2020. április 23. csütörtök

ápr. 23
12:42
Románia: Törökországban fejeznék be a futballbajnokságot (She)
A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) és a profiliga (LPF) tervei szerint az élvonal csapatai Antalyában fejezhetik be a bajnokságot.
ápr. 23
12:57
Megható szavak a Nemzet Sportolójától: Ez gyógyszer a gyógyulásomhoz (Ripost)
Monspart Sarolta pozitív stresszbombának érzi a beválasztását a legnagyobbak közé. Erőt ad neki a küzdelméhez.
ápr. 23
13:03
Koronavírus: Mo Farah-nak jól jött az olimpia halasztása (She)
A négyszeres olimpiai bajnok hosszútávfutó, Mo Farah úgy érzi, a tokiói játékok jövő nyárra halasztása segíthet neki abban, hogy sikeresen térjen vissza a pályaversenyhez és legyen esélye az éremre.
ápr. 23
13:05
E-sport: fokozódó érdeklődés, jön az 1. döntő a hazai bajnokságban (She)
Biró Balázs, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) elnöke a csütörtöki online sajtótájékoztatón elmondta, hogy ez a versenyzői létszám még tovább növekedhet, hiszen a bajnokság összesen hét játékból áll, és a többiben egészen június végéig tartanak majd a döntők. Hozzátette: az már most látszik, hogy a versenyek iránti nézői érdeklődés 10-15 százalék
ápr. 23
13:15
Száz éve állt először talpra az olimpizmus (She)
Az első világháború után, 1920-ban nélkülünk rendezték meg Antwerpenben a VII. Nyári Olimpiai Játékokat – hasonló eufóriában, mint amilyent jövő nyárra Tokió ígér.
ápr. 23
13:39
Bvb: a Barca jelenlegi, a Bayern korábbi középpályását vinnék (She)
Reinaldo Rueda, a chilei válogatott szövetségi kapitánya arról beszélt, információi szerint a Borussia Dortmund szeretné megszerezni az FC Barcelona középpályását, Arturo Vidalt.
ápr. 23
13:41
Arsenal: négyen is lebuktak, nem tartották be a kijárási tilalmat (She)
Balhé lehet az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenalnál, miután négy játékos is lebukott azzal, hogy nem tartotta be a kijárási tilalmat.
ápr. 23
13:45
Pl: A klubok gyorsan átgondolják a működésüket – Moyes (She)
David Moyes, a West Ham United labdarúgócsapatának vezetőedzője úgy véli: a koronavírus-járvány következményeként fellépő pénzügyi nehézségek hatására a Premier League klubjai gyorsan át fogják gondolni működésüket.
ápr. 23
13:51
Boksz: kanadai lehet az orosz világbajnok Betyerbijev (She)
Kanadai állampolgár lehet az oroszok félnehézsúlyú profi bokszvilágbajnoka, Artur Betyerbijev.
ápr. 23
13:53
Tenisz: Zverev elképzelhetőnek tartja a zárt kapus tornákat (She)
A világranglistán hetedik német Alexander Zverev elképzelhetőnek tartja, hogy zárt kapuk mögött folytatódjon a férfiak teniszidénye.
ápr. 23
13:55
Uefa: egy évvel elhalasztják a női Eb-t is – hivatalos (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség csütörtökön bejelentette, a 2021-es női Európa-bajnokságot egy évvel később rendezi meg.
ápr. 23
14:00
Rengeteg időt töltött ezzel, erre kattant rá Liu Shaolin Sándor (Ripost)
Az olimpiai bajnok sportolónak sokkal több ideje jut a pihenésre.
ápr. 23
14:03
Jürgen Klopp a mosogatógép mestere lett (She)
Jürgen Klopp, a Liverpool német menedzsere elárulta, mit tanult otthon, amióta tart a kijárási tilalom a szigetországban.
ápr. 23
14:21
Bayern: kiakadtak a pletykákon, közlemény Nübelről (She)
Az elmúlt hetekben sokasodtak a pletykák a német sajtóban Alexander Nübellel kapcsolatban, ezért a Schalke 04 labdarúgócsapatának jelenlegi, a nyártól a Bayern München leendő kapusáról közleményt adott ki a bajor klub.
ápr. 23
14:23
Vitorlázás: Litkey Andalúziában ragadt, május közepén indulhat haza (She)
Andalúziában ragadt a koronavírus-járvány miatt Spanyolországban elrendelt szigorú intézkedések miatt Litkey Farkas, 13-szoros Kékszalag-győztes vitorlázó, aki legkésőbb május közepén, autóval tud majd elindulni Magyarországra.
ápr. 23
14:27
Gyász: elhunyt az olimpiai bajnok Hartwig Gauder (She)
Elhunyt Hartwig Gauder olimpiai bajnok német atléta, aki a gyaloglás egyik meghatározó alakja volt a 80-as években.
ápr. 23
14:33
Nb Ii: a várostól vár segítséget anyagi gondjaira a Haladás (She)
Nem oldódtak meg a labdarúgó NB II-ben szereplő Szombathelyi Haladás anyagi gondjai. Séllei Árpád, a klub 2019. decemberétől hivatalban lévő ügyvezetője igazgatója a frisss.hu-nak adott nyilatkozatában elárulta, hogy a koronavírus-járvány előtt több szponzor beállt a Haladás mögé, de azóta a támogatók visszaléptek, illetve kivárnak, ezért most a vá
ápr. 23
14:35
A casco után jött a Fradi – Varga Zoltán hazatérése (She)
A Hertha BSC után vándorolt Európában, később amatőr csapatoknál is volt játékos-edző, tíz éven át egy biztosítónál dolgozott, majd hazahívták. A Ferencváros egykori csatáráról készített sorozatunk – amely 2010-ben, a futballista halála után jelent meg a Nemzeti Sportban – 5. részében a Magyarországig vezető út állomásait elevenítjük fel.
ápr. 23
14:45
Gyémánt Liga: elhalasztottak két júniusi versenyt (She)
Elhalasztottak két júniusi versenyt az atlétikai Gyémánt Ligában.
ápr. 23
14:57
Mls: húszéves minden idők egyik legszebb gólja (She)
Húsz évvel ezelőtt született az észak-amerikai labdarúgóliga egyik legszebb gólja a coloradói Marcelo Balboa ollózásából.
ápr. 23
14:59
Uefa: már most elutalják a válogatott játékosok utáni prémiumokat (She)
A koronavírus-járvány miatt az Európai Labdarúgó-szövetség úgy döntött, már most elutalja az égisze alá tartozó kluboknak a válogatottban szereplő játékosok után járó prémiumokat.
ápr. 23
15:03
Kazi Tamás: Nem akartam, hogy így legyen vége a karrieremnek! (She)
Februárban Kazi Tamás egyéni csúcsot futott 800 méteren, így motivációja kitarthat az elhalasztott tokiói olimpiáig.
ápr. 23
15:03
Kiderült az UEFA titkos terve, nagyon ráfizethet a Fradi és Gulácsi is (Ripost)
Hajmeresztő vészforgatókönyvet találtak ki. Hiába vezetnek a címvédő zöld-fehérek, más indulhat a BL-selejtezőben, ha nem játsszák végig az NB I-es szezont?
ápr. 23
15:09
Férfi kézi Nb I: a java még hátravolt – a csonka idény legjei (She)
Szegeden nagy terveket szövögettek, a gyöngyösiek történelmet írhattak volna, a Budakalásznak és a Vácnak kisebb csoda kellett volna – górcső alatt az NB I csonka szezonja.
ápr. 23
15:21
Gyász: 94 évesen elhunyt a Békéscsaba korábbi Nb I-es játékosa (She)
Elhunyt a Békéscsaba legendás játékosa és edzője, a 94 éves Fülöp László – számolt be róla a klub honlapja.
ápr. 23
15:27
Mlb: egyre többen kérdőjelezik meg a liga tisztaságát (She)
A 2017-es MLB-első Astros után az egy évvel későbbi World Series-győztes Red Sox is kézjeleket lopott, és noha a két csapatot irányító Alex Cora vezetőedző elismerte bűnét a houstoniaknál, a liga ugyanazért a csalásért Bostonban ártatlannak találta.
ápr. 23
15:29
Tenisz: Murray szerint a teniszélet lesz legkésőbb újra a régi (She)
A háromszoros Grand Slam-tornagyőztes Andy Murray úgy véli, a tenisz az utolsó sportágak között lesz, amelyek visszatérhetnek a normális kerékvágásba.
ápr. 23
15:33
Férfi kézi Nb I: összeállt a Gyöngyös kerete a következő idényre (She)
Összeállt a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Gyöngyös kerete a 2020–2021-es idényre – olvasható a klub hivatalos honlapján.
ápr. 23
15:51
A Ferrari akár el is hagyná a Forma-1-et (Infostart)
Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke kilátásba helyezte, hogy az olasz csapat elhagyja a Forma–1-et a költségvetési sapka miatt.
ápr. 23
15:51
Koronavírus: a német ligának nagyjából 25 ezer tesztre lesz szüksége (She)
Csütörtökön újabb halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sport világában a koronavírus-járvány miatt.
ápr. 23
15:53
Nfl: egyértelmű az 1/1, de nem ő a börze legjobb játékosa – éjjel draft! (She)
A koronavírus-járvány ellenére is megtartják a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) holt szezonjának legjelentősebb eseményét, a 2020-as játékosbörzét (draft), amelyre magyar idő szerint április 24. és 25. között kerül sor. Az első nap 24-én, reggel 2 órakor kezdődik, a második nap 25-én 1 órakor rajtol, a harmadik szintén 25-én, 18 ó
ápr. 23
16:03
Parasport: az Ipc elnöke is megemlékezett Fejes Andrásról (She)
Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) elnöke is megemlékezett a múlt héten 73 éves korában elhunyt Fejes Andrásról, Magyarország első paralimpiai érmeséről, a hazai paralimpiai mozgalom meghatározó alakjáról.
ápr. 23
16:33
Tesztelnek, de nem étkeznek együtt a német futballklubok (Infostart)
Európa legnagyobb labdarúgó-bajnokságai közül a német Bundesliga van talán a legközelebb az újrakezdéshez, ám úgy tűnik, a liga mai értekezlete nem tud majd határozott időpontot kijelölni. A remélt május eleji folytatás illúzió.
ápr. 23
16:33
Nso-tanórák – amikor sztárok bújnak a tanárok bőrébe (She)
A Nemzeti Sport Online-nál úgy döntöttünk, a magunk módján szeretnénk kivenni a részünket a távoktatásból, ezért sportolókat, sporthoz közeli személyeket kértünk fel, hogy csatlakozzanak az NSO tanári karához, és tartsák meg a maguk rendhagyó tanóráját. Íme, a könnyed stílusú, ám egyben informatív sorozat összes eddigi része egy helyen!
ápr. 23
16:35
A hollandok bezárnák a futballidényt – de mi a helyzet a legerősebb bajnokságokkal? (Infostart)
Csányi Sándor, az MLSZ online közgyűlésén kedden úgy fogalmazott, hogy amennyiben június 13-ig nem folytatódhat az OTP Bank Liga, lezárják az idényt. Noha a FIFA és egyben az UEFA határozott szándéka, hogy lehetőség szerint tartsák meg a tagszövetségekben a felfüggesztett idényből hátralévő mérkőzéseket, alkalmasint a döntés elsősorban nem a futbal
ápr. 23
17:09
Mindenkit elhajtott, nem adakozik a milliárdos focista a járványban (Ripost)
Az Arsenal egykori labdarúgójának eszében sincs anyagilag támogatni az országát.
ápr. 23
17:27
Lelátót neveztek el a koronavírus híres áldozatáról (Infostart)
Először fordult elő, hogy a koronavírus egyik ex-futballista áldozatának klubja emléket állított. Lelátót nevezett el a Leeds United Norman Hunterről.
ápr. 23
17:27
Férfi kézi: Bánhidi a világ 25 legjobb játékosa között (She)
A dán TV2 szakértőjeként dolgozó korábbi kézilabdázó és edző, Bent Nyegaard a világ 25 legjobb kézilabdázója közé sorolta Bánhidi Bencét, a Mol-Pick Szeged beállósát – szúrta ki a daniasport.hu.
ápr. 23
17:29
Pl: Vertonghen szerint szabadon igazolhatóként jobb esélyei lesznek (She)
Jan Vertonghen, a Tottenham Hotspur belga válogatott labdarúgója úgy véli, a koronavírus-járvány közepette szabadon igazolható játékosként jobb esélye lesz klubot találni.
ápr. 23
17:33
Pl: Vertonghen szerint szabadon igazolhatóként jobb esélyei lesznek (She)
Jan Vertonghen, a Tottenham Hotspur belga válogatott labdarúgója úgy véli, a koronavírus-járvány közepette szabadon igazolható játékosként jobb esélye lesz klubot találni.
ápr. 23
17:34
Miért annyira fontos az edzés karantén idején, otthon is? (SzMo)
Az erősebb izomzat csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések, a 2. típusú cukorbetegség és a rák kockázatát, és arra is van már bizonyíték, hogy javítja a memóriát és megelőzi kognitív képességeink hanyatlását.
ápr. 23
17:35
Röplabda: elmarad az idei Európa-liga-sorozat (She)
Az Európai Röplabda-szövetség (CEV) csütörtökön bejelentette, nem rendezik meg idén az Európa-ligát, amelynek arany divíziójában a magyar női válogatott is szerepelt volna.
ápr. 23
17:39
Ahogy mi megéltük: „Senki sem mondta, hogy a futballbarátság ilyen fájdalmat okozhat" (She)
Sorozatunkban személyes élmények alapján elevenítünk fel egy-egy emlékezetes mérkőzést, eseményt. A tizenkettedik részben Somogyi Zsolt emlékezik meg Németh Ferenc sportfotóssal kötött, évtizedeken átívelő barátságáról.
ápr. 23
17:39
Beindul a nemzetközi kosárlabdaélet (Infostart)
Másfél hónapos szünet után ismét élő közvetítés látható a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) platformjain.
ápr. 23
17:54
Bundesliga: folytatódhat a német élvonal, ezek a Dfl feltételei (She)
Két nappal azt követően, hogy a bajor miniszterelnök, Marcus Söder arról beszélt, nincs kizárva, hogy május 9-től folytatódhatnak a bajnoki küzdelmek Németországban, a Német Futball-liga (DFL) vezérigazgatója, Christian Seifert azt mondta, ők készen állnak a folytatásra, és annak feltételeit is kidolgozták már.
ápr. 23
18:09
Új helyzetet teremt a titokban készült rendelet: ott is tovább csökkenthetők a bérek, ahol erről már megállapodtak (Behaviour)
A labdarúgók bérének több mint kétharmadát is elvehetik a veszélyhelyzet idején a klubok, a kormányrendelet szerint ezt egyoldalúan is megtehetik.
ápr. 23
18:12
Hatalmas összeget utalt át az UEFA (Infostart)
Az Európai Labdarúgó Szövetség már most, a selejtezők vége előtt elutalta a válogatott játékosokat foglalkoztató kluboknak járó mintegy 70 millió eurós kompenzációs díjat.
ápr. 23
18:12
Női foci: Phil Neville jövőre távozik az angol kispadról (She)
Phil Neville jövőre távozik az angol női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.
ápr. 23
18:12
Komoly sikerek, ezekben fejlődött a magyar foci az elmúlt évtizedben (Ripost)
Csányi Sándort 2010 óta harmadszor választották meg a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökének, a keddi, tisztújító közgyűlésen.
ápr. 23
18:18
Honvéd: a Topolya edzője is jelölt lehet a kispesti kispadra (She)
A Nemzeti Sport információi szerint a Topolyával remekül szereplő Szabó Zoltán is esélyes lehet arra, hogy átvegye a kispesti futballcsapat irányítását.

Keresés