2016. december 16. péntek

dec. 16
7:33
NBA: Curry pocsékul dobott, de a Warriors győzött (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) csütörtöki játéknapján a Golden State Warriors hazai parketten 103–90-ra nyert a New York Knicks ellen. Steph Curry 14 mezőnypróbálkozásából csak három ment be, ami 21.4 százalékos mutatót jelent. Ez Curry legrosszabb dobóteljesítménye 2014 februárja óta, amikor a Chicago Bulls ellen tíz dobásából csak kettő ment be (20 százalék).
dec. 16
7:51
NHL: a Minnesota Wild sorozatban hatodszor győzött (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) csütörtöki játéknapján a Minnesota Wild 5–2-re nyert a Nashville Predators vendégeként, így megszakítás nélkül hatodik sikerét aratta.
dec. 16
7:54
Darts-vb: Könnyű győzelemmel kezdett a világbajnok (Agroinform)
Nem történt meglepetés a darts-vb nyitónapján, minden mérkőzésen a papírforma érvényesült - összefoglaló.
dec. 16
8:09
NFL: a Seahawks a második csapat, amely bejutott a rájátszásba (She)
Az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 15. fordulójának csütörtöki esti mérkőzésén a Seattle Seahawks 24–3-ra legyőzte a Los Angeles Ramst, ezzel bejutott a rájátszásba.
dec. 16
9:03
Videó: ilyen gyorsan még soha, senki nem dobott 180-at! (She)
Ricky Evans nem véletlenül viseli a „Rapid” becenevet. Az angol játékos a PDC dartsvilágbajnokság első fordulójában Michael Smith ellen megdobta minden idők leggyorsabb 180-át, mindössze 2.16 másodperc alatt. Evans a saját rekordját döntötte meg, eddig 2.65 másodperccel tartotta a csúcsot. Igaz, a találkozóját így is elveszítette az első körben 3:2-re.
dec. 16
9:05
Rio 2016: több mint 483 milliót különítettek el a jutalmakra (She)
A kormány több mint 483 millió forintot különített el az augusztusi olimpián és a szeptemberi paralimpián kimagasló eredményeket elért sportolók jutalmának biztosítására.
dec. 16
9:18
Év sportolója: indul a szavazás, itt vannak a jelöltek (She)
Elkészültek a tízes listák – a sportújságírók péntektől, azaz mától adhatják le szavazataikat az Év sportolóira, akik a hagyományoknak megfelelően gála keretében, január 12-én vehetik át díjaikat a Nemzeti Színházban rendezendő ünnepségen.
dec. 16
9:24
Női kézilabda: Már az elődöntőket rendezik Svédországban - napi tippek az Eb-re (Agroinform)
Lássuk tippmestereink mit gondoltak ki a kézi Eb pénteki napjára. Az odds ezúttal 1.95.
dec. 16
9:42
Úszás: Megbukik Hosszú Katinkáék puccskísérlete? (Agroinform)
Csurka Gergely, a MÚSZ sajtófőnöke szerint eséllyel indulna Gyárfás Tamás a tisztújító konferencián.
dec. 16
9:54
Férfi vízi: az új kapitány célja, hogy jövőre vb-t nyerjünk (She)
Amennyiben eredményre vezetnek az érintett felek közötti tárgyalások, 2017. január 1-jétől az MVLSZ elnöksége által csütörtökön megválasztott olimpiai bajnok, Märcz Tamás irányítja a magyar férfi vízilabda-válogatottat. A BVSC edzője tudatosan nem kampányolt, és tudja, mindig a legmagasabb célok teljesítését várja el a szakma és a közvélemény. Első tétmeccse a budapesti vb-n lesz.
dec. 16
9:56
Olimpia 2024: „Los Angeles akár már ma rendezhetne” (She)
A Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) főigazgatója szerint a 2024-es olimpiára pályázó Budapest nagyon erős mezőnyben, kemény versenyben vesz részt, igen erős vetélytársakkal kell megküzdenie a rendezési jog megszerzéséért.
dec. 16
9:58
Barca: egy kínai klub 500 milliót fizetne Messinek – sajtóhír (She)
Sajtóhírek szerint a kínai élvonalbeli Hopej China Fortune évi százmillió eurós fizetést kínálna Lionel Messinek, a spanyol első osztályú FC Barcelona ötszörös aranylabdás labdarúgójának.
dec. 16
10:00
NB I: az öngólok segítették, a büntetők hátráltatták a Fradit (She)
A Hivatásos Labdarúgók Szervezete összeállítást közölt az NB I őszi szezonjának találatairól.
dec. 16
10:30
Légiósok: Nagy Ádám ismét a társakkal együtt edzhetett (She)
Csütörtökön ismét a társakkal együtt edzett Nagy Ádám. Olasz sajtóhírek szerint a Bologna magyar labdarúgója szerdán elővigyázatosságból csak különmunkát végzett.
dec. 16
10:48
DVTK: sportdiagnosztikai központot hoznak létre (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK egy egész Északkelet-Magyarországot ellátó sportdiagnosztikai központot hoz létre – adta hírül a klub hivatalos honlapja. Dr. Szabó Zsolt a közelmúltban Torinóban járt, hogy a 2018-ra tervezett DVTK Sportdiagnosztikai és Terápiás Központ felállításához tanulmányozza a Juventus hasonló egészségügyi komplexumát.
dec. 16
10:50
Videó: 3 év eltiltás ezért a mozdulatért, a női bíró ellen (She)
Az olasz rögbibajnokságról ritkán cikkeznek a nemzetközi lapok, a Vicenza–Valsugana meccsen történtek azonban kiverték a biztosítékot mindenkinél. Bruno Doglioli ugyanis elvesztette a fejét, miután nem értett egyet a bíró ítéletével, és letarolta Maria Beatrice Benvenuti játékvezetőt. A mindössze 23 esztendős hölgyet kórházba kellett szállítani, a játékosra három év eltiltás vár az alábbi mozdulat…
dec. 16
10:54
Spanyol foci: Suárez új szerződést kapott a Barcelonától (Agroinform)
A katalán klub tájékoztatása szerint az uruguayi támadó 2021-ig kötelezte el magát a csapathoz.
dec. 16
11:06
Légiósok: „félpénzért” vinné Kádárt a Pescara – sajtóhír (She)
Olasz sajtóhírek szerint a Pescara 800 ezer eurót adna Kádár Tamásért, lengyel sajtóhírek szerint azonban ez az összeg valószínű nem lesz megfelelő a Lech Poznannak, hiszen néhány hónappal ezelőtt kétmilliós ajánlat is érkezett érte.
dec. 16
11:24
Kajak-kenu: Storcz teljesnek érzi az elmúlt nyolc évet (She)
Storcz Botond teljesnek érzi az elmúlt nyolc évet, amelyet a kajak-kenu válogatott élén töltött.
dec. 16
11:42
Everton: két alapember és a fiatal tehetség hosszabbított (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) nyolcadik helyen álló Everton hivatalos honlapján jelentette be, három játékosával szerződést hosszabbított.
dec. 16
12:00
Ligue 1: ennyit keres Lang; hihetetlen PSG-fizetések (She)
A francia L’Équipe érdekes listát tett közzé a francia labdarúgó-bajnokságban szereplő csapatok havi fizetéseiről. A sportnapilap az összes élvonalbeli klubot feltérképezte, és megnézte, kik a legjobban fizetett futballisták.
dec. 16
12:02
Női kézi: válogatott keretbe meghívott átlövő Érden (She)
Az erdmost.hu arról számolt be, hogy az Érd női kézilabdacsapata másfél évre szerződtette a 20 éves Kiss Nikolettet. A hírt Tekauer Norbert klubelnök is megerősítette.
dec. 16
12:04
Franciaország: folytatódik a nyomozás a szexvideós ügyében (She)
Folytatódik a nyomozás Mathieu Valbuena szexvideós zsarolási ügyében – határozott a versailles-i bíróság pénteken.
dec. 16
12:06
Esélyesek vagyunk olimpiát rendezni, mert Budapestnek jó a tömegközlekedése! (Agroinform)
Ádámfi Attila, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) főigazgatója szerint a 2024-es olimpiára pályázó Budapest nagyon erős mezőnyben, kemény versenyben vesz részt, ahol igen komoly vetélytársakkal kell megküzdenie a rendezési jog megszerzéséért. A szakember többek közt kiemelte, mint minden európai nagyvárosnak, Budapest mellett Párizsnak is nagyon jó a tömegközlekedése, szemben Los Angelesszel,…
dec. 16
12:08
Darts-vb: Bemutatkozik az egyik nagy esélyes (Agroinform)
Pénteken, a PDC darts-vb második játéknapján színpadra lép többek között Peter Wright és Steve Beaton.
dec. 16
12:16
Torna: 368 szexuális bűncselekmény, gyomorforgató esetek (She)
Az Indianapolis Star és a USA Today közös tényfeltáró anyagban mutatta be, mekkora és milyen elképesztően súlyos problémát jelentenek az Egyesült Államokban a fiatal tornászok ellen elkövetett szexuális bűncselekmények.
dec. 16
12:33
Anglia: Wayne Rooney fia a Manchester Citynél edz (She)
A Daily Mail információja szerint a Manchester Unitednél játszó Wayne Rooney legidősebb fia, Kai a városi rivális Citynél edz.
dec. 16
12:35
Kép: Nagy Ádámmal mutatta be a Bologna az új mezt! (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bologna labdarúgócsapata hivatalos honlapján adta hírül, hogy három évvel meghosszabbította szerződését a Macronnal, amely így 2020-ig gyártja majd az együttes mezét.
dec. 16
12:51
Legia: a Chicago a reméltnél kevesebbet ad Nikolicsért? (She)
Lengyel sajtóhírek szerint a román élvonalbeli Gaz Metan Medias 28 éves, kétszeres albán válogatott labdarúgója, Azdren Llullaku is a Legia kiszemeltje. A támadó a téli átigazolási időszakban távozó Nikolics Nemanját pótolhatja a varsóiaknál.
dec. 16
13:09
Női kézi Eb: Kiss látványos bravúrja dobogós lett – videó (She)
A magyar női kézilabda-válogatott a 12. helyen zárta a svédországi Európa-bajnokságot. A középdöntők végeztével az európai szövetség összegyűjtötte az öt legnagyobb védést, amelyek közé bekerült Kiss Éva oroszok elleni látványos bravúrja.
dec. 16
13:27
Torna: 368 szexuális bűncselekmény, gyomorforgató esetek (She)
Az Indianapolis Star és a USA Today közös tényfeltáró anyagban mutatta be, mekkora és milyen elképesztően súlyos problémát jelentenek az Egyesült Államokban a fiatal tornászok ellen elkövetett szexuális bűncselekmények.
dec. 16
13:29
Férfi kézi: balhé Dániában, Ortegánál elszakadt a cérna (She)
A dán kézilabda-bajnokságban a Kolding–Silkeborg rangadó paprikás hangulatban ért véget – az ügy okozója a korábbi veszprémi Carlos Ortega volt, számolt be róla a hetmeteres.com.
dec. 16
13:31
Rg: az Aréna várja a sportág elitjét a budapesti Eb-re (She)
Az Európai Tornaszövetség (UEG) közzétette a 2017-es, budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság hivatalos rendezési irányelveit. Az új olimpiai ciklus első nagy rg-eseményének 2017. május 19. és 21. között a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont.
dec. 16
13:33
Női kézi: A válogatott tisztességesen helytállt – Kocsis Máté (She)
A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) sajtótájékoztató keretében értékelte a magyar válogatott Európa-bajnoki szereplését. Kocsis Máté elnök hangsúlyozta, a magyar kézilabda mögé akkor is oda kell állni, ha nem minden megy jól, míg a csapattal kapcsolatban türelmet kért, a körülményekhez képest az együttes tisztességgel helytállt Svédországban.
dec. 16
13:36
Sportfogadás: Tuti, hogy kikapnak Szalaiék!? (Agroinform)
Rangadóval indul a Bundesliga 15. fordulója, a fogadók mégis leírják a Hoffenheim együttesét a BVB-vel szemben.
dec. 16
13:45
DVTK: ha megfelelő ajánlat jön, mehet a válogatott kulcsember (She)
A DVTK labdarúgócsapatának vezetősége megfelelő ajánlat érkezése esetén hajlandó elengedni 42-szeres magyar válogatott védekező középpályását, Elek Ákost.
dec. 16
13:47
MLS: tovább bővül a liga, itt vannak az újabb csapatok! (She)
Jövőre két új csapattal bővül az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) mezőnye, s a vezetőség végső célja, hogy 28 együttes szerepeljen a sorozatban.
dec. 16
14:03
Alpesisí-vk: Miklós Edit 18. a kombináció első számában (She)
Miklós Edit a 18. legjobb idővel teljesítette a kombináció lesiklás részét pénteken az alpesi sí világkupa-sorozat Val d'Isere-i állomásán.
dec. 16
14:05
Videoton: Géresi szerződését meghosszabbították – hivatalos (She)
Géresi Krisztián újabb egy évvel meghosszabbította szerződését a labdarúgó NB I-ben szereplő Videotonnál – számolt be róla a klub hivatalos honlapja.
dec. 16
14:12
Botrányt okozott a Veszprém volt edzője (Agroinform)
A dán Koldingot irányító Carlos Ortega a Silkeborg elleni megnyert rangadó után megütötte az ellenfél trénerét, ami után tömegjelenet alakult ki a csarnokban. A spanyol szakembert végül piros lappal kiállították.
dec. 16
14:18
Klub-vb: Kassai tartalék játékvezető lesz a döntőn (She)
A Nemzeti Sport értesülése szerint Kassai Viktor lesz a tartalék játékvezető a Real Madrid–Kasima Antlers klub-vb-döntőben. Ring György tartalék asszisztens lesz a magyar idő szerint vasárnap 11.30-kor kezdődő fináléban.
dec. 16
14:30
Nemzetközi foci: Gyorsan elbukhat a videóbíró (Agroinform)
Egyelőre nem tervezik a klubvilágbajnokságon is használt videóbíró bevezetését az UEFA bajnokságaiban.
dec. 16
14:54
Férfi kézi-vb: megvan a bő magyar keret a januári tornára! (She)
Xavier Sabaté szövetségi kapitány kihirdette bő, 28 fős keretét a januári, franciaországi férfi kézilabda-világbajnokságra. A szűkített keret december 21-én kezdi meg a közös munkát, majd december 29-én részt vesz az érdi Provident Karácsony Kupán. Január elején, közvetlenül a világbajnokság előtt a dániai Bygma-kupán lép pályára.
dec. 16
15:12
Videó: íme, a világ legkeményebb kő-papír-olló meccse! (She)
A japán AKB48 a világ legnagyobb létszámú popcsapata, amely egészen különleges módját választotta annak, hogy kiválassza következő előadóját: tartottak egy kő-papír-olló bajnokságot Japánban. És kő-papír-olló meccset még soha, senki nem vett ilyen komolyan! Íme, az utolsó pillanat a fináléban…
dec. 16
15:24
Kézilabda: Tisztesen helytállt a válogatott - Kocsis Máté (Agroinform)
A körülményekhez képest "tisztesen helytállt" a 12. helyezett magyar női kézilabda-válogatott a svédországi Eb-n.
dec. 16
15:48
Videó: a Man. Utd-nél új feldolgozást kapott a várva várt akciófilm (She)
December 29-én mutatják be világszerte a mozikban a népszerű számítógépes játék, az Assassin’s Creed filmváltozatát. Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester Unitednél is készülnek az akciófilmre, ezért partnerükkel, a 20th Century Fox filmstúdióval közösen újragondolták a mozi előzetesét, de természetesen az Oscar-díjas Jeremy Irons narrációját meghagyták.
dec. 16
15:50
Alpesisí-vk: Stuhec nyerte a kombinációt, Miklós visszalépett (She)
A franciaországi Val d’Isere-ben női kombináció, az olaszországi Val Gardenában férfi szuper-G futammal folytatódott az alpesi sízők világkupa-sorozata. Előbbieknél a győzelmet a szlovén Ilka Stuhec, utóbbiaknál a norvég Kjetil Jansrud szerezte meg.
dec. 16
15:52
MOB: Deutsch Tamás lemond az alelnökségről, megújulást akar (She)
Lemondott a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöki tisztségéről Deutsch Tamás. Az MTK elnöke lemondó levelét eljuttatta pénteken Borkai Zsolt MOB-elnöknek és a Nemzeti Sport szerkesztőségének is. A levelet az alábbiakban tartalmi változtatás nélkül tesszük közzé.
dec. 16
15:54
Vitorlázás: Érdi Mária nagyon jól kezdett az ifi-vb-n (She)
Érdi Mária az Aucklandben zajló junior vitorlázó-világbajnokság első futamában a második, míg a másodikban az első helyen végzett, így összetettben vezeti a versenyt.
dec. 16
16:06
Barcelona: Luis Suárez aláírta új szerződését – hivatalos (She)
Luis Suárez aláírta meghosszabbított szerződését az FC Barcelona labdarúgócsapatánál.

Keresés