2015. január 16. péntek

jan. 16
0:45
Szigorúbb szabályok az egészséget veszélyeztető élelmiszerek ellen (WebBeteg)
Az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszerben (ekáer) az élelmiszerekre szigorúbb szabályok vonatkoznak, amitől a visszaélések hatékonyabb kiszűrésért reméli a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
jan. 16
0:54
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 16
6:00
Egy génmutáció okozhatja az elhízást? (Infostart)
Új, csillapíthatatlan étvágyat és elhízást okozó génmutációt fedeztek fel a véletlen segítségével német kutatók - írták közleményükben.
jan. 16
6:00
Influenza - Egy hét alatt háromszorosára emelkedett a betegek száma (WebBeteg)
Egy hét alatt háromszorosára emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán közzétett jelentésében.
jan. 16
6:03
Japán-Alpok, ahol állandóan friss hó van (Síelők)
Tokiótól csak kétórányira vannak a japán Alpokként emlegetett hegyláncok, a távol-keleti híres síparadicsom, Hakuba. A lejtőket porhó fedi, és termálforrásokban melegedhet meg az átfázott turista, akárcsak a hómajmok. A felkelő nap országának téli turizmusába pillantunk bele.
jan. 16
6:33
Végre egy nagyobb havazás éri el az Alpokot (Síelők)
A hétvégén ismét komolyabb havazás érkezik az Alpokba, amelyre már igazán szüksége van a pályáknak. A mostani havazással is az Alpok déli oldala jár jól, leginkább Svájci déli része és az olasz területek. Ez utóbbi részeken akár egy méter hó is hullhat. Ausztriában is várható havazás, főleg a déli oldalon.
jan. 16
6:36
Rengeteg a HIV-fertőzött Kínában (MaHu)
Százezernél több új HIV-fertőzést, illetve AIDS-es megbetegedést regisztráltak Kínában tavaly, ami csaknem 15 százalékos emelkedést jelent 2013-hoz képest.
jan. 16
7:42
Fürdőzés Budapesten - Itt a legolcsóbb mártózni az egyetemistáknak (Termálfürdő)
Kemény munkával és hatalmas ünneplésékkel zajlik az egyetemi vizsgaidőszak. A budapesti fürdők remek diákkedvezményekkel várják a szorgos hallgatókat, hogy a forró vízben pihenhessék ki a tanulás és a bulik fáradalmait.
jan. 16
8:12
A biszex nőknek több problémájuk van (HáziPatika)
Érdekes tényre hívja fel a figyelmet egy brit kutatás: a biszexuális nők esélyesebben szenvednek mentális problémáktól, mint a leszbikusok. A férfiak tehetnek róla? ...
jan. 16
8:48
Lázár: áprilistól lehet pályázni uniós forrásokra (orientpress)
Nagy kihívásnak nevezte csütörtökön Lázár János Brüsszelben, hogy Magyarországnak az idei év folyamán 2100 milliárd forint uniós forrást kell lehívnia. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: 2014 decemberéig Magyarország 6880 milliárd forintot fizetett ki, egyedül a tavalyi évben 1863 milliárd forintot folyósítottak.
jan. 16
9:00
Hogyan ösztönözze gyermekét beszélgetésre? (kamaszpanasz)
Hogyan veheti rá gyermekét arra, hogy megnyíljon, és beszélgessen Önnel? A legtöbb gyereknek óvodás korában be nem áll a szája, míg az általános iskolában kevesebbet beszélgetnek, kamaszkorukban pedig a legtöbben alig hajlandóak szóba állni a szüleikkel. De van néhány stratégia, amivel beszélgetésre ösztönözheti gyermekét. Minél jobban hozzászoknak a gyerekek a beszélgetéshez, annál…
jan. 16
9:18
A didergés ragadós! (HáziPatika)
Azt régóta tudjuk, hogy az ásítás és a mosolygás ragadósak, de a legújabb kutatási eredmények szerint a hidegérzettel kapcsolatban is igaz lehet ez: ha másokat fázni látunk, mi magunk is fázni kezdünk. ...
jan. 16
9:20
Legálisak az online patikák? (HáziPatika)
Az online patikákban kizárólag nem vényköteles gyógyszereket árusíthatnak, működésüket pedig igen szigorúan szabályozzák. Bárki leellenőrizheti, hogy az adott patika rendelkezik-e a kötelező engedélyekkel, így senkinek sem kell félnie az ott vásárolt... ...
jan. 16
9:30
Tóparton épül az új négycsillagos szálló (Termálfürdő)
2015 tavaszán nyílik Székesfehérváron a BEST WESTERN PLUS Lakeside Hotel****, amelyben Medicover Egészségközpont is várja a gyógyulni vágyókat.
jan. 16
9:36
Vényköteles a sürgősségi fogamzásgátló (MaHu)
Magyarországon továbbra is korlátozzák a hozzáférést a tablettához, amely az aktus utáni 72 órán belül megakadályozza a terhességet.
jan. 16
10:00
A magyar gyártók érzik meg elsősorban a szappanadót? (orientpress)
Elsősorban az alacsony árkategóriájú termékek jellemzően magyar gyártóit hozhatja nehéz helyzetbe a tisztálkodó- és mosószerekre kivetett termékdíj. A papíripar szereplőinek még adószakértők segítségével sem sikerült értelmezni a rájuk vonatkozó jogszabály egyes részeit.
jan. 16
10:18
Megnyílt a megújult Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhely (orientpress)
Megnyílt csütörtökön a budapesti Pollack Mihály téren a megújult Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhely, amelyet digitális eszközökkel tettek interaktívvá.
jan. 16
10:24
Mit tehetünk az érzelmi evés ellen? (HáziPatika)
Ha rosszkedvűek, szomorúak lehangoltak vagyunk, hajlamosabbak lehetünk sokkal többet enni, ráadásul az egészségtelen, zsírban és szénhidrátban dús ételeket részesítjük előnyben. MI lehet ennek az oka és mit tehetünk az érzelmi evés ellen? ...
jan. 16
10:57
Lehet, hogy daganat és nem anyajegy? (HáziPatika)
A szemhéjdaganat a szem védőszerveit, azaz szemhéjakat érinti. Tudjon meg mindent a leggyakoribb szemészeti daganatról a szemhéjdaganatról a Betegségek A-Z szócikkéből. ...
jan. 16
11:06
Facebookon vadásznak drogosokra (MaHu)
Egy újabb intés, miért ne ossza meg életének minden pillanatát a közösségi hálózaton. Egyelőre csak az ügyvédek kutatnak, de ki tudja, mikor kapnak észbe a hivatalos szervek.
jan. 16
11:15
Látszat és valóság – álarcaink (Mediátorműhely)
Mit mutatunk a külvilágnak, és mi az, ami valójában bennünk van? Szerepek, álarcok, megfelelés, képmutatás valódi, mély kapcsolódások helyett. Ez a remek kisfilm bemutatja az éles kontrasztot gyermeki önkifejezésünk, és a felnőtt korunkra felvett tanult viselkedés közt. Mire felnövünk, megtanuljuk elrejteni valós érzéseinket, és álarcainkon keresztül kommunikálunk a külvilággal. Miért alkalmazunk…
jan. 16
11:30
Csehországban a tavalyi év volt a legmelegebb (orientpress)
A tavalyi év volt a legmelegebb Csehországban az átlagos hőmérséklet rendszeres mérésének bevezetése, 1960 óta - közölte a Cseh Hidrometeorológiai Társaság.
jan. 16
11:32
Forgalomirányítási beruházás a GYSEV-nél (orientpress)
Csaknem hétmilliárd forintos beruházással épít ki kétszintű integrált forgalomirányítási rendszert vonalain a GYSEV, a kivitelezési munkák már az elmúlt év végén megkezdődtek és a tervek szerint 2016 márciusáig tartanak - közölte a vasúttársaság szóvivője.
jan. 16
11:42
Sürgősségi tabletta vény nélkül? (Infostart)
Úgy döntött az Európai Bizottság, hogy egy bizonyos hatóanyagú sürgősségi fogamzásgátlót kivesz a vényköteles szerek köréből. Magyarországon jelenleg csak háziorvos, nőgyógyász írhat fel esemény utáni tablettát. A szaktárca pénteken kora délután közölte, hogy Magyarországon továbbra is vényköteles marad a sürgősségi fogamzásgátló.
jan. 16
11:48
2,8 milliárd forint jut tehetséggondozásra (orientpress)
Az idén a tavalyi duplájára, 2,8 milliárd forintra emelkedik a Nemzeti Tehetség Programra, annak pályázataira fordítható forrás. A tehetség nem szociális helyzettől függ, így fontos a szülők, de a pedagógusok figyelme is, hogy felismerjék, meglássák a gyerekekben a tehetséget, illetve vannak jól működő civil kezdeményezések, ahol szakemberek segítségével kutathatók fel a tehetséges gyermekek -…
jan. 16
12:03
Cigi: így nem hízunk el leszokás után! (HáziPatika)
Sok dohányos azzal győzködi magát, azért nem szokik le a cigiről, mert akkor meghízik. Különösen a nőkre igaz ez - a hízásra való hajlam túl van becsülve a köztudatban. ...
jan. 16
12:18
Győzd le korcsolyázással a pluszkilókat! (MaHu)
Az újévi fogadalmak listáján évről évre előkelő helyen szerepelnek az olyan elhatározások, amelyek az egészséges életmódhoz és főleg a fogyáshoz kapcsolódnak. Most pár tippel segítünk belevágni!
jan. 16
12:18
Edzésterv időseknek - 9. hét (WebBeteg)
Edzésterv időseknek - 9. hét
jan. 16
12:18
5 tuti tipp a fogyáshoz (kamaszpanasz)
Sokan az újévben pillanatok alatt szeretnének megszabadulni fölösleges kilóiktól, a csodadiéták azonban nem csak gyors visszahízást eredményezhetnek, de az egészséget is megviselik. Hegyi Marianna, az Oxygen Wellness Fogyi Klubjának vezetője biztos tippeket adott a fogyáshoz.
jan. 16
13:00
Áder civil összefogást sürget az erdőkárok enyhítésére (orientpress)
Áder János köztársasági elnök az állami támogatás mellett civil összefogást sürget az elmúlt év decemberében az ónos eső és az azt követő jegesedés okozta erdőkárok enyhítésére. Az erdészek becslése szerint 34 ezer hektár állami erdőt kell helyreállítani.
jan. 16
13:09
Megmérgez minket a munkahely (HáziPatika)
A legjobb, legbarátságosabb munkahelyeket minden évben bemutatják a lapok - azonban azokról, amelyek lelkileg megterhelik az ott dolgozókat, kevés szó esik. Milyen jelek utalhatnak arra, hogy mérgező a munkahelyünk? ...
jan. 16
13:18
Decemberben csökkentek a fogyasztói árak az EU-ban (orientpress)
Tavaly decemberben éves szinten 0,1 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak az Európai Unióban (EU) a novemberi 0,3 százalékos növekedés után - közölte az EU statisztikai hivatala az Eurostat pénteken.
jan. 16
14:00
A rossz időből húzott hasznot a fürdő (Termálfürdő)
A kedvezőtlen nyári időjárásból és az Erzsébet-programból is profitált a siófoki Galerius.
jan. 16
14:12
Hűtött arcmaszk fájó fogra? (HáziPatika)
Tudósok olyan új hűtött arcmaszkot fejlesztettek ki, mely csökkentheti a foghúzás utáni fájdalmat és duzzanatot, így kíméletesebbé teheti az olyan beavatkozásokat, mint példásul a bölcsességfog eltávolítása. ...
jan. 16
14:24
A gyógyíthatatlan betegség során fellépő öngyilkosságról (WebBeteg)
A gyógyíthatatlan betegség diagnózisa, bejelentése az élet legnagyobb krízishelyzetei közé tartozik. Amikor a beteg tudomására jut, hogy fokozódó tünetei hátterében az életét közvetlenül veszélyeztető kór áll, a szembenézés nagyon nehéz, sokszor nem is sikerül. Sokan lebénulnak a hír hallatán, hirtelenül üressé válnak. Mások megkérdőjelezik a diagnózist, megint mások hevesen elutasítják a…
jan. 16
14:48
A gyenge forint ismét élénkíti a bevásárlóturizmust (orientpress)
A gyenge forint hatására ismét megélénkült a bevásárlóturizmus a határokhoz közel eső településeken, főleg Szlovákiából jönnek át vásárolni Magyarországra, míg az osztrák határ mentén kevésbé érzékelhető a forgalom növekedése - derül ki az MTI megyei tudósítóinak körképéből.
jan. 16
14:50
Felkészültek, elkötelezettek a hazai gyermekgyógyászok (orientpress)
A magyar gyermek-egészségügyben dolgozó szakemberek az alulfinanszírozottság ellenére, hivatástudatukból adódóan is elkötelezettek. A K&H gyógyvarázs felmérésében résztvevő 39 gyermek-egészségügyi intézmény válaszaiból az is kiderül, hogy a gyermekgyógyászok szakmailag felkészültek és nyitottak az új eljárások, eszközök befogadására, alkalmazására.
jan. 16
14:52
Emmi: vényköteles marad a sürgősségi fogamzásgátló (orientpress)
Betegbiztonsági szempontok miatt vényköteles továbbra is a sürgősségi fogamzásgátló tabletta - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sajtó és kommunikációs főosztálya pénteken az MTI-vel.
jan. 16
15:15
Dobja fel bélflórája hangulatát! (HáziPatika)
Nemcsak étellel, itallal, hanem a stresszes helyzetekkel is negatívan hathatunk a bennünk élő bélbaktériumokra. Kedvező "hangulatukról" nekünk kell gondoskodni, lássuk, hogyan! ...
jan. 16
15:18
10 tipp a hideg láb ellen (Blikk)
Dr. Donat Marugg, a svájci samedani klinika főorvosának tanácsai segíthetnek abban, hogy alsó végtagjaink jobban bírják a telet, s a párunk se tegyen szemrehányást, amikor este hideg lábbal mellé bújunk az ágyban.
jan. 16
15:27
Rejtett cukrok nyomában (WebBeteg)
A szárított gyümölcs, kínai étel vagy akár a paradicsomleves hallatán nem feltétlenül az édesség jut eszünkbe, pedig ezek az ételek sokkal több cukrot rejtegetnek, mint azt ránézésre gondolnánk.
jan. 16
15:36
Online lehet szavazni az állatkert újszülött zebracsikójának nevére (HVG)
A budapesti állatkert idei első újszülöttje egy zebracsikó, aki január 4-én született. Az állatnak még nincs neve, online lehet szavazni, hoyg végül hogy nevezzék.
jan. 16
15:36
Megdőlt az országos napi melegrekord pénteken (Infostart)
Pénteken megdőlt az országos napi melegrekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.
jan. 16
15:54
Miről árulkodik a kézfogásunk? (Blikk)
Ahhoz, hogy megfelelő benyomást keltsünk, tisztában kell lennünk azzal, mi mindenre utal a kar- és a kéztartás, valamint a szorítás erőssége.
jan. 16
15:56
Kalandozás a középkorban (Blikk)
Rebecca Gablé Fortuna mosolya című regénye – amely a Gabo Kiadó gondozásában jelent meg – Angliában játszódik, a XIV. században.
jan. 16
16:00
A családi kedvezmény változásai (orientpress)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az alábbi tájékoztatóban ismerteti röviden a családi kedvezmény ez évre vonatkozó változásait. Az információ kiemeli, hogy bővült a családi kedvezmény jogosultjainak köre, valamint 2016-tól kezdődően két eltartott esetén a kedvezményezett eltartottanként érvényesíthető kedvezmény havi összege emelkedik fog.
jan. 16
16:09
Hormonális betegségek is okozhatnak alacsony vérnyomást (kamaszpanasz)
A legtöbben csak legyintenek, ha a közelükben valaki a túl alacsony vérnyomásáról panaszkodik. Tény, hogy így lényegesen kisebb például a stroke kockázata, azonban a mindennapos kellemetlenségek mellett szédülés, álmosság az alacsony vérnyomás is komoly betegségekkel járhat.
jan. 16
16:12
Gyöngytyúkra is gyúr a magyar csapat a híres szakácsversenyen (Infostart)
A gyöngytyúk és a pisztráng lesz a Bocuse d'Or Lyon idei témája január 27-28-án; a világ legrangosabb szakácsversenyének magyar csapata Budaörsön pénteken számolt be az eddigi három hónapos felkészülés eredményeiről.
jan. 16
16:18
Több fiatal gazda jut induló támogatáshoz (orientpress)
Mintegy nyolcszázzal több fiatal gazda részesül induló támogatásban a számukra idén negyedik alkalommal kiírt pályázaton, mivel ponthatárt 90-re csökkentették a korábbi 103 pontról, tekintettel a nagy érdeklődésre - közölte a Miniszterelnökség a kormányzati hírportálon.
jan. 16
16:21
Búcsúbulit rendezett melleinek a 27 éves lány (HáziPatika)
A 27 éves rádiós és tévés műsorvezető Claira Hermet, egy drasztikus lépésre szánta el magát. Mivel édesanyja és nővére is mellrákban halt meg, műtéti úton eltávolíttatja melleit. Nem veszi túl komolyan a helyzetet, mert búcsúbulit rendezett melleinek. ...

Keresés