2020. április 28. kedd

ápr. 28
12:57
Kézi: az Ihf-nek nincs szüksége anyagi segítségre (She)
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) azt közölte a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB), hogy nincs szüksége anyagi segítségre, mert önállóan is képes megbirkózni a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzettel.
ápr. 28
13:27
Női kézi: már nem Szabó Edina az Érd vezetőedzője (She)
A női kézilabda NB I-ben szereplő Érd a hivatalos honlapján tudatta, miszerint már nem Szabó Edina a gárda vezetőedzője. A klub közleményét változtatás nélkül közöljük.
ápr. 28
13:33
Napoli: a gólrekorder elárverezte a mezét, az elnök vásárolta meg (She)
Aurelio De Laurentiis, a Napoli elnöke egy jótékonysági árverésen tizenötezer eurót (nagyjából 5.3 millió forintot) fizetett Dries Mertens, a nápolyi klub labdarúgójának mezéért, amit az FC Barcelona elleni meccsen (1–1-es döntetlen) viselt.
ápr. 28
13:42
Szigorú feltételek, újra edzenek a legjobb magyar úszók (Ripost)
Több mint 40 nap után tegnap újból megkezdődtek a vízi edzések a magyar válogatott keret úszóinak, akik aláírtak egy nyilatkozatot. A koronavírus-járvány miatt szigorú feltételekhez adták a nevüket, és minden tréning előtt orvosi vizsgálaton esnek át.
ápr. 28
13:51
Lukács Viktóriának már szeptemberben összejöhet a vágyott BL-győzelem (She)
A magyar női kézilabda-válogatott jobbszélsője, Lukács Viktória élete legnehezebb döntését hozta meg, amikor tíz év után az FTC-ből a Győrbe igazolt, de úgy készül, hogy ha kell, már holnap kezdeni tudjon.
ápr. 28
14:03
E-sport: jótékonysági gálát szervez a Mol Fehérvár FC (She)
A Mol Fehérvár FC május 7-től eFoci-gálát szervez, amelyen az első keret négy játékosa is részt vesz, a klub a FIFA 20-ban megszerzett minden gól után a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot támogatja.
ápr. 28
14:05
Misztikus mezszámok, 10: akik a fazont szabják (She)
Ki ne akart volna a grundon azonosulni a kedvencével? Mezszín, mezszám és név – ma ezek a kötelező alapok. Amikor az angol szövetség 1939-ben kötelezte a csapatokat a mezek számozására (először Angliában 1924-ben tűntek fel számok a játékosok hátán), illetve épp 70 évvel ezelőtt, 1950-ben először volt mezszám a világbajnokságon, elengedte a követ a
ápr. 28
14:39
F1: lehet, hogy két Magyar Nagydíjat rendeznek idén – sajtóhír (She)
Hétfőn Chase Carey, az F1 jogtulajdonosa, a Liberty Media igazgatója bejelentette, hogy a tervek szerint július 5-én, az Osztrák Nagydíjjal megkezdődik a 2020-as Formula–1-es idény, ám a versenynaptár összetételéről nem árult el részleteket. A német Bild azonban ismerni véli a pontos naptárat, amelyben augusztus 16-án és a rá következő hétvégén is
ápr. 28
14:45
Nagy a baj, jövőre sem lesz olimpia? Bejelentést tett a főszervező (Ripost)
Félő, hogy 2021 július-augusztusban sem lehet megrendezni az ötkarikás játékokat. Hatásos vakcina kell, méghozzá gyorsan!
ápr. 28
14:57
Újabb halasztás, újratervezések és intézkedések a sportvilágban (HírTV)
Kedden újabb halasztásokat jelentettek be a sport világában a koronavírus-járvány miatt.
ápr. 28
15:15
Koronavírus: újraindul az orosz és a dél-koreai futballélet (She)
Oroszországban június közepén folytatódhat a bajnokság, Dél-Koreában az élvonal küzdelmei mellett az országos kupasorozat is elkezdődik májusban. A korábbi magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthäus a járvány gazdasági hatásairól szólt, míg négy ausztrál rögbist súlyos büntetéssel sújtottak.
ápr. 28
15:21
Elhunyt a népszerű labdarúgó, a Liverpool korábbi játékosa (BorsOnline)
Hatvanegy évesen korában elhunyt Michael Robinson, a Liverpool korábbi labdarúgója, aki pályafutása végeztével jelentős televíziós karriert futott be Spanyolországban.
ápr. 28
15:27
Ligue 1: a miniszterelnök lefújta a francia bajnokságot is – hivatalos (She)
Édouard Philippe francia miniszterelnök kedd délután befejezettnek nyilvánította a professzionális sportligák 2019–2020-as idényét, így a francia élvonalbeli (Ligue 1) és másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Ligue 2) jelenlegi kiírását is. Augusztusban az új idénnyel indulhat újra a futballélet.
ápr. 28
15:57
Kézi Bl: „Ez szakmai és érzelmi kérdés” – ott lesznek-e a Győr visszavonulói a final fouron? (She)
A riválisaihoz hasonlóan érdekes helyzetbe került a Győri Audi ETO is azzal, hogy az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) korábbi döntésével szeptember elejére halasztotta a női Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjét. A címvédő keretéből három játékos is visszavonulna a nyáron, nagy kérdés, néhány hónap „ráhúzással” esetleg ott lehetnének-e a csapa
ápr. 28
15:59
Koronavírus: nem lehet elvenni a bajnoki címet a Pooltól (She)
Rajongók milliói várják világszerte, hogy a koronavírus okozta rendkívüli helyzet után a sportélet is újrainduljon. A felfüggesztett labdarúgó-bajnokságok legtöbbjében már megvannak a tervek a folytatásra, nem képeznek kivételt ez alól a topligák sem, amelyek talán a leginkább érdeklik az embereket. A Premier League viszont nem a kiélezett bajnoki
ápr. 28
16:03
Dtm: kiszáll az Audi, kérdésessé vált a sorozat jövője (She)
Az Audi bejelentette, hogy a 2020-as idény végén elhagyja a német túraautó-bajnokságot. Miután 2018 végén a Mercedes is kiszállt a sorozatból, a DTM egyetlen gyártója a BMW marad, ami sokak szerint egyet jelent a legendás széria megszűnésével.
ápr. 28
16:03
Meghalt Michael Robinson (Behaviour)
Hatvanegy évesen korában elhunyt a Liverpool korábbi labdarúgója, aki pályafutása végeztével jelentős televíziós karriert futott be Spanyolországban.
ápr. 28
16:05
Leicester: 19.5 millió fontba kerülhet Szoboszlai és a bolgár tini (She)
Amint azt már jeleztük, angol sajtóértesülések szerint a Red Bull Salzburg magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik szerepel a Leicester kiszemeltjei között, a legfrissebb hírek szerint a salzburgi középpályás 15 millió fontba kerülhet és egy másik tinédzserkorú középpályást is kinézett az angol klub, a 18 éves, bolgár Filip Krasztevet, a
ápr. 28
16:09
F1: a Hungaroring egyelőre az augusztus 2-i versenyre készül (She)
A német Bild által kedden megszellőztetett, hivatalosnak nem tekinthető 2020-as Formula–1-es versenynaptárban a Hungaroring két versennyel szerepel, a németek információi szerint augusztus 16-án, majd egy hét múlva, 23-án is rendeznének egy Magyar Nagydíjat. A Hungaroring elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt a Nemzeti Sport érdeklődésére elárul
ápr. 28
16:21
Uefa: május 25-ig várják a folytatásra vonatkozó terveket a tagoktól (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) határozata értelmében a tagszervezeteknek május 25-ig kell leadniuk a bajnokságok újrakezdésével kapcsolatos terveiket.
ápr. 28
16:23
Puskás Akadémia: összefognak a magyar akadémiák (She)
A labdarúgó-akadémiák igazgatói megbeszélést tartottak Felcsúton a Puskás Akadémián, ahol közös álláspontot alakítottak ki, és négyéves keretmegállapodást kötöttek a képzésről. Megállapodtak arról, hogy egységes adatbázist hoznak létre a fiatal labdarúgók adatairól, és természetesen szóba kerültek a koronavírus-járvány okozta nehézségek is.
ápr. 28
16:39
Atlétika: a nemzetközi szövetség segélyalapot indított (She)
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) 500 ezer dolláros alapot hozott létre a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő sportolók megsegítésére.
ápr. 28
16:41
Nfl: négy újabb külföldit tesztelnek a csapatok (She)
Négy játékost, közte egy-egy osztrák és német amerikaifutballistát tesztel a tengerentúli profi liga (NFL) négy együttese egy nemzetközi program keretében.
ápr. 28
16:51
Úszás: Zombori úgy érzi, mintha nyári szünetből térne vissza (She)
Ismét edzésbe álltak a válogatott úszók, így a junior-világbajnok Zombori Gábor is. A Budafóka SE 17 éves sportolója sajnálja, hogy plusz egy évet várnia kell az olimpiára, de a karanténidőszakot jól viseli, például többet tud fotózni.
ápr. 28
16:57
Röplabda: hosszabbított a Kaposvár válogatott liberója (She)
Az 1. MCM-Diamant Kaposvár extraligás női röplabdacsapata meghosszabbította a 24 esztendős Szpin Renáta szerződését, így a válogatott liberó továbbra is Sasa Nedejkovic vezetőedző együttesében játszik.
ápr. 28
16:59
Dávid Kornél: a szivarozó Jordantől a felejthetetlen oroszverésig (She)
Több mint 21 évvel ezelőtt mutatkozott be az NBA-ben az észak-amerikai profi kosárlabda-liga történetének eddigi egyetlen magyar játékosa. A korszak egyik legmeghatározóbb csapatában, a Chicago Bullsban két idényen át szereplő Dávid Kornéllal videók és fotók segítségével elevenítjük fel pályafutása legemlékezetesebb pillanatait.
ápr. 28
17:03
Amikor egy bombára csak annyit lehetett mondani: Dé…Úúúú, de nagy gól! (She)
A koronavírus megbénította a sportvilágot – mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! Mai főszereplőnk Váczi Dénes, aki rongálással egyenértékű bombát küldött 1994-ben az Újpest kapujába.
ápr. 28
17:15
Edzősors: Villas-Boas nem akar többé a PL-ben dolgozni (She)
Nem akar visszatérni a Premier League-be André Villas-Boas, a Chelsea és a Tottenham Hotspur volt vezetőedzője, mert szerinte az angol labdarúgó-bajnokság nem passzol a stílusához.
ápr. 28
17:21
Lukács Viktória: a Fradi megmarad örök szerelemnek (BorsOnline)
Sokan még most sem értik, miért döntött úgy egy bő hónapja Lukács Viktória, az FTC válogatott kézilabdázója, hogy a Győrben folytatja pályafutását.
ápr. 28
17:27
Koronavírus: ingyenesen elérhető gyakorlatok a Met-től (She)
A Magyar Edzők Társasága (MET) ingyenesen elérhetővé tette az e-learning platformját, illetve annak gyakorlatsor adatbázisát.
ápr. 28
17:39
Szállodái üresek, borából él Hajdu Attila (BorsOnline)
Keresztbe tett Hajdu Attilának is a járvány. A Fradi korábbi futballkapusának vendéglátó-vállalkozásai stagnálnak, így saját készítésű borainak eladásából próbál bevételre szert tenni.
ápr. 28
17:54
Szerencsétlen körülmények, távozik a magyar válogatott kapitánya (Ripost)
Egyelőre szövetségi kapitány nélkül maradt a magyar férfi jégkorong-válogatott.
ápr. 28
17:57
Férfi kézi: újabb válogatottjaival hosszabbított a Tatabánya (She)
Ancsin Gábor és Juhász Ádám után újabb két válogatott játékosával hosszabbított szerződést a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Tatabánya, amely Sipos Adriánnal és Győri Mátyással állapodott meg a közös folytatásról.
ápr. 28
17:57
Forma-1: A Bild szerint duplázhatnak a Hungaroringen (HírTV)
Az idény március közepén rajtolt volna Ausztráliában, de a világjárvány miatt röviddel az első szabadedzés előtt törölték a teljes versenyhétvégét Melbourne-ben.
ápr. 28
18:09
Fft: kijavítjuk a focivilág legnagyobb tévhiteit – 2. rész (She)
A futballvilág tele van olyan legendákkal, amelyek nem igazak, mégis mindenki ismeri és terjeszti őket. A FourFourTwo egyszer és mindenkorra eloszlat néhány tévedést.
ápr. 28
18:21
Ahogy mi megéltük: „Életemben először elpityeregtem magam” (She)
Sorozatunkban személyes élmények alapján elevenítünk fel egy-egy emlékezetes mérkőzést, eseményt. A 17. részben Tóth Anita emlékszik vissza arra a napra, amikor Talmácsi Gábor a 125 kcm-es kategóriában megnyerte a gyorsaságimotoros-világbajnokságot.
ápr. 28
18:23
Rb Leipzig: igent mondott a Bayernnek a francia védő – sajtóhír (She)
Német sajtóértesülések szerint igent mondott a Bayern München hívására Dayot Upamecano, az RB Leipzig francia futballistája.
ápr. 28
18:33
Edzősors: Lássuk be, ez nem fog menni – Bernd Storck (She)
Néhány napja röviden beszámoltunk arról, hogy Bernd Storck távozik a belga élvonalbeli Cercle Bruges vezetőedzői posztjáról. A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya időközben megvilágította döntése hátterét, és röviden arra is kitért, van-e alapja a pletykának, mely szerint Bölöni László helyett ő lesz az Antwerpen vezetőedzőj
ápr. 28
18:39
Két éve egy deka húst sem eszik Megyeri Balázs (BorsOnline)
Szakácsnak készült még az általános iskolában Megyeri Balázs, s bár profi sportoló lett, sokat mozog a konyhában. Az egész családnak növényi alapú kajákat főz.
ápr. 28
18:51
Tenisz: 13 országban szabad játszani, Magyarországon is (She)
Tizenhárom európai országban, köztük Magyarországon szabad teniszezni a koronavírus-járvány közepette.
ápr. 28
19:09
Csupasport: szakértő a túledzettség tüneteiről, veszélyeiről (She)
Hogyan jelez a testünk, ha már elég az edzésből? Milyen jelekre kell figyelnünk? Szakértő beszélt arról a Csupasportnak, hogy a szabadidősportoló is képes túlhajszolni magát, és tanácsokat is ad arra, miként előzzük meg ezt.
ápr. 28
19:11
Pl: Ba reméli, a Newcastle ismét harcban lesz a bajnoki címért (She)
A klub korábbi támadója, Demba Ba abban bízik, hogy a tulajdonosváltást követően a Newcastle United labdarúgócsapata ismét harcban lesz a bajnoki címért a Premier League-ben, és visszatér a Bajnokok Ligájába.
ápr. 28
19:21
Teniszezni akarsz? Magyarországon és még tizenegy európai országban megteheted (888.hu)
Valamivel a járvány alatt is el kell ütni az időt.
ápr. 28
19:39
Kerékpár: Froome ötödször is szeretné megnyerni a Tourt (She)
Egy évvel súlyos balesete után keményen dolgozik formája visszaszerzésén Chris Froome, a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny négyszeres bajnoka.
ápr. 28
19:57
La Liga: itt az újraindulás terve – bólintott a miniszterelnök is (She)
Pedro Sánchez, Spanyolország miniszterelnöke kedd este a koronavírus-járvány miatti korlátozások fokozatos enyhítéséről tartott sajtótájékoztatót. Ezen szó esett arról is, hogy a spanyol profi sportligákban – így az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) is – május 4-én elkezdődhetnek az edzések.
ápr. 28
20:00
Ezt látni kell, Ronaldo kislánya káoszt okoz az edzésen (Ripost)
Cristiano Ronaldo kislánya, Alana egy mozdulattal magára terelte a figyelmet.
ápr. 28
20:15
Sepsi: „Abszurd lenne a bajnokság törökországi folytatása” (She)
Nem tartja jó ötletnek a román bajnokság törökországi folytatását Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke, aki a partnerklub Puskás Akadémia honlapjának adott interjúban beszélt a klub és a román Liga I helyzetéről.
ápr. 28
20:17
PL: „Lampard szinte naponta felhívja” – a Chelsea Nápolyból erősítene? (She)
Frank Lampard, a Chelsea labdarúgócsapatának menedzsere nagyon szeretné együttesében tudni Dries Mertenst, a Napoli támadóját – ez derült ki a nemzetközi átigazolásokban közvetítői szerepkörben dolgozó Vincenzo Morabito szavaiból.
ápr. 28
20:39
Jégkorong: hosszabbított a Ferencváros csapatkapitánya (She)
A Ferencváros jégkorongcsapata 2022-ig meghosszabbította Nagy Gergő szerződését.
ápr. 28
20:45
Sakk: Carlsen armageddonban nyert Nepomnjacsij ellen (She)
A világbajnoki címvédő Magnus Carlsen nyert a hatodik fordulóban, s továbbra is vezet az általa életre hívott online sakkversenyen.

Keresés