2011. január 10. hétfő

jan. 10
13:50
Sampdoria: Koman szerint fordulópont lehet a Roma legyőzése (She)
A vasárnapi volt a hatodik alkalom, hogy Koman Vladimir Serie A-s mérkőzésen végig játszott, a Sampdoria magyar válogatott középpályásának mégsem erről, sokkal inkább a fontos győzelemről marad emlékezetes a Roma elleni ütközet.
jan. 10
14:06
MLS: Henry korábbi klubjánál, az Arsenalnál edz a téli szünetben (She)
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő New York Red Bulls csatára, Thierry Henry korábbi klubjánál, az Arsenalnál tréningezik az MLS szünetében.
jan. 10
14:36
Gera edzője lehet Maradona? (Metropol)
Az 1986-os világbajnok elismerte, hogy ajánlatot kapott a Premier League-ből, és februárban a szigetországba utazik tárgyalni.
jan. 10
14:54
Megdőlt Puskás Ferenc rekordja (Metropol)
A Villarreal ellen szerzett vasárnapi mesterhármasával Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál labdarúgója ötvenéves klubrekordot döntött meg, amelyet éppen a legendás Puskás Ferenc tartott.
jan. 10
15:00
DVSC: Bódi, Fodor, Ramos és Coulibaly hiányzott az első tréningről (She)
Ahogy arról beszámoltunk, ma délelőtt megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a DVSC labdarúgócsapata. A klub honlapján megjelent edzésbeszámoló szerint négyen hiányoztak az első tréningről.
jan. 10
15:02
Sportlövészet: Sidi Péter nyerte meg az idei év első nemzetközi tornáját (She)
Hét ország legjobb versenyzői álltak lőállásba a szlovéniai Trizinben rendezett légfegyveres nemzetközi tornán. A férfi légpuskások versenyét Sidi Péter egy kör előnnyel zárta az élen, többek között megelőzve a szlovén legendát, az olimpiai bajnok Rajmond Debevecet.
jan. 10
15:04
Videó: a Bayern München sztárja hátára vette az ellenfél játékosát (She)
A német labdarúgó-bajnokság címvédője, a Bayern München szombaton felkészülési mérkőzésen 4–0-ra legyőzte a katari al-Wakrát. Az 52. percben a bajorok francia középpályása, Franck Ribéry szerzett labdát, ám a hazaiak egyik játékosa erőszakosan akarta azt visszaszerezni. Ribéry ezt megelégelte, és a hátára kapta ellenfelét.
jan. 10
15:36
Real Madrid: Ronaldo megdöntötte Puskás Ferenc ötvenéves rekordját (She)
A Villarreal ellen szerzett vasárnapi mesterhármasával Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál labdarúgója ötvenéves klubrekordot döntött meg, amelyet éppen a legendás Puskás Ferenc tartott.
jan. 10
15:38
Serie A: a „kis" Cannavaro hosszabbított a Napolival (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Napoli 2015-ig meghosszabbította Paolo Cannavaro szerződését.
jan. 10
15:54
Videó: a Ferencváros is elkezdte a felkészülést, egyelőre nincs új érkező (She)
Mint arról már beszámoltunk, a Ferencváros labdarúgócsapata is megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra. Prukner László vezetőedző együttese fizikai felméréssel, labdás gyakorlással és egymás elleni játékkal melegített az edzőtáborra. Az NSO Tv kamerája is ott volt a tréningen, ahol Prukner-edző elmondta, egyelőre nincs érkező, de nincs is szükség alapos vérátömlesztésre.
jan. 10
15:56
KTE: az olasz Regginától érkezhet magyar tehetség a csapathoz (She)
Korábban már beszámoltunk arról, hogy kölcsönben hazatérhet a Reggina magyar utánpótlás-válogatott védője, Preklet Csaba, akit a legfrissebb hírek szerint a labdarúgó NB I-ben szereplő Kecskemét szerződtetne.
jan. 10
16:12
ZTE: montenegrói és lett válogatott játékost tesztel Csank János (She)
Ma a ZTE labdarúgócsapata is elkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra. Zalaegerszegen egy próbajátékos is részt vett az első gyakorláson, holnap pedig újabb futballista csatlakozik Csank János vezetőedző keretéhez.
jan. 10
16:14
Ipswich: Paul Jewell lett Fülöp és Priskin csapatának új menedzsere (She)
Ahogy azt korábban a BBC értesüléseire hivatkozva már megírtuk, hivatalosan is Paul Jewell lett az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Ipswich Town új menedzsere. A 64 éves szakember két és fél éves megállapodást kötött a Fülöp Mártont és Priskin Tamást is foglalkoztató együttessel.
jan. 10
16:16
Felkészülés: Tóth Balázs gólja is kellett a Venlo győzelméhez (She)
A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő VVV-Venlo 2–1-re megverte a holland másodosztályban játszó Sparta Rotterdamot felkészülési mérkőzésen ma délután.
jan. 10
16:18
Vívás: hat pályázat érkezett a vívókapitányi posztokra (She)
Összesen hatan adtak be pályázatot a tőrözők, illetve a  kardozók szövetségi kapitányi posztjára. A vívószövetség (MVSZ) tájékoztatása szerint a tőrözők szakmai vezetése iránt Bernát Zoltán, Kunfalvy Péter és Solti Antal érdeklődik hivatalosan, a kardozókat pedig Fehér Gábor, Kovács Tamás és Pézsa Tibor irányítaná.
jan. 10
16:30
Ázsia-kupa: Cahill duplázott, Ausztrália simán elintézte Indiát (She)
Ausztrália magabiztos győzelemmel mutatkozott be az Ázsia-kupán: 4–0-ra megverte Indiát a C-csoport első fordulójában.
jan. 10
16:48
Férfi kézi-vb: Narcisse és G. Gille nélkül is rendkívül erős a francia keret (She)
Claude Onesta, a világbajnoki címvédő francia férfi kézilabda-válogatott szakvezetője is keretet hirdetett a svédországi világbajnokságra. A franciák a kőkemény A-csoportba kerültek, Németország, Spanyolország, Egyiptom, Tunézia és Bahrein mellé.
jan. 10
16:50
Monaco: a Chambéry elleni égés után menesztették az edzőt (She)
A francia élvonalbeli Monaco labdarúgócsapata menesztette Guy Lacombe vezetőedzőt.
jan. 10
16:52
Bp. Honvéd: a Ferencvárostól szerződtettek kapusedzőt a kispestiek (She)
A 43 éves, korábbi élvonalbeli kapus, Babócsy András lesz a jövőben a Budapest Honvéd kapusedzője – ezt a kispesti klub hivatalos honlapja jelentette be.
jan. 10
16:54
Ökölvívás: Nem vagyok Superman, nehéz dolgom lesz Mosleyval - Pacquiao (She)
Május 7-én, a korábban három súlycsoportban is világbajnoki címet szerző, legutóbbi két mérkőzésén azonban gyengén teljesítő Shane Mosley ellen lép szorítóba napjaink legjobbnak tartott bokszolója, Manny Pacquiao.
jan. 10
16:56
Dortmund: Roman Weidenfeller hosszabbított a Borussiával (She)
Meghosszabbította szerződtetését a Borussia Dortmund labdarúgócsapatával Roman Weidenfeller, a BVB 30 éves kapusa.
jan. 10
17:06
Tíz olimpiai érmet vár a MOB elnöke (Infostart)
Tíz érem megszerzésére lát esélyt a londoni olimpián Borkai Zsolt. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke azt mondta: örülni fog, ha a magyar csapat eléri a pekingi eredményességet, és boldog lesz, ha három aranynál többet sikerül nyerni a jövő évi játékokon.
jan. 10
17:06
Győr: Dudás visszatért Paksról, Babic is csatlakozott a többiekhez (She)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy ma a Győri ETO labdarúgócsapata is megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra. A tréningen többek között Dudás Ádám is részt vett, aki paksi kölcsönjátéka után tért vissza Győrbe, míg a horvát Valentin Babic hosszan tartó sérülése után csatlakozhatott ismét társaihoz.
jan. 10
17:08
Bolton: Bogdán Ádám védését kiemelte menedzsere, Owen Coyle (She)
Owen Coyle, a Bolton Wanderers labdarúgócsapatának menedzsere külön kitért a York elleni, FA-kupában aratott győzelem (2–0) után Bogdán Ádám fontos védésére – a fiatal magyar kapus még 0–0-nál óriási bravúrt mutatott be Neil Barrett lövésénél.
jan. 10
17:24
Újpest: holnap megszülethet a megállapodás a Brann-nal Korcsmár ügyében (She)
A Nemzeti Sport Online információi szerint holnap lezárulhat Korcsmár Zsolt ügye, akinek szerződtetéséről hetek óta tartanak a tárgyalások a norvég Brann és az Újpest között.
jan. 10
17:36
Három lesz a magyar igazság? (Metropol)
Tíz érem megszerzésére lát esélyt a londoni olimpián Borkai Zsolt. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke úgy fogalmazott: örülni fog, ha a magyar csapat eléri a pekingi eredményességet, és boldog lesz, ha három aranynál többet sikerül nyerni a jövő évi játékokon.
jan. 10
17:42
Videoton: a listavezető két hiányzóval kezdte meg a felkészülést (She)
A labdarúgó NB I listavezetője, a Videoton 26 fővel kezdte meg a felkészülést a tavaszi idényre ma délelőtt – adta hírül a székesfehérváriak hivatalos honlapja.
jan. 10
17:44
Paks: a Dortmund II-vel és a Sturmmal is megütköznek Belekben (She)
Nyolc felkészülési edzőmérkőzést tervez az elkövetkező hetekre a Paks első osztályú labdarúgócsapata, adta hírül a klub honlapja.
jan. 10
18:00
Kerékpár: UCI 1.2-es kategóriával naptárban a Betonexpressz Nagydíj (She)
Idén immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a magyarországi országúti kerékpárverseny, a Betonexpressz Nagydíj. A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) versenynaptárában 1.2-es kategóriával minősített Europe Tour-viadalra augusztus 6-án kerül sor.
jan. 10
18:18
Beckham lányra hajt (Blikk)
London - Három fiú után lánygyermek érkezését reméli a Beckhamék, és a nyárra várják a babát. David Beckham (35), az apa pedig nem is tagadja: második fia születése óta ő igazából egy kislányra „hajt".
jan. 10
18:18
Labdarúgó NB I: Szili Attila öt év után térhet vissza az élvonalba (She)
Irányító középpályást keres a labdarúgó NB I-ben szereplő BFC Siófok: a Nemzeti Sport információi szerint a klub vezetői szívesen látnák a csapatban Szili Attilát, aki ősszel az NB II-es Bajai LSE-ben futballozott.
jan. 10
18:20
Férfi gyeplabda: az Építők győzelmével ért véget az Új évi Kupa (She)
Hat csapat részvételével a hétvégén első alkalommal került megrendezésre a férfi gyeplabdázók Új évi Kupája, amelyen az összes jelentős hazai csapat mellett két U21-es válogatottunk indult, a tornát az Építők nyerte meg.
jan. 10
18:36
Újpest: Tisza, Rajczi és Barczi külön kezdte, Simek engedéllyel késik (She)
Mészöly Géza hétfőn immár a teljes újpesti labdarúgócsapatnak vezényelhetett edzést – egy hete az első keret fiataljaihoz még a második csapat tagjai csatlakoztak –, amelyről kulcsemberek hiányoztak, egészben vagy csak részben, adta hírül az ujpestfc.hu.
jan. 10
18:38
Motorsport: elmosta az eső Talmácsi Gábor hétfői tesztjét Malajziában (She)
Az esőzés miatt elmaradt Talmácsi Gábor malajziai gyakorlása hétfőn: a magyar motoros, aki tavaly a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto2-es kategóriájában versenyzett, csütörtökig a superbike-vb-n induló Pedercini Team meghívására tesztel a szepangi pályán.
jan. 10
18:54
Ghána: újra szerb szövetségi kapitánya van a válogatottnak (She)
A szerb Goran Sztevanovics lett a ghánai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – jelentette be az ország szakszövetsége hétfőn.
jan. 10
18:56
Anglia: álmában érte a halál a Macclesfield 29 éves játékosát (She)
Manchesteri otthonában, 29 éves korában elhunyt a Macclesfield Town labdarúgócsapatának középpályása, Richard Butcher.
jan. 10
19:30
Aranylabda-gála: hat spanyol került be a FIFPro év csapatába (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és a France Football közös zürichi Aranylabda-gáláján kihirdetett FIFPro év csapatában hat spanyol labdarúgó található. Mellettük két brazil, valamint egy-egy holland, portugál és argentin játékos alkotja a csapatot.
jan. 10
19:30
Pérez Carlosra is számít Mocsai (Blikk)
Budapest - Sikeres főpróbán van túl a férfi kézilabda-válogatott, hiszen megnyerte a lengyelországi Új évi-kupát.
jan. 10
19:32
Ázsia-kupa: Ku duplájával verték a dél-koreaiak Bahreint (She)
Az Ázsia-kupa C-csoportjának első fordulójában a dél-koreai válogatott Bahrein legyőzésével mutatkozott be a tornán.
jan. 10
19:48
Milan: eldőlt, Onyewu legalább fél évig a Twentében folytatja (She)
Amint az várható volt, az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Milan fél évre kölcsönadta Oguchi Onyewut a holland bajnok Twentének.
jan. 10
19:50
Felkészülés: az MTK szlovák és NB II-es csapatokkal mérkőzik meg (She)
A felkészülési időszakban két másodosztályú magyar, valamint két élvonalbeli szlovák csapattal játszik az MTK labdarúgócsapata, adta hírül a kék-fehér klub honlapja.
jan. 10
19:52
Aranylabda-gála: a legyőzött adta át Hamit Altintopnak a Puskás-díjat (She)
Hamit Altintop, a Bayern München török válogatott labdarúgója kapta az év legszebb góljáért járó Puskás-díjat a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és a France Football zürichi Aranylabda-gáláján.
jan. 10
20:06
Aranylabda-gála: Marta ötödször lett az év legjobb női játékosa (She)
A FIFA szavazásán korábban négyszer diadalmaskodó Marta lett 2010 legjobb női labdarúgója – jelentették be a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és a France Football zürichi Aranylabda-gáláján.
jan. 10
20:08
Aranylabda-gála: Messit választották meg 2010 legjobb labdarúgójának (She)
Lionel Messit, a spanyol bajnok Barcelona argentin támadóját választották meg 2010 legjobb labdarúgójának – jelentették be a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és a France Football zürichi Aranylabda-gáláján.
jan. 10
20:09
Ismét Messi a legjobb (Behaviour)
Az Barcelonával bajnoki címet szerző, a válogatottal a nyáron leszereplő argentin játékos ismét felért a csúcsra.
jan. 10
20:24
José Mourinho az év edzője, spanyol fölény az álomcsapatban (Infostart)
José Mourinho kapta az év legjobb edzőjének járó elismerést a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség zürichi gáláján.
jan. 10
20:24
Aranylabda: Messi Cruyff nyomdokaiba lépett, a Barca a Bayernébe (She)
A Barcelona történetében Lionel Messi a második labdarúgó, aki egymást követő két évben megkapta az Aranylabdát. A holland Johan Cruyff (1973, 1974) volt képes hasonló bravúrra a katalán klub játékosai közül.
jan. 10
20:26
Török futballista kapta a Puskás-díjat - videóval (Infostart)
A török Hamit Altintop kapta az elmúlt év legszebb góljáért járó FIFA Puskás-díját a zürichi gálán.
jan. 10
20:28
Messié az Aranylabda (Infostart)
Lionel Messi, a Barcelona argentin labdarúgója kapta a tavalyi év legjobb játékosának járó díjat a zürichi gálán, amelyet ezúttal közösen ítélt oda a FIFA és France Football.
jan. 10
20:36
Altintop nyerte a Puskás Ferenc-díjat (Metropol)
Második alkalommal a török Hamit Altintop nyerte az év legszebb góljáért járó Puskás Ferenc-díjat, amelyet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség zürichi éves gáláján adtak át hétfőn.

Keresés