2020. április 30. csütörtök

ápr. 30
14:03
Itt a bejelentés, már májusban beindulhat a magyar focibajnokság (Ripost)
Elvileg 20 nap múlva már jöhetnek a zárt kapus NB I-es és kupameccsek.
ápr. 30
14:12
Serie A: az olasz futballelnök a szezon folytatása mellett van (She)
Az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke szót emelt az ellen, hogy befejezettnek nyilvánítsák a 2019–20-as bajnokság küzdelmeit, ahogyan azt tették Hollandiában és Franciaországban.
ápr. 30
14:14
F1: a Ferrarinál nem sok jóra számítanak, amikor végre elindul az idény (She)
A koronavírus-járvány miatti leállás nem azt jelenti a Formula–1-es csapatok számára, hogy több idejük van a lehető legjobb autóval előállni, amikor végre elkezdődhet az idény, és ezzel a Ferrarinál is tisztában vannak. Sebastian Vettel és Charles Leclerc több tényezőt is megemlített, ami nem könnyíti meg a maranellói alakulat dolgát.
ápr. 30
14:18
Ligue 1: megszavazták, a csonka idény ellenére bajnok lehet a PSG (She)
A L’Équipe beszámolója szerint a francia első és másodosztályt szervező LFP tagjai konszenzusra jutottak, és javasolják, hogy a Paris Saint-Germaint ismerjék el a 2019–2020-as idény bajnokaként. Egyúttal kiesők és feljutók is lennének az első két osztály között.
ápr. 30
14:20
MU: legendás mezszámmal csábítanák Jadon Sanchót a csapathoz (She)
A klub történetében nagy jelentőségű, korábbi klasszisok által viselt legendás hetes mezszámmal is csábítja a Manchester United Jadon Sanchót, a Borussia Dortmund angol válogatott labdarúgóját.
ápr. 30
14:24
MU: legendás mezszámmal csábítanák Sanchót a csapathoz (She)
A klub történetében nagy jelentőségű, korábbi klasszisok által viselt legendás hetes mezszámmal is csábítja a Manchester United Jadon Sanchót, a Borussia Dortmund angol válogatott labdarúgóját.
ápr. 30
14:30
Amatőr sport: ketten kapták a legjobbnak járó díjat az Egyesült Államokban (She)
A kosárlabdázó Sabrina Ionescu és a birkózó Spencer Lee megosztva nyerte el az Egyesült Államok legjobb amatőr sportolójának járó Sullivan-díjat.
ápr. 30
14:32
Koronavírus: élsportolók vére segíthet a fertőzötteken (She)
A koronavírus-betegségből felgyógyult élsportolók ajánlották fel vérplazmájukat a fertőzöttek kezeléséhez – jelentette be dr. Lacza Zsombor, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese, a vérplazma-terápiát kifejlesztő OrthoSera Kft. ügyvezetője és Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, az Önkéntességet és Adományozást K
ápr. 30
14:42
Légiósok: Sallói kedvence CR, egy rövid történetet is elmesélt (She)
A Sporting Kansas City hivatalos honlapjának szerkesztői a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetben arról kérdezték labdarúgóikat, köztük Sallói Dánielt, hogy ki volt a gyerekkori példaképe, kedvenc játékosa. A 23 éves magyar támadó Cristiano Ronaldót említette, és egy rövid történetet is elmesélt a Juventus ötszörös aranylabdás sztárjáról.
ápr. 30
14:48
Kovács Antal tanulni ment Barcelonába; olimpiai bajnokként tért haza (She)
Noha az idén nyárra tervezett tokiói olimpiát egy évvel elhalasztották a koronavírus-járvány miatt, úgy gondoltuk, segédkezünk abban, hogy addig is fenntartsuk az ötkarikás játékok páratlan hangulatát. Ennek okán indítjuk el új sorozatunkat: felidézzük az olimpia történetének összes pillanatát, amelyben olyan hazai versenyző állhatott dobogóra, aki
ápr. 30
14:54
Férfi vízi: úgy tűnik, a magyar játékosok maradnak az OSC-ben, Varga Dániel lesz az edző (She)
Amikor Apáthy Endre, az A-Híd Zrt. tulajdonosa bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg névszponzori szerződését az OSC vízilabdázóival, szárnyra kapott a hír, hogy a jövőben a Vasas vízilabda-szakosztályát támogatja az építőipari vállalkozás. Többek között oly módon, hogy az OSC állítólag szélnek eresztett játékosai, Vad Lajos edző vezetésével, eze
ápr. 30
15:12
Tekvondó: online Eb lesz májusban (She)
A tekvondó, az olimpiai programban is szereplő, koreai eredetű küzdősport történetében először rendeznek online formagyakorlat Európa-bajnokságot, amelyet a kontinentális szövetség (WTE) írt ki jövő hét hétfő és vasárnap közötti időponttal.
ápr. 30
15:42
amikor Quaresma tökéletesen kilőtte külsővel a hosszú sarkot (She)
A koronavírus megbénította a sportvilágot, és lassan már nem marad olyan ország, ahol még rendeznek labdarúgó-mérkőzéseket. Mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! Most Ricardo Quaresmának a 2018-as világbajnokságon Irán ellen lőtt gólját vettük elő, amikor a rabonák koronázatlan királya külsővel lőtte ki a hosszú felső sarkot. A torna eg
ápr. 30
15:48
Barca: a Dortmund Ansu Fatival pótolná Sanchót – sajtóhír (She)
Ansu Fatit akarja a Borussia Dortmund – számolt be róla címlapján a Mundo Deportivo barcelonai sportnapilap csütörtökön.
ápr. 30
16:00
Misztikus mezszámok: 12 – nem tucatjátékosok (She)
Ki ne akart volna a grundon azonosulni a kedvencével? Mezszín, mezszám és név – ma ezek a kötelező alapok. Amikor az angol szövetség 1939-ben kötelezte a csapatokat a mezek számozására (először Angliában 1924-ben tűntek fel számok a játékosok hátán), illetve épp 70 évvel ezelőtt, 1950-ben először volt mezszám a világbajnokságon, elengedte
ápr. 30
16:02
Anglia: az MU-val BL-győztes csatár megtanult együtt élni a gyógyszerekkel (She)
A Manchester Uniteddal BL-győztes korábbi csatára évek óta küzd a vesebetegségével, 2017-es műtétjét követően megtanult együtt élni a gyógyszerekkel.
ápr. 30
16:12
Úszás: augusztus helyett a jövő évben lesz a budapesti vizes Eb (She)
Augusztus helyett a jövő évben rendezik meg a budapesti vizes Európa-bajnokságot, mondta csütörtökön Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöke.
ápr. 30
16:33
Augusztus helyett a jövő évben rendezik a budapesti vizes Európa-bajnokságot (BorsOnline)
Augusztus helyett a jövő évben rendezik a budapesti vizes Európa-bajnokságot, mondta csütörtökön Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke.
ápr. 30
17:00
Női kézi: Vámosi Panna profi szerződést írt alá Debrecenben (She)
A női kézilabda NB I-ben szereplő Debrecen a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Vámosi Panna aláírta három évre szóló profi szerződését.
ápr. 30
17:12
Döntöttek a budapesti Eb-ről, ekkor rendezik meg a viadalt (Ripost)
Ebben az évben nem lehet Európa-bajnokságot szervezni.
ápr. 30
17:24
FFT-filmklub: Fordulj vissza vagy meghalsz – Futball faktor (She)
Az öreg huligán és a krikettütő – avagy mitől több a Futball faktor a hasonszőrű filmeknél?
ápr. 30
17:36
F1: újabb versenypálya rendezne idén futamot (She)
A hockenheimi versenypálya vezetője jelezte, hogy ha túl sok ország mondana nemet idén a versenyrendezésre, a Német Nagydíj korábbi helyszíne szívesen átvállalná valamelyik hétvége lebonyolítását.
ápr. 30
17:38
Női kézi: titokban, tizedszer is megműtötték Nora Mörköt (She)
Nora Mörk, a CSM Bucuresti kézilabdázója a norvég TV2-nek adott interjújában elárulta, idén februárban – titokban, a nyilvánosság teljes kizárásával – elvégeztek rajta egy kisebb térdműtétet. A norvég válogatott jobbátlövő azt is elmondta, jól van a tizedik műtétje után, és régóta nem volt már ilyen optimista a folytatást illetően.
ápr. 30
17:54
Női röpi: hosszabbított a Vasas 20 éves centere (She)
Szerződést hosszabbított a Vasas női röplabdacsapatával Ambrosio Melani – olvasható a klub hivatalos oldalán.
ápr. 30
18:00
Csupasport: kóma, pokol, újjászületés – Enrico Maggiola (She)
Otthonában gyógyul a Korinthosz160 kétszeres győztese, s olykor már balesete előtti életének képei is felsejlenek emlékezetében, sőt, naponta két órát már a szabadban is futhat.
ápr. 30
18:06
Birkózás: megkoszorúzták az első székely olimpiai bajnok síremlékét (She)
Százhúsz éve, 1900. április 30-án született a Parajdhoz tartozó Alsósófalván az első székely olimpiai bajnok, az 1928-as amszterdami játékok könnyűsúlyú kötöttfogású küzdelmeinek győztese, az 1924-es párizsi ötkarikás ezüstérmes, 1925-ös Európa-bajnok Keresztes Lajos.
ápr. 30
18:08
Rp. gyorskori: az olimpiai bajnok enyhébb büntetést várt (She)
Burján Csaba rövidpályás-gyorskorcsolyázó az egyéves eltiltásnál enyhébb büntetésre számított, és azt is leszögezte, a büntetést letöltése után visszatér, a célja, hogy ott legyen a 2022-es pekingi olimpián.
ápr. 30
18:10
Ahogy mi megéltük: „Érzem a pillanat súlyát” – mondta Iniesta a Nemzeti Sportnak (She)
Sorozatunkban személyes élmények alapján elevenítünk fel egy-egy emlékezetes mérkőzést, eseményt. A 19. részben Csillag Péter árul el egy kulisszatitkot arról, hogyan cserkészte be Andrés Iniestát a 2010-es labdarúgó-világbajnokság döntője előtt.
ápr. 30
18:15
Szupercuki fotó, elolvadsz Ronaldo szerelmétől és a gyerekeitől (Ripost)
Georgina Rodriguez friss képpel örvendeztette meg követőit az Instagram oldalán.
ápr. 30
18:18
Ligue 1: vége a bajnokságnak, a PSG-é az aranyérem – hivatalos (She)
Igaznak bizonyult a L’Équipe információja: az első és másodosztályú labdarúgó-bajnokságot szervező francia liga (LFP) a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt megszakított sorozatokat nem folytatják, ennek ellenére a Paris Saint-Germaint elismerik a 2019–2020-as idény bajnokaként. A párizsiak sorozatban harmadszor, össz
ápr. 30
18:36
Vízilabda: állva marad az Osc – Cseh Sándor is csatlakozik (She)
Ahogy arról beszámoltunk, az olimpiai bajnok Varga Dániel veszi át az OSC irányítását a következő idénytől, a csapatot szakmai tanácsadóként a BL-győztes Cseh Sándor segíti, a magyar válogatott játékosok pedig maradnak a Kondorosi úton.
ápr. 30
18:42
3x3-as kosárlabda: Tóth Cecília játékvezetőként is a hazáját képviseli (She)
Tóth Cecília, a Szegeden élő kosárlabdabíró úgy véli, jövőre szüksége lesz a világnak egy jól megrendezett, sikeres olimpiára, amelyen valószínűleg ő is részt vehet majd.
ápr. 30
18:44
Torna: újra edzésbe álltak a válogatott tornászok (She)
Felváltva és nemenként két-két csoportban kezdték újra az edzéseket a magyar válogatott tornászok a budapesti Központi Tornacsarnokban.
ápr. 30
19:00
Tokió 2020: körvonalazódik az öttusázók kvalifikációs rendszere (She)
A Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) közzétette a jövő évre halasztott tokiói olimpiára vonatkozó, átalakított kvalifikációs rendszerét.
ápr. 30
19:12
NB I: Csányi Sándor szerint legkorábban május 23-án folytatódhat a bajnokság (She)
Számításaik szerint legkorábban május 23-án kezdődhetnek meg ismét a mérkőzések a koronavírus-járvány miatt szünetelő labdarúgó NB I-ben és NB II-ben – derült ki abból az élő videóinterjúból, amelyet Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke a Brain Bar Facebook-oldalának adott csütörtök kora este.
ápr. 30
19:18
Vízilabda: Zantleitner Noéminek van fontosabb a győzelemnél is (She)
„Sosem gondolok arra, hányszor kapunk ki, csak az foglalkoztat, mennyit tudok tanulni” – mondja a 16 éves korosztályos válogatott Zantleitner Noémi arról, hogy a fiatal tatabányai vízilabdacsapattal igen kevés sikerélményben van része a női ob I-ben.
ápr. 30
19:18
Meglepetés, ő lesz a Bayern München vezetőedzője (Ripost)
A Bayern München labdarúgócsapata az 55 éves szakemberrel folytatja.
ápr. 30
19:36
Bundesliga: május 16. előtt biztosan nincs újrakezdés! (She)
Legkorábban május 16-án indulhat útjára a labda a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban – erről egyezett meg csütörtökön Angela Merkel kancellár és a szövetségi államok többi miniszterelnöke.
ápr. 30
20:24
Eurofutball: két hét csúszással elrajtolt a fehérorosz női liga (She)
Csütörtökön elrajtolt a fehérorosz női labdarúgó-bajnokság, amelynek mérkőzéseit a férfiak találkozóihoz hasonlóan nézők előtt rendezik meg.
ápr. 30
20:54
F1: ha lesz Magyar Nagydíj, zárt kapus lesz – Gyulay Zsolt (She)
Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint „eldöntött tényként kell kezelni”, hogy ha lesz is az idén Formula–1-es Magyar Nagydíj, azt csak zárt kapuk mögött lehet majd megrendezni.
ápr. 30
21:00
NB II: Lucsánszky Tamás lesz a Tiszakécske új edzője (She)
Az egykoron Budaörsön, Soroksáron, Mezőkövesden, Nyíregyházán és az MTK-nál dolgozó Lucsánszky Tamás lesz a labdarúgó NB II-ben szereplő Tiszakécskei LC új vezetőedzője – értesült a Nemzeti Sport Online.
ápr. 30
21:06
Bellerín és a hüvelyesek, Hazard és a jégvarázs, Kapás Boglárka ütős képei (She)
Bár a Bundesliga, a Premier League és a Serie A már konkrét tervekkel rendelkezik a folytatást illetően, több bajnokságot már lefújtak, illetve gyakorlatilag a teljes sportvilág megállt a koronavírus-járvány miatt. Ennek apropóján most összeszedtük az elmúlt évekből a kedvenc cikkcímeinket, képaláírásunkat, videóinkat.
ápr. 30
21:08
Sakk: Carlsen kikapott az alapszakasz tét nélküli utolsó meccsén (She)
Hikaru Nakamura nyerte meg a világbajnok Magnus Carlsen által életre hívott nyolcfős online sakkverseny csütörtökön záruló alapszakaszát.
ápr. 30
21:15
Manipulálták 145 orosz sportoló doppingmintáját (Behaviour)
Az orosz fél hosszas huzavonát követően a tavalyi év elején adta át a nemzetközi ügynökségnek orosz sportolók 2012 és 2015 közötti ellenőrzési adatait.
ápr. 30
21:24
Dopping: a sportolók felének mintáját manipulálták az orosz botrányban (She)
A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) megállapítása szerint 298 orosz sportolóból 145-nek a doppingmintáját manipulálták a moszkvai laboratóriumban.
ápr. 30
21:42
Kerékpár: a jövő héten jöhet az újra tervezett versenynaptár (She)
Amennyiben a koronavírus-járvány miatt idén nem rendezhetnek több versenyt az országúti kerékpárosok számára, az katasztrofális hatással lenne a sportágra, véli Bjarne Riis, a Tour de France 1996-os kiírásának győztese.
ápr. 30
22:06
Kerékpár: a jövő héten jöhet az újratervezett versenynaptár (She)
Amennyiben a koronavírus-járvány miatt idén nem rendezhetnek több versenyt az országúti kerékpárosok számára, az katasztrofális hatással lenne a sportágra, véli Bjarne Riis, a Tour de France 1996-os kiírásának győztese.
ápr. 30
22:24
Chelsea: vasárnapig vissszavárják a hazatért játékosokat (She)
A Chelsea arra kérte azon játékosait, akik a koronavírus-járvány miatt külföldre utaztak, hazatértek családjaikhoz, hogy vasárnapig térjenek vissza Londonba, ugyanakkor megértőek lesznek azokkal, akik csak egy-két napos csúszással érkeznek majd.
ápr. 30
22:36
Ligue 1: a Lyon nem nyugszik bele a bajnoki végeredménybe (She)
A Lyon tanulmányozza a liga vonatkozó határozatát, egyúttal fenntartja magának a kártérítési per indításának jogát amiatt, hogy a teljes menetrend lejátszása helyett, a koronavírus-járvány miatt csütörtökön végeredményt hirdettek a francia labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1).
ápr. 30
22:48
Chelsea: vasárnapig visszavárják a hazatérő játékosokat (She)
A Chelsea arra kérte azon játékosait, akik a koronavírus-járvány miatt külföldre utaztak, hazatértek családjaikhoz, hogy vasárnapig térjenek vissza Londonba, ugyanakkor megértőek lesznek azokkal, akik csak egy-két napos csúszással érkeznek meg.

Keresés