2012. július 10. kedd

júl. 10
6:27
NB II: tizenkét játékost szerződtetett a Soproni VSE (She)
A másodosztályú együttesek közül eddig talán az NB II Nyugati csoportjában induló Soproni VSE mondhatja el leginkább magáról, hogy kiválóan erősített, hiszen új szerzeményei között sok jó nevű labdarúgó található.
júl. 10
6:45
Női kézilabda: elkezdte a felkészülést a Siófok (She)
Hétfőn megkezdte felkészülését a nyár folyamán alaposan átalakuló, bajnoki bronzérmes Siófok KC női kézilabdacsapata. Imre Vilmos pontosan harminckilenc nap szünet után vezényelt ismét edzést.
júl. 10
6:47
NBA: adócsalással gyanúsítják a lett légióst (She)
Adócsalás miatt eljárást indított a lett államügyészség Andris Biedrins, az észak-amerikai profiligában (NBA) szereplő Golden State Warriors kosarasa ellen. A 26 éves játékos az Egyesült Államokban vásárolt egy jachtot, amelyet állítólag úgy juttatott el hazájába, hogy 4.7 millió forintnak megfelelő összeget nem fizetett be az államnak.
júl. 10
6:49
London 2012: Federer nem tudja, viszi-e a svájci zászlót (She)
A vasárnap férfi egyesben hetedik wimbledoni bajnoki címét megszerző Roger Federer még nem döntötte el, hogy viszi-e a svájci zászlót a londoni olimpia nyitóünnepségén.
júl. 10
7:03
Webber, a duplázó (Behaviour)
Noha a szabadedzéseket és az időmérőt kis híján elmosta az eső az idei Forma-1-es világbajnokság kilencedik versenyhétvégéjén, a silverstone-i futamot száraz körülmények között rendezték. A Brit Nagydíjat - a 2012-es szezon második duplázójaként - Mark Webber nyerte, és összetettben 13 pontra megközelítette a most második Fernando Alonsót.
júl. 10
7:05
Federer újra a csúcson (Behaviour)
Noha már eddig is a világ valahavolt legeredményesebb teniszezője volt Roger Federer, ám a svájci vasárnapi, Wimbledonban aratott hetedik sikerével újabb rekordokat döntött meg. Ez lett a 75. tornagyőzelme, és a 17. Grand Slam sikere - Australian Open: 2004, 2006, 2007, 2010, Wimbledon: 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, Roland Garros: 2009, US Open: 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 -, valamint…
júl. 10
7:07
Pastor Maldonado, az F1 utolsó vadembere (Behaviour)
Amikor a GP2-sorozat bajnokaként tavaly bekerült a Foemula 1-be, sokan azt állították róla, nem a tehetsége, hanem a mögötte álló venezuelai szponzorok dollár tízmilliói segítették a legendás Williams egyik autójába. Aztán idén kiderült, hogy Pastor Maldonado elképesztően gyors pilóta, ráadásul 2012-ben ő is feliratkozott a futamgyőztesek közé, amikor általános meglepetésre megnyerte a Spanyol…
júl. 10
7:09
Eldőlt, Londonban 159 versenyzőnk indul (Behaviour)
A magyar küldöttség száma már véglegesnek nevezhető, ám a névsor még nem teljes, mivel a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Mocsai Lajos hétfőn jelöli ki utazó csapatát.
júl. 10
7:11
Díjazás van, győztes nincs (Behaviour)
Lezárult az új nemzeti labdarúgó aréna megvalósításának első állomását képező ötletpályázat: a Puskás Ferenc Stadion környezetének rekonstrukciójára 23 pályamű érkezett, ebből hármat díjaztak, további hetet pedig a Nemzeti Sportközpontok számára megvételre érdemesnek talált a bíráló bizottság. A nyílt tervpályázattal a második etap valamikor az ősszel veszi kezdetét, a létesítmény legkorábban…
júl. 10
7:21
Tenisz: amerikai sikerek Newportban, Czink reggel játszik (She)
Ryan Harrison továbbjutott, Donald Young viszont kiesett az amerikai kiemeltek közül a newporti férfi tenisztornán. Az amerikai közönség azonban nem bánkódhat, mert Youngot honfitársa, Michael Russell győzte le.
júl. 10
7:57
NB II: Szabó maradt az edző Kazincbarcikán (She)
További egy évre Szabó János marad az NB II Keleti csoportjában szereplő Kazincbarcikai SC edzője.
júl. 10
7:59
Játékossors: Simonfalvi még nem döntött, a ZTE-nél edz (She)
Nevelőegyesületénél, Zalaegerszegen edz a legutóbb a Pécsi MFC-nél futballozó Simonfalvi Gábor.
júl. 10
8:01
DVSC: A debreceniek szeretete segített - Polekszics (She)
Hálás a debrecenieknek a kétéves UEFA-eltiltása után a Kosice elleni szombati felkészülési mérkőzésen visszatérő Vukasin Polekszics. A büntetését június 30-án letöltő kapusra továbbra is számítanak a  DVSC-Tevánál.
júl. 10
8:09
Federer harmadszor már nem vinné a svájci zászlót (Agroinform)
Még nem döntötte el, hogy viszi-e a svájci zászlót a londoni olimpia nyitóünnepségén Roger Federer.
júl. 10
8:15
Ökölvívás: Chisora nem fogja megélni a 2. menetet - Haye (She)
Látványos visszatérést tervez a korábbi vitathatatlan cirkálósúlyú-, és WBA nehézsúlyú világbajnok, tavaly június óta pihenő David Haye, aki a hétvégén Dereck Chisora ellen bokszol.
júl. 10
8:15
Kovács Zsófia: „Nem szeretek félmunkát végezni” (Metropol)
A triatlonista a londoni olimpia kedvéért ideiglenesen még a jogi tanulmányait is háttérbe szorította.
júl. 10
8:33
Ökölvívás: Chisora nem fogja megérni a 2. menetet - Haye (She)
Látványos visszatérést tervez a korábbi vitathatatlan cirkálósúlyú-, és WBA nehézsúlyú világbajnok, tavaly június óta pihenő David Haye, aki a hétvégén Dereck Chisora ellen bokszol.
júl. 10
8:35
Tenisz: Czink két szettben kikapott Vandeweghe-től (She)
Czink Melinda kétszettes vereséget szenvedett a Stanfordban zajló, 740 ezer dollár összdíjazású WTA-torna első fordulójában. A magyar játékos ellenfele az az amerikai Coco Vandeweghe volt, a selejtezőből szerencsés vesztesként került a főtáblára a szerb Bojana Jovanovszki helyére.
júl. 10
8:37
Játékossors: Toni nem kell a Közel-Keleten, Málagába menne (She)
Nem tudott megegyezni a hosszabbításról az arab emírségekbeli al-Naszr futballcsapatával a világbajnok olasz Luca Toni. A 35 éves csatár ügynöke felvette a kapcsolatot a spanyol Málagával.
júl. 10
8:45
Dwayne Wade két hónapig maródi (Agroinform)
Dwayne Wade az olipmiáról lemarad, de az amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rajtjára már bevethető állapotban lesz.
júl. 10
8:47
Öt évet kaphat adócsalásért a Warriors lett légiósa (Agroinform)
Eljárást indított a lett államügyészség Andris Biedrins, az NBA-szereplő Golden State Warriors kosarasa ellen.
júl. 10
8:51
Eger: korszerűsödik a stadion, még bíznak a hazai rendezésben (She)
Az élvonalban újonc Egri FC részéről nemcsak ígéretet tettek, hanem serényen dolgoznak is azért, hogy hazai mérkőzéseiket a Szentmarjay-stadionban rendezhessék. Noha az Magyar Labdarúgó-szövetség döntése szerint a nem megfelelő létesítmény miatt Debrecenben kell játszania az újoncnak, a hevesiek mindent megtesznek annak érdekében, hogy az érsekkerti pályán láthassák vendégül élvonalbeli…
júl. 10
9:03
A madridi vezetők szerint Zidane nem eléggé elkötelezett a klub iránt (Agroinform)
A legendás középpályás szponzori kötelezettségekre hivatkozva hanyagolja a szakmai munkát a Real Madridnál.
júl. 10
9:09
NS: Az Újpest-FTC sorsolásánál hibázott az MLSZ? - Köztér (She)
A szavazás kedd reggeltől péntek délig elérhető; a végeredményt – kommentárral – jövő kedden közöljük a Nemzeti Sport keddenként megjelenő közösségi rovatában, a Köztérben!
júl. 10
9:09
Federer újra a világ tetején (Metropol)
Roger Federer két év után vezeti ismét a világranglistát, 286. hetét tölti az élen, ezzel ő a rekorder.
júl. 10
9:11
Ajánló: három NB I-es csapat a pályán, folytatódik a BL és az El (She)
Kedden három NB I-es csapat játszik felkészülési mérkőzést: a Diósgyőr Balmazújváriosba léátogat, a Paks a tiszaújvárosi edzőtáborában játszik a Szolnokkal, míg a Kecskeméti TE a legöregebb osztrák csapattal csap össze Bécsben. Folytatódnak az Európa-liga és a Bajnokok Ligája első selejtezőkörének küzdelmei is, előbbiben négy, utóbbiban három párharcban lesznek meg a továbbjutók.
júl. 10
9:21
A svájci válogatott kulcsembere hiányzik az olimpiáról (Agroinform)
Granit Xhaka az olimpia helyett új csapatában, a Borussia Mönchengladbachban tölti a nyári időszakot.
júl. 10
9:27
Videó: A spanyol liga nem nyit Magyarország felé - Lóránt P. (She)
Lóránt Péter a Lagun Aro GBC és a magyar válogatott kosárlabdázója az NSO Tv-nek értékelte szezonját, és beszélt arról, hogy mi az alapvető különbség a sportág spanyol és a magyar viszonyai között.
júl. 10
9:27
Czink Melinda kikapott (Metropol)
A magyar játékos két szettben maradt alul a kedd hajnalban rendezett mérkőzésen.
júl. 10
9:39
Twitter-üzenet keverte fogadási gyanúba az Arsenal játékosát (Agroinform)
Jack Wilshire még decemberben adott egy tuti tippet a Twitteren, amire az európai szövetség emberei lecsaptak.
júl. 10
9:45
Játékossors: Kezsman hazatérne a szerb ligába (She)
Végleg hazatérhet Hongkongból Mateja Kezsman szerb csatár, akivel előrehaladott tárgyalásokat folytat a legutóbbi szerb bajnoki idényt a 13. helyen záró Szmederevóval, amelynél az 1998-as idényben is szerepelt.
júl. 10
9:47
Jégkorong: az EBEL a klubokra hagyná a döntést Ryan ügyében (She)
Az osztrák jégkorongbajnokság (EBEL) vezetői arra az álláspontra helyezkedtek, hogy nincs álláspontjuk Derek Ryan ügyében, akinek Fehérváron megkötött szerződéshosszabbítása az ügynöke szerint érvénytelen, mert a klub nem fizetett ki bónuszokat és ügyvédi jutalékokat, így nyugodtan aláírhatott az osztrák Villachhoz.
júl. 10
9:49
DVTK: a Lombardtól érkező középpályás három évre aláírt (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK hároméves szerződést kötött Takács Péterrel. A középpályás a legutóbbi idényt kölcsönben töltötte a Lombardtól Diósgyőrben, s a vezetőség elégedett volt a munkájával.
júl. 10
9:57
Czink Melinda két szett után búcsúzott Kaliforniától (Agroinform)
Vereséget szenvedett Coco Vandeweghétől, így nem jutott be a második fordulóba Czink Melinda a kaliforniai tenisztornán.
júl. 10
10:03
Anzsi: fiatal orosz csatár érkezik a Dinamótól (She)
A Dinamo Moszkvától egy évre kölcsönkapott 22 éves orosz csatárral erősített az Anzsi Mahacskala. A 2010-ben a Feyenoordnak is kölcsönadott Fjodor Szmolov Samiuel Eto’o és a Kubanytól megvásárolt Lacina Traoré mögött lesz tartalék csatár a dagesztáni klubban, amely a Honvéd továbbjutása esetén az Európa-liga selejtezőjének második körében a kispestiek ellenfele lesz.
júl. 10
10:05
PSG: a párizsiakat sem Van Persie, sem Pirlo nem érdekli (She)
A francia élvonalbeli Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának trénere, Carlo Ancelotti sajtótájékoztatón jelezte: hiába hozták hírbe a dúsgazdag csapatot Robin van Persie-vel és Andrea Pirlóval, egyik klasszis megszerzésére sem tesznek kísérletet.
júl. 10
10:07
Haladás: Andorka két évre kerül a szombathelyi csapathoz (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás hivatalos honlapján tette közzé, hogy szerződtette Andorka Pétert. A 28 esztendős csatár két és fél hete edz a szombathelyi csapattal, mely most tudott megegyezni a támadó korábbi klubjával, a PMFC-vel.
júl. 10
10:09
Kézilabda: két francia válogatott elhagyta az Atléticót (She)
Elhagyta a kézilabda Bajnokok Ligája-döntős Atlético Madrid együttesét Luc Abalo szélső és Didier Dinart beállós, s mindketten a katari kézben lévő Paris Handball együtteséhez szerződtek. Abalóért félmillió eurót fizetett az 1992 és 2001 között Paris Saint-Germainként működő klub az MKB Veszprém BL-csoportriválisának.
júl. 10
10:15
Bemelmans megizzasztotta Ryan Harrisont (Agroinform)
Már az első fordulóban befejezte szereplését Donald Young a 398 250 dollár összdíjazású tenisztornán Newportban.
júl. 10
10:17
Káosz, teljesen váratlanul ért - bemutatták a Wild két sztárigazolását (Agroinform)
Magyar idő szerint keddre virradóra hivatalosan is bemutatták Ryan Sutert és Zach Parisét a Minnesota Wild csapatánál.
júl. 10
10:21
Juventus: Eliát 5.5 millióért eladták a Werder Bremennek (She)
A Juventus labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette: 5.5 millió euróért eladta holland szélsőjét, Eljero Eliát a német élvonalbeli Werder Bremennek.
júl. 10
10:33
Közel ezren az első futáson (Agroinform)
Tovább robog a tiszaújvárosi triatlonhét, aki a jó buli mellé sportot is szeretne, ott a helye.
júl. 10
10:39
London 2012: csak hárman nem atléták az 50 fős jamaicai csapatból (She)
Negyvenhét fős atlétacsapat, valamint egy-egy lovas, úszó és tékvandós képviseli Jamaicát a londoni nyári játékokon.
júl. 10
10:41
NFL: négy gyilkossággal vádolják a korábbi Raiders-védőt (She)
Négy gyilkossággal vádolják az NFL-ben szereplő Oakland Raiders korábbi játékosát, Anthony Wayne Smitht, aki 1990 és 1997 között játszott az 1994-ig Los Angeles-i csapatban. Ha bűnösnek találják az NFL-ben védekező falemberként játszó Smitht, halálbüntetés is várhat rá.
júl. 10
10:43
Real Madrid: a drukkerek Agüero és Modric helyett Martínezt akarják (She)
A spanyol Marca sportnapilap internetes kiadása szavazásán arra kereste a választ olvasói körében, hogy a nyár során eddig felvetődő lehetséges erősítések közül kit szerződtetnének a legszívesebben a Real Madrid labdarúgócsapatába, kire van szüksége leginkább José Mourinhónak? Nos, a szavazás kedd délelőtti állása (64 332 szavazat) meglepő állást mutat: Javi Martínez előnye (47.8 százalék)…
júl. 10
10:45
Sampdoria: a genovaiak Maxi Lópezre vetettek szemet (She)
Az olasz élvonalba visszajutó Sampdoria labdarúgócsapata mindent megtesz azért, hogy a nyáron szerződtesse Maxi Lópezt, a Catania argentin csatárát.
júl. 10
10:47
Kerékpár: a bíróság elutasította Armstrong panaszát (She)
Egy New York-i bíróság hétfő este elutasította Lance Armstrong panaszát, amelyet a hétszeres Tour de France-győztes kerékpáros az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) ellen nyújtott be.
júl. 10
10:51
Kuznyecov három kemény szettben verte Munozt (Agroinform)
A szlovák Martin Klizan személyében egy kiemelt lépett pályára a horvátországi férfi tenisztorna hétfői játéknapján.
júl. 10
10:53
Görbiczék új edzője egyelőre nem a BL-lel, hanem az ismerkedéssel foglalkozik (Agroinform)
Ambros Martín szerint a néhány hete BL-döntőben szerepelt Győr nem veheti félvállról egyik ellenfelét sem.
júl. 10
10:55
Mega-csere Dwight Howardért (Agroinform)
A Brooklyn Nets, a Cleveland Cavaliers és egy meg nem nevezett negyedik klub segítségével távozhat Orlandóból a center.

Keresés