végzettséghez kötik a munkavállalást (HR Portál)
Nem léphet munkába, aki nem tudja, bizonyítani a végzettségét, képzettségét, írja az Index a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) közleményére hivatkozva.

Keresés