2011. január 24. hétfő

jan. 24
0:00
Németország: Stiebert hírbe hozták a Stuttgarttal és az Augsburggal (She)
Mint ismeretes, Stieber Zoltán szombaton egy góllal és két gólpasszal vette ki a részét a német másodosztályú Aachen Karlsruhe elleni 4–2-es sikeréből. Az egész szezonban jól játszó középpályás teljesítményére a Bild napilap szerin két klubnál is felfigyeltek.
jan. 24
0:36
NFL: 1998 után ismét Super Bowlba jutott a Green Bay Packers (She)
A Chicago Bears 0–14-ről még fel tudott állni a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) konferenciadöntőjében a Green Bay ellen, kétszer is az egyenlítésért támadhatott, de a hazaiak harmadik számú irányítója, a Jay Cutler sérülése és Todd Collins gyengélkedése után becserélt Caleb Hanie mindkétszer eladta a labdát, így a vendégek végül 21–14-re győztek. A Green Bay 1998 után…
jan. 24
3:00
Szent a béke Talma és Favaro között (Blikk)
Budapest — Ugyan már nem dolgoznak együtt, mégsem közömbös Talmácsi Gábor (29) sorsa Stefano Favaro (46) számára.
jan. 24
3:18
Australian Open: Kvitová Pennettát legyőzve jutott a negyeddöntőbe (She)
A 25. kiemelt Petra Kvitová a gyengébb első szett után feljavult, és agresszív játékának köszönhetően legyőzte a huszonkettedikként rangsorolt olasz Flavia Pennettát. A 20 éves cseh teniszező, így tavalyi wimbledoni elődöntője után másodszor jutott ilyen messzire Grand Slam-tornán.
jan. 24
4:12
Australian Open: Alekszandr Dolgopolov kiejtette Robin Söderlinget (She)
A nyolcaddöntővel sem ért véget az ukrán Alekszandr Dolgopolov csodálatos menetelése. Az Australian Openen életében először főtáblás, világranglista 46. helyén álló ukrán teniszező Jo-Wilfried Tsonga után a negyedik kiemelt Robin Söderlinget is búcsúztatta, így már negyeddöntős.
jan. 24
5:06
Australian Open: Zvonarjova lesz Kvitová ellenfele a negyeddöntőben (She)
A hölgyeknél második kiemelt Vera Zvonarjova két szettben, 6:4, 6:1-re legyőzte Iveta Benesovát (60. a világranglistán) és bejutott a negyeddöntőbe. Az orosz játékosnak egyhuzamban a harmadik balkezes cseh riválissal kell majd megküzdenie, ugyanis Lucie Safárová és Benesová után Petra Kvitová lesz a következő ellenfele a négy közé jutásért.
jan. 24
6:18
Kovács Katalin szeretné boldoggá tenni a magyar szurkolókat (Infostart)
Szeged méltó hely az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság megrendezésére - mondta az InfoRádiónak Kovács Katalin. A kétszeres olimpiai bajnok tavaly megszerezte pályafutása 29. világbajnoki címét is, mégsem nyilatkozott elégedetten az előző idényéről.
jan. 24
6:18
Australian Open: Andy Murray öt gémet veszített Jürgen Melzer ellen (She)
Andy Murray elképesztő formában van. A verseny ötödik kiemeltje 6:3, 6:1, 6:1-re verte az osztrák Jürgen Melzert, és bejutott a negyeddöntőbe. A torna tavalyi döntőse eddigi négy meccsén szettet sem veszített.
jan. 24
6:39
Lance Armstrong befejezte nemzetközi pályafutását (Behaviour)
Végleg befejezte nemzetközi sportpályafutását az amerikai kerékpáros legenda, Lance Armstrong. A hétszeres Tour de France győztes utolsó versenye a vasárnap véget ért Tour Down Under elnevezésű ausztrál körverseny volt. A hat etapból álló versenyen Armstrong a győztes mögött 23 perccel lemaradva, a legjobb ötvenen kívül végzett.
jan. 24
6:41
Federer: "Szeretnék Rafával játszani a fináléban" (Behaviour)
Ha így halad, lassan minden Grand Slam-tornához köthető rekordot megdönt Roger Federer. Már ő nyert legtöbbször Melbourne-ben - 58 siker a neve mellett -, most beállította Jimmy Connors korábban megdönthetetlennek vélt csúcsát, azaz Robredo legyőzésével immár a 27. GS-versenyén jut be sorozatban a legjobb nyolc közé.
jan. 24
6:43
Őrületes maratoni az ősi riválisok között (Behaviour)
Az Australian Open negyedik fordulójában szembe került egymással az a két korábbi Grand Slam-győztes, akik nemhogy riválisai egymásnak, még nem is fogadják a másik köszönését.
jan. 24
6:54
NBA: Carmelo Anthony gálázott, a Denver legyőzte az Indianát (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 89. játéknapján a 36 pontos Carmelo Anthony vezérletével a Denver Nuggets hazai környezetben 14 ponttal nyert az Indiana Pacers ellen.
jan. 24
6:56
NHL: a Tampa Bay hetet vágott, a Nashville szétlövésben nyert (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 103. játéknapján a Tampa Bay hét gólt vágott az Atlantának, de a Buffalo és a New Jersey is megsorozta soros riválisát.
jan. 24
6:57
Ez az igazi történelmi Haladás (Behaviour)
A Haladás az egyetlen csapat, amely az MLSZ teremlabdarúgó-bajnokság selejtezőjének házigazdájaként be tudott kerülni a sorozat debreceni döntőjébe. A szombathelyiek saját rendezésű viadalukon megszerezték az első helyet, miután a döntőben 4-2-re nyertek a Győr ellen.
jan. 24
6:59
Tripla tripla hullott Európában (Behaviour)
A triplázás manapság mind ritkább a futballban. Ennél már csak a tripla triplázás a szokatlanabb: a múlt hétvégén viszont három játékos is három gólig jutott, Angliában az arsenalos Van Persie és a Manchester Unitedben szereplő Berbatov, Németországban a bayernes Mario Gómez érte el a bravúrt.
jan. 24
7:12
Rivaldo még 38 évesen is kell (Infostart)
Az év végéig leigazolta a 38 esztendős Rivaldót a brazil élvonalban szereplő Sao Paulo labdarúgócsapata.
jan. 24
7:12
Brazília: Ronaldót és Roberto Carlost is lecserélték, csapatuk ikszelt (She)
A brazil Paulista A1 labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában hazai pályán csak döntetlent játszott a Corinthians a Noroestével, a vendéglátók két világklasszisa, Roberto Carlos és Ronaldo is a lecseréltek közé került.
jan. 24
7:30
Labdarúgás: Nistelrooy simán beférne a Real Madridba - Bronckhorst (She)
Giovanni van Bronckhorst, az Arsenal és a Barcelona korábbi labdarúgója szerint honfitársa, Ruud van Nistelrooy még mindig beférne a Real Madridba, és képes lenne fontos gólokat szerezni.
jan. 24
7:32
Profi ökölvívás: meglepetés, McIntosh a félnehézsúlyú Európa-bajnok (She)
Meglepetésre az angol Danny McIntosh szerezte meg az EBU  félnehézsúlyú profi ökölvívó Európa-bajnoki övét. A betöltetlen címért kiírt franciaországi találkozón a norwichi bunyós a tizenegyedik menetben állította meg az előzetesen esélyesebbnek kikiáltott és a kiütés pillanatáig mindhárom pontozónál meggyőző fölénnyel vezető hazai Thierry Karlt.
jan. 24
7:48
Pittsburgh-Green Bay álomdöntő az NFL-ben (Infostart)
A Green Bay Packers és a Pittsburgh Steelers jutott be a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság, az NFL döntőjébe, a Super Bowlba.
jan. 24
8:06
Australian Open: Ferrer szetthátrányból, Radwanska mérkőzéslabdáról fordított (She)
Az Australian Open nyolcaddöntőjében a férfiaknál a hetedik helyen kiemelt spanyol David Ferrer megállította a világranglistán 152. helyen álló Milos Raonicot. Igaz, az első szett még a kanadai meglepetésemberé lett, utána azonban érvényesült a papírforma.
jan. 24
8:24
Profi ökölvívás: Showtime-gálán bokszolhat áprilisban Erdei Zsolt (She)
Az ESPN szakíró Dan Rafael információi szerint Erdei Zsolt amerikai promótere, Lou DiBella tervei szerint elképzelhető, hogy a veretlen magyar profi ökölvívó legközelebb egy áprilisi, Showtime által közvetített gálán léphet kötelek közé.
jan. 24
8:42
Chelsea: Nem lesz veretlenül bajnok a Manchester United - Ancelotti (She)
Carlo Ancelotti, az angol élvonalban szereplő Chelsea labdarúgócsapatának menedzsere még a Bolton elleni bajnoki mérkőzés előtti sajtótájékoztatón leszögezte: lehetetlen, hogy a Manchester United veretlenül legyen bajnok. Az olasz szakember azt is elmondta, hogy a MU jó játék nélkül is képes győzelemre.
jan. 24
8:44
Videó: A mai meccs csak egy lépés - Mocsai Lajos (She)
Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya az NSO Tv-nek elmondta, hogy a németek elleni mérkőzés fontos ugyan, de sejthetően nem fog csapatunk nagy álmáról, a középdöntős csoport első három helyéről dönteni, attól függetlenül, hogy a németek legyőzték Izland legjobbjait. Ha ezt a lépést megtesszük, még jön egy következő a spanyolok ellen.
jan. 24
9:18
Vasas: Tulipánhoz ragaszkodnak, nem szerződik az NB II-be (She)
Bár sikerrel járt a szigetszentmiklósi próbajátékon, sőt több NB II-es csapat is csábítja, Tulipán Ákos vélhetően Angyalföldön marad.
jan. 24
9:20
Kosárlabda: már lehet szavazni az All Star-gála szereplőire (She)
A február 19-i All Star kosárlabdagála főmeccsének szereplőire a szövetség megújult honlapján (www.kosarsport.hu) lehet január 24-től szavazni. A szurkolók dönthetik el, kik legyenek a légiósválogatott kezdőcsapatának tagjai a magyar férfiválogatott elleni meccsen.
jan. 24
9:22
Műkorcsolya: a kvalifikációban kell bizonyítaniuk a magyaroknak (She)
A jégtáncosok, majd a férfiak kvalifikációs futásával kezdődik hétfőn a berni Európa-bajnokság.
jan. 24
9:24
Úszás: Phelps indul 200 vegyesen a vb-n, Lochte 400-on is (She)
Az amerikai szokásokkal ellentétben már most kijelölték a júliusi, sanghaji világbajnokságra utazó csapatot, eldőlt, hogy Michael Phelps 400 vegyesen nem áll rajthoz, ám 200 vegyesen elindul.
jan. 24
9:36
Úszás: Phelps indul 200 vegyesen a vb-n, Lochte 400-on is (She)
Az amerikai szokásokkal ellentétben már most kijelölték a júliusi, sanghaji világbajnokságra utazó csapatot, eldőlt, hogy Michael Phelps 400 vegyesen nem áll rajthoz, ám 200 vegyesen elindul.
jan. 24
9:38
Kazincbarcika: van, aki a Videotonhoz, van, aki Németországba készül (She)
A szlovák Simeon Stevica után újabb játékosok hagyják el a labdarúgó NB II-ben 6. helyen álló Kazincbarcikát.
jan. 24
9:40
Férfi kézilabda-vb: sorsdöntő meccs vár ránk a németek ellen - napi program (She)
A Svédországban zajló férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének második fordulójában a magyar válogatott Németország ellen lép pályára 18.15 órás kezdéssel. A folytatás szempontjából döntő jelentőségű a találkozó.
jan. 24
9:42
Golf: Vegas, Venezuela, Woods és egy végtelenül boldog német (She)
Miközben az Abu-Dzabiban versenyt nyerő német Martin Kaymer letaszította a korábbi világelső Tiger Woodsot a golfvilágranglista második helyéről is, a hétvége amerikai PGA-versenyén Jhonattan Vegas személyében egy venezuelai sportoló győzött, aki reméli, tettével megváltoztatja Hugo Chávez államelnök gondolkodását is – legalább egy kicsit.
jan. 24
9:44
Vívás: Somfai Péter nyerte a párbajtőrvívók válogatóversenyét (She)
Szombaton és vasárnap is Somfai Péter nyert a párbajtőrvívók válogatóversenyén.
jan. 24
9:54
Férfi kézilabda-vb: Fazekas, Gál és Mocsai T. játszhat a németek ellen (She)
Fazekas Nándor, Gál Gyula és Mocsai Tamás is játszhat Németország ellen a hétfői összecsapáson. A magyar férfi kézilabda-válogatott a Svédországban zajló világbajnokságon a középdöntő második fordulójában mérkőzik meg a 2007-es világbajnokkal.
jan. 24
10:12
MTK: szerb és román gárdákkal játszanak a törökországi edzőtáborban (She)
Február 5. és 12. között Törökországban edzőtáborozik az MTK élvonalbeli labdarúgócsapata. A bő keretével utazó, így naponta két mérkőzésen is pályára lépő budapesti együttes ez idő alatt hat félkészülési mérkőzést vív, többek között román és szerb ellenfelekkel.
jan. 24
10:12
Green Bay-Pittsburgh a Super Bowlon (Metropol)
A Green Bay Packers és a Pittsburgh Steelers jutott be vasárnap a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjébe, a Super Bowlba.
jan. 24
10:14
Primera División: a Sevilla chilei válogatott középpályással erősített (She)
Gary Medelt, az argentin Boca Junios labdarúgóját szerződtette a spanyol első osztályú Sevilla. A hírt a Boca Juniors elnöke, Jorge Ameal is megerősítette a klub hivatalos honlapján.
jan. 24
10:30
Videó: ideges lett a szurkoló, ezért széket dobott a pályára (She)
Kisebb botránnyal ért véget a spanyol kosárlabda-bajnokság 18. fordulójában megrendezett DKV Joventut Badalona–Cajasol mérkőzés. A hazaiak játékosa, Quinton Hosley labdát szerzett, majd egyedül tört kosárra, de a visszaérő védő szerelte. Azonban az amerikai játékos olyan rosszul ért földet, hogy ápolni kellett, viszont a játékvezetők nem fújtak semmit. Ezt az ítéletet egy Joventut-drukker nehezen…
jan. 24
10:32
Légióssors: a Villarreal is szívesen vinné Németh Krisztiánt (She)
A Nemzeti Sport Online görög forrásokból úgy értesült, hogy a tavaszi szezonban Németh Krisztián szinte biztosan nem marad a görög listavezető Olympiakosz labdarúgócsapatánál. A görög élvonalból négy klub tett érte konkrét ajánlatot, míg Spanyolországból a Villarreal szerződtetné a második csapatához.
jan. 24
10:48
Videó: érdekes helyről nézte egy idős szurkoló a Nice-Lyon kupameccset (She)
Vasárnap este a labdarúgó Francia Kupa legjobb tizenhat csapata közé jutott a Nice, amely hazai pályán a hosszabbításban szerzett góllal ejtette ki a Lyont (1–0). A meccs közben készült egy érdekes felvétel, amelyen egy, a stadion közelében álló fán kényelmesen elhelyezkedett nyugdíjas nézte a találkozót.
jan. 24
11:06
Videó: ideges lett a szurkoló a bíró ítéletére, ezért visszavágott neki (She)
Kisebb botránnyal ért véget a spanyol kosárlabda-bajnokság 18. fordulójában megrendezett DKV Joventut Badalona–Cajasol mérkőzés. A hazaiak játékosa, Quinton Hosley labdát szerzett, majd egyedül tört kosárra, de a visszaérő védő szerelte. Azonban az amerikai játékos olyan rosszul ért földet, hogy ápolni kellett, viszont a játékvezetők nem fújtak semmit. Ezt az ítéletet egy Joventut-drukker nehezen…
jan. 24
11:24
AC Milan: Nesta vállsérülése miatt akár három hetet is kihagyhat (She)
Az olasz élvonalban szereplő AC Milan rutinos középhátvédje, Alessandro Nesta akár három hetet is kihagyhat vállsérülése miatt, amit a tegnapi, Cesena elleni, hazai pályán megnyert (2–0) bajnokin szenvedett el.
jan. 24
11:26
Kajak-kenu: Vajda Attila tüdőgyulladás után, Vadim Menkov előtt (She)
Olimpiai bajnok kenusunk, Vajda Attila három hét „aktív semmittevéssel" töltötte a 2010-es esztendőt végét. A szegediek kiválósága nem önszántából döntött így: egy tüdőgyulladás vágta ketté a felkészülését. A pekingi olimpia egyetlen magyar egyéni aranyérmese bízik abban, hogy a rosszat ezzel letudta, az augusztusi szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a legjobbját tudja nyújtani…
jan. 24
11:28
Golf: venezuelai újonc nyert a kaliforniai PGA Tour-versenyen (She)
A venezuelai Jhonattan Vegas izgalmas végjátékban, rájátszás után győzött a profi golfozók legrangosabb sorozatába, a US PGA Tourba tartozó, 5 millió dollár összdíjazású La Quinta-i viadalon.
jan. 24
11:42
DVSC: a Milan korábbi futballistáját és egy brazilt is tesztelnek (She)
Újabb két futballista érkezett próbajátékra a DVSC labdarúgócsapatához. Egyikük a 27 éves olasz középpályás, Patrick Kalambay, aki korábban csak hazájában futballozott, hét évig volt az AC Milan játékosa, de hivatalos meccsen nem játszott a piros-feketéknél. Rajta kívül a 26 éves brazil védőt, Jhonnes Marques de Souzát is teszteli a szakmai stáb.
jan. 24
12:00
Sampdoria: négy játékos is megsérült, nőhetnek Laczkó esélyei (She)
A Koman Vladimirt és Laczkó Zsoltot is foglalkoztató olasz élvonalbeli Sampdoria négy játékosa is sérülést szenvedett a vasárnapi, Juventus elleni (0–0) hazai mérkőzésen. Stefano Lucchini, Giampaolo Pazzini, Nicola Pozzi és Massimo Volta is kidőlt a csapatból.
jan. 24
12:36
Válogatott: megvan Egervári kerete az azeriek elleni meccsre (She)
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a mieink soron következő, Azerbajdzsán elleni felkészülési mérkőzésére, amelyet február 9-én Dubaiban rendeznek.
jan. 24
12:38
Férfi kézilabda-vb: Gulyás Péter helyett játszik Pérez (She)
A vasárnap este benevezett Pérez Carlos Gulyás Péter helyére került be a svédországi férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjében szereplő magyar válogatottba.
jan. 24
12:40
Australian Open: Rafael Nadal három játszmában nyert Marin Cilic ellen (She)
Utolsóként Rafael Nadal jutott be az Australian Open férfi egyesének negyeddöntőjébe, az első helyen kiemelt spanyol három sima játszmában verte meg a 15. helyen rangsorolt horvát Marin Cilict.
jan. 24
12:54
Egervári nem kísérletezget (Infostart)
Egervári Sándor szövetségi kapitány kihirdette bő, 21 fős keretét a magyar labdarúgó-válogatott első idei fellépésére, amelyet február 9-én Dubajban rendeznek Azerbajdzsán ellen.

Keresés