2015. január 15. csütörtök

jan. 15
0:18
Hányszor füllentünk egy nap? (Ezoterikus.hu)
A hazugságnak vannak más elnevezései, ami által er?sebb vagy épp gyengébb típusait különböztetjük meg: füllentés, félrebeszélés, mellébeszélés, kamuzás, blöfföl, lódít, ferdít... Egy felnőtt ember naponta átlagosan háromszor hazudik, leginkább a munkaórákkal, a házimunkával és a hollétével kapcsolatban...
jan. 15
0:22
Az év mottója: ne várj a munkára, csinálj magadnak! (Ezoterikus.hu)
A válság fokozta munkanélküliség akármikor megtalálhat bármelyikünket, társadalmi hovatartozástól és hivatástól függetlenül. Ez a történet egy optimista motiváció mindazoknak, akik a kiutat keresik!
jan. 15
0:26
Mi a csillagjegyed? Ezt akarod, ha nő vagy! (Ezoterikus.hu)
Vannak, akik feltétel nélkül hisznek az asztrológia előrejelzéseiben, mások kételkednek bennük. A többség – így a kétkedők is – elismerik...
jan. 15
0:30
Tipp-topp tükörtippek otthonra! (Ezoterikus.hu)
Lillian Too,bemutatja számunkra a tükrök erejét és elmagyarázza részletesen, hogyan lehet a tükrök által kibocsátott energiákat a helyes irányba terelni, és jó szerencsét hozó atmoszférát teremteni otthonunkban!
jan. 15
0:34
Mutasd a táskád, megtudod ki vagy! (Ezoterikus.hu)
Nézd meg a táskáját, mindent megtudsz róla! De táskatulajdonosoknak is ajánljuk cikkünket... Netán valamit szeretnél jelezni a világ felé? A szín, a forma, a nagyság, mind árulkodnak valamir?l :-)
jan. 15
1:06
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 15
2:06
Napi horoszkóp - január 15 (Ezoterikus.hu)
Vajon mit tartogatnak ma neked az égiek? Szerencsét? Kudarcot? Jó kedv, vagy ború uralja a hangulatod?
jan. 15
4:39
Napi öt órát tévézünk átlagosan (MaHu)
A 4 és 17 év közöttiek 209 perce egy percnyi csökkenést, a 18-49 évesek 251 perce ugyanekkora növekedést jelent, míg az 50 év feletti korosztály 390 perces adata hat perccel múlja felül az előző év azonos időszakára kimutatottat.
jan. 15
6:54
Ezeket sose próbálja ki! (HáziPatika.com)
Ki ne szeretne jobban látni, hallani, szagolni, érzékelni? Ki ne szeretne okosabb lenni? - A Popular Science összeállítása alapján most három olyan módszert mutatunk be, amit jobb, ha mindenki messze elkerül. ...
jan. 15
7:06
Tátralomnic: pénteken nyílik a nyereg fekete pályája (Síelők)
Kisebb csoda az utóbbi évek hótermését nézve, hogy péntektől már lehet síelni a Magas-Tátra legendás pályáján, a Lomnici-nyereg alatt található fekete pályán. A nyitás korainak mondható, hiszen ilyen korai nyitásra nem volt példa a legutóbbi öt szezonban!
jan. 15
7:18
A sör és a bor megváltoztatta az emberiséget (MaHu)
Egy parányi, minden emberben élő, de jól eldugott élőlény csatája az erjesztett élelmiszerekkel - szerencsénkre - jól alakult.
jan. 15
8:00
Megállapodtak a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításának menetéről (orientpress)
Három előkészítési munka kezdődik meg a Budapest és Belgrád közötti vasútvonal korszerűsítésének keretében miután a magyar, a szerb és a kínai fél szerdán Belgrádban aláírta az erre vonatkozó együttműködési tervet. Szijjártó Péter szerint ezzel elérjük, hogy a világkereskedelem egyik fontos útvonala Magyarországon és Szerbián vezessen keresztül.
jan. 15
8:00
7 furcsa tény a mellbimbóról (HáziPatika.com)
Hallott már arról, hogy valakinek három mellbimbója van vagy egy sem? Arról, hogy léteznek úgynevezett mellbimbó protézisek? Vagy arról, hogy a férfiak melle is képes a tejelválasztásra? Íme 7 érdekes tény a mellbimbóról. ...
jan. 15
8:06
Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2015-01-15 (HarmoNet)
Ma sértődős hangulatban lehetünk, egymás lelkére azonban nem nagyon figyelünk oda. Elvárjuk, hogy mindenki figyelmesen viselkedjen, de nem érzünk bűntudatot, ha meggondolatlan szavainkkal megbántjuk egymást. Ha problémás a szerelmi életünk, akkor feltámadhat közöttünk a féltékenység.
jan. 15
8:08
Heti anyukák és babáik horoszkóp 2015.január 15-től 21-ig (HarmoNet)
Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
jan. 15
8:12
Füstölés felsőfokon: gyógyíts és csábíts aromás füsttel! (astronet.hu)
Miért jó füstölni? Tényleg fokozható a vágy az illatokkal? Cikkünkből megtudhatod, sőt négy keveréket is bemutatunk, amit érdemes kipróbálni!
jan. 15
8:18
Parragh: fenntarthatóvá kell tenni a növekedési pályát (orientpress)
Magyarország 2013-ban kijött a recesszióból, 2014-ben megindult a gazdasági dinamizálódás, a legfontosabb feladat most az, hogy fenntarthatóvá váljon a növekedési pálya - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) gazdasági évnyitóján. Parragh László felidézte: az MKIK tavalyi előrejelzésében rávilágított, hogy a kitörés feltétele a…
jan. 15
8:18
Álomesküvő a Dunán varázslatos panorámával a Columbus Hajón (Oltár előtt)
2014 meghatározó év volt a Columbus Hajó életében: elérkeztünk a 400.esküvőnkhöz (sőt, túl is léptük ezt a bűvös számot) és beállítottuk az abszolút éves rekordunkat! Tavaly 55 pár választott minket a Nagy Napjuk helyszínéül, és a visszajelzéseik alapján ők sem és a vendégeik sem bánták meg ezt a döntést. Az elmúlt években folyamatosan növekedett az esküvők száma a Columbuson, de a 2014-ben…
jan. 15
8:36
Új technikával végeztek húgyhólyagműtétet Debrecenben (orientpress)
Az országban először a Debreceni Egyetem (DE) egészségügyi központjának urológiai klinikáján végeztek húgyhólyag-eltávolító és helyreállító műtétet teljes egészében laparoszkópos technikával - tájékoztatta a DE sajtóirodája szerdán az MTI-t.
jan. 15
8:51
Miért ne cigizz, ha iszol? (kamaszpanasz)
Mint sok bulizós ember tudja, az emberek több nikotint kívánnak, amikor alkoholt fogyasztanak, és több alkoholt, amikor dohányoznak. Ráadásul, a nikotin jelentősen rontja a másnaposság tüneteit is! Mi ennek az oka? Cikkünkből megtudhatod.
jan. 15
8:54
Fazekas: nem engedjük be a GMO-termékeket (orientpress)
Az Európai Parlament megszavazta a génmódosított, úgynevezett GMO-termékek termesztésének tagállami tiltását lehetővé tevő jogszabálymódosítást. Magyarország számára előnyös döntés született - mondta a földművelésügyi miniszter az InfoRádiónak. Fazekas Sándor hozzátette: hazánk így fenntarthatja a tiltást, vagyis nem enged be génmódosított termékeket az ország területére.
jan. 15
9:00
Ezért jó, ha elalvás előtt tanulsz (NLCafé)
Az ember fejlődésének korai szakaszában a hosszú alvás a kulcsa mind a tanulásnak, mind az emlékezésnek – írja a BBC.
jan. 15
9:06
Zománcként viselkedik az új fogkrém (HáziPatika.com)
Tajvani kutatók fejlesztettek ki érzékeny fogú vásárlóknak egy olyan fogkrémet, amely nemcsak hasonlóan működik, mint a fogzománc, hanem annak regenerálódásában is segít. ...
jan. 15
9:30
Változások a kisadózó vállalkozások adózásában (orientpress)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az alábbi tájékoztatást tette közzé a kisadózó vállalkozások tételes adójával kapcsolatos 2015. évi változásokról.
jan. 15
9:48
Lázár János Brüsszelben tárgyal (orientpress)
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Brüsszelbe látogat, ahol megbeszéléseket folytat Corina Cretu regionális politikáért felelős uniós biztossal, valamint Walter Deffaaval, a Regionális és Várospolitikai Főigazgatóság vezetőjével. Megbeszélést tart Magyarország brüsszeli állandó képviseletének vezetőivel, amit állománygyűlés követ.
jan. 15
9:50
Kontroll alatt a házipálinka (orientpress)
Legkésőbb január 15-ig be kellett jelenteni a lakóhely szerinti önkormányzatnak a házi pálinkát főzőknek a korábban beszerzett desztillálóberendezéseket. A magán- és bérfőzésben előállított párlatok adómentessége megszűnt: a saját gyümölcsből magáncélra előállított évi legfeljebb 50 liter szesz után is adót kell fizetni - írja összeállításában a Világgazdaság.
jan. 15
10:00
Cápától tartanak egy ausztrál strandon (HVG)
Ötméteres fehér cápa ólálkodik a parti vizekben, ezért már hat napja zárva tartják Newcastle ausztrál város strandját.
jan. 15
10:03
Lizinnel a herpesz ellen (WebBeteg)
Az emberi szervezet egészséges működéséhez elengedhetetlenek az esszenciális aminosavak. Ha egy esszenciális aminosavból hiány mutatkozik, ehhez igazodik az összes többi aminosav beépülésének mértéke is. Amennyiben ezekből nem kapunk eleget, hiánybetegség alakulhat ki.
jan. 15
10:06
Influenza vírus okozta a szekszárdi megbetegedéseket (orientpress)
Az influenza A vírusa okozta a a Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola szekszárdi Bezerédj tagintézményében a múlt heti járványos megbetegedéseket - közölte a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szerve az MTI-vel. A járvány miatt az intézményben kétnapos iskolai szünetet rendeltek el; Vida Lajos, az intézmény főigazgatója arról tájékoztatott, hogy hétfőn elkezdődött a tanítás.
jan. 15
10:12
Ha meghalunk, könnyebb lesz a testünk? (HáziPatika.com)
Nemrég kiderült, hogy a megfázás tényleg összefügg a hideggel, nevezetesen azzal, hogy kihűl az orrunk. De van-e alapja az összes többi egészséggel kapcsolatos babonának? ...
jan. 15
10:24
Óvatosabban és forintban fektetnek be a női vállalkozók (orientpress)
Megfontoltabbak és kisebb kockázatot vállalnak a női befektetők egy friss felmérés szerint. A 18-40 év közötti, saját vállalkozással rendelkező nők többségének már van befektetése a cége mellett is, közepesen tájékozottnak tartja magát a pénzügyek terén, invesztálni pedig forintban szeret.
jan. 15
11:03
Kisállattartás környezetbarát módon (kamaszpanasz)
Az emberek többsége imádja kedvtelésből tartott kisállatait. Kutya, macska, díszhalak...csak néhány a sok közül. Gondozásuk azonban nem kevés vizet, energiát és egyéb anyagot emészt fel.
jan. 15
11:18
Miért fáj a csípőm? (HáziPatika.com)
A csípőfájdalom számos ember számára az életét megkeserítő probléma, mely nem ritkán akadályozza a mindennapi munkavégzést. Bár enyhébb esetben elhanyagolható problémának tűnhet, ám nem ritka, amikor hirtelen súlyosbodik, melynek hátterében akár... ...
jan. 15
11:18
Devizahitel - elérhetők a forintosítás dokumentumai (orientpress)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján elérhetők a devizahitelek forintosításával kapcsolatos dokumentumok - mondta Binder István, MNB felügyeleti szóvivője az MTI-nek csütörtökön. Emellett a honlapon megjelentek a követeléskezelőkkel kapcsolatos, illetve nem elévültnek tartott elszámolási igény előterjesztésére szolgáló kérelmek ajánlott mintái is.
jan. 15
11:20
A hideg orrokat szeretik a vírusok (HáziPatika.com)
A megfázásokat okozó vírus jól érzi magát a hideg orrban. Ennek az a magyarázata, hogy az immunrendszerünk gyengül a hidegben, így pedig a vírusok könnyen szaporodhatnak. ...
jan. 15
11:22
Rengeteg cukrot véletlenül eszünk meg (HáziPatika.com)
Ha a cukros ételekről beszélünk, a legtöbb embernek az édességek, csokoládé, fagylalt jut eszébe, ám jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy számos egyéb, adott esetben light termék is tartalmaz hozzáadott cukrot. ...
jan. 15
11:27
Szerelmes akar lenni? Válaszolja meg ezt a 36 kérdést, és bárkivel összejöhet! (HVG)
Pszichológiai alapokon összeállítottak 36 kérdést, melyet egymásnak feltéve szinte garantált a szerelem akár két, addig ismeretlen ember között. Miután azonban feltették egymásnak kell még egy dolgot kell teljesíteni: 4 percig mélyen egymás szemébe nézni, szótlanul.
jan. 15
11:36
Nem hoz jelentős bevételt a földadó az önkormányzatoknak (orientpress)
Elenyésző bevételre számíthatnak az önkormányzatok a termőföldekre kivetett adóból. A szabályozás szerint ugyanis a település csak azoktól a tulajdonosoktól várhat befizetést, akik haszonbérbe adták a földjüket, a saját területeken gazdálkodóknak nem kell fizetniük - tudatta a Magyar Nemzet.
jan. 15
11:51
Párnák-e a zsírpárnák? (HáziPatika.com)
Elképzelhető, hogy a zsírpárnák mint beépített párnák védelmet nyújtanak nekünk bizonyos sérülésekkel szemben? Ez előfordulhat, de emiatt nem érdemes elhízni. Több bajt okoznak, mint amennyitől megmentenek. ...
jan. 15
11:53
Egyre több az influenzás az országban (HáziPatika.com)
Az első naptári héten regisztrálthoz viszonyítva a második héten az ország valamennyi területén emelkedett az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma. A legtöbb beteget Pest, Fejér és Győr-Moson-Sopron megyében regisztrálták. ...
jan. 15
11:54
Péntekig kell megkötni a Budapest Bank vételről szóló megállapodást (orientpress)
Péntekig kell megkötni a Budapest Bank végleges adásvételi szerződését az erről rendelkező, a Magyar Közlöny december 4-i számában megjelent kormányhatározat alapján. A vevő a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. lesz. A társaságnak az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. nyújt hitelt a vételárral megegyező összegben, illetve a szükséges garanciát is az MFB vállalja.
jan. 15
12:09
Edzésterv időseknek - 8. hét (WebBeteg)
Edzésterv időseknek - 8. hét
jan. 15
12:39
Ez a világ legdrágább reklámszpotja De Niróval és DiCaprióval (HVG)
60 millió euróba került ez a kaszinóreklám.
jan. 15
12:48
Novemberben 6,8 százalékkal csökkentek a mezőgazdasági termelői árak (orientpress)
Tavaly novemberben a mezőgazdasági termelői árak 6,8 százalékkal mérséklődtek az előző év azonos időszakához viszonyítva, ezen belül a növényi termékek ára 8,3, az élő állatok és állati termékeké 4,5 százalékkal csökkent - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.
jan. 15
12:57
Fogyni szeretne, mozgás nélkül? Van megoldás! (HáziPatika.com)
Azt azért az elején szögezzük le, hogy testmozgás nélkül nem könnyű lefogyni, de van néhány tipp, amelyekkel lehetséges lehet. Akaraterőre itt is szükség van, a figyelmünket pedig arra kell összpontosítani, hogy több dolgot is betartsunk. ...
jan. 15
12:59
10 mondat, ami leleplezi a passzív-agresszív viselkedést (HáziPatika.com)
Sokszor hátrálunk meg a konfliktusok elől - nem vállalva őszintén érzéseinket. Ha valaki rendre így jár a konfliktushelyzetekben, az passzív-agresszív módon viselkedik. Honnan ismerjük meg a passzív-agresszív embert? - Például ezekből a mondatokból. ...
jan. 15
13:06
Hétfőn érkezik Budapestre az új amerikai nagykövet (orientpress)
Jövő hétfőn érkezik Magyarországra Colleen Bradley Bell, az új amerikai nagykövet - mondta el az M1 Ma Reggel című műsorában Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára. A diplomatát 'nagy szeretettel és nyitottsággal várjuk' - jelentette ki, hangsúlyozva, hogy érkezésével 'új lendületet, új, pozitív irányt kaphat a magyar-amerikai politikai…
jan. 15
13:12
A fiatalok már mindent tudnak a szexről… Vagy mégsem? (WebBeteg)
Amit sosem mertél megkérdezni a szexről… A kérdésekre most ismert szakember ad választ: Hevesi Kriszta szexuálpszichológus több mint 10 éve látja el szexuális tanácsokkal a hozzá fordulókat.
jan. 15
13:24
Új,korszerű diagnosztikai centrum segíti a cukorbetegek gyógyítását (orientpress)
A diabéteszes neuropathia a cukorbetegek mintegy 30%-át, hazánkban legalább 240 ezer embert érint. A neuropathiának ez a típusa nemcsak az idegszálak károsodását okozza, hanem károsíthatja többek között a szív- és érrendszeri funkciókat. Ezen a korai felismerés és a helyes kezelés segíthet. A Wörwag Pharma évek óta támogatja a szakszerű ellátást biztosító rendelők megnyitását diagnosztikai…
jan. 15
14:00
A svájci jegybank eltörölte az euróval szembeni árfolyamküszöbét (orientpress)
A svájci jegybank csütörtök délelőtt váratlanul eltörölte a svájci franknak az euróval szembeni árfolyamküszöbét. A bank szerint az árfolyamküszöb 'komoly károktól óvta meg' a svájci gazdaságot, hiszen akkor vezették be, amikor nagy volt a bizalmatlanság a pénzügyi piacon, de annak fenntartása most már nem indokolt - írta közleményében a svájci központi bank.

Keresés