2015. január 14. szerda

jan. 14
0:00
FA-kupa: elképesztő meccs - a kapusok 11-esei döntöttek! (She)
Az angol labdarúgó FA-kupa 3. fordulójának megismételt mérkőzésén a West Ham United szenzációs mérkőzésen, tizenegyesekkel 9–8-ra legyőzte az 56. percben megfogyatkozó Evertont.
jan. 14
0:04
NS: Elek a Huszti­-klubban; Rocchi-­interjú; Szalay nem adja fel - szerda (She)
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:
jan. 14
0:36
Király-kupa: az elsöprő Levante-fertályóra sem ért továbbjutást (She)
A spanyol labdarúgó Király-kupa nyolcaddöntőjének kedd esti visszavágóján a Levante 3–2-re nyert ugyan a Málaga ellen, de így is a vendégek jutottak tovább 4–3-as összesítéssel.
jan. 14
0:54
Eurofutball: a Porto sorozatban az ötödik meccsét nyerte meg (She)
A Portugál Ligakupa csoportkörének második fordulójában a Porto hazai pályán 3–1-re legyőzte a másodosztályú Uniao Madeirát, így vezeti a csoportját, valamint sorozatban az ötödik tétmeccsét nyerte meg.
jan. 14
1:12
Aranylabda: északír blama - túl lassú volt az IFA (She)
Észak-Írország labdarúgó-válogatottjának csapat- és szövetségi kapitánya neve mellett nem szerepelt egy név sem az Aranylabda-szavazáson sem, mert a szövetség (IFA) nem küldte el a voksokat időben.
jan. 14
6:36
Ronnie O'Sullivan újabb sznúkeres rekordja (Infostart)
Beállította a legtöbb 100-as brék világcsúcsát Ronnie O'Sullivan, az angolok ötszörös világbajnok sznúkerese.
jan. 14
7:12
Aus. Open: Fucsovics 20-ból 20 pontot hozott adogatóként (She)
A világranglista 158. helyén álló Fucsovics Márton két szettben (6:4, 6:3) megverte a chilei Hans Podlipnik-Castillót (180.) a Melbourne-ben zajló Australian Open selejtezőjének első fordulójában.
jan. 14
7:14
Serie A: a Barca korábbi csatára segíthet a gólínségen (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Torinóban folytatja pályafutását Maxi López, a Barcelona korábbi csatára. A 30 esztendős argentin támadó a Chievót hagyta el, vételárát nem hozták nyilvánosságra a felek.
jan. 14
7:30
PMFC: nem hosszabbítanak a fiatal jobbszélsővel (She)
Saját nevelésű fiatal futballista távozik a PMFC NB I-es labdarúgócsapatától.
jan. 14
7:32
NHL: derbigyőzelemmel állt Kelet élére az Islanders (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján New York-i derbit rendeztek, és az Islanders simán, 3–0-ra legyőzte a Rangerst. A Szigetlakók sikerükkel átvették a Keleti főcsoport vezetését a Boston Bruins otthonában vereséget szenvedő Tampa Bay Lightningtől.
jan. 14
7:48
DVTK: Eleknek nem tetszett a klub ajánlata, ezért megy Kínába (She)
Még nem a családjával, de nekivágott a hosszú útnak Elek Ákos – mint arról beszámoltunk, a Csangcsun Jataj labdarúgócsapatához utazik. Kedd délután szállt fel a repülőre a 26 esztendős védekező középpályás, hogy szerdán Kínában landoljon.
jan. 14
7:50
NBA: 52 pontos rekord, a múlté a Minnesota kudarcszériája (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján hihetetlen teljesítménnyel rukkolt ki Mo Williams, a Minnesota Timberwolves játékosa, aki 52 pontos karrier-, egyben franchise-és idényrekordot ért el. A Wolves Williams remeklésének hála 110–101-re legyőzte az Indiana Pacerst, ezzel megtört a csapat 15 mérkőzésen át tartó vereségszériája.
jan. 14
7:52
Paks: NB II-es klubok vinnék a tehetséges fiatalokat (She)
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint több NB II-es klub érdeklődik a Paksi FC két tehetsége, Bor Dávid és Kesztyűs Barna iránt.
jan. 14
8:06
FTC: külön edz a Flutól a Ferencvárosba tartó támadó (She)
A brazil Futnet információi szerint az Egyesült Államokba utazó Fluminense első keretétől külön, a laranjeirasi edzőkomplexumban tréningezik Marcos Júnior, a Ferencváros labdarúgócsapatának kiszemeltje.
jan. 14
8:24
Paks: Csernyánszki Norbert utolsó félévére készül (She)
Csernyánszki Norbert, a Paks labdarúgócsapatának 38 éves kapusa a Nemzeti Sport információi szerint pályafutása utolsó félévére készül.
jan. 14
8:26
NB III: Tökölön a volt NB I-es, futsalválogatott csatár (She)
A korábban a labdarúgó NB I-ben és a futsalválogatottban is játszó Csopaki Istvánnal (31) erősítette meg keretét az NB III-ban maradásért küzdő Tököl VSK.
jan. 14
8:28
Videó: láma, marha, birka, nyúl, fóka - playback CR-rel (She)
Cristiano Ronaldo hétfőn világszínvonalú oroszlánüvöltéssel üdvözölte harmadik Aranylabdáját a zürichi gálán. Ez a Marca szerkesztőinek fantáziáját is megmozgatta, a spanyol lap munkatársai különböző állatoknak kölcsönözték a portugál klasszis hangját.
jan. 14
8:42
Dortmund: beadják a licenckérelmet a 2. ligára (She)
A Borussia Dortmund labdarúgócsapata kiesés által fenyegetett együttesként beadja licenckérelmét a Bundesliga 2.-re – mondta el a Sport Bildnek a BVB klubmenedzsere, Hans-Joachim Watzke.
jan. 14
8:44
Juventus: Türelmetlen vagyok; imádom az MU-t - Pogba (She)
Paul Pogba, a Juventus labdarúgócsapatának francia középpályása elmondta, szó sincs arról, hogy megutálta korábbi együttesét, a Manchester Unitedet.
jan. 14
9:00
Légiósok: csalódott a magyar gólkirály, kérdéses a hosszabbítás (She)
A helyezéssel nem, a játékpercekkel azonban elégedetlen Simon Attila. Bár a Wolfsberg a második helyen telel az osztrák élvonalban, a sikeres szerepléshez eddig nem sokat tudott hozzátenni a Pakstól szerződtetett támadó, aki tizenkilenc forduló alatt nyolcszor lépett pályára, ám a neki jutó 244 percben nem sikerült megszereznie első gólját a klubban.
jan. 14
9:02
Ajánló: kupaküzdelmek angol, spanyol, olasz és francia földön (She)
Szerdán tovább folytatódnak a különböző kupasorozatok Európában, Ausztráliában pedig két mérkőzést rendeznek az Ázsia-kupán. Íme, a mai fociprogram.
jan. 14
9:04
Videó: már megint! - Kuzmanovics telibe lőtte Mancinit (She)
Nincsenek túl jó napjai Roberto Mancininek. A trénert vasárnap az Internazionale–Genoa olasz élvonalbeli labdarúgó-mérkőzésen találta arcon Marco Andreolli, a minap pedig Zdravko Kuzmanovics lőtte telibe az edzésen. Íme!
jan. 14
9:18
Real: a klasszis bepöccent, 150 millióért lecsap az MU? (She)
Nem, kivételesen nem a mindig jól értesült brit Daily Star, Daily Mirror kettős napi pletykarovatából került ki a legújabb Gareth Bale–Manchester United-pletyka. Most a spanyoloknál röppent fel a Real Madrid walesi klasszisának neve.
jan. 14
9:27
Sportfogadás: Videójátékok szimulációival tippeljünk a mérkőzésekre? (Agroinform)
Korunk egyre profibb technológiájának hála, akár szimulációs módszerrel is viszonylag pontosan tippelhetünk meccsekre.
jan. 14
9:36
A hétszeres BEK-győztes Partizannal játszik ma a szolnoki pólócsapat (Infostart)
Mindkét magyar csapat vízbe száll ma este a vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. Az Eger Bresciában játszik, a Szolnok a belgrádi Partizant fogadja.
jan. 14
9:36
Sakk: újabb 300 milliós támogatás a magyar szövetségnek (She)
Újabb 300 millió forintos állami támogatást kap a Magyar Sakkszövetség (MSSZ), amelynek célja a 2020-as sakkolimpia megrendezése.
jan. 14
9:36
Sebestyénék kibújtak a feshfesh szorításából (Metropol)
Az UNIQA Sandlander Team versenyzői több mint 10 órán át küzdöttek a terepviszonyokkal a Dakar 9. szakaszán. A motoros Désiről még nincs hír.
jan. 14
9:54
Tenisz: az 1. kiemeltet legyőző Del Potro már negyeddöntős (She)
A 11 hónapi kényszerpihenő után visszatérő, címvédő Juan Martín del Potro sikerrel folytatta szereplését a sydneyi kemény pályás tenisztornán, amelyen a férfiak versenyében az első helyen kiemelt olasz Fabio Fogninit verte három szettben.
jan. 14
9:56
FIFA: Buzánszky és társai örökké élni fognak - Blatter (She)
A hétfői Aranylabda-gálán Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke méltatta az Aranycsapat utolsóként, vasárnap elhunyt tagját, Buzánszky Jenőt. A 49-szeres válogatott védő haláláról kedden a fifa.com-on is megjelent egy emlékező írás, amely Blatter részvétnyilvánítását tolmácsolta.
jan. 14
10:03
Vízilabda: A Szolnok simázhat, az Eger bajba kerülhet (Agroinform)
A Szolnok a Partizannal, az Eger a Bresciával találkozik a férfi vízilabdázók Bajnokok Ligájának harmadik körében.
jan. 14
10:12
Australian Open - Fucsovics továbbjutott (Infostart)
Fucsovics Márton legyőzte chilei ellenfelét az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjének első fordulójában.
jan. 14
10:12
Ázsia-kupa: a szaúdiak letarolták Észak-Koreát (She)
Bár korán hátrányba került, magabiztos, 4–1-es győzelmet aratott Szaúd-Arábia labdarúgó-válogatottja a második félidőre teljesen széteső Észak-Korea felett a B-csoport 2. fordulójában.
jan. 14
10:14
Autósport: „Bérgyilkos az exem!” Drog, film vagy valóság? (She)
Még csak január van, de nagy valószínűséggel már most összehozta az év sportnyilatkozatát a NASCAR Sprint-kupában versenyző Kurt Busch. Az amerikai állítja, exbarátnője sorozatgyilkos, akinek az volt a feladata, hogy tönkretegye az életét. A hölgy szerint ez viszonylag távol áll a valóságtól.
jan. 14
10:48
Anglia: harag zúdul az Újpestet is tulajdonló Duchatelet-klánra (She)
Guy Luzon menedzseri kinevezése hatalmas felzúdulást váltott ki az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályában (Championship) szereplő Charlton Athletic szurkolói körében. Mint ismert, az angol klub Roland Duchatelet tulajdona – ő az Újpestet birtokló Roderick Duchatelet édesapja.
jan. 14
10:50
PL: „a kövér macska” hazatér - csatárt adnak a csatárért? (She)
A The Sun állítja, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Sunderland mindenben megegyezett a Toronto FC angol csatárával, Jermain Defoe-val, aki hamarosan csatlakozik a „fekete macskákhoz”.
jan. 14
10:57
A Völkl és Relax Hotel-Opel Di-Fer Kupa eredményei (Síelők)
Nagy sikerrel zárult 2015. január 10-11-én Murau-Kreischbergen a VÖLKL és a RELAX Hotel - Opel Di-Fer hivatalos Magyar Kupa verseny. Mindkét napon 90 induló állt rajthoz.
jan. 14
11:06
MTK: három játékost is kölcsönadna a klub (She)
Az MTK labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette, hogy a szakmai stáb döntése alapján három játékos – Abu Attila, Sergio Tamayo és Rodenbücher István – is tavaszi kölcsönjátékra készülhet.
jan. 14
11:24
Man. City: az „elefántok” szerint aláírt Bony, a klub szerint nem (She)
Az Elefántcsontparti Labdarúgó-szövetség Twitter-üzenetben tudatta, hogy aláírt a Manchester Cityhez a Swansea csapatától távozó Wilfried Bony.
jan. 14
11:42
Tokió 2020: softball? Karate? Fallabda? A japánok döntenek (She)
Héttagú testület dönt arról, hogy mely sportágak kerüljenek fel a 2020-as tokiói nyári olimpia programjába a meglévők mellé.
jan. 14
11:44
Arsenal: Képtelen voltam elhinni, azt hittem, vicc - Henry (She)
Thierry Henry, az Arsenal labdarúgócsapatának legendája nem hitte el, hogy a szurkolók kikezdték Arsene Wengert, az „ágyúsok” menedzserét.
jan. 14
11:51
Elismerés: Ronaldóéknak cirkuszban a helye - kifakadt a német sajtó Neuer harmadik helyén (Agroinform)
A német lapok nem értik, hogy miért nem nyerhetett Neuer, ám a kapus így is nagyon boldog.
jan. 14
12:00
Ázsia Kupa - Szaúd-Arábia javított (Infostart)
A nyitókörben Kínától elszenvedett vereség után Szaúd-Arábia labdarúgó-válogatottja szerdán 4-1-re legyőzte a Koreai NDK csapatát az Ausztráliában zajló Ázsia Kupa B csoportjának második fordulójában.
jan. 14
12:00
Arsenal: Képtelen voltam elhinni, ez nem méltó a kluboz - Henry (She)
Thierry Henry, az Arsenal labdarúgócsapatának legendája nem hitte el, hogy a szurkolók kikezdték Arsene Wengert, az „ágyúsok” menedzserét.
jan. 14
12:02
NB I: úgy fest, Kádár Tamás a DVTK-val kezdi a felkészülést (She)
Jelen állás szerint Kádár Tamás ott lesz a Diósgyőri VTK csütörtöki, 10 órára meghirdetett első idei találkozóján, ugyanis hiába a lengyel Lech Poznan érdeklődése, egyezség egyelőre nem született a labdarúgó esetleges klubváltásáról – tudtuk meg az Észak-Magyarország honlapjáról.
jan. 14
12:18
Kajak-kenu: ünnep, új bajnok neve került fel a márványtáblára (She)
Csipes Tamara neve is felkerült szerdán ünnepélyes keretek között az örökös bajnokok márványtáblájára a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) székházában.
jan. 14
12:36
DVTK: a klub értetlenül áll Elek Ákos nyilatkozata előtt (She)
A DVTK labdarúgócsapata hivatalos honlapján tudatta: a vezetőség értetlenül áll Elek Ákos a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozata előtt, melyben a kínai Csangcsun Jatajba tartó válogatott középpályás elmondta: elsőre nem kapott előnyös szerződéshosszabbítási ajánlatot a diósgyőriektől. A DVTK állítja: Elek lett volna a legjobban kereső játékos a miskolciak keretéből, amennyiben aláír.
jan. 14
12:38
Labdarúgás: Deák Ferenc hagyatéka is a Puskás Akadémián (She)
Az Aranycsapat kapitánya, Puskás Ferenc és szakvezetője, Sebes Gusztáv után Deák Ferenc hagyatékát is a Puskás Akadémia őrzi.
jan. 14
12:40
Vb 2014: emlékszik Müller orra esésére? Na, az direkt volt! (She)
Sokan mosolyogtak a 2014-es nyári labdarúgó-világbajnokságon Németország Algéria ellen bemutatott bizarr szabadrúgáskombinációja után. A németek aranyéremmel végződő kalandját feldolgozó Die Mannschaft című filmből azonban kiderül, hogy Thomas Müller zuhanása totálisan megtervezett és begyakorolt figura volt.
jan. 14
12:54
Tenisz: Babosék ismét döntő rövidítésben nyertek (She)
Babos Tímea a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán párosban bejutott az elődöntőbe a sydneyi keménypályás tenisztorna női versenyében.
jan. 14
12:56
Nyíregyháza: az NB III-ban folytathatja a távozó védő (She)
Az élvonalban szereplő Nyíregyháza labdarúgócsapata már korábban bejelentette, hogy távozik az együttestől a 26 éves védő, Patály János, aki az NB III-ban folytathatja pályafutását.

Keresés