2015. január 16. péntek

jan. 16
0:00
Király-kupa: erősen tartalékosan is nyert a Barcelona Elchében (She)
A hazai 5–0-s siker után a Király-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a Barcelona Xavi, Claudio Bravo, Daniel Alves, Javier Mascherano, Jordi Alba, Sergio Busquets, Andrés Iniesta, Lionel Messi, Luis Suárez és Neymar nélkül is 4–0-ra nyert az Elche otthonában.
jan. 16
0:04
NS: Üllői úti Varga; nyári búcsú Lundétól, Heskey-exkluzív - péntek (She)
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:
jan. 16
6:36
Spanyol Király Kupa - Torres góljaival kiesett a Real Madrid (Infostart)
Visszatérése után először szerzett gólt Fernando Torres az Atlético Madrid színeiben, ráadásul rögtön kettőt, amelyekkel csapata kiejtette városi riválisát, a címvédő Real Madridot a Spanyol Király Kupából csütörtökön.
jan. 16
6:54
Australian Open: Babos cseh kiemelttel játszik az első körben (She)
Magyar idő szerint péntek hajnalban elkészítették az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság (Australian Open) főtáblájának sorsolását. Az egyetlen magyar résztvevő, Babos Tímea a 25. kiemelt cseh Barbora Záhlavová-Strycovával találkozik az első fordulóban. A világelső amerikai Serena Williams a belga Alison Van Uytvanckkal, míg a 2008-as győztes Marija Sarapova selejtezős ellenfél ellen kezdi…
jan. 16
7:30
NHL: Dacjuknak elege lett, 2.2 mp-cel a vége előtt döntött (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) csütörtöki játéknapján a Detroit Red Wings Pavel Dacjuk hosszabbításban szerzett góljával 3–2-re legyőzte a St. Louis Bluest. Az orosz hokis a ráadás vége előtt 2.2 másodperccel szerezte meg a győztes találatot. A Tampa Bay Lightning a kétszer betaláló cseh Ondrej Palat vezérletével 3–2-re nyert az Edmonton Oilers ellen. A Boston Bruins (3–0),…
jan. 16
7:48
Lazio: Dzsudzsák túl drága, kölcsönbe érkezhet? (She)
Luca Bargellini, az átigazolási hírekre szakosodott tuttomercatoweb.com olasz internetes oldal szakírója a Nemzeti Sport megkeresésére elmondta, a Dinamo Moszkva szokatlanul nagy pénzt kér Dzsudzsák Balázsért, aki éppen ezért – korábbi fejtegetésünknek megfelelően – a téli átigazolási időszakban csak kölcsönbe távozhat az orosz klubtól.
jan. 16
7:50
FTC: Varga Roland pont olyan, akire szükségünk van - Doll (She)
Thomas Doll, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros vezetőedzője szerint Varga Roland, a fővárosi zöld-fehérek új szerzeménye képes a váratlan megoldásokra, nagyon jó az egy az egy elleni szituációkban és az egyéni képességei is kiválóak.
jan. 16
8:06
NBA: hiába Bryant csúcsa, Jamesék megverték a Lakerst (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a 36 pontot szóró LeBron James vezette Cleveland Cavaliers 109–102-es győzelmet aratott a Los Angeles Lakers felett, melyen az sem segített, hogy Kobe Bryant karriercsúcsot jelentő 17 asszisztot osztott ki. Az Oklahoma City Thundert megverő Houston Rocketsben James Harden ebben a szezonban 17. alkalommal…
jan. 16
8:08
Videoton: macedón csatár is képbe kerülhet Kolozsvárról (She)
Újabb kolozsvári távozóról hallani, aki az adósságokkal küzdő CFR helyett az NB I-ben folytathatja a pályafutását.
jan. 16
8:24
DVTK: Elek átment az orvosin, pénteken aláír - sajtóhír (She)
Sajtóhírek szerint a labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK magyar válogatott középpályása, Elek Ákos megfelelt a klubváltás előtt kötelező orvosi vizsgálatokon, és pénteken aláírja szerződését a kínai Csangcsun Jatajhoz.
jan. 16
8:42
Spanyol Király Kupa - Messi és Neymar nélkül is simán nyert a Barca (Infostart)
Az FC Barcelona labdarúgócsapata sztárjátékosai, így Lionel Messi és Neymar nélkül is könnyed, 4-0-s sikert aratott az Elche vendégeként a Spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjének csütörtök késő esti visszavágóján.
jan. 16
8:42
Dunaújváros: távozik a Fradi korábbi csapatkapitánya (She)
Közös megegyezéssel szerződést bontott a Dunaújváros PASE NB I-es labdarúgócsapata a nyáron a Ferencvárostól érkezett Józsi Györggyel – tudatta a klub.
jan. 16
8:44
Kézi-vb: a selejtező győztese és vesztese egymás ellen (She)
Csütörtökön a házigazda Brazília elleni 28–23-as győzelmével elkezdődött a 24. férfi kézilabda-világbajnokság Katarban, pénteken pedig a többi válogatott is megkezdi szereplését. A címvédő spanyolok a fehéroroszokkal játszanak, Lengyelország a selejtezőn legyőzött, ám utóbb szabadkártyát kapó Németország ellen mérkőzik, míg a C-csoportban északi rangadót rendeznek, Svédország Izlanddal (szintén…
jan. 16
9:00
Real Madrid: Pepe bordasérülés miatt két-három hétre kidőlt (She)
Nem elég, hogy a Real Madrid 2–2-es döntetlent játszott csütörtök este az Atlético Madriddal, s így 4–2-es összesítéssel kiesett a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjéből. A találkozón bordasérülést szenvedett Pepe, a Real portugál középhátvédje, aki várhatóan két-három hétig nem léphet pályára.
jan. 16
9:18
Anglia: Bajner klubot vált? Patinás egyesület szerződtetné (She)
Az Oldham Evening Chronicle napilapnak adott nyilatkozatában Lee Johnson, az angol harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Oldham Athletic menedzsere elmondta, a klubnál felvetődött Bajner Bálint szerződtetésének lehetősége, de a Notts County ajánlatával nem tudnak versenyezni.
jan. 16
9:20
Videó: Guardiola képtelen volt hibázni, kitörő örömmel fogadta (She)
A Dohában edzőtáborozó Bayern München labdarúgócsapatának legutóbbi edzésén Pep Guardiola vezetőedző is segített a kapusok átmozgatásában. A 19 éves Leopold Zingerlének lőtt büntetőket, de a fiatal kapusnak esélye sem volt egyik lövésnél sem. A mester öröme pedig nem maradt el.
jan. 16
9:27
Afrikai Nemzetek Kupája: Ki állítja meg Elefántcsontpartot? - beharangozó (Agroinform)
Szombaton Egyenlítői-Guineában elrajtol a 2015-ös Afrika-kupa. Íme a résztvevők és az esélyek.
jan. 16
9:54
Gyász: január 30-án helyezik örök nyugalomra Buzánszkyt (She)
Január 30-án végleg lezárul a magyar labdarúgás egyik legszebb fejezete. Akkor búcsúztatják a vasárnap 89 éves korában elhunyt Buzánszky Jenőt, a felejthetetlen Aranycsapat utolsó tagját.
jan. 16
10:12
Anglia: ügynöke szerint Bajner fejlődhet a harmadosztályban (She)
Amint arról beszámoltunk, Bajner Bálint az angol másodosztályú Ipswichtől kölcsönbe a harmadik vonalba kerülhet. A játékos ügynöke, Paunoch Péter szerint a kölcsönszerződés a csatár fejlődését szolgálhatja.
jan. 16
10:14
Légiósok: Bogdánt szóba hozták a PL-től búcsúzó klubbal (She)
A walesi sajtó szóba hozta Bogdán Ádámot, a Bolton Wanderers magyar válogatott kapusát az ugyancsak az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Cardiff Cityvel.
jan. 16
10:30
Úszás: Hosszú második helyekkel kezdett Austinban (She)
Hosszú Katinka két ezüstérmet szerzett a hagyományos austini nemzetközi úszóviadal nyitó napján.
jan. 16
10:39
Spanyol Király Kupa: Visszatért a Kölyök, elmarad az El Clásico (Agroinform)
Az Atlético Madrid Fernando Torres két góljával döntetlent ért el a Bernabéuban, így továbbjutott a kupában.
jan. 16
10:48
DVSC: három évre aláírt a pécsi középpályás - hivatalos (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC-Teva hivatalos honlapján bejelentette Wittrédi Dávid szerződtetését. A középpályás decemberben távozott a Pécsi MFC-től.
jan. 16
11:06
Australian Open - A férfiaknál lehet címvédés, Babos a főtáblán (Infostart)
Hétfőn Melbourne-ben elkezdődnek a küzdelmek a 103. ausztrál nyílt teniszbajnokságon, az idei első Grand Slam-tornán, melynek 128-as főtábláján magyar részről csak Babos Tímea szerepel.
jan. 16
11:06
Paks: Bartha László a Balikesirspornál került szóba (She)
Először a Nemzeti Sport Online adta hírül még kedden (azóta több forrásban is megjelent), hogy a DVTK mellett Törökországból is érdeklődnek Bartha László iránt, és ezt a paksiak labdarúgója is megerősítette.
jan. 16
11:24
Afrika Kupa - Nincsen igazi favorit a harmincadik tornán (Infostart)
Szombattól három héten keresztül a tizenhat legjobb afrikai futballválogatott verseng a kontinensbajnoki címért.
jan. 16
11:24
Női kézi: Katrine Lunde útja Oroszországba vezethet (She)
Oroszországba vezethet a Győri Audi ETO-t szezon végén elhagyó világklasszis kapus, Katrine Lunde útja, miután sajtóhírek szerint az orosz Rosztov-Don élénk érdeklődést mutat iránta.
jan. 16
11:24
City - Arsenal rangadó Manchesterben (Metropol)
Manchesterben rendezik az angol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának rangadóját, amelyen a címvédő City az ötödik Arsenalt fogadja.
jan. 16
11:26
NB II: megvenné az irányítót a Haladástól a Mezőkövesd (She)
A Nemzeti Sport Online információi szerint a labdarúgó NB II-ben szereplő Mezőkövesd kivásárolná szerződéséből a Haladás futballistáját, Kulcsár Kornélt. A játékos ősszel már kölcsönben Kövesden futballozott, de így végleg a borsodiakhoz kerülhet.
jan. 16
11:28
Nyíregyháza: a 19 éves grúz tehetséget szerződtették - hivatalos (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus szerződtette Dato Darcimeliját, a 19 éves grúz csatárt.
jan. 16
11:30
MTK: Rodenbüchernek már sok volt a kölcsönadásokból (She)
Noha januártól hivatalosan ismét a kék-fehérek játékosa, az MTK újra kölcsönadná a kétszeres válogatott belső védőt, Rodenbücher Istvánt. A 31. születésnapját februárban ünneplő játékos a legsikeresebb időszakát Bodajkról visszajövetele után élte meg a Hungária körúton, tagja volt a 2008-as bajnokcsapatnak is. Később játszott a Ferencvárosban, és csaknem három évet a Lombardnál: Pápán…
jan. 16
11:32
MU: Van Gaal 150 millió fontot költhet a télen is (She)
Angol sajtóhírek szerint Louis van Gaal megkapta a zöld jelzést a Manchester United klubvezetőségétől: a labdarúgócsapat holland menedzsere a téli átigazolási időszakban – a nyárihoz hasonlóan – újabb 150 millió fontot költhet a keret megerősítésére annak érdekében, hogy biztos BL-kvalifikációhoz jusson.
jan. 16
11:34
Győri ETO: milliókra mondott nemet a román kiszemelt (She)
Mint arról korábban beszámoltunk, román sajtóértesülések szerint Ciprian Deac, a kolozsvári CFR középpályása nem lesz a labdarúgó NB I-ben szereplő Győri ETO játékosa, mert az izraeli Beitar Jeruzsálem által kínált szerződéstervezet jobban elnyerte a tetszését. Most fény derült a részletekre...
jan. 16
11:36
Honvéd: közös megegyezéssel távozik a 23 éves kapus (She)
Távozik Vereckei Dániel, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd kapusa.
jan. 16
11:42
Alpesi vk - Miklós Edit 20. lett (Infostart)
A hazai közönség előtt szereplő Elena Fanchini nyerte a női alpesi sízők világkupa-sorozatának Cortina d'Ampezzóban rendezett pénteki lesikló-versenyét, amelyen Miklós Edit a 11 pontot érő 20. helyen végzett.
jan. 16
11:42
Női kézilabda: Kulcsár Anitára emlékeznek vasárnap (She)
A Fehérvár KC elleni vasárnapi mérkőzés előtt emlékezik meg a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a tíz esztendeje, tragikusan fiatalon elhunyt Kulcsár Anitáról. Az Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes játékos 29. életévében, 2005. január 19-én útban Dunaújváros felé, a Velence és Pusztaszabolcs közötti úton halálos autóbalesetet szenvedett.
jan. 16
11:44
Sydneyi tenisztorna - Kukuskin vagy Troicki döntőzik (Infostart)
A kazah Mihail Kukuskin és a szerb Viktor Troicki jutott be a sydneyi keménypályás tenisztorna férfi versenyének döntőjébe.
jan. 16
12:00
Hosszú Katinka két második hellyel kezdett Austinban (Infostart)
Hosszú Katinka két ezüstérmet szerzett a hagyományos austini nemzetközi úszóviadal csütörtöki nyitónapján.
jan. 16
12:00
Alpesi vk: Miklós pontszerző, Fanchini révén hazai siker (She)
A hazai közönség előtt szereplő Elena Fanchini nyerte meg a női alpesi sízők világkupa-sorozatának Cortina d'Ampezzóban rendezett pénteki lesiklóversenyét, amelyen Miklós Edit a 11 pontot érő 20. helyen végzett.
jan. 16
12:09
Tipp: Nagy esély előtt a West Ham (Agroinform)
20 gólból 15 hiányzik majd a Hull City-ből vasárnap, a West Ham négy forduló után újra nyerhet.
jan. 16
12:18
David Ginola is FIFA-elnök lenne (Infostart)
David Ginola korábbi francia válogatott futballista is harcba száll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöki posztjáért Joseph Blatterrel szemben.
jan. 16
12:18
Tenisz: Babos Tímea is ott lesz a Fed-kupa-csapatban (She)
A Nemzeti Sport információi szerint megszületett a megállapodás: a legmagasabban rangsorolt hazai női teniszező, a világranglista-95. Babos Tímea szerepel majd a magyar csapatban a Fed-kupa euro-afrikai zóna I. csoportjának küzdelmeiben, amelyeket február 4. és 7. között rendeznek a budapesti Syma-csarnokban.
jan. 16
12:20
Ázsia-kupa: a torna történetében másodszor fordult elő ilyesmi (She)
A japán válogatott Honda Keiszuke tizenegyesével 1–0-ra legyőzte Irakot az Ausztráliában zajló Ázsia-kupa D-csoportjának második fordulójában, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé. A kvartett másik mérkőzésén a jordániai nemzeti csapat Hamza al-Dardur mesternégyesére alapozva verte meg Palesztinát.
jan. 16
12:22
Videó: a Barca kapusa látványos megoldással mentett (She)
Váratlan megoldást választott az FC Barcelona labdarúgócsapatának kapusa, Marc-André ter Stegen az Elche elleni Király-kupa-mérkőzés visszavágóján az egyik hazai támadás megfékezésére. Íme!
jan. 16
12:36
A Benficánál folytatja a németeket nagy ígérete (Infostart)
A Benficánál folytatja pályafutását Hany Mukhtar, a német futball egyik nagy ígérete.
jan. 16
12:36
FIFA: David Ginola is beszáll az elnöki posztért zajló harcba (She)
David Ginola korábbi francia válogatott futballista is harcba száll a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöki posztjáért Joseph Blatterrel szemben.
jan. 16
12:38
Megnyílt a 34. postagalamb olimpia (Infostart)
Megkezdődött a 34. postagalamb olimpia pénteken a fővárosban, az ünnepélyes megnyitón Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes azt mondta: nagy megtiszteltetés, hogy több évtized után ismét Magyarország adhat otthont a rendezvénynek.
jan. 16
12:38
Tenisz: a kétszeres wimbledoni bajnok 15. tornáját nyerte meg (She)
Petra Kvitová nyerte a sydneyi kemény pályás tenisztorna női versenyét: a második helyen kiemelt cseh játékos a pénteki döntőben két, rövidítéssel zárult játszmában győzte le honfitársát, Karolína Plískovát. A kétszeres wimbledoni bajnok, 24 éves teniszező pályafutása 15. tornagyőzelmét aratta.
jan. 16
12:54
Premier League - Rangadó Manchesterben (Infostart)
Manchesterben rendezik az angol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának rangadóját, amelyen a címvédő City a hullámzó teljesítményt nyújtó, ötödik Arsenalt fogadja.
jan. 16
12:54
Átigazolás: a Benficánál folytatja a németek nagy ígérete (She)
A Benficánál folytatja pályafutását Hany Mukhtar, a német futball egyik nagy ígérete.

Keresés