2015. január 26. hétfő

jan. 26
1:06
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 26
2:54
Szarvasragu a menzán - egyre jobban ízlik a vadhús (MaHu)
A Mintamenza Program keretein belül áprilisban Békéscsabán már vadhúsból készült ételeket fogyasztottak a helyi gyermekélelmezési intézmény által ellátott gyermekek, akiktől kedvező visszajelzések érkeztek.
jan. 26
3:18
Ebola - Gyógyultan távozott a kórházból a Londonban ebolafertőzéssel kezelt ápolónő (WebBeteg)
Gyógyultan távozott szombaton a kórházból egy skót ápolónő, akit egy hónapig kezeltek ebolafertőzéssel Londonban, és egy ideig válságos volt az állapota.
jan. 26
3:48
A kollégával csak inni jár az ember (MaHu)
A magyar dolgozók többsége nem jár rendszeresen a munkatársaival szórakozni. Ha mégis, a legtöbb közös program valamilyen módon kötődik az alkoholfogyasztáshoz, ezzel szemben a munkaidőn túli közös étkezések semmilyen formája nem jellemző.
jan. 26
6:27
A prosztatanagyobbodás otthoni kezelése (WebBeteg)
A prosztata (dülmirigy) jóindulatú megnagyobbodása a férfiakat sújtó egyik leggyakoribb kórkép. Tekintve, hogy a kellemetlen panaszokkal járó jelenség egy bizonyos életkor felett majdhogynem mindenkinél megjelenik valamilyen formában, helyesebb betegség helyett állapotnak titulálni.
jan. 26
7:03
Betiltva: diszkriminatív, ha a nők olcsóbban síelnek (Síelők)
Véget ért egy „nemes” kezdeményezés. Az utóbbi 15 évben, március utolsó hetében, a nők ingyen síelhettek az ausztriai Ski amadé régióban, többek között Grossarltal síterepén. Az idén ezt már betiltották, mert diszkriminatív, persze a síterepet sem kell félteni, kitaláltak egy jó megoldást a „problémára”.
jan. 26
7:27
Miért nagyobb a férfiak orra? (HáziPatika)
A nemi jellegeken kívül a férfiak és a nők testfelépítése számos ponton eltér egymástól: más például a koponya és a medence formája, de az egyik legjellegzetesebb különbség az orr méretében látható. A szakemberek szerint ennek viszonylag egyszerű oka... ...
jan. 26
7:42
Luxuskezelés a konyhából - Ezeket mindenképp próbálja ki (Termálfürdő)
Otthoni spa élményre vágyik? Ajánlunk néhány könnyen elkészíthető luxuskezelést.
jan. 26
8:03
Weddingroll Cinematography (Oltár előtt)
Bizonyára mindenki tapasztalta már, hogy egy fantasztikusan megrendezett esküvőt milyen szörnyű élmény életlenül, színhibákkal teli, unalmas kontextusban látni az elkészített videón. Az egyszerű dokumentáción túl szerintünk fontosabb, hogy a pár számára egy olyan emlék valósuljon meg az esküvői film által, amelyet mindig jó érzés elővenni és megkönnyezve, nevetve újranézni, büszkén megosztani…
jan. 26
8:18
Hétfői HarmoNet horoszkóp 2015-01-26 (HarmoNet)
Ma szembe kell, nézünk a fejfájás kellemetlen tünetével. Jól tesszük, ha alaposan kiszellőztetjük a fejünket egy nagy sétával! Ma megtehetjük, hogy süteményt sütünk, jól fog sikerülni a művünk. A kenyeret is megsüthetjük magunk, de ehhez speciális lisztet vásároljunk. Ma szívesen vesszük, ha egy kis szénhidrátot ehetünk. Nem kell számolgatnunk a kalóriákat, gyorsabb az anyagcserénk!
jan. 26
8:18
Megcsúszott a Déli pályaudvari alagútnál a támfal (orientpress)
A támfal is megcsúszott a Déli pályaudvari vasúti alagút kelenföldi oldalán, ahol vasárnap kövek hullottak az egyik vágány melletti támfalról. Több vonalon késésekre kell készülni, a közlekedés helyreállítása néhány napig is eltarthat - közölte a Mávinform hétfő reggel.
jan. 26
8:20
Heti munka horoszkóp 2015.január 26-tól február 1-ig (HarmoNet)
Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
jan. 26
8:20
Az auschwitzi haláltábor felszabadítására emlékeztek (orientpress)
Az auschwitzi náci koncentrációs tábor felszabadításának 70. évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak vasárnap a budapesti Holokauszt Emlékközpontban.
jan. 26
8:33
Könnyebb megfázni, ha hideg a lábunk (HáziPatika)
Ha kint hideg és nyirkos az idő, nincs is kényelmesebb, mint bebújni egy meleg takaró alá, felhúzni egy puha zoknit vagy házicipőt. Ez pedig akár a betegségeket is segíthet megelőzni. ...
jan. 26
8:33
Javult a mesterséges megtermékenyítéssel született babák egészsége (WebBeteg)
Javultak a mesterséges megtermékenyítéssel született babák egészségi kilátásai, kevesebben születnek közülük kis súllyal vagy élettelenül - derül ki egy húsz évet felölelő tanulmányból.
jan. 26
8:36
Rendkívüli ülést tart az EU külügyi tanácsa (orientpress)
Csütörtökre rendkívüli ülésre hívta össze az Európai Unió tagállamainak külügyminisztereit az Ukrajnában kiújult harcok miatt Frederica Mogherini, az unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője - közölte a politikus vasárnap Twitter mikroblogján.
jan. 26
8:54
Vigyázz az egészségedre! – ezt ígérik a csillagok a hétre (Blikk)
Budapest – Tombol az influenzajárvány, a szürke, ködös január melankólikussá tesz. A csillagok sem ígérnek sok jót erre a hétre.
jan. 26
9:21
Fejfájás tiniknél (kamaszpanasz)
Ha tinédzser gyermeke gyakran panaszkodik fejfájásra, ne higgye rögtön azt, hogy ez csak egy kibúvó az iskola vagy a napi feladatok alól! A tiniknél a fejfájás igen gyakori, és számos esetben nem megfelelően kezelt - derül ki egy felmérés eredményeiből.
jan. 26
9:30
Rogán: a letelepedési kötvény befektetési kérdés (orientpress)
Nem lehet együtt kezelni a megélhetési bevándorlókat és a letelepedési kötvényt vásárlókat, mert amíg az első a migrációs politika eleme, az utóbbi a befektetők vonzására kitalált program - nyilatkozta a Fidesz frakcióvezetője a Napi Gazdaságnak.
jan. 26
9:30
Bor és wellness: félmilliárdból újult meg a Bock Hotel (Termálfürdő)
Új szobákkal és wellness részleggel bővült a Bock Hotel Ermitage Villányban.
jan. 26
9:39
Melyik ország a legkövérebb? (HáziPatika)
Ha azt hisszük, hogy az Egyesült Államok a világ legsúlyosabb nemzete, akkor tévedünk. ...
jan. 26
9:48
Sok településen megemelték az idegenforgalmi adót (orientpress)
Számos önkormányzat, köztük több balatoni település döntött az idegenforgalmi adó emelése mellett, de a turisztikailag jelentős városok közül 2015-ben Gyöngyösön kérnek a legtöbbet egy éjszakáért, a tavalyi 400 forint után 505 forintot - írja a Világgazdaság.
jan. 26
9:50
11 éves rekordmélységben az euró (orientpress)
Az euró 11 éve nem tapasztalt rekord mélységbe jutott hétfőn a dollárral szemben annak hatására, hogy a Radikális Baloldal Koalíciója (Sziriza) az előző nap megnyerte a görögországi választásokat. Közép-európai idő szerint hétfőn 0 óra 50 perckor egy euró 1,1098 dollárt ért az EBS devizakereskedelmi platformon, amire utoljára 2003 szeptemberében volt példa.
jan. 26
10:06
Megdupláznák a lombikbébiprogram finanszírozását (orientpress)
Duplájára emelnék a lombikbébi-beavatkozásra fordítható finanszírozás összegét - mondta Zombor Gábor hétfőn a Kossuth Rádióban. Az egészségügyért felelős államtitkár elmondta, egy év alatt ezzel a módszerrel körülbelül ezerhétszáz gyermek születik, amennyiben ez a program fejleszthető, akkor várhatón még több sikeres beültetés történik.
jan. 26
10:24
GKI: csökkent a konjunktúraindex (orientpress)
Az üzleti és fogyasztói várakozások is romlottak az év elején, előbbiek tavaly ősz elején, utóbbiak pedig több mint egy éve, 2013 őszén voltak utoljára ezen a szinten. A lakosság saját pénzügyi helyzetének és megtakarítási képességének következő egy évét is rosszabbnak ítélte, mint decemberben.
jan. 26
10:45
Mit tegyünk, ha idegesítenek az emberek? (HáziPatika)
A városi élet természetes velejárója a tömeg vagy például a sorban állás - sokan feszültek lesznek, ha embertársaik túl sokan, és túl szorosan állnak körülöttük. A kutatók nemcsak arra jöttek rá, hogy miért reagálunk így, de azt is, mit tehetünk... ...
jan. 26
11:00
Előadás közben lett rosszul egy színész a Pesti Magyar Színházban (HVG)
Az Abigél péntek esti előadásán Jatnyik Csaba tántorgott, nehezen beszélt, majd a második felvonásban egy technikai szünet után már nem is ment vissza a színpadra. Az ügyben belső vizsgálat indult.
jan. 26
11:00
Mérséklődött a népességfogyás (orientpress)
A halálozások száma csökkent, a születéseké emelkedett, ennek következtében a természetes fogyás üteme 3,8 ezrelékről 3,4 ezrelékre mérséklődött a 2014. január és november közötti időszakban, az egy évvel korábbival összevetve - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.
jan. 26
11:00
Több D-vitaminra van szükségünk (kamaszpanasz)
A téli időszakban a D-vitamin hiányából fakadó problémák minden korcsoportot érintenek. A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy több D-vitamint kell bevinnünk a szervezetünkbe.
jan. 26
11:18
Emlékbizottság alakul a málenkij robot 70. évfordulójára (orientpress)
A minél szélesebb, és eredményesebb megvalósítás érdekében javaslattevő, véleményező és tanácsadói tevékenységet végző emlékbizottságot állít fel az emberi erőforrások miniszterének vezetésével a kormány a Szovjetunióba elhurcoltak idei emlékévének sikeres megvalósítása érdekében - mondta Rétvári Bence parlamenti államtitkár.
jan. 26
11:36
Tombol az influenza! (Infostart)
Több kórházban rendeltek el látogatási tilalmat az influenzás megbetegedések miatt. Mától a miskolci kórház Gyermekegészségügyi Központjában és a szülészet-nőgyógyászati osztályon is tilos a látogatás. Kiterjedt járvány van, nemcsak Magyarországon, hanem Európa-szerte.
jan. 26
11:36
Indul a harmadik Körösi Csoma-program (orientpress)
Nemcsak magyarországiak, hanem határon túli magyar állampolgársággal rendelkező magyarok is pályázhatnak a programra. Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár az M1 műsorában azt mondta: immár harmadik évben írták ki a pályázatot, és várják a jelentkezéseket.
jan. 26
11:38
Hatalmas aszteroida közelít a Földhöz (orientpress)
Az európai és az amerikai űrkutatási hivatal közlése szerint példátlanul nagy, 450-900 méter átmérőjű aszteroida repül el a Föld mellett hétfő délután, de nem jelent semmiféle veszélyt a bolygóra.
jan. 26
11:51
Mennyi időnk van hátra? Kérdezzük meg barátainkat! (HáziPatika)
Magunkat ismerjünk jobban, vagy a barátaink véleménye a megbízhatóbb a személyiségjegyeinket illetően? - Egy kutatásból most az derült ki, hogy a barátok még azt is jobban tudják, mennyi ideig élhetünk - számolt be a vizsgálatról a The Week magazin. ...
jan. 26
11:54
Már csak elsőfokú riasztás van a hófúvás miatt (orientpress)
A hófúvás miatt Veszprém megye több járására kiadott másodfokú riasztásokat elsőfokúra mérsékelték, a többi megyében pedig az elsőfokú riasztásokat is visszavonták hétfő délelőtt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint már csak az ajkai, a várpalotai, a veszprémi és a zirci járásban van érvényben elsőfokú riasztás hófúvás miatt.
jan. 26
12:24
Mi jelzi, ha valaki 30 napon belül meghal? (HáziPatika)
Nagy-Britanniában szakértők egy 29 elemből álló listát állítottak össze, amely alapján megállapítható, hogy egy idős vagy beteg embernek körülbelül egy hónapja van hátra - írja a The Telegraph. ...
jan. 26
12:30
Kortárs kiállításokkal bővül a szarvasi Tessedik Sámuel Múzeum kínálata (orientpress)
Időszaki kortárs kiállításokat rendeznek a jövőben a szarvasi Tessedik Sámuel Múzeumban, az első tárlat pénteken nyílik meg - tájékoztatta hétfőn az MTI-t Gáspár Balázs szervező.
jan. 26
12:45
Edzésterv elhízásra - 3. hét (WebBeteg)
Edzésterv elhízásra- 3. hét
jan. 26
12:48
Először ment át villamos a Rákóczi hídon (orientpress)
Hétfő délelőtt először ment át próbaúton villamos a budapesti Rákóczi hídon. Egy Tatra, egy Combino és egy motoros fedett teherkocsi típusú villamossal is tesztelték az 1-es villamos pályáját. Volt, hogy a híd mindkét villamospályáján haladt egy-egy szerelvény. A villamosok a Közvágóhídtól a Budafoki útig közlekedtek, majd vissza.
jan. 26
12:57
Madonna di Campiglio: HD webkamerák a hegyekben (Síelők)
Nagyon örvendetes, hogy egyre jobb minőségű webkamerákról kapunk egyre jobb minőségű képeket az Alpokból. Legutóbb az olasz síterep, Madonna di Campiglio fejlesztette a webkameráit, és most már HD minőségben gyönyörködhetünk a csodás Dolomitok hegyeiben és sípályáin.
jan. 26
13:06
Számos rendellenesség megelőzésében segíthet a folsav (orientpress)
Minden év januárja a veleszületett rendellenességek megelőzésének hónapja, az Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja ebből az alkalomból a fogamzást megelőző időszakban és a terhesség alatt szedett folsav és a vitaminbevitel fontosságára hívja fel a figyelmet, amely számos súlyos fejlődési zavar kivédésében tölt be kulcsszerepet.
jan. 26
13:08
Megkezdődött a tatai kórház bővítése (orientpress)
A tatai kórház bővítéseként megkezdődtek az új kistérségi járóbeteg-ellátó központ kivitelezési munkálatai - közölte a kórház főigazgatója hétfőn. Laky Zoltán tájékoztatása szerint az intézmény körzetébe tartozó 41 ezer ember számára gyorsabb ellátást biztosító beruházásra 762 millió forintos uniós támogatást nyert el az Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet.
jan. 26
13:12
Súlyos allergiás reakció - Anafilaxia (kamaszpanasz)
Azt a típusú allergiát, amely esetén hirtelen, életveszélyes allergiás reakciók alakulhatnak ki, anafilaxiának nevezünk. Ha ez veled történik, akkor ijesztő lehet: az elején úgy érzed, hogy enyhe allergiás reakciód van, aztán úgy érzed, mindjárt elájulsz, vagy úgy, hogy a torkod elzáródik, nehezen kapsz levegőt. A megfelelő lépések megtételével azonban az anafilaxia kezelhető.
jan. 26
13:24
Ismét elmaradt a szlovákiai magyar összefogás (orientpress)
Az elmúlt hét végén valószínűleg eldőlt, hogy a jövő tavasszal esedékes szlovákiai parlamenti választásokon sem fog össze a Bugár Béla vezette Most-Híd és a Magyar Közösség Pártja - írj a Népszabadság.
jan. 26
13:27
Felfüggeszthetik 13 gyógyszer forgalmazását - frissített! (HáziPatika)
A gyógyszervizsgálat-manipulációban érintett hét gyógyszergyártó által forgalmazott tizenhárom készítményből idehaza csak egy gyógyszer forgalmazási engedélyét vonja be a hatóság. ...
jan. 26
13:29
Több lehetőséget kapnának a meddő párok (HáziPatika)
Jó hír a meddő pároknak, hogy az egészségügyért felelős államtitkár elmondta, megemelnék a lombikbébi-beavatkozásra fordítható finanszírozási összegét. Jelenleg egyébként öt beavatkozást támogat az egészségbiztosító. ...
jan. 26
13:42
Ilyen még nem volt Magyarországon (Termálfürdő)
Egerben nyílik Magyarország első Beatles múzeuma.
jan. 26
13:45
Őszintén a drogokról (kamaszpanasz)
Mára már sajnos bárki hozzájuthat drogokhoz illegálisan és legálisan is. Legálisan például akkor, amikor egy "hiperaktív" gyereknek gyógyszert adnak - ez a gyógyszer valójában egy nagyon erős drog.
jan. 26
14:00
Lenyűgöző képek: Így nézne ki ma Elvis, Lennon vagy Bob Marley (HVG)
Elképesztő galériát készített egy fotómanipulálással foglalkozó cég arról, hogyan néznének ki ma a fiatalon elhunyt rocksztárok.
jan. 26
14:00
Befejeződött a regionális közlekedési központok kialakítása (orientpress)
Határidőre megtörtént a Volán társaságok integrációja, januártól hét regionális közlekedési központ viszi tovább a közszolgáltatási feladatok ellátását - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. hétfőn.

Keresés