2012. március 4. vasárnap

márc. 4
13:51
Tenisz: Martic nem bírt végigjátszani hat szettet ma, feladta a döntőt (She)
A Jelena Jankovics elleni elődöntőt magyar idő szerint ma reggel megnyerő horvát Petra Martic néhány órával később nem tudta végigjátszani a tajvani Hszie Szu-vej elleni mérkőzést: egy megnyert és egy elveszített játszma után 4:1-es hátrányban feladta a finálét.
márc. 4
13:53
BL: a Benficának egyik bástyája nélkül kell legyőznie a Zenitet (She)
Dupla csapás érte a Benfica labdarúgócsapatát péntek este a Porto elleni rangadón: nem elég, hogy hazai pályán 3–2-re kikapott, a találkozón térdsérülést szenvedett Ezequiel Garay, aki ennek következtében nem játszhat a Zenit elleni BL-nyolcaddöntő keddi visszavágóján.
márc. 4
14:03
A hajrában fordított Pintér csapata a Villarreal ellen (Agroinform)
Hazai pályán győzte le a Villarrealt a Zaragoza a Primera División 26. fordulójának vasárnap déli mérkőzésén.
márc. 4
14:09
Lemondott az olimpiai sportág teljes vezérkara (Infostart)
Lemondott posztjáról a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke, Dobos Imre, illetve az általa vezetett elnökség az MSSZ vasárnapi közgyűlésén.
márc. 4
14:09
Primera División: a fáradt Pintér kimaradt a Zaragoza nagy diadalából (She)
A Real Zaragoza 2–1-re győzött otthon a Villarreal ellen a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában. A vendégek a 15. percben szép akció végén megszerezték a vezetést, de a hazaiak a hajrában fordítottak. A 84. percben Luis García hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba, majd a 94. percben Abraham Fernández csapott le egy megpattanó labdára, és nyolc méterről a kapuba helyezett.
márc. 4
14:11
Súlyemelés: lemondott a magyar szövetség elnöksége (She)
Lemondott posztjáról a Magyar Súlyemelő-szövetség elnöke, Dobos Imre, illetve az általa vezetett elnökség az MSSZ vasárnapi közgyűlésén.
márc. 4
14:13
Alpesi sí: meglepő kanadai siker szlalomban, Schildé a szakági vk (She)
A németországi Ofterschwangban folytatódott a női alpesi sízők világkupa-sorozata, vasárnap műlesikló futamot rendeztek. A győzelmet óriási meglepetésre a kanadai Erin Mielzynski szerezte meg az amerikai Resi Stiegler és az osztrák Marlies Schild előtt, aki azonban ezzel is elhódította a szakági világkupát.
márc. 4
14:21
Lemondott a súlyemelő-szövetség elnöksége (Agroinform)
Lemondott a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke, Dobos Imre, illetve az általa vezetett elnökség az MSSZ közgyűlésén.
márc. 4
14:27
Sílövészet: hiába üldözték, Martin Fourcade duplázni tudott a vb-n (She)
A németországi Ruhpoldingban a férfiak üldözéses versenyével folytatódott a sílövők világbajnoksága. Az aranyérmet – csakúgy, mint a szombati sprintversenyen – a francia Martin Fourcade szerezte meg, ezúttal a svéd Carl Johan Bergman és az orosz Anton Sipulin előtt.
márc. 4
14:29
Videó: Pat Cortina a magyar jégkorongról, Kógerről és Magyarországról (She)
Pat Cortina kapitánysága alatt érte el a magyar jégkorong-válogatott az eddigi legnagyobb sikerét, amely során a kanadai-olasz szakember szívéhez nőtt a nemzeti csapat és Magyarország is. Az NSO Tv exkluzív interjút készített a jelenleg Németországban dolgozó edzővel, amely során kiderült, hogy Cortina hisz válogatottunk idei világbajnoki sikerében, Kóger Dániel amerikai pályafutására nagyon…
márc. 4
14:39
Lesgóllal nyert Parmában a közepesen játszó Napoli (Agroinform)
A Parma a teljesítménye alapján megérdemelt volna egy pontot, de a játékvezetők hibájának is köszönhetően kikapott.
márc. 4
14:45
Serie A: a Napoli jelentős bírói segítséggel győzött Parmában (She)
A Napoli 2–1-re nyert a hatalmas bírói tévedések által sújtott Parma otthonában az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalának vasárnap kora délutáni mérkőzésén.
márc. 4
14:47
Atlétika: csaknem nyolcszázan futottak Pécs és Harkány között (She)
A férfiaknál és a nőknél is pécsi atléta szerezte meg az első helyet a Pécs–Harkány országúti futóversenyen: előbbieknél Kiss Dávid (PVSE) győzött 1:27:49 órás idővel, utóbbiaknál pedig Bátai Réka (PVSE) 1:34:46-tal.
márc. 4
14:57
Allen nyerte a World Open-t (Agroinform)
Mark Allen hatalmas fölénnyel, 10-1 arányban győzte le Stephe Lee-t, begyűjtve ezzel első pontszerző tornagyőzelmét.
márc. 4
14:59
André Villas-Boast menesztették a Chelsea kispadjáról (Agroinform)
A Chelsea közleménye szerint idény végéig Roberto Di Matteo veszi át a csapat irányítását.
márc. 4
15:03
Kirúgták a Chelsea menedzserét (Infostart)
Kirúgták a Chelsea labdarúgócsapatának menedzserét, a portugál Andre Villas-Boast. A londoni együttes az angol labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában 1-0-ra kikapott a West Bromwich otthonában, így három pontra nőtt a hátránya a tabella negyedik helyén álló Arsenallal szemben.
márc. 4
15:03
Chelsea: Abramovics megvált Villas-Boastól, akit Di Matteo vált (She)
A Chelsea labdarúgócsapata vasárnap kora délután a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a gyenge eredmények miatt megvált André Villas-Boas menedzsertől.
márc. 4
15:15
Nehezen mentett pontot a Newcastle a Sunderland ellen (Agroinform)
A hosszabbításban szerzett Ameobi-góllal mentett pontot a Newcastle a Sunderland ellen a Premier League-ben.
márc. 4
15:17
Nem kell edzésre jelentkeznie a Zalaegerszeg játékosainak és edzőinek (Agroinform)
A Pécstől elszenvedett vereség után a klub vezetősége úgy döntött, hogy a hétfőre kimenőt ad a keret tagjainak.
márc. 4
15:21
Serie A: a Napoli jelentős bírói segítséggel győzött Parmában (She)
A Napoli 2–1-re nyert a hatalmas bírói tévedések által sújtott Parma otthonában az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalának vasárnap kora délutáni mérkőzésén.
márc. 4
15:23
Anglia: a Newcastle a hajrában mentett pontot a Sunderland ellen (She)
Döntetlennel zárult a Premier League 27. fordulójának észak-angliai derbije a Newcastle United és a Sunderland között. A vezetést a vendégek szerezték meg az első félidő derekán 11-esből, s az utolsó pillanatokig úgy tűnt, hogy jó védekezésükkel meg is tudják tartani az előnyüket: a hajrában Simon Mignolet kapus hárította Demba Ba tizenegyesét is, mielőtt a „szarkák” Shola Ameobi találatával végül…
márc. 4
15:33
Martin Fourcade megint villámléptű volt (Agroinform)
A franciák 23 éves kiválósága a szombati sprintverseny után vasárnap az üldözéses futamban sem talált legyőzőre.
márc. 4
15:35
A begyakorolt taktikai elemekkel nyertünk - Vaskó Tamás (Agroinform)
A Videoton védője végig bízott a Kaposvár elleni győzelemben, amelyben nagy része volt Paulo Sousa vezetőedzőnek.
márc. 4
15:39
Videó: Demba Ba büntetőt hibázott, de így is egyenlített a Newcastle (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 27. fordulójának észak-angliai derbijén a Sunderland már a 24. percben vezetett a Newcastle vendégeként, Nicklas Bendtner tizenegyesével. A 82. percben a hazaiak is büntetőhöz jutottak, Simon Mignolet azonban érezte, hogy hová helyezi a lövését Demba Ba, így a lehetőség kimaradt. A találkozó legvégén aztán érkezett Shola Ameobi, és mégis…
márc. 4
15:45
A Chelsea menesztette Villas-Boast (Metropol)
A Chelsea labdarúgócsapata vasárnap menesztette portugál vezetőedzőjét, Andre Villas-Boast. "Az együttes teljesítménye és eredménye nem elég jó, továbbá jele sincs a fejlődésnek a szezon jelenlegi, kulcsfontosságú időszakában" - olvasható a klub hivatalos honlapján a menesztés indoklása.
márc. 4
15:57
Sífutás: a férfiaknál svéd, a nőknél norvég siker a lahti sprinten (She)
A férfi és női klasszikus stílusú sprintversennyel folytatódott a sífutók világkupa-sorozata a finnországi Lahtiban. A győzelmet előbbieknél a svéd Emil Jönsson, utóbbiaknál pedig a norvég Marit Björgen szerezte meg.
márc. 4
16:09
A 15 millió eurót érő Demba Ba a hajrában rontott büntetőt - videó (Agroinform)
A 82. percben a Newcastle büntetőhöz jutott, de a szenegáli csatár elvétette a kísérletet.
márc. 4
16:15
Ezüstérmes lett Szilágyi Áron (Infostart)
Szilágyi Áron ezüstérmet nyert a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard Grand Prix-n, ezzel nem hivatalos számítások szerint biztossá vált az olimpiai részvétele.
márc. 4
16:15
NB I: Kecskemét-Diósgyőr mérkőzés élőben az NSO-n (She)
A labdarúgó NB I 18. fordulójában a hetedik helyen álló Kecskemét a hatodik Diósgyőrt fogadja. Kövesse a mérkőzést élő szöveges közvetítésünk segítségével!
márc. 4
16:51
Nagyon megverték a Debrecent (Infostart)
Tizenhétgólos vereséget (42-25) szenvedett a Debrecen vasárnap a dán Viborg otthonában a női kézilabda KEK negyeddöntőjének első mérkőzésén, és ezzel gyakorlatilag el is dőlt a továbbjutás.
márc. 4
16:51
Eredivisie: Babos nem kapott gólt, nyert az Ajax és a Feyenoord is (She)
Babos Gábor hibátlan teljesítménnyel jelezte, hogy a NEC labdarúgócsapatának vezetői jó döntést hoztak a héten, amikor szerződést hosszabbítottak vele. A nijmegeniek 0–0-s döntetlent játszottak a holland élvonal 24. fordulójában Utrechtben, és a magyar kapus, illetve Vadócz Krisztián is végig a pályán volt a vendégeknél.
márc. 4
16:53
Sílövészet: az utolsó sorozatban győzött Domracseva Neuner ellen (She)
A németországi Ruhpoldingban a nők üldözéses versenyével folytatódott a sílövők világbajnoksága. Az aranyérmet a fehérorosz Darja Domracseva szerezte meg a német Magdalena Neuner és az orosz Olga Viluhina előtt.
márc. 4
17:09
A Lazio nyerte a római derbit (Infostart)
A Lazio 2-1-re nyert a Roma ellen az Olimpiai Stadionban az olasz labdarúgó-bajnokságban. A hazaiak kapusát már a 7. percben kiállították, a hajrában pedig a Lazio is 10 emberre fogyatkozott, de így is nyert.
márc. 4
17:09
Férfi kosárlabda: Hanga Ádám vezetésével ismét győzött a Manresa (She)
A spanyol élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság (Liga Endesa) alapszakaszának 22. fordulójában a Hanga Ádámot foglalkoztató Manresa 14 ponttal volt jobb  (63–77) az Európa-kupában is érdekelt Gran Canariánál. A magyar játékos 22 percet töltött a pályán, ezalatt 11 pont, 5 gólpassz, 3 lepattanó és 2 szerelés volt a mérlege a válogatott hátvédnek. Ezzel a teljesítménnyel együttese legeredményesebb…
márc. 4
17:11
Serie A: a Lazio győzött a római derbin; megbotlott az Udinese (She)
A közel nyolcvan percig emberelőnyben játszó Lazio 2–1-re győzött a római derbin riválisa, az AS Roma ellen az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában. A Lazio ráadásul az Udinese váratlan hazai botlásának is örülhet, miután a friuliak nem bírtak az Atalantával. Győzött a Fiorentina és a Siena, a Lecce pedig ikszelt a Genoával.
márc. 4
17:13
NB II: Keleten a Cegléd idegenben, Nyugaton a Paks II otthon nyert (She)
A másodosztályú labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában a vasárnapra maradt két mérkőzésen a Keleti csoportban a Cegléd a Balmazújváros vendégeként nyert, míg a Paks II otthon tartotta a három pontot a Budaörs ellen.
márc. 4
17:15
A Lazio nyerte a római derbit (Metropol)
A Lazio 2-1-re győzött az AS Roma vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a vasárnap rendezett római derbin.
márc. 4
17:15
Premier League: ha Pogrebnjak kapura lő a Fulham mezében, az gól (She)
Nem túlzás kijelenteni, hogy Pavel Pogrebnjak megtáltosodott a Fulham mezében: az orosz csatár ugyanis ontja a gólokat, amióta a télen Stuttgartból a londoniakhoz igazolt. A Fulham ezúttal többek között az ő triplájával verte meg hazai pályán 5–0-ra a Wolverhamptont a Premier League 27. fordulójában.
márc. 4
17:21
A Lazio a Roma védekezési hibáit kihasználva nyerte a derbit (Agroinform)
Korán emberhátrányba kerültek a Farkasok, és a Lazio ki is tudta használni létszámfölényét a Derby della Capitalén.
márc. 4
17:23
Nem nyert, mégis csoportelső lett a Győr (Agroinform)
A szívósan küzdő spanyol Itxako megérdemelten szolgált rá az egyik pontra, de Görbiczék a döntetlennel is jól jártak.
márc. 4
17:25
Utolsóként beérni is öröm, 30 ezer ember csak nekem szurkolt - Muskatal István (Agroinform)
A férfi 10 km-es sprintverseny résztvevői, Gombos Károly és Muskatal István osztották meg élményeiket a Hathárom TV-vel.
márc. 4
17:27
Premier League: Tottenham-Manchester United élőben az NSO-n (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a Tottenham a Manchester Uniteddel csap össze vasárnap délután a forduló egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó meccsén, amelyen nemcsak a két együttes, hanem két nagy taktikus, Harry Redknapp és Sir Alex Ferguson is megküzd egymással. Kövesse ön is a mérkőzést az NSO élőképes, folyamatosan frissülő cikke segítségével!
márc. 4
17:29
Női kézilabda NB I: nagy csatában nyert a Vác a Csaba ellen (She)
Az első négybe kerülésért harcban álló Vác 26–25-re legyőzte a vendég Békéscsabát a női kézilabda NB I 20. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. A találkozó végig kiélezett küzdelmet hozott; a hajrában a csabaiak támadhattak (emberhátrányban), de eladták a labdát, amiből a Vác megszerezte a győztes találatot.
márc. 4
17:31
Belgium: az FC Bruges Refaelov góljával kúszott közelebb Juhászékhoz (She)
A belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban második FC Bruges 1–0-ra megverte a tabella ötödik helyén álló Standard Liege-t a 28. forduló vasárnapi játéknapján.
márc. 4
17:39
A Nürnberg szakította meg a Mönchengladbach nagy sorozatát (Agroinform)
A Bundesliga 24. fordulójának vasárnapi mérkőzésén a Nürnberg 1-0-ra nyert a Borussia Mönchengladbach ellen.
márc. 4
17:41
A Fulham támadói kivégezték a Wolvest (Agroinform)
A Fulham hazai pályán ötgólos győzelmet aratott a Wolverhampton Wanders együttese felett.
márc. 4
17:45
Bundesliga: a Gladbach is kikapott, a Dortmund meglógott üldözőitől (She)
A Nürnberg a svájci Albert Bunjaku góljával 1–0-ra legyőzte a Mönchengladbachot a német labdarúgó Bundesliga 24. fordulójában, s ezzel megelőzte a Hoffenheimet, amely este a Kölnt fogadja, és győzelme esetén visszaveheti a 9. helyet. A Gladbach botlása után a Bayern München megőrizte a második helyét a tabellán, míg az éllovas Dortmund előnye hét pont maradt.
márc. 4
17:57
Tököli korai büntetője döntött a Diósgyőr ellen (Agroinform)
A KTE 1-0-ra legyőzte a DVTK-t egy 2. percben szerzett tizenegyesgóllal az OTP Bank Liga 18. fordulójában.
márc. 4
18:03
NB I: egy gyors büntetővel verte meg a Kecskemét a Diósgyőrt (She)
A labdarúgó NB I 18. fordulójában a hetedik helyen álló Kecskemét a hatodik Diósgyőrt fogadta. A hazaiak már a második percben vezetéshez jutottak Tököli Attila büntetőjével, és bár a vendégek mindent megtettek a gólszerzésért, egyenlíteniük nem sikerült. A két csapat így éppen helyet cserélt egymással a tabellán.
márc. 4
18:15
A Debrecen tizenhét góllal kapott ki Dániában (Agroinform)
A Viborg nem kegyelmezett a hajdúságiaknak, már az első meccsen eldöntötte a továbbjutást.

Keresés