2023. február 12. vasárnap

febr. 12
0:15
Rómába húz a gazdagok szíve (vg.hu)
A milánói árak emelkedése miatt az örök város ingatlanjai viszonylag olcsónak tűnnek.
febr. 12
1:21
30 éves a 112-es segélyhívó szám (ProfitLine)
Több mint 30 éves a 112-es segélyhívó szám - tudatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (Nmhh) pénteken az MTI-vel.
febr. 12
1:21
Fellendülhet a használt elektromos autók piaca, ha tovább csökken az áruk (NRGreport)
Még mindig aránytalanul drágák az új elektromos autók, de a piacra hatással lehet, ha hamarosan tömegesen bekerülnek a használt autók közé.
febr. 12
2:15
Július végén rendezik a 32. Művészetek Völgye programsorozatot (ProfitLine)
Július végén rendezik a 32. Művészetek Völgye programsorozatot, ahol mások mellett fellép a Quimby, a Csík zenekar és a Carson Coma is - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.
febr. 12
3:15
A román védelmi tárca újabb 150 amerikai gyártmányú csapatszállító páncélost vásárolna (ProfitLine)
A román védelmi minisztérium (Mapn) újabb 150 Piranha 5 típusú nyolckerékmeghajtású páncélozott csapatszállító jármű beszerzéséhez kérte a parlament hozzájárulását - tudatta pénteken a G4Media.ro hírportál.
febr. 12
4:15
Környezetvédelmi fejlesztéseket indított a Well Done Kft. (ProfitLine)
Több mint 1 milliárd forintot fordított környezetvédelmi beruházásaira a tisztítószereket gyártó komáromi Well Done Kft.: a cég hőszivattyús rendszerrel váltotta ki gázfelhasználást és újrahasznosított flakonokat gyárt termékei csomagolására - közölte az izraeli tulajdonú társaság ügyvezetője pénteken az MTI-vel.
febr. 12
4:21
Felgyorsítja digitális átalakulását a Bmw-csoport (KKV Magazin)
Kibővíti stratégiai együttműködését a Bmw az Sap-val, hogy felgyorsítsa digitális fejlődését. A Rise with Sap bevezetésével a csoport teljes Sap-rendszere átalakul. A megoldás az üzleti folyamatok közös támogatásával rugalmasságot, gyors fejlődést és hosszútávú sikert biztosít a vállalatnak.
febr. 12
4:21
Robotépítéssel, programozással, innovációs feladatok kidolgozásával versenyeztek az iskolások Miskolcon (okosipar.hu)
A nemzetközi vetélkedőn évről évre a világ több mint száz országában mintegy félmillió gyermek vesz részt az óvodásoktól, a középiskolásokig. Az egyes korosztályokban világszerte ugyanazokat a feladatokat kell megoldaniuk a versenyzőknek. Az idei téma az energetika volt. A miskolci versenyen az Alternatív Közgazdasági Gimnázium „Izidumbu Robotics”
febr. 12
4:57
Nincs pénz béremelésre a közszférában, mert elviszi a rezsicsökkentés (G7)
A béremelés iránti igények jogosságát elismerik. De a gyakorlatban itt meg is áll a történet.
febr. 12
4:57
Mi ellen kell permetezni a frissen telepített kajszifát? (Agrofórum)
Frissen telepített kajszifákat milyen betegségek, illetve kártevők ellen kell permetezni?
febr. 12
5:21
Európai trend, hogy egyre népszerűbb a kártyás fizetés (ProfitLine)
Magyarországon az eurozóna tagállamaiban érvényesülő általános tendenciának megfelelően folyamatosan növekszik a kártyás fizetési tranzakciók száma és összege, ezzel párhuzamosan fokozatosan háttérbe szorul a készpénz használata. A kényelmes, gyors és biztonságos elektronikus fizetési megoldások térnyerésével a szolgáltatóknak, kereskedőknek is érd
febr. 12
5:21
Dizájnvezérelt turizmus – Turisztikaifogadóterület-dizájn a Szigetzugban (Márkamonitor)
Ráckevén vagyunk, a Csepel-sziget legdélibb csücskében, a Szigetzugban. Egy új turisztikai fogadóterület lehatárolása ebben a térségben, annak gyakorlati kialakítása, működési modelljének kidolgozása nem egy irodában zajlik, nem a színfalak mögött, kizárólag turisztikai szakértőkre, valamint megalapozó kutatásokra, statisztikai mutatókra támaszkodv
febr. 12
5:21
Éves szinten lassult az élelmiszerek drágulása januárban (KKV Magazin)
A decemberi 44,8 százalékról januárban 44 százalékra mérséklődött az élelmiszer-infláció Magyarországon éves összevetésben. A lassulás elsősorban a bázishatások eredménye – mutattak rá az Mkb Bank és a Takarékbank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának elemzői a Központi Statisztikai Hivatal (Ksh) által pénteken közzétett inflációs adatokra reagálva
febr. 12
5:21
A tintahal adta az intelligens folyékony ablak ötletét (okosipar.hu)
Sokkal energiahatékonyabbá válhatnak azok az épületek, amelyekbe a tintahal bőre alapján készült ablakokat építik be. A Torontói Egyetem fejlesztése a fejlábú állat színváltó képességére alapoz: a mechanizmust egy többrétegű folyadékrendszer kialakításával tudják reprodukálni, hogy drasztikusan csökkentsék az épületek fűtéséhez, világításához és hű
febr. 12
5:27
Összemérhetik-e a galambok az eszüket a mesterséges intelligenciával? (Magyar Mezőgazdaság)
Egy új tanulmányban az Iowai Egyetem pszichológusai megvizsgálták a galambok agyának működését, és azt, hogy a madarak tanulási képessége mennyiben mutat hasonlóságot a mesterséges intelligenciával.
febr. 12
5:51
Most lehet igazán alkudozni a lakásvásárlásnál (Piac és Profit)
Egyre nagyobb árengedményt tudnak elérni a vevők az ingatlanpiacon. A használt családi házaknál már általánossá vált a tíz százalék feletti alku, amire legutóbb két éve, a világjárvány megjelenése előtt volt példa. Az Otthon Centrum (OC) mérései szerint vidéken és a fővárosban egyaránt a korábbinál jobb pozícióba kerültek a vevők.
febr. 12
5:51
A Softing Industrial dataFEED OPC Suite Extended rendszere már a gyártási adatok XML-fájlokból való integrálását is támogatja (New Technology)
A dataFEED OPC Suite Extended V5.25 új „Fájlolvasás” funkciója a folyamatadatok az XML-fájlokon keresztüli elérését teszi lehetővé. Az OPC kommunikációhoz és felhőkapcsolatokhoz „minden az egyben” megoldásnak számító dataFEED OPC Suite Extended a vezető gyártók vezérlőihez és IoT eszközeihez biztosít hozzáférést. Az új Fájlolvasás funkcióval a csom
febr. 12
5:51
Luxus: az állateledel jobban drágult, mint az élelmiszer (Mezőhír)
Januárban 25,7%-os éves inflációt mért a Ksh.
febr. 12
5:57
Eljöhet az olcsó energiatárolás ezzel az eszközzel (Alternatív Energia)
Az Egyesült Arab Emirátusokban működő egyetem az energiatárolás új módját fejlesztette ki.
febr. 12
5:57
Az ukrán gabonaexport 28,2 millió tonnánál tart a szezonban (Agrofórum)
Ukrajna gabonaexportja a 2022/23-as gazdálkodási szezonban, amely júniusig tart, 29,2 százalékkal, 28,2 millió tonnára esett vissza, az orosz invázió okozta kisebb betakarítás és logisztikai nehézségek, valamint a mezőgazdaság helyzete és a termésviszonyok miatt a kijevi szakminisztérium adatai szerint.
febr. 12
6:03
Ha önnek nyugdíj- vagy egészségpénztári megtakarítása van, akkor ezt a cikket mindenképp olvassa el! (Menedzsment Fórum)
Akár hónapokkal korábban hozzájuthat a befizetések után járó adójóváíráshoz!
febr. 12
6:21
Ráterhelik az inflációt a bankok a bankszámlákra (KKV Magazin)
Sorban teszik közzé a bankok, hogy az infláció mértékével emelik a bankszámlák díjait. Több bank pedig már eleve beépítette ezt az emelést az üzletszabályzatába – írja a Bank360.hu. Drágább lesz a számlavezetés, az átutalás, a készpénzfelvétel, a bankkártya és az sms is.
febr. 12
6:21
Bevallom, a stúdióban megfagyott a levegő, lélegezni is alig mertem (Forbes)
Szokatlan befektetési ajánlatokkal is tesztelte néhány cápa az RTL üzleti showjába érkező vállalkozókat, hogy tényleg hisznek-e saját ötletük sikerében.
febr. 12
6:27
Napelemeket telepítenék: mit csináljak, ha megszűnik az éves szaldóelszámolás? (Tiszta Jövő)
A hibrid üzemű rendszer főként olyan kis teljesítményű fogyasztóknál javasolt, ahol áramszünet esetén is fontos az állandó energiaellátás.
febr. 12
6:27
Nem véletlen utálják annyira a közgazdászok a Bitcoint (BitcoinBázis)
A Bitcoin átalakítja az emberiség közgazdasági gondolkodását, ahogy korábban számos más forradalmian új technológia is alapvetően befolyásolta az emberiség világról
febr. 12
6:33
Adófizetési és bevallási kötelezettség harmadik országból behozott áru esetében (Adózóna)
Mikor és hogyan kell bevallani és megfizetni az adót a harmadik országból behozott áru esetén? Olvasói kérdésre Tüske Zsuzsanna vámszakértő válaszolt.
febr. 12
6:33
A régión csattan a inflációs válság, Magyarországot üthetik meg a legjobban (Portfolio)
Az infláció talán már egész Európában tetőzött, de Magyarországon még gyorsult januárban is a pénzromlás mértéke. A magas kamatszint, a romló külső kereslet pedig mind érzékenyen érintheti a hazai gazdaságot, még a szintén lefékezett régiós versenytársaknál is komolyabbak lehetnek a gondok. A kamatvágást már csak az év végére várják egy friss elemz
febr. 12
6:51
Erre sem kell már ember: bemutatkozott a Boston Dynamics rakodórobotja (New Technology)
Hivatalosan is debütált a Boston Dynamics első kereskedelmi forgalomba került ipari alkalmazása, a Stretch, amit a DHL Supply Chainnél helyeztek üzembe. A két cég gyakorlatilag évek óta együtt dolgozott az eszköz kifejlesztésén, hiszen még 2018-ban kötöttek megállapodást a fejlesztésről – emlékeztet a The Robot Report. A vállalatok közös múltjára é
febr. 12
6:51
Ez lenne a top 3 AI kripto? (BitcoinBázis)
Egyértelműen 2023 egyik legforróbb témája a mesterséges intelligencia (MI) hihetetlen mértékű térhódítása. Legyen szó művészetről, jogról vagy akár zenéről, az
febr. 12
6:57
Indul a szavazás Magyarország legszebb erdejére (Agrofórum)
Keresik Magyarország legkedveltebb erdei helyét, természeti kincsét. A 22 héten át zajló szavazás résztvevői nyereményjátékban vehetnek részt, amelyen ajándékcsomagokat nyerhetnek.
febr. 12
6:57
Miből vannak a bankjegyeink? Egyáltalán hogyan készül a pénz? (Növekedés)
Számos apró titkot rejtenek a bankóink. Az ötszázasainkon még színváltó lókép is akad.
febr. 12
7:15
Emelkedett az infláció Kínában (ProfitLine)
Januárban a vártnál kevésbé, de három havi csúcsra emelkedett az infláció Kínában a pekingi nemzeti statisztikai hivatal, az NBS pénteken publikált kimutatása alapján.
febr. 12
7:15
Az autóipar biztos pontja az elektromosítás és Kína térnyerése 2023-ban (Portfolio)
Nehéz év vár a járműpiacra 2023-ban, a jó hír azonban az, hogy a mögöttünk hagyott esztendőnél már talán jobb idők várnak ránk. Negatív kockázatok sajnos most is vannak, de néhány biztos pontot is azonosíthatunk.
febr. 12
7:15
Távolról jött, rettegett élősködők lepik el Magyarországot: szúnyogok és poloskák a toplista élén (Pénzcentrum)
Ahogy az elmúlt évtizedekben jelentősen nőtt a globális szállítmányozás szerepe a világgazdaságban, úgy terjednek egyre gyorsabban és gyorsabban inváziós fajok szerte a világban. Ebből pedig Magyarországra is érkeznek egyáltalán nem kívánatos bestiák. A tigrisszúnyogot például 2014-ben észlelték itthon először, mára viszont már több helyen teljesen
febr. 12
7:21
Egy rakat Ftx film érkezik idén, ezeket várjuk a legjobban (Kripto Akadémia)
Az FTX kriptotőzsde összeomlása a mainstream sajtó figyelmét is megragadta, sőt, Sam Bankman-Fried, Caroline Ellison és Gary Wang bukásának történetére Hollywood is felfigyelt. A történet két eddig sikerre vitt témát ötvöz. Az egyik a bukott vállalkozókat feldolgozó kategória, mint amilyen az A kibukott (The Dropout) vagy a WeCrashed című Apple TV
febr. 12
7:21
Coca-Cola: “Elválaszthatatlanok vagyunk” (Márkamonitor)
Hulladékmentes Világ stratégiája részeként a csomagolástól elválaszthatatlan, palackhoz rögzített kupakkal látja el üdítőitalait a Coca-Cola Magyarország. A szénsavas üdítőitalok között a hazai piacon elsőként, a vonatkozó európai uniós iparági szabályozás által előírt 2024. júliusi határidőnél pedig lényegesen korábban bevezetett innováció megkönn
febr. 12
7:27
Egyre több ázsiai lódarazsat észlelnek a német méhészek (Magyar Mezőgazdaság)
Magyar méhészként is érdemes ránézni arra a nem hivatalos térképre, melyen jól látható, hogy miként terjed a Vespa velutina Europában. Csak remélni tudjuk, hogy hazánkban nem jelenik meg.
febr. 12
7:39
Hiába lenne nagyon fontos, a Balatonnál idén is kevesebb nádat aratnak, mint kellene (Portfolio)
A Balatonnál az idén is kevés nádat aratnak: az indokolt 200-300 hektárnyi területnek csak a töredékén vágják le a növényt - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) az MTI kérdésére.
febr. 12
7:51
Idén sokan kihullanak a rostán: 10 évet lépünk vissza ezen a téren (Portfolio)
Akár 10 évet is visszaléphet idén a mezőgazdasági finanszírozás, miután a megemelkedett kamatok mellett az integrátorok lényegesen szigorúbb szemmel nézik meg, melyik termelő mögé állnak be. A kieső, kevésbé hitelképes szereplők a bankokhoz fordulhatnak, amelyek a szokásosnál több fedezetet kérhetnek tőlük, vagy átszervezhetik termelésüket. A szánt
febr. 12
7:51
Egyre többen fordítják otthonteremtésre vagy felújításra, energetikai korszerűsítésre a Babavárót (KKV Magazin)
Továbbra is elérhető a Családvédelmi Akcióterv egyik legnépszerűbb támogatása, a Babaváró, amelyet 2024. december 31-ig igényelhetnek a gyermeket tervező házaspárok. Az ügyfelek körében a kamatmentes, szabadfelhasználású kölcsön legnépszerűbb felhasználási módja továbbra is a lakásvásárlás, de a Credipass felmérésre szerint egyre magasabb arányban
febr. 12
7:51
Heti makronaptár - Ipari termelési, építőipari és GDP-adatok érkeznek a jövő héten (Növekedés)
Az építőipar tavaly decemberi, illetve éves adatai, az ipari termelés tavaly decemberi és éves adatai, valamint a tavalyi negyedik negyedévi és az éves bruttó hazai termék (GDP) első becslése jelenik meg a jövő héten.
febr. 12
7:51
Enyhébb idő várható, felszakadozó felhőzet (Agrotrend)
Tovább szakadozik, csökken a felhőzet, egyre többfelé naposra fordul az idő, bár elsősorban a nyugati tájakon délután is maradhatnak felhősebb körzetek, míg a középső részeken gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. Délelőtt még előfordulhat kisebb eső, keleten, északkeleten esetleg gyenge vegyes halmazállapotú csapadék, de a déli órákra várhatóan mi
febr. 12
7:51
Amerikai foci éjszakai baglyoknak: ki nyeri a Super Bowl-t? (business2community)
Mi már beírtuk a naptárunkba a február 13-ai dátumot, hiszen ez az amerikaifutball-bajnokság, az NFL /National Football League,
febr. 12
7:57
Galagonya: a szív jótevője és értékes dísznövény (Agrofórum)
A galagonya a rózsafélék családjának egyik nemzetsége, az ide tartozó növényeknek kiváló gyógyhatásuk miatt nem csak a díszértékük jelentős.
febr. 12
7:57
Gyermekotthonban élő fiatalok profi színészekkel mesélik el megrázó élettörténeteiket – ez a Neked szól a taps (Forbes)
Kreszner Zsófia egy olyan színházi előadást álmodott meg, amiben profik mellett gyermekotthonban élő fiatalok mesélhetik el saját történetüket.
febr. 12
8:15
Négyszázmillió forintot nyert el útfejlesztésre Dévaványa (ProfitLine)
Uniós pályázaton négyszázmillió forintot nyert el belterületi utak fejlesztésére a Békés vármegyei Dévaványa - közölte az önkormányzat.
febr. 12
8:27
Leállnak a hajórendelések a bizonytalan gabonafolyosó miatt (Mezőhír)
A kereskedők nem mernek újabb szállítmányokat rárendelni a Boszporuszban várakozó hajósorra.
febr. 12
8:27
Szükség van az afrikai tapasztalatra – klímaváltozás (Agrárágazat)
Tovább kell erősíteni a magyar-algériai agrárkapcsolatokat, a tudáscsere mindkét ország gazdaságát segítheti.
febr. 12
8:27
Új vezető erősíti az Abb magyarországi kommunikációs csapatát (Transpack)
Az Abb Kft. Kalapáti Dórát nevezte ki marketing és kommunikációs vezető pozícióba.
febr. 12
8:27
A Väderstad megvásárolja a dán Thyregod A/S sorközművelő kultivátor termékcsaládját (GépMax)
Mezőgazdaság: Egy felvásárlás kapcsán sorközművelő kultivátor üzletággal bővül a Väderstad palettája.

Keresés