2019. március 8. péntek

márc. 8
0:36
A háztetőkön robbantották fel a piacot a német napelemek januárban (NRGreport)
A hazai napelemes beruházási tempó bár gyorsnak tűnik, valójában nem az. Csak januárban a teljes magyar megújuló energiás potenciálhoz mérhető volument telepítettek a németek a háztetőkre.
márc. 8
0:40
Felélesztik az egyszer már lefújt atomerőmű-projektet Bulgáriában (NRGreport)
A második bolgár atomerőmű építése 2020-2021-ben kezdődhet - áll abban a jelentésben, amelyet a bolgár kormány állított össze Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő hétfőn kezdődött kétnapos szófiai tárgyalásaihoz időzítve.
márc. 8
1:06
Szijjártó Péter a horvát energiaügyi miniszterrel tárgyalt (ProfitLine)
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön fogadta Tomislav Coric horvát energiaügyi minisztert, akivel egyetértettek abban, hogy Közép-Európa energiaellátásának biztonsága továbbra is az egyik legfontosabb regionális kockázat marad, ezért megerősítették elköteleződésüket a magyar-horvát energiaügyi együttműködés elmélyítésére - kö
márc. 8
1:36
Rendkívüli közgyűlést hívott össze a Konzum Nyrt. és az Opus Global Nyrt. (ProfitLine)
Rendkívüli közgyűlést hívott össze a Konzum Nyrt. és Opus Global Nyrt. április 8-ra, hogy döntsenek a két társaság fúziójának részleteiről - közölte az Opus és a Konzum csütörtök este a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
márc. 8
2:06
Budapesten mutatkozik be a Badacsonyi Borvidék (ProfitLine)
A Badacsonyi Borvidék csaknem negyven pincészete, gasztronómiája és turisztikai szolgáltatói is bemutatkoznak a Badacsony New Yorkban elnevezésű borkóstolón szombaton a budapesti New York Palotában.
márc. 8
2:06
Budapesten mutatkozik be a Badacsonyi Borvidék (Hírstart)
A Badacsonyi Borvidék csaknem negyven pincészete, gasztronómiája és turisztikai szolgáltatói is bemutatkoznak a Badacsony New Yorkban elnevezésű borkóstolón szombaton a budapesti New York Palotában.
márc. 8
2:06
A természettől tanulta a titkát a kihalt kohócsarnokot felélesztő cég (NRGreport)
A Székesfehérvárt Szentgotthárddal összekötő 8-as főút meghatározó látképe az egykori inotai erőmű. Az ötvenes évek egyik legnagyobb magyar ipari beruházása volt a 2006-ban bezárt alumíniumkohó, amelynek létesítményei pár kilométeren át uralják a tájat.
márc. 8
3:06
Büntetni fogják az álhírterjesztést Oroszországban (ProfitLine)
A világhálón történő szándékos álhírterjesztést és az állami jelképek megcsúfolását weboldal-lekapcsolással, pénzbírsággal és szabadságvesztéssel büntető törvénytervezeteket szavazott meg csütörtökön az orosz parlament alsóháza.
márc. 8
3:36
Dorogon épít járműipari alkatrészgyártó üzemet a francia GMD-csoport (ProfitLine)
Járműipari alkatrészgyártó üzemet épít a francia GMD-csoport Dorogon 14,5 milliárd forint beruházással, amelyhez a kormány 2,9 milliárd forint vissza nem térítendő készpénztámogatást nyújtott - közölte a külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön, Budapesten.
márc. 8
4:06
A romló kilátások miatt új programot indíthat az EKB (ProfitLine)
A kiszivárgott hírek szerint az EKB ma jelentősen ronthatja az inflációs és növekedési kilátásokat is, válaszul a romló gazdasági környezetre.
márc. 8
4:36
1 milliárd euróra nőtt az Allianz X alapja (ProfitLine)
Az Allianz csoport digitális befektetési alapja lesz Európa egyik legnagyobb insurtech befektetési vállalata. Az Allianz X a pótlólagos forrásokat arra fogja felhasználni, hogy közvetlenül fektessen be a biztosításhoz és a vagyonkezeléshez kapcsolódó globális digitális vállalatokba. Az Allianz X emellett szerepet vállal az Allianz általános digitál
márc. 8
4:42
A magyarok külföldi ingatlanok vásárlása iránt érdeklődnek (GazdaságPortál)
A magyar befektetők bővítik a portfóliójukat, és a standard befektetési eszközök mellett egyre inkább külföldi ingatlanokba fektetik be a pénzüket. Ezt Forgács Péter, a külföldi ingatlanok értékesítésére szakosodott Rellox társaság értékesítési menedzsere is megerősítette. Milyen ingatlanok iránt érdeklődnek leginkább a magyar ügyfelek? „Magyarorsz
márc. 8
4:54
Vissza nem térítendő támogatást adnának az építőipari vállalkozásoknak (Hírstart)
Az újHÁZ Centrum szakértői szerint további állami ösztönzőkre van szükség ahhoz, hogy az évi 40 ezer új lakás felépítését elérjük, mert tavaly már kevesebb természetes személy mert belevágni az építkezésbe.
márc. 8
5:06
Nem csak a főváros peremén találni családi házat 40 millió forint alatt (ProfitLine)
Sokaknak a családi ház vásárlásának gondolatára elsőként az agglomerációs települések, esetleg a falvak jutnak eszébe. A budapestiek fejében megfordulhatnak a budai, nagypresztízsű kerületek is, ám a II. vagy XII. kerület frekventáltabb részein a nyolcszázezer forintot meghaladó négyzetméterár sem ritka. Aki mégis családi házba vágyik, de nem szere
márc. 8
5:12
Nem csak a főváros peremén találni családi házat 40 millió forint alatt (Hírstart)
Sokaknak a családi ház vásárlásának gondolatára elsőként az agglomerációs települések, esetleg a falvak jutnak eszébe. A budapestiek fejében megfordulhatnak a budai, nagypresztízsű kerületek is, ám a II. vagy XII. kerület frekventáltabb részein a nyolcszázezer forintot meghaladó négyzetméterár sem ritka. Aki mégis családi házba vágyik, de nem szere
márc. 8
5:24
Tragikus jövő vár a vaddisznókra Magyarországon (Hírstart)
Az afrikai sertéspestis miatt a vaddisznóállomány jelentős csökkenése várható.
márc. 8
5:27
Tragikus jövő vár a vaddisznókra Magyarországon (Infostart)
Az afrikai sertéspestis miatt a vaddisznóállomány jelentős csökkenése várható.
márc. 8
5:36
Nyolcmilliárd forintból szerez be új ápolási eszközöket az ÁEEK (ProfitLine)
Nyolcmilliárd forint értékben kapnak új ápolási eszközöket az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (Áeek) fenntartásában működő kórházak; a megfelelő eszközellátottság és a szakdolgozók munkakörülményeinek javítása érdekében 16 500 ápolási eszközt szereznek be 64 intézmény 71 telephelyére, valamint a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem é
márc. 8
5:42
Nőnap van, azaz csúcsforgalom a virágosoknál (Agrofórum)
Javában készülnek a hazai virágüzletek a nőnapra, amikor napi forgalmuk megtöbbszöröződik.
márc. 8
5:45
Mindenkinek fáj a kulturális TAO megszüntetése (Menedzsment Fórum)
Nagyon komoly pofont jelentett a kulturális élet szereplőinek az, hogy idén január elsejével megszűnt az előadó-művészeti szervezeteknek utalható TAO (társasági adó), amelynek révén a magánszféra eddig rendkívül komoly támogatáshoz juttatta a magyar kultúrát. Több intézmény működésében ez súlyos fennakadásokat okozott, ők az eltörölt támogatások pó
márc. 8
5:54
Filléres tőkéből is lehetsz kőgazdag vállalkozó: így szerezhetsz pénzt az induláshoz (Pénzcentrum)
Javában tart már a Cápák című sorozat, ahol a jelentkezők ötleteit nap mint nap elbírálják a befektetők. Szerencsés az, akinek az ötletét alkalmasnak tartják, hiszen ekkor nagy mennyiségű forráshoz juthatnak a hazai vállalkozók, hogy...
márc. 8
5:54
A kertben is károsít a mezei pocok? (Agrofórum)
Sz. László kérdése: Egyre több lyukat vélek felfedezni a kertemben. Előfordulhat, hogy a kiskertekben is károsít a mezei pocok?
márc. 8
6:06
MOL: A Pearl Petroleum növeli a kurd gáztermelést (ProfitLine)
A Pearl Petroleum konzorcium vezetői, a Dana Gas és a Crescent Petroleum megegyeztek a kurd regionális kormánnyal, hogy növelik a gáztermelést az iraki Kurdisztánban.
márc. 8
6:06
Telt házat várnak a szállodákban a hosszú hétvégén (Hírstart)
Főként a magyaroktól érkeznek a szobafoglalások.
márc. 8
6:18
Hatalmasat kaszálnak, akik jókor bíztak Magyarországban - Mutatjuk, kik azok (Portfolio)
Az utóbbi években látott pozitív folyamatoknak köszönhetően a jelenleg piacon lévő magyar devizakötvények árfolyama kivétel nélkül 100 százalék felett van. Persze így sem biztos, hogy érdemes eladni a befektetőknek a papírokat, hiszen...
márc. 8
6:30
Tízből nyolcan egyetértenek a jelentős juttatásokkal (Hírstart)
A családi otthonteremtési kedvezmény bővítésének, valamint a falusi csok bevezetésének is célja, hogy a fiatal, családalapítás küszöbén állók számára lehetőséget teremtsen saját tulajdonú ingatlan szerzésére.
márc. 8
6:36
Így változnak a tankönyvárak - egy ábrán mutatjuk (ProfitLine)
fogyasztói árindex, előző év azonos időszaka egyenlő 100
márc. 8
6:42
A sok üléstől kialakuló ciszta (Márkamonitor)
A pilonidiális ciszta jellemzően a férfiak betegsége, ami a felesleges kilókkal és erősebb testszőrzettel rendelkezők, illetve ülő életmódot folytatók körében fordul gyakrabban elő, sajnos elég kellemetlen helyen, a farpofák találkozásánál. Dr. Sipos Péter, a Duna Medical Center sebész szakorvosa elmondja, hogy milyen kezelési formák érhetőek el, é
márc. 8
6:48
Már közel 200 ezren fizették vissza a diákhitelt (Hírstart)
A törlesztési idő átlagosan hét és fél év.
márc. 8
7:12
Leköröztük a románokat (Hírstart)
A tavalyi negyedik negyedévben négyéves mélypontra esett vissza az euróövezetben a gazdasági növekedés az előző negyedévihez képest az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön kiadott végleges adatai szerint. Magyarország GDP-növekedése a második legnagyobb volt az EU-ban éves összevetésben.
márc. 8
7:12
Rossz levegőjű roncsteleppé válunk, de akkor is kell egy hely, ahol az öregebb autók 20 éves korukig mehetnek (G7)
Megmentjük Nyugat-Európát, amikor a levetett öreg autóit megvesszük. A Földnek az a jó, ha nem vesz mindenki új autót.
márc. 8
7:27
Mi van veled forint? (Napi)
Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi piacon péntek reggel.
márc. 8
7:33
Kiesik a Batthyány tér, a hétvégén a Margit hídtól indul a szentendrei HÉV (Menedzsment Fórum)
Pályakarbantartás lesz.
márc. 8
7:36
Történelmi csúcsot ért el a biztosítási ágazat (ProfitLine)
Az ágazati gyorsjelentések szerint tavaly ezermilliárd forint fölé emelkedtek a biztosítási díjbevételek, ezzel történelmi csúcsot ért el a szektor - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) csütörtökön az MTI-vel.
márc. 8
7:42
Magyarországon 1914-ben ünnepelték először a nőnapot (Hírstart)
Ma tartják a Nemzetközi Nőnapot, mélyrepülésben az ázsiai piacok, itthon a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 19 fok között várható. VG-reggel.
márc. 8
7:42
Amway: 8,8 milliárd dolláros globális forgalom (Márkamonitor)
A világ legnagyobb közvetlen értékesítéssel foglalkozó vállalata, az Amway bejelentette, hogy a 2018. december 31-ével lezárt évben 8,8 milliárd dolláros forgalmat ért el nemzetközi szinten, ami két százalékos növekedést jelent a 2017-es adatokhoz képest. A növekedés fő motorját az Amway több vezető piaca, így Kína, az Egyesült Államok, Thaiföld és
márc. 8
7:54
Rendkívüli közgyűlést hívott össze áprilisra a Konzum Nyrt. (GazdaságPortál)
Rendkívüli közgyűlést hívott össze a Konzum Nyrt. és Opus Global Nyrt. április 8-ra, hogy döntsenek a két társaság fúziójának részleteiről – közölte az Opus és a Konzum csütörtök este a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A társaságok közzétették a közgyűlés előkészítő dokumentumait, amelyek tartalmazzák a Konzum beolvadásához kapcsolódó tranzak
márc. 8
7:54
Ez az energetikai cégeknek is hasznára válna, mégsem foglalkoznak vele (NRGreport)
A nők olyanok az energiaiparban mint az oxigén - minél feljebb megyünk a managementben, annál kevesebb van belőlük - állapítja meg a Boston Consulting Groupnak (BCG) nők helyzetéről szóló tanulmánya, amelyet a délkelet- és közép-kelet-európai energia cégekről készítettek.
márc. 8
8:06
Továbbra is az e-mailek által vagyunk a legnagyobb veszélyben (ProfitLine)
Az e-mail továbbra is az első számú fenyegetés marad, a legnagyobb kihívást pedig a felhasználók és munkavállalók biztonságtudata jelenti az információbiztonsági vezetők számára 2019-ben - állapította meg a Cisco legfrissebb globális kiberbiztonsági kutatása, amelyet csütörtökön Budapesten háttérbeszélgetésen mutattak be.
márc. 8
8:12
Atomerőműből gázerőmű? Meglepő javaslatot tett Litvánia (NRGreport)
Ismét kritizálta Litvánia a szomszédos Fehéroroszországot az atomerőmű-építkezés miatt; a legmagasabb, kormányzati szintről érkező megszólalás azonban egy meglepő javaslatot is tartalmaz: a litvánok ugyanis arra kérik a fehéroroszokat, hogy a már csaknem elkészült atomerőművet alakítsák át földgáz üzeművé.
márc. 8
8:33
Vörösre készül Európa (Napi)
Csökkenéssel nyithatnak a főbb nyugat-európai részvénypiacok pénteken, követve a New York-i és az ázsiai tőzsdéket.
márc. 8
8:36
Nekik már sikerült: megszabadultak a hitelcsapdától (Pénzcentrum)
A diákhitel átlagos visszatörlesztési ideje 7,5 év: már majdnem 200 ezren rendezték a tartozást - írta a Magyar Hírlap. Mindkét hitelkonstrukciót jellemzően a 18-25 éves korosztály veszi igénybe, a kölcsön kérelmezésére 45...
márc. 8
8:36
Vörösre készül Európa (Hírstart)
Csökkenéssel nyithatnak a főbb nyugat-európai részvénypiacok pénteken, követve a New York-i és az ázsiai tőzsdéket.
márc. 8
8:42
Jó kezdés után megbotlott a forint, búcsút inthet a 315-nek (Portfolio)
Csütörtökön 315 alá is benézett a forint az euróval szemben, majd a nap második felében az euró zuhanásával párhuzamosan fordult a hangulat. Így ma reggel ismét 316 felett járunk. Az euró közben majdnem kétéves mélyponton is járt...
márc. 8
8:48
Újabb pocsék hír a német gazdaságról (Portfolio)
Csökkentek a német gyáripari megrendelések januárban, újabb jeleként annak, hogy az euróövezet legnagyobb gazdaságában gyengén indult az év. A német statisztikai hivatal (Destatis) szerdán közölte, hogy az előzetes adatok szerint ár-...
márc. 8
8:48
Mikor kell fogyasztóvédelmi referenst alkalmazni? (Márkamonitor)
A nagyvállalatoknak 2014 óta kötelező fogyasztóvédelmi referens foglalkoztatása. Arról azonban nincs egységes álláspont, hogy a külföldi anyacéggel rendelkező kkv-kra is vonatkozik-e a jogszabály. A Gazdasági Versenyhivatal olyan fogyasztóvédelmi stratégiát dolgozott ki, amely egyrészt az online és digitális termékek, valamint a szolgáltatások piac
márc. 8
8:51
Orbán kimondta: lehet, hogy a Fidesz helye nem is a Néppártban van (Privátbankár)
A miniszterelnök a Kossuth rádióban elmélkedett a uniós politizálás jövőjéről. Arról beszélt, hogy az Európai Néppárt bevándorláspárti tagjai megtámadták a Fideszt.
márc. 8
8:54
Szankciók várhatnak a Venezuelával üzletelő bankokra (Portfolio)
További szankciókat vezethet be az Egyesült Államok a venezuelai elnököt támogató intézményekre, beleértve a bankokat - mondta Trump elnök dél-amerikai országba küldött képviselője. "További szankciókat szabunk ki azokra a pénzügyi...
márc. 8
8:54
Tőzsdenyitás előtt – Csökkenésre számítanak a magyar tőzsdén a szakértők (GazdaságPortál)
Folytatódhat a negatív korrekció a nemzetközi tőzsdéken és a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) is pénteken az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők szerint. Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője kommentárjában azt írta: markáns negatív korrekció indult a BÉT-en csütörtökön délután a nemzetközi trendekkel párhuzamosan. Az elemző szerint
márc. 8
8:56
Feléledt a pletyka: tárgyalnak a Deutsche Bank és a Commerzbank fúziójáról (Portfolio)
Ismét elindultak az egyeztetések a Deutsche Bank és a Commerzbank vezetői között egy esetleges összeolvadásról - számol be a hírről az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva a Reuters. A két legnagyobb német bank nem kommentálta...

Keresés