2022. február 11. péntek

febr. 11
0:09
Amiért az Aston Martin nem félt valódi autót bemutatni (m4sport.hu)
A Haasszal és a Red Bull-lal ellentétben az Aston Martin a valódi F1-es autóját leplezte le csütörtökön. Technikai főnökük elmondta, miért nem esett ez nehezükre.
febr. 11
0:12
Prológgal és egy Ganna-győzelemmel indult a Tour de la Provence - összefoglaló (Eurosport)
Az időfutam világbajnok Filippo Ganna (INEOS) nyerte a Tour de la Provence prológját, ami egy 7,1 kilométeres időfutam volt. Mögötte a csapatára, Ethan Hayter és a Groupama FDj versenyzője, Tobias Ludvigsson végzett. A héten még három szakaszt rendeznek a versenyen, ami vasárnap egy hegyi befutós, 166 kilométeres szakasszal zárul majd.
febr. 11
0:13
A Békéscsaba három játszmában elintézte a Nyíregyházát (m4sport.hu)
A csabaiak veretlenül vezetik az Extraligát.
febr. 11
0:16
Három edző közül választana az Mu, spanyol, holland és argentin tréner a jelöltek között (Eurosport)
Állítólag a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Luis Enrique, az Ajaxot irányító, holland Erik Ten Hag és a Paris Saint-Germain argentin vezetőedzője, Mauricio Pochettino szerepel a Manchester United leendő menedzseri posztjára pályázók háromfősre szűkített listáján. A hírek szerint a játékosok kívánságlistájának élén a korábban a To
febr. 11
0:17
A Fiorentina a végére tartogatta a slusszpoént az Atalanta elleni kupameccsen (m4sport.hu)
A firenzei csapat emberhátrányban, a 93. percben szerezte meg a győzelmet és továbbjutást érő gólt.
febr. 11
0:18
Fucsovics negyeddöntős Rotterdamban, Rublev ellen jöhet a tavalyi döntő visszavágója (Eurosport)
ATP Rotterdam: Fucsovics Márton bejutott a negyeddöntőbe az 1,2 millió euró (426 millió forint) összdíjazású rotterdami keménypályás férfi tenisztornán csütörtökön. A következő ellenfele az az Andrey Rublev lesz, akivel tavaly ezen a tornán a döntőben találkozott, és ahol az orosz nyert 7:6 (7-4), 6:4-re. Péntek este jöhet a visszavágó, tarts velün
febr. 11
0:20
Brutális felkészülési módszerrel ért révbe a Martin Fourcade árnyékából végleg kilépő biatlonos (Eurosport)
Quentin Fillon Maillet korábban egyfajta „ezüstfiúként” lehetett ismert a sílövők berkein belül, akivel persze így is sokan cseréltek volna. Azonban ő nem állt meg itt, és óriási kitartásával és akaraterejével idén szintet lépett. Ezt bizonyította a keddi 20 kilométeres egyéni indításos versenyen is, ahol két lövőhiba ellenére is megszerezte a hőn
febr. 11
0:21
Alpesi sí: Szőllős Barnabás hatodik lett az olimpián (Síelők)
Nagyszerű eredménnyel, egy hatodik hellyel zárta az olimpia kombináció versenyét a néhány éve már izraeli színekben induló Szőllős Barnabás. Az első helyen az osztrák Johannes Strolz végzett.
febr. 11
0:21
A cserehatáridő előtt 90 perccel robbant a bomba az NBA-ben: James Harden Philadelphiában folytatja (m4sport.hu)
A Brooklyn Ben Simmonst, Seth Curryt és Andre Drummondot kapta cserébe.
febr. 11
0:24
Vlahovic nélkül is csodát tudott tenni a Fiorentina, igaz, 94 perc kellett hozzá (Eurosport)
Olasz Kupa - A Fiorentina jutott a labdarúgó Olasz Kupa elődöntőjébe, miután emberhátrányban, a 94. percben szerzett góllal 3-2-re legyőzte a házigazda Atalantát a csütörtöki negyeddöntőben.
febr. 11
0:25
Az Aston Martin fontolóra veszi, hogy saját motort készít (m4sport.hu)
2026-ra motorgyártóvá is válhat a brit csapat.
febr. 11
0:28
Jan Ullrich unokaöccse már a mezőnyben van és kemény, mint az acél (Eurosport)
Georg Steinhauser igazi bringás családból származik, apja és legendás nagybátyja, Jan Ullrich is profi kerékpáros volt. Ennek ellenére sose erőltették bele a sportba, ő pedig fontosnak érezte, hogy szakmát is szerezzen, így jelenleg fémmegmunkálást tanul, és ő a mezőny egyik legelfoglaltabb tagja. Csapatfőnöke, Jonathan Vaughters szerint hamarosan
febr. 11
0:29
Eriksen: Öt percre elmentem ebből a világból (m4sport.hu)
A dán játékos már készül a visszatérésre és a katari vb-n is ott szeretne lenni.
febr. 11
0:32
Nézd velünk Fucsovics Marci meccsét! (Eurosport)
ATP Rotterdam - Fucsovics Márton - Tallon Griekspoor mérkőzés az 1,2 millió euró (426 millió forint) összdíjazású rotterdami keménypályás férfi tenisztornán.
febr. 11
0:33
A Los Angeles Galaxyhoz igazolt a Bayernt és a Juvét megjárt brazil támadó (m4sport.hu)
Douglas Costa egyelőre kölcsönbe kerül a kaliforniai együtteshez.
febr. 11
0:36
Gyorskorisainknak és Kónya Ádámnak is újra szurkolhatunk - az Eurosport olimpiai programja, 7. nap (Eurosport)
Hopp, eltelt egy hét a pekingi olimpia megnyitója óta, de ki számolja. Pénteken újabb izgalmak várnak ránk, igazi magyar nap lesz a pénteki is, hiszen szurkolhatunk Kónya Ádámnak és persze jönnek száguldó rövidpályás gyorskorisaink is: Jászapáti Petra, a Liu tesók és John-Henry Krueger is!
febr. 11
0:37
Sorozatban harmadszor kapott ki az osztrák hokiligában a Fehérvár AV19 (m4sport.hu)
A Fehérvár AV19 csapata 3-1-re kikapott a Graz 99ers otthonában az osztrák jégkorongliga alapszakaszának csütörtöki játéknapján.
febr. 11
0:40
Vettel úgy gondolja, Michael Masi versenyigazgató kiválóan látta el a feladatait a szezonzárón (Eurosport)
A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel reméli, hogy Michael Masi marad a Forma-1-es világbajnoki sorozat versenyigazgatója annak ellenére, ami az előző idény utolsó futamán, az Abu-Dzabi Nagydíjon történt.
febr. 11
0:41
Diogo Jota szállította a győzelmet a Liverpoolnak; hatpontos meccset nyert az Arsenal (m4sport.hu)
A Liverpool hazai pályán 2-0-ra nyert a Leicester City ellen az angol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának csütörtöki játéknapján.
febr. 11
0:44
Rekord és majdnem rekord, egy arccal levett félcső, egy ijesztő bukás belülről és egy puszi (Eurosport)
A Pure Olympics sorozatunkban az olimpia legérdekesebb, legcukibb, leghihetetlenebb vagy épp legfájdalmasabb pillanatait mutatjuk be - ez volt a 6. nap. A holland Irene Schouten 5000 méteren gyorskorizott olimpiai rekordot, Yuzuru Hanyu majdnem történelmet írt egy négyfordulatos axellel, Ariana Fontana pedig minden idők legsikeresebb short trackese
febr. 11
0:45
A Juve megszenvedett a Sassuolóval az Olasz Kupa elődöntőjéért (m4sport.hu)
Utolsóként a Juventus jutott elődöntőbe a labdarúgó Olasz Kupában, miután a csütörtöki negyeddöntőben házigazdaként 2-1-re legyőzte a Sassuolót.
febr. 11
0:48
Épp Vlahovic hozta össze a Juventus-Fiorentina elődöntőt az Olasz Kupában (Eurosport)
Olasz Kupa - Utolsóként a Juventus jutott elődöntőbe a labdarúgó Olasz Kupában, miután a csütörtöki negyeddöntőben házigazdaként 2-1-re legyőzte a Sassuolót.
febr. 11
4:09
Pénteken két, magyar szempontból fontos szám is megkezdődik Pekingben (Infostart)
Két olyan számban kezdődik meg a verseny a rövidpályás gyorskorcsolyázóknál, amelyben – talán nem is titkoltan – érmet remélhetünk a magyar szereplőktől. A férfi 500 és a férfi váltó szereplése áll magyar szempontból a pénteki nap fókuszában a téli olimpián.
febr. 11
4:21
24 óra, 1 percbe sűrítve: Daytona top 5 pillanata (Racing)
Így még nem láttuk a daytonai 24 órást: ezek voltak a Mobil 1 The Grid értékelése szerint a verseny csúcspontjai. 1 perc tömény “leg”-pillanat. Azt nagyon jól tudjuk, hogy Hélio Castroneves másodszor is nyerni tudott Daytonában. Azt is, hogy nagyot ment a Porsche a GT-k között. De ez csak egy nagyon kis szelete lenne annak,
febr. 11
5:15
Fucsovics negyeddöntős Rotterdamban, számára jól ismert orosz teniszező a következő akadály (m4sport.hu)
Az orosz Andrej Rubljov a következő ellenfél, akivel tavaly döntőzött a tornán.
febr. 11
5:24
Burjánzó botrányok az olimpián, meglehet a United új edzője (Eurosport)
Egy nap alatt megnégyszerezte olimpiai aranyérmet ének számát az amerikai csapat, a sípályán kis túlzással minden összejött nekik. Holnap folytatódhat, ráadásul a biztosan induló Mikaela Shiffrinnel. Angliában bajnoki, Olaszországban kupameccseket rendeztek, mutatunk pár jó hokimeccs-összefoglalót és egy jó könyvet Roger Federer pályájáról.
febr. 11
5:27
A Joe Gibbs Racing pilótájaként tér vissza az egykori Daytona 500 győztes (Racing)
A 2011-es Daytona 500 győztes Trevor Bayne 2016 óta először indul az Xfinity Series-ben.
febr. 11
5:36
A négy fordulatost ugró 15 éves műkorcsolyázó decemberi doppingtesztje lett pozitív (Eurosport)
Kamila Valieva decemberi országos bajnokságon adott pozitív doppingtesztet. A nemzetközi Sportdöntőbíróságnak keddig kell döntenie a 15 éves orosz műkorcsolyázó ügyében.
febr. 11
6:00
Nem jött össze a bravúr, érem nélkül búcsúzott Shaun White (Eurosport)
A valaha volt legnagyobb snowboardos, Shaun White éremért jött Pekingbe, de nem sikerült a bravúr. A Legenda utolsó három menete egy videóban.
febr. 11
6:12
Mindenidők legerősebb menetével nyerte a férfi félcső versenyt a japán klasszis (Eurosport)
A japán Ayumu Hirano lett az aranyérmes a férfi snowboardosok félcső számában a pekingi téli olimpián. Az ezüstérmes az ausztrál Scotty James, a bronzérmes a svájci Jan Scherrer lett.
febr. 11
6:15
A Williams pilótái utalnak már a 2022-es autójuk új festésére és színére (Racing)
A Williams Racing 2022-es versenyautója egy teljesen új, egyszerűbb fényezést kap, amely Nicholas Latifi és Alex Albon szerint egy “friss” új színnel fog rendelkezni. A páros ízelítőt kapott az új autójuk dizájnjából, és szerdán a közösségi médiában közzétett videóban mondták el a véleményüket, első benyomás alapján. A megjegyzéseik alapján a Willi
febr. 11
6:21
Mexikó a Nemzetek Rallyjával pályázik a WRC státuszra (Racing)
2009 után először újra megrendezik Mexikóban a Nemzetek Rallyját. A cél most is ugyanaz, mint 13 évvel ezelőtt: felhívni a versenyre a figyelmet, hogy az helyet kapjon a rally világbajnokság naptárában. Egyszer már sikerült.    2009-ben, amikor szintén nem kapott helyet a WRC naptárban, Mexikóban megrendezték a Nemzetek Rallyját, ami után 2011-től
febr. 11
6:27
Miután az Audi kimaradt az IMSA-ból, stratégiát változtatnak (Racing)
Tavaly még két csapat (Carbahn with Peregrine Racing és az NTE Sport) is képviselte őket, idén azonban egy Audi sem volt a Daytonai 24 órás rajtrácsán. Nem kevesebb, mint 10 márka is részt vett a legendás versenyen, egy azonban így is távozott. A Pilot Challenge rajtrácsán sincsenek GT4-esek, mindössze a TCR autók szerepelnek az IMSA
febr. 11
6:30
Gut-Behraminak végre összejött az olimpiai arany, ezzel a futammal nyert Super-G-ben (Eurosport)
Lara Gut-Behrami nyerte a női Super-G versenyt a pekingi téli olimpián. A svájci versenyző korábban már nyert két bronzérmet az ötkarikás játékokon, 2014-ben Szocsiban lesiklásban, néhány nappal ezelőtt pedig itt Pekingben óriás-műlesiklásban lett harmadik. Gut korábban már megnyerte az összetett világkupát, a tavalyi cortinai világbajnokságon pedi
febr. 11
6:45
"Megismétlődik" az Újpest-Kisvárda - sport a tévében (Infostart)
A téli olimpia mellett is van mit nézni. A Magyar Kupa-vereségért például visszavágás történhet kisvárdai részről.
febr. 11
7:00
Százzal száguldott neki a kapunak az új-zélandi alpesi síző (Eurosport)
Az új-zélandi Alice Robinson elég nagy tempóval ment neki az egyik kapunak a pekingi téli olimpia női Super-G versenyében. Robinson szerencsére saját lábán hagyta el a pályát. Az új-zélandi versenyző elsősorban óriás-műlesikló, abban a szakágban már világkupa-versenyeket is nyert, Super-G-ben nem olyan régen kezdett el versenyezni.
febr. 11
7:03
Váratlan lehetőséghez jutott az első magyar hódeszkás olimpikon (Infostart)
Kozuback Kamilla tartalékosként lehet tagja kedvenc száma, a big air mezőnyének.
febr. 11
7:09
Megmenti-e a védettség az orosz aranyat a pekingi olimpián? (Infostart)
A pekingi téli olimpia egyik legnagyobb csillaga lehet(ne), egyelőre úgy fest, a legnagyobb botrány alanya lesz. A mindössze 15 éves Kamila Valijeva főszerepet vállalt abban, hogy az oroszok nyerjék a műkorcsolyázók csapatversenyét. Ő az első nő a világon, aki négyfordulatos ugrást mutatott be. Ám doppingvétséggel vádolják, lehet, hogy nem is indul
febr. 11
7:27
Forma–1: a Red Bull utasítására indította újra az utolsó futamot a versenyigazgató? (Infostart)
Egy eddig elsikkadt párbeszéd került a figyelem középpontjába Michael Masi és a Red Bull sportigazgatója között a tavalyi Abu-dzabi Nagydíj végéről.
febr. 11
7:33
Megbukott a doppingteszten az orosz korcsolyázó, egyelőre mégis versenyezhet (444.hu)
Engedékeny volt az orosz hatóság, a nemzetközi szövetségek bírósághoz fordultak.
febr. 11
7:33
Zouma testvérének játékjogát is felfüggesztették, ő készítette a macskarúgós felvételt (m4sport.hu)
Nem csitulnak a kedélyek: a kamerázó testvért is elérte végzete.
febr. 11
7:36
Őrült cserék az Nba-ben, győzött a nyugati éllovas Phoenix a tavalyi döntő visszavágóján (Eurosport)
Lezárult a csereidőszak az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), csapatot váltott Ben Simmons, James Harden és Kristaps Porzingis is. Természetesen mérkőzéseket is játszottak az éjjel, a Suns nyerte a tavalyi döntő visszavágóját
febr. 11
7:42
Lara Gut-Behrami győzött szuperóriás-műlesiklásban (Eurosport)
Lara Gut-Behrami nyerte pénteken a női alpesi síelők szuperóriás-műlesiklását a pekingi téli olimpián.
febr. 11
7:51
Videó: nem a tervek szerint alakult Shaun White utolsó csúszása, de így is tapsvihar közepette búcsúzott (m4sport.hu)
Legendához méltón búcsúztatta a közönség Shaun White-ot, aki viszont biztos, hogy nem így tervezte pályafutása utolsó versenyét. A háromszoros olimpiai bajnok klasszis elesett a snowboardosok félcső döntőjében, így a szám címvédője lemaradt a dobogóról.
febr. 11
7:51
Hiába bukott meg a doppingteszten az orosz korcsolyázó, egyelőre mégis versenyezhet (SzMo)
A 15 éves Kamila Valijevának most meg kell majd jelennie a nemzetközi Sportdöntőbíróság előtt, és még keddig várható ítélet az ügyében, illetve arról is, hogy az oroszok megtarthatják-e az aranyérmet.
febr. 11
7:54
A téli sportok polihisztorának a snowboard arany után nem jött össze a címvédés Super-G-ben (Eurosport)
Ester Ledecka négy éve Pjongcsangban hatalmas meglepetésre megnyerte a Super-G versenyt, most nem jött össze a címvédés, ezúttal ötödik lett. A snowboardosként és alpesi sízőként egyszerre kiemelkedő szinten versenyző cseh sportoló a snowboard parallel óriás-műlesiklás számában címet védett a pekingi olimpián, most ez Super-G-ben ez nem jött össze
febr. 11
7:56
Buenos Aires-i tenisztorna - Negyeddöntős a címvédő Schwartzman (Eurosport)
Utolsóként a címvédő Diego Schwartzman jutott negyeddöntőbe a Buenos Airesben zajló, 600 ezer dollár (186 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán.
febr. 11
8:00
Tartaléklistára került big airben Magyarország első hódeszkás olimpikonja (Demokrata)
Kozuback Kamilla lehetőséget kap arra, hogy több napig tréningezzen kedvenc számában.
febr. 11
8:12
A végső győzelemre is esélyes oroszok legyőzték az első forduló meglepetését okozó dánokat (Eurosport)
A címvédő orosz válogatott 2-0-ra legyőzte pénteken az olimpiai újonc dán csapatot a pekingi játékok férfi jégkorongtornájának második fordulójában.
febr. 11
8:15
Marko: A Red Bull bemutatója csupán a szponzoroknak szólt (Racing)
Helmut Marko ismét leszögezte, hogy a Red Bull autóbemutatója csak a szponzoroknak szólt. Az új szabályok előtt a csapatok nem szívesen fedik fel azt, hogy mit okoskodtak ki a szezonra. A legtöbb istálló így az F1 által előrebocsátott “stock” autót színezte át. Természetesen vannak kivételek is, az Aston Martin ugyanis valódi konstrukciót leplezett

Keresés