2015. január 7. szerda

jan. 7
0:00
Meghalt egy motoros a Dakar-ralin (Infostart)
Meghalt Michal Hernik lengyel motoros a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali keddi, harmadik szakasza során - jelentették be a verseny szervezői.
jan. 7
0:00
Futsal: 3 újonc, a válogatott hat gólt kapott Portugáliában (She)
A magyar futsalválogatott felkészülési mérkőzésen 6–1-es vereséget szenvedett Portugáliában.
jan. 7
0:04
NS: Kubatov­-interjú; Halmosi kritikája; Konkoly a Bundesligában - szerda (She)
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.
jan. 7
7:30
NBA: az utolsó pillanatban szerzett kosárral bukott a Spurs (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Detroit Pistons egy utolsó másodpercben szerzett kosárral 105–104-re legyőzte a címvédő San Antonio Spurst, így megnyerte zsinórban a hatodik meccsét. A Markieff Morris vezette Phoenix Suns a Milwaukee Bucksnál bizonyult jobbnak.
jan. 7
7:30
Meghalt egy motoros a Dakaron (Metropol)
A lengyel Michal Hernik a Dél-Amerikában zajló rali keddi, harmadik szakasza során vesztette életét.
jan. 7
7:48
NHL: szenved a Buffalo, az élen a Canuckst legyőző Tampa (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszában összesen tíz találkozót rendeztek a legutóbbi játéknapon. A Tampa Bay Lightning a Montreal Canadiens legyőzésével a Keleti konferencia élére állít, míg a New Jersey Devils az 1000. pontját szerző Patrik Elias vezetésével 4–1-re legyőzte a Buffalo Sabrest, amely ezzel sorozatban ötödik vereségét szenvedte el.
jan. 7
7:48
Szallerék feladták a Dakart, egy motoros meghalt (Metropol)
15 év után ismét etapsikert könyvelhettek el az osztrákok.
jan. 7
7:50
Ajánló: Atlético-Real a kupában, pályán a Lille - program (She)
A spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjében az Atlético Madrid labdarúgócsapata a városi rivális Real Madridot fogadja, míg a Valencia az Espanyol ellen lép pályára. A francia élvonalban egy találkozót rendeznek szerda este. Íme, a mai program!
jan. 7
7:50
A barcelonai helyzet egyre csak fokozódik (Metropol)
A Barcelonán belüli feszültségtől hangos a sportsajtó. Két nap alatt megfordult a világ a katalán futballklub körül.
jan. 7
8:24
NHL: szenved a Buffalo, az élen a Canadienst legyőző Tampa (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszában összesen tíz találkozót rendeztek a legutóbbi játéknapon. A Tampa Bay Lightning a Montreal Canadiens legyőzésével a Keleti konferencia élére állít, míg a New Jersey Devils az 1000. pontját szerző Patrik Elias vezetésével 4–1-re legyőzte a Buffalo Sabrest, amely ezzel sorozatban ötödik vereségét szenvedte el.
jan. 7
8:24
Repülőhollandi-vb - Majthényiék taroltak (Behaviour)
Tizenegyedik világbajnoki aranyérmét szerezte meg a Majthényi-Domokos kettős Sydneyben.
jan. 7
8:26
Vitorlázás: megvan a Majthényi, Domokos páros 11. vb-aranya! (She)
Pályafutása tizenegyedik világbajnoki aranyérmét szerezte meg a Majthényi Szabolcs, Domokos András kettős a Sydneyben zajló vitorlázó repülőhollandi-világbajnokságon.
jan. 7
8:42
Arsenal: Wenger robbant, 80 millió a Real klasszisáért? (She)
Angol sajtóhírek szerint Arsene Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának menedzsere bombaigazolásra készül a téli átigazolási időszakában, és lecsapna a Real Madrid spanyol klasszisára, Iscóra.
jan. 7
9:00
Repülőhollandi-vb - Aranyérmes a Majthényi-Domokos kettős (Infostart)
Pályafutása tizenegyedik világbajnoki aranyérmét szerezte meg a Majthényi Szabolcs, Domokos András kettős a Sydneyben zajló vitorlázó repülőhollandi-világbajnokságon.
jan. 7
9:00
Tenisz: Fucsovics kikapott fiatal ausztrál ellenfelétől (She)
Fucsovics Márton 3:6, 7:6, 6:1-re kikapott az ausztrál Alex Bolttól a Happy Valley-ben zajló challenger teniszverseny 2. fordulójában.
jan. 7
9:02
Videó: Ronaldinhót idézve verte át Pogba az Inter védelmét (She)
Egyetlen mozdulat elég volt Paul Pogbától, hogy átverje az Internazionale teljes védelmét, és ziccerbe kerüljön. A Juventus labdarúgója a két csapat kedd esti bajnokiján mutatta be a korábban a brazil Ronaldinho védjegyének számító cselt. Ezzel együtt Pogba kihagyta a lehetőséget.
jan. 7
9:04
Bp. Honvéd: Miccoli távolodóban, karszalagban lőtt gólt - videó (She)
Gólt szerzett a harmadosztályú Lecce keddi bajnokiján, ráadásul a karszalagot is viselhette Fabrizio Miccoli, akinek a neve a Bp. Honvéd labdarúgócsapatánál merült fel, mint lehetséges téli erősítés. A támadó kispesti szerződtetésére azonban így egyre kevesebb az esély.
jan. 7
9:27
Spanyol kupa: Zsinórban harmadszor bukhat a Real Madrid (Agroinform)
Madridi derbit rendeznek a spanyoloknál, a kupanyolcaddöntő első felvonásnak az Atlético Madrid ad otthont.
jan. 7
9:36
Hopman-kupa: Murray válla javult, de a britek kikaptak (She)
Lengyelország 2:1-re nyert Nagy-Britannia ellen a teniszezők Hopman-kupáján.
jan. 7
9:38
Barca: hatalmas veszekedés, ezért lett elege Messinek? (She)
A sport.es részletes riportot közölt szerda reggel, amelyben a spanyolok leírják, miért romlott meg Luis Enrique, az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője és Lionel Messi viszonya.
jan. 7
9:40
ANK: Alex Song kimaradt, majd egy életre el is köszönt (She)
Mint beszámoltunk róla, Alex Song nem került be a január 17-én kezdődő labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupájára utazó kameruni keretbe. A játékos sebtiben vissza is vonult a válogatottól.
jan. 7
9:54
MLSZ: a DVTK büntetését mérsékelték, Kálnoki Kisét nem (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága a január 6-án tartott ülésén mérsékelte a Diósgyőrre kirótt pénzbüntetést, az MTK-ban futballozó Kálnoki Kis Dávid eltiltását azonban fenntartotta – olvasható az MLSZ honlapján.
jan. 7
9:56
FIFA: egy támogatója már biztosan van Blatternek (She)
Óceánia a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget (FIFA) jelenleg irányító Joseph Blattert támogatja a szervezet májusi elnökválasztása során.
jan. 7
10:12
DVTK: Elek menne, de nem esne kétségbe, ha maradna (She)
A DVTK válogatott labdarúgójának, Elek Ákosnak a nyáron lejár a szerződése, és egyáltalán nem biztos a közös folytatás. Igaz, a szakítás sem...
jan. 7
10:12
Mégsem lesz F1 Dél-Koreában (Metropol)
Pedig egy hónapja emeltek vissza a programba.
jan. 7
10:14
Női kézi: a szakportálnál 2014-ben is Löke volt a legjobb (She)
A handball-planet.com nevű kézilabdás szakportál által kiírt szavazáson Heidi Lökét választották meg 2014 legjobb női játékosának. Az álomcsapatba rajta kívül még két győri került be Görbicz Anita és Katrine Lunde személyében.
jan. 7
10:30
Everton: az exfradista volt a főnök, méghozzá ezért (She)
Az Everton–West Ham United angol FA-kupa-mérkőzésen (1–1) pályára lépő labdarúgók közül Muhamed Besic (Everton) ért a legtöbbször a labdához (80), és nemcsak a statisztikák, hanem a szurkolók szerint is ő volt a liverpooliak egyik legjobbja a kedd esti találkozón.
jan. 7
10:32
PAFC: távozna a kapus, de a szélső is búcsúzhat (She)
A Nemzeti Sport Online már korábban jelezte, hogy az ősszel kispadra szoruló szlovák kapus, Lubos Hajdúch távozna a Puskás Akadémia FC-től, de nem ő az egyetlen légiós, aki búcsút inthet Felcsútnak.
jan. 7
10:34
Kosárlabda: nem érdekelte a meccs a bírót, inkább telefonált (She)
Egészen váratlant húzott az Egyesült Államokban rendezett iskolai kosármeccs közben a játékvezető. A North Whidbey és az Oak Harbor összecsapásán, a játékkal mit sem sem törődve, a bíró elővette a telefonját, majd elkezdett beszélgetni. Szerencsére nem új internetcsomagot kínáltak neki, így fél perc után visszatérhetett a játékhoz, de Amerikában így is hatalmas felháborodást váltott ki az ügy.
jan. 7
10:48
Fucsovics búcsúzott Happy Valleyben (Infostart)
Fucsovics Márton búcsúzott az ausztráliai Happy Valleyben zajló, 50 ezer dollár összdíjazású keménypályás tenisztorna második fordulójában.
jan. 7
10:48
NB I: ugyanazt a védőt nézte ki a DVTK, a PAFC és a Szpari (She)
Akár klubot is válthat az MVM-Paks 27 éves hátvédje, Kovács Gábor, aki iránt több klub is érdeklődik.
jan. 7
10:50
Brazília: Pato újra Európában, a PL-ből és a Serie A-ból is hívják? (She)
Olasz sajtóhírek szerint a korábban az AC Milanban futballozó Alexandre Pato szeretne visszatérni Európába.
jan. 7
10:52
Haladás: Az eddigi produkciónk értékelhetetlen - Halmosi (She)
Nehéz helyzetben, az NB I-es tabella utolsó előtti helyén állva várja a tavaszi folytatást a tizenhét bajnokin tizenegy pontot szerző Haladás. A szombathelyiek rutinos labdarúgója hisz a bennmaradásban, eddigi teljesítményüket viszont nem értékeli, mert az szerinte értékelhetetlen.
jan. 7
10:54
Vitorlázás: Fa Nándorék úton a Kanári-szigetek felé (She)
Továbbra is a brit Alex Thomson kormányozta Hugo Boss vezet a spanyol Guillermo Altadill irányította Neutrogena előtt a Szilveszter napján elrajtolt Barcelona World Race páros, földkerülő  vitorlásversenyen. A mezőnyben nagy hátránnyal az utolsó, nyolcadik helyen halad a Spirit of Hungary, fedélzetén Fa Nándorral és új-zélandi társával, Conrad Colmannal.
jan. 7
10:57
Serie A: Vitatható góllal csökkentette hátrányát a Roma (Agroinform)
Bemutatkozott az Interben Podolski, a Farkasok pedig csökkentették hátrányukat a Zebrákkal szemben.
jan. 7
11:06
Dénes Ferenc: Európában nálunk a legerősebbek a sport pozíciói (Infostart)
Óriási az érdeklődés a szerényebb költségvetésű olimpiák megrendezése iránt a NOB decemberi döntése óta - hívta fel a figyelmet az InfoRádió Aréna című műsorában Dénes Ferenc. A sportközgazdász szerint komoly gazdasági és társadalmi előnyei lehetnek, ha Magyarország pályázik az ötkarikás játékok rendezésére.
jan. 7
11:06
Tragédia történt a Dakaron! (Blikk)
Chilécito – Újabb életet követelt a Dakar-rali! A világ talán legnehezebb és legkockázatosabb tereprali viadalának idei harmadik szakasza során, egyelőre tisztázatlan körülmények között elhunyt Michal Hernik (+39) lengyel motoros.
jan. 7
11:06
Juventus: Az önbizalom újra átcsapott rettegésbe - Buffon (She)
Számításba véve a Napoli ellen tizenegyesekkel elveszített szuperkupa-mérkőzést, a Juventus a legutóbbi hat tétmeccsén már az ötödik döntetlenjét játszotta kedd este. Az Inter elleni bajnoki 1–1 ugyanannak a következménye, mint a korábbi pontvesztések – legalábbis a rutinos torinói kapus, Gigi Buffon szerint.
jan. 7
11:24
Barcelona World Race - Így állnak Fa Nándorék (Infostart)
Továbbra is a brit Alex Thomson kormányozta Hugo Boss vezet a spanyol Guillermo Altadill irányította Neutrogena előtt a szilveszter napján elrajtolt Barcelona World Race páros, földkerülő vitorlásversenyen. A mezőnyben nagy hátránnyal az utolsó, nyolcadik helyen halad a Spirit of Hungary, fedélzetén Fa Nándorral és új-zélandi társával, Conrad Colmannal.
jan. 7
11:24
Videó: mindenki a kapust „üldözte” az egyenlítő gól után (She)
A Gubbio–Grosseto (1–1) harmadosztályú olasz bajnoki labdarúgó-mérkőzés 92. percében a hazai játékosok „üldözőbe vették” a kapusukat, Antony Iannarillit. Hogy miért? Nézze meg a videón!
jan. 7
11:26
Kivették a Formula-1-es versenynaptárból az egyik nagydíjat (Infostart)
Kivették az idei Forma-1-es versenynaptárból a Dél-Koreai Nagydíjat, amelyre legutóbb 2013 októberében került sor.
jan. 7
11:26
Női kézi: Konkoly Csaba két évre írt alá német csapatához (She)
Konkoly Csaba a nyártól a német női kézilabda-bajnokság élvonalában szereplő TuS Metzingen vezetőedzője lesz.
jan. 7
11:28
PSG: „A pénz nem akadály, több Messit is vehetnénk” (She)
Javier Pastore, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának argentin támadója szerint a párizsiak ki tudnák vásárolni Lionel Messit az FC Barcelonától, ha honfitársa valóban távozni akar.
jan. 7
11:30
Honvéd: jövő héten dönthetnek a spanyol csatárról; fiatalok tesztje (She)
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a Honvéd labdarúgócsapatának szakmai stábja jövő héten dönthet a próbajátékra érkezett spanyol csatárról, Sergio Tamayóról. Csábi József vezetőedző ugyancsak teszteli a téli felkészülés kezdetére kölcsönből visszatérő saját nevelésű fiatalokat.
jan. 7
11:33
Schlag das Ass: a világ leghosszabb síversenye (Síelők)
2010 óta hivatalosan is bekerült a Guinness rekordok közé a nassfeldi "Schlag das Ass" síverseny. A 25,6 km-es táv közben 6 síliftre kell felszállni, a versenyszakaszt pedig egy 7,6 km hosszú egybefüggő völgymenet zárja. Az idei szezonban január 17-én, szombaton rendezik meg a világ leghosszabb síversenyét.
jan. 7
11:42
Kikapott a futsalválogatott Portugáliától (Infostart)
A magyar futsalválogatott felkészülési mérkőzésen 6-1-re kikapott a világ élvonalához tartozó portugál csapattól.
jan. 7
11:42
Australian Open: ilyen karral nem megy - Tsonga visszalépett (She)
Jo-Wilfried Tsonga visszalépett a január 19-én kezdődő ausztrál nemzetközi teniszbajnokságtól.
jan. 7
11:44
Real Madrid: személyre szabott mezzel várják a csodagyereket (She)
Norvégiai lapinformációk szerint a helyi labdarúgás nagy tehetsége, a 16 esztendős Martin Ödegaard közel áll ahhoz, hogy a Real Madridba szerződjön.
jan. 7
11:46
Man. City: négyszeres fizetést követel a csatár, mégsem jön? (She)
Sajtóhírek szerint Wilfred Bony, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Swansea csatára túl sok pénzt követel a Manchester Citytől, így könnyen lehet, hogy mégsem igazol át a télen.
jan. 7
12:00
FIFA - Óceánia Blattert támogatja (Infostart)
Óceánia a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget (FIFA) jelenleg irányító Joseph Blattert fogja támogatni a szervezet májusi elnökválasztása során.

Keresés