2022. március 29. kedd

márc. 29
12:12
Villeneuve és Schumacher is kihúzta Mercedest a bajnokesélyesek közül (Racing)
1997 világbajnoka, Jacques Villeneuve szerint a Mercedes világbajnoki címre vonatkozó reményei máris elszálltak 2022-re. Ugyan még csak két futam telt el, az már most látszik, hogy a Ferrari és a Red Bull jelentősen előrébb járnak – és potenciálisan más csapatok is megelőzik a regnáló konstruktőri bajnokot. Ezt Toto Wolff csapatfőnök is elismerte:
márc. 29
12:18
Szabadkártyában reménykednek az ukránok a vb-re (Eurosport)
Az ukrán férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Vjacseszlav Lohman abban reménykedik, hogy csapata szabadkártyát kap a nemzetközi szövetségtől (IHF) a januári világbajnokságra.
márc. 29
12:30
Hideg Ádám végig a top 10-ben a Champions of the Future-ön (Racing)
Remekül teljesített a Champions of the Future Euro Series első futamán Hideg Ádám, aki egy műszaki hiba miatt rendszeresen a karburátor állításával foglalkozott a futamok során, ennek ellenére a 64 fős OKJ mezőny döntőjében a nyolcadik helyet szerezte meg.  „Mindent kihozott a hétvégéből, amit csak lehet, ennél több most nem volt benne“ – mondta Hi
márc. 29
12:48
Táncoslábú edzőt csábít a Manchester United (BorsOnline)
Ralf Rangnick helyett hamarosan új edző kerülhet a Manchester United labdarúgócsapatának élére.
márc. 29
12:48
Hálózatról tölthető Audi lett az Év Magyar Autója (Racing)
A győri gyárban készülő, plug-in hibrid hajtásrendszerű Audi Q3 Sportback 45 TFSI e modell lett az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu által szervezett Év Magyar Autója díj 2022-es kiírásának győztese. Az elismerő címet egy 5 fős hazai szakújságírókból álló zsűri adományozta az autónak, ami komoly elismerés a márka számára. A díj birtokában
márc. 29
13:00
A Fradi volt edzője lehet az új osztrák kapitány (m4sport.hu)
Franco Foda a walesiek elleni vb-pórtselejtező elvesztése után jelentette be távozását.
márc. 29
13:00
Lewis Hamilton szenved, lesújtó véleményt formált (BorsOnline)
Hiába az elmúlt nyolc év dominanciája, az idei szezon egyelőre nem a Mercedes Forma-1-es sikereiről szól.
márc. 29
13:00
Szaúdi Nagydíj – Sergio Pérez szerint ez a legveszélyesebb pálya az F1 versenynaptárában (Eurosport)
Mick Schumacher szerencsés kimenetelű balesete tette be a kaput a versenyzőknél, akik újabb megbeszélést tartanak a sokak szerint életveszélyes szaúdi pályával kapcsolatban.
márc. 29
13:12
Hálózatról tölthető Audi lett az Év Magyar Autója (Racing)
A győri gyárban készülő, plug-in hibrid hajtásrendszerű Audi Q3 Sportback 45 TFSI e modell lett az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu által szervezett Év Magyar Autója díj 2022-es kiírásának győztese. Az elismerő címet egy 5 fős hazai szakújságírókból álló zsűri adományozta az autónak, ami komoly elismerés a márka számára. A díj birtokában
márc. 29
13:18
Először pályán az IndyCar új, hibrid erőforrása (Racing)
Az IndyCar mezőnye az IMS road vonalvezetésén megtette első köreit a 2024-től bevezetni tervezett új, 2,4 literes hibrid erőforrással. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, bár az IndyCar eredetileg már 2023-tól ezekkel a hibrid erőforrásokkal versenyzett volna, ezt végül egy évvel eltolták. Ettől függetlenül, illetve talán emiatt is, a munka pers
márc. 29
13:24
Macska-egér harc a DRS-ért – Horner szerint tenni kell ellene (m4sport.hu)
Bármilyen izgalmas verseny is kerekedett belőle, a Red Bull csapatfőnöke szerint az F1-nek át tennie kéne a DRS-zónák miatt kialakult furcsa „macska-egér harcok” ellen.
márc. 29
13:48
Forma–1: a szaúdi pálya veszélyességéről egyeztetnek a versenyzők (Infostart)
A címvédő holland Max Verstappen és a monacói Charles Leclerc szerint a Forma-1-es versenyzők hamarosan ismét megvitatják a múlt hétvégén rendezett, rendkívül ellentmondásos Szaúdi Nagydíj tapasztalatait.
márc. 29
14:00
Három győzelem, de két búcsúzó a budapesti birkózó Eb-n (m4sport.hu)
A négyből három magyar megnyerte első mérkőzését a budapesti birkózó Európa-bajnokság keddi versenynapján, ám a háromból csak kettő lép majd szőnyegre a negyeddöntőben, mivel Halidov Gamzatgadzsi megsérült.
márc. 29
14:06
„A Ferrari nagy ellenfél” – a Red Bull elmondta, mivel próbálja lerázni (m4sport.hu)
Kemény és egyenlő ellenfélnek tartja a Red Bull a Ferrarit, ám Helmut Marko jelezte, már Ausztráliára készülnek mik hozhatnak pár tizedet.
márc. 29
14:06
A Barcelona elnöke szerint nincs szó Messi visszatéréséről (HírTV)
Lionel Messi nem fontolgatja, hogy visszatér korábbi sikerei színhelyére, az FC Barcelonához - jelentette ki a katalán futballklub elnöke.
márc. 29
14:06
Támadó(bb) focival hangol Marco Rossi csapata a Nemzetek Ligája-sorozatra (Eurosport)
A szerbek elleni vereség után ezúttal Észak-Írország vár Marco Rossi csapatára. A kapitány szerint a mostani ellenfél nem erősebb a magyarnál, ezért még támadóbb szellemű futballra készül csapatával.
márc. 29
14:08
Márquez kihagyja a MotoGP argentin nagydíját (m4sport.hu)
Kihagyja a gyorsaságimotoros-világbajnokság idényének harmadik versenyét, a hétvégi Argentin Nagydíjat Marc Márquez, a királykategória, a MotoGP hatszoros világbajnoka.
márc. 29
14:18
Íme az idei BoP alapállás, innen indul a TCR mezőny (Racing)
A WSC nyilvánosságra hozta a 2022 első részében az összes TCR kategóriára vonatkozó megkötéseket, egyedül az Audi tekintetében volt változás. A C típusú motorvezérlés bevezetése óta egyedül a Hyundai váltott karosszériát, így nekik két autójuk is nevezhető a WTCR mezőnyébe. Eggyel nagyobb motorerőt (C5) továbbra is az Audi, a Cupra és a Honda haszn
márc. 29
14:24
A Fradinál megbukott, most osztrák kapitány lehet (Eurosport)
A sikertelen vb-kvalifikáció után az osztrákok szövetségi kapitányt keresnek, állítólag a legutóbb a Fradinál dolgozó Peter Stöger lehet a befutó. A Ferencváros vezetőedzői posztjáról decemberben menesztett Peter Stöger a legesélyesebb az osztrák labdarúgó-válogatott megüresedő szövetségi kapitányi tisztségére.
márc. 29
14:24
Krózser Menya – Gumi és aszfalt kombinációja (Racing)
Pályafutása egyik legnehezebb feladata elé állt Krózser Menya a Champions of the Future sorozat első állomásán, a portugáliai Portimaóban. Ebben a bajnokságban az OK mezőny MG gumikat használ, amelyek tulajdonsága jelentősen eltér a WSK-ban használt Leconttól. Ráadásul a portimaói aszfalt nagyon érdes, jól tapad, de a gumikat is igénybe veszi. A ke
márc. 29
14:42
Tiszta vizet öntött a pohárba Messi-ügyben a Barcelona elnöke (Infostart)
Másként látja a helyzetet, mint Xavi.
márc. 29
14:42
Megvan Waltner utódja: korábbi válogatott veszi át a ZTE irányítását (m4sport.hu)
Molnár Balázs veszi át az együttes irányítását.
márc. 29
14:42
Van Gaal szerint nem való a kirakatcsapat Manchester United az Ajax vezetőedzőjének (Eurosport)
A holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a Manchester United egykori menedzsere, Louis van Gaal szerint honfitársának, Erik ten Hagnak futballklubot és nem reklámcsapatot kellene választania, így nem ajánlja neki az MU kispadját.
márc. 29
14:54
Kikészült nyakkal is „viking” teljesítmény Magnussentől (m4sport.hu)
Második versenyén a második pontszerzését könyvelte el a Haas Kevin Magnussennel. A dán szenvedett a nyakával, élvezte a Lewis Hamilton elleni csatát, de összességében úgy érezte, több is volt a hétvégéjében.
márc. 29
14:54
A Barcelona elnöke szerint szó sincs Messi visszatéréséről (Eurosport)
Lionel Messi nem fontolgatja, hogy visszatér korábbi sikerei színhelyére, az FC Barcelonához - jelentette ki a katalán futballklub elnöke.
márc. 29
15:00
A múlt kötelez, Marco Rossi csapatának óriási a tét (Ripost)
Története ötödik fellépésére készül a magyar labdarúgó-válogatott ma este Belfastban, ahol még soha nem kapott ki.
márc. 29
15:06
Steiner: Tavaly két pontért megb***tam volna az egész paddockot (Racing)
Az idei szezon egyik legnagyobb pozitív meglepetése a tavalyi sereghajtó Haas istálló, akik most egycsapásra a középmezőny elején találták magukat. Günther Steiner személyében egy rendkívül érzelmes, és igencsak szókimondó csapatfőnökük van, aki a szívén viseli az amerikai gárdát. Így nem meglepő, hogy a tavalyi pocsék év igencsak kihatással volt r
márc. 29
15:18
Kinevezték a ZTE FC új vezetőedzőjét (Infostart)
A szezon végéig Molnár Balázs irányítja vezetőedzőként a Zalaegerszeg élvonalbeli labdarúgócsapatát.
márc. 29
15:30
Idegesítő, arrogáns - korábbi csapattársa kitálalt Ronaldóról (BorsOnline)
Angliai vacsoraesten vett részt a Manchester United és az angol labdarúgó-válogatott egykori kiválósága, Wayne Rooney. A Derby County vezetőedzője meglehetősen őszintén beszélt többek között Cristiano Ronaldóról, Rio Ferdinandról, Marcus Rashfordról és Sir Alex Fergusonról.
márc. 29
15:36
Rossi: Tavaly ünnepelték, most hülyének tartják Mancinit (m4sport.hu)
Rossi szerint ugyanakkor Olaszország továbbra is a legnagyobb futballnemzetek közé tartozik.
márc. 29
15:48
Újra edzésben szörnyű balesete után Bernal (Blikk)
Kis híján lebénult az éve elején a korábbi Tour de France- és Giro d’Italia-győztes kerékpáros, Egan Bernal, aki január 24-én szenvedett súlyos balesetet. A 25 éves kolumbiai sportoló edzés közben, Gachancipában nagy sebességgel nekiütközött egy álló busznak, amely rálógott az útra.
márc. 29
15:48
Stephen Roche: "Valter Attila nálam top10 esélyes az idei Girón" (Eurosport)
Stephen Roche, a magyarországi Giro-rajt szakmai tanácsadója imádja hazánkat, pár éve első látásra beleszeretett a Balatonba, és már évekkel ezelőtt úgy gondolta, hogy alkalmasak lennénk egy nagy körverseny rajtjának megrendezésére. Az írek korábbi legendás versenyzőjével még előző héten, egy Girós sajtótájékoztatón ültünk le beszélgetni.
márc. 29
16:06
Villeneuve szerint már elszálltak a Mercedes bajnoki esélyei (m4sport.hu)
Ralf Schumacher is hasonló véleményen van.
márc. 29
16:06
Hajnalban meghalt a 28 éves sportoló, 10 hónapos kislányát hagyta hátra (BorsOnline)
Meghalt a Cercle Brugge focicsapatának belga kapusa, Miguel Van Damme.
márc. 29
16:12
Ligeti remek győzelemmel elődöntős a budapesti Eb-n (Eurosport)
Ligeti Dániel második meccsén is meggyőző teljesítményt nyújtva magabiztos győzelmet aratott, így bejutott a szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájának az elődöntőjébe kedden a budapesti birkózó Európa-bajnokságon.
márc. 29
16:12
Leclerc: DRS nélkül nem lenne ennyi akció a futamokon (Racing)
Charles Leclerc szerint a DRS használata nélkül rendkívül unalmas versenyeket látnánk a Forma-1-ben. A Ferrari monacói pilótája Bahrein után Szaúd-Arábiában is egy parázs csatát vívott Max Verstappennel szemben a futamgyőzelemért. Előbbi alkalommal a monacói szupersztár győzedelmeskedett, de a regnáló bajnok Jeddah-ban revansot vett a szezonnyitón
márc. 29
16:18
Kihagyja az Argentin Nagydíjat a MotoGp hatszoros világbajnoka (Eurosport)
Kihagyja a gyorsaságimotoros-világbajnokság idényének harmadik versenyét, a hétvégi Argentin Nagydíjat Marc Márquez, a királykategória, a MotoGP hatszoros világbajnoka. A 29 esztendős klasszis bő egy hete, az Indonéz Nagydíj bemelegítése során hatalmasat bukott, és kisebb agyrázkódás miatt kihagyta a futamot.
márc. 29
16:18
Bilicki dühös az “apu pénzéből versenyző” Brandon Jones-ra (Racing)
Josh Bilicki egyébként is az Xfinity-mezőny egyik legnyugodtabb figurája, de a COTA-n történtek Brandon Jones-szal még őt is felbőszítették. Josh Bilicki számára nem alakult éppen jól a hétvégi Xfinity-verseny Austinban. Bilicki és a 45-ös rajtszámú Alpha Prime Racing csapat számára egyébként is rendkívül problémás volt az egész verseny. Már eleve
márc. 29
16:30
Hoffer: A Rally3-assal meg lehet fogni a Rally2/R5 végét (Racing)
Óriásit fejlődött a télen a Rally3-as kategória, amely egy milliméterrel nagyobb szűkítőt kapott. Ennek eredményét láthattuk a Salgó Rallyn is, ahol Hoffer Zsolt és Czézinger Kristóf a teljes Rally4-es mezőny előtt végzett a Ford Fiesta Rally3-mal, sőt, olykor még a Rally2 végét is megcsipkedték. Hoffer szerint óriásit fejlődött az autó.  Végre van
márc. 29
16:36
Örüljünk vagy sem? Oroszok nyerik a magyar Eb-érmeket (Blikk)
– Remekül indult a mieink számára a hazai rendezésű birkózó Európa-bajnokság, a nyitónapon két szabadfogású versenyzőnk is döntőbe jutott, kedden este Muszukajev Iszmail (65 kg) és Bajcajev Vlagyiszlav (97 kg) is aranyéremért küzdött a fináléban. Az örömbe azonban némi üröm vegyülhet, hiszen a magyar tehetségek helyett eddig honosított oroszok szál
márc. 29
16:36
Ligeti elődöntős a budapesti Eb-n (m4sport.hu)
A 125 kilós szabadfogású birkózó az olimpiai és többszörös világbajnok Taha Akgül ellen lép szőnyegre a négy között.
márc. 29
16:36
Völler szerint Anglia, Brazília és Németország az esélyes (HírTV)
A labdarúgó világbajnokságot november 21. és december 18. között rendezik Katarban, a csoportsorsolás pénteken lesz.
márc. 29
16:48
Marco Rossinak kellene a magyar válogatott renoméját visszaállítani Észak-Írország ellen (m4sport.hu)
Csapatépítés a Nemzetek Ligája-mérkőzések jegyében, jót tenne egy önbizalmat növelő győzelem.
márc. 29
16:48
Utcára kerülhetnek a Gazprom profi bringásai, Tour-szakaszgyőztes is érintett (Eurosport)
Hivatalosan felfüggesztette minden sporttevékenységét, és felmentette szerződési kötelezettségeik teljesítése alól versenyzőit és stábtagjait a Gazprom-RusVelo orosz országúti kerékpáros csapat.
márc. 29
16:50
Valter, Girmay, katalán kör, E3, Giro és Flandria – Söprögető Kocsi (m4sport.hu)
Annyi a téma, hogy lehetetlen lett volna egyetlen címet adni.
márc. 29
16:54
Az összes kerekesét elengedi a Gazprom-RusVelo orosz országúti kerékpáros csapat (m4sport.hu)
Hivatalosan felfüggesztette minden sporttevékenységét, és felmentette szerződési kötelezettségeik teljesítése alól versenyzőit és stábtagjait a Gazprom-RusVelo orosz országúti kerékpáros csapat.
márc. 29
17:12
Alonso legalább két-három évig még maradni akar (m4sport.hu)
Most nagyon jól érzi magát a Forma–1-ben.
márc. 29
17:12
A Barcelona elnöke szerint szó sincs Messi visszatéréséről (Eurosport)
Lionel Messi nem fontolgatja, hogy visszatér korábbi sikerei színhelyére, az FC Barcelonához - jelentette ki a katalán futballklub elnöke.
márc. 29
17:12
Így járhat pórul egy kétes eredetű használt autóval (Racing)
A külföldi használt autókra szüksége van a hazai piacnak, főleg a fiatal, minőségi, ismert előéletű modellekre, amelyek frissíthetik az autóállományt. Azonban évente százezernél több, tíz évnél is idősebb négykerekű érkezik Magyarországra, amely számos hibát rejthet ezzel megannyi kellemetlenséget okozva leendő tulajdonosának. Hogy miért kockázatos
márc. 29
17:18
Hivatalos, Marc Márquez kihagyja az Argentin Nagydíjat (Eurosport)
A nyolcszoros világbajnok spanyol motorosnak az Indonéz GP-n bekövetkezett horrorbukása után kiújult a kettős látása. A Honda bejelentette, hogy versenyzőjük kiüli az argentin hétvégét.

Keresés