2022. március 7. hétfő

márc. 7
0:15
Nem jött össze a bravúr: Ausztrália túl nagy falat volt magyar teniszválogatott számára (Blikk)
Sydney – Nem sikerült a bravúr a magyar tenisz-válogatott számára a Sydney-ben zajló Davis-kupán. Az ausztrál együttes 3-2-re legyőzte Magyarországot.
márc. 7
0:15
Szőke Alex kénytelen kihagyni a budapesti birkózó Eb-t (Demokrata)
Sokkal jobban vagyok, mint januárban, de még mindig nem birkózhatok – mondta a sportoló.
márc. 7
0:15
Gálázott a Jumbo, Laporte nyerte a Párizs-Nizza első szakaszát (Eurosport)
Sokáig emlékezetes szakasszal indult a Párizs-Nizza. A Jumbo csapata tett róla, hogy ne legyen sima sprint a nyitónapon, miután a hajrában Roglic, van Aert és Laporte betámadta a mezőnyt. A három jumbós együtt ért haza, Laporte pedig "megkapta" a szakaszt.
márc. 7
0:15
Sainz és Stroll is csalódott az Abu Dhabi eset miatt (Racing)
Carlos Sainz és Lance Stroll világossá tették érzéseiket azzal kapcsolatban, hogy az F1-nek tanulnia kell a 2021-es Abu Dhabi Nagydíj vitás döntéseiből. A Forma-1-nek gondoskodnia kell arról, hogy soha ne ismétlődjön meg az Abu Dhabiban elkövetett “hiba”, amikor a verseny közepén “megváltoztak a szabályok”, ami miatt Max Verstappen könnyebben elrag
márc. 7
0:19
Rekordot döntött a hétvégén Ádám Martin (Blikk)
Folytatja remeklését Ádám Martin. A Paksi FC labdarúgója már az ősszel is eredményes volt a kapu előtt, ám január 1-jétől dietetikus segítségével változtatott az étrendjén, hogy még jobb, eredményesebb legyen.
márc. 7
0:19
Növelte előnyét a Fradi (Demokrata)
A Ferencváros hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának zárómérkőzésén.
márc. 7
0:19
Enea Bastianini nyerte a MotoGp katari idénynyitóját (Eurosport)
A Katari Nagydíjjal megkezdődött a gyorsaságimotoros-vb. Az első versenyt a királykategóriában a Ducati olasz versenyzője Enea Bastianini nyerte. Brad Binder a második, Pol Espargaro a harmadik helyen állhatott fel a dobogóra. A hatszoros vb-győztes spanyol Marc Márquez ötödik, címvédő francia Fabio Quartararo kilencedik lett.
márc. 7
0:19
Capito: Claire Williamsnek távolságra van szüksége (Racing)
Jost Capito, a Williams csapatfőnöke szerint a csapat korábbi csapatfőnök-helyettesének, Claire Williamsnek szüksége van egy kis távolságra az F1-től, miután 2020 szeptemberében távozott a sportból. A csapatot Williams Grand Prix Engineering néven alapította 1978-ban Claire édesapja, Sir Frank Williams, Claire pedig 2013-ban vette át a csapat napi
márc. 7
0:23
MotoGp, Katar: Bastianini mentette meg a Ducati becsületét (Eurosport)
Megkezdődött a MotoGP 2022-es szezonja, méghozzá egy villanyfényes száguldozással Katarban. Ugyanakkor ismét rá kellett döbbennünk: ebben a bajnokságban nincs papírforma.
márc. 7
0:24
Hatalmas meglepetésre Danny Noppert nyerte a darts UK Opent, Michael Smith hetedik major torna-döntőjét is elveszítette (m4sport.hu)
Új világelsője van a PDC-nek.
márc. 7
0:27
Christophe Laporte nyerte a Párizs-Nizza első szakaszát, Kilde győzőtt Kvitfjellben (Eurosport)
Az Eurosport vasárnap esti híreinek tartalmából: Hármas Jumbo siker a Párizs-Nizza első szakaszán, Tessa Worley nyerte az óriásműlesiklást Lenzerheide-ben, Fillon Mailett nyerte az üldőzésest versenyt Kontiolathiban és ezzel eldőlt az is, hogy a szakági világkupát is megnyerte, valamint Enea Bastianini győzőtt a MotoGP katari idénynyitóján.
márc. 7
0:31
Harcolna is a hazájáért a Manchester City ukrán hátvédje, ha nem lenne családja (Eurosport)
A Manchester City ukrán válogatott balhátvédje, Oleksandr Zinchenko a BBC Sportnak adott érzelmes interjújában mesélt a hazája elleni orosz invázióról, és megköszönte a világnak, hogy kiállt Ukrajna mellett. 11 napja tart a háború, Zinchenko azt mondja, hogy az érzelmek folyamatosan megrohanják.
márc. 7
0:35
Dupla-dupla - a City lejátszotta a pályáról a Cr nélkül felálló Unitedet a manchesteri derbin (Eurosport)
Premier League: A Manchester City nyerte a városi derbit az angol labdarúgó bajnokság 28. fordulójában, miután 4-1-re verte a Cristiano Ronaldo nélkül felálló Manchester Unitedet. A rendkívül jó iramú meccsen Kevin de Bruyne és Riyad Mahrez kétszer is betalált, így Pep Guardiola csapata meggyőző fölénnyel kerekedett a United fölé.
márc. 7
0:39
Hazai győzelem a férfi síugrók vasárnapi, oslói világkupa-versenyén (Eurosport)
Daniel Andre Tande révén norvég győzelem született a síugrók vasárnapi oslói világkupa-futamán. Tande mögött Anze Lanisek a második, Stefan Kraft pedig a harmadik helyen végzett. A férfi síugrók számára a világkupa majd március 18-20 között Oberstdorfban folytatódik.
márc. 7
0:43
Hátrányból fordított a Barcelona és szerezte meg a három pontot az Elche ellen (Eurosport)
Fidel révén még az Elche szerzett vezetést, majd egy remek összjátékot követően Ferran Torresnek sikerül egyenlítenie. A mérkőzés végén az FC Barcelonának megítélt büntetőt Memphis Depay értékesítette, amivel be is állította a végeredményt. A Barcelona immár 11 mérkőzés óta veretlen a La Ligában
márc. 7
0:47
A győzelemhez egyetlen gól is elég volt a Juventusnak (Eurosport)
A Spezia csapatát fogadta vasárnap kora este hazai pályán a Juventus. A torinói együttes az első félidőben lényegesen jobban játszott ellenfelénél, és a 21. percben Alvaro Morata révén megszerezte a vezetést. Mivel több találat a mérkőzésen nem született, így a Juventus 1-0-ra nyert az olasz labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában.
márc. 7
0:51
Először nyert tavasszal a Ferencváros, és növelte előnyét a bajnokságban (Eurosport)
Fordított a rangadón, és öt pontra növelte előnyét a listavezető Ferencváros. Az első félidőben büntetőből szerzett vezetést a Kisvárda, majd a fordulást követően előbb Boli, majd Nguen volt eredményes. A Ferencváros 2-1-es győzelmét követően vezeti a tabellát a Puskás Akadémia és a Kisvárda előtt.
márc. 7
1:00
Hatalmas meglepetésre Danny Noppert nyerte a darts UK Opent, Michael Smith hetedik major torna-döntőjét is elveszítette (m4sport.hu)
Új világelsője van a PDC-nek.
márc. 7
4:33
Nascar: Bowman nyert Vegasban, újabb Dnf Hamlinnek, Larson pedig átvette a vezetést összetettben (Racing)
Főkategóriás Nascar-karrierje hetedik győzelmét aratta vasárnap a Las Vegas Motor Speedwayen Alex Bowman. A Hendrick...
márc. 7
4:36
Nascar: Bowman nyert Vegasban, újabb Dnf Hamlinnek, Larson pedig átvette a vezetést összetettben (USAracing)
Főkategóriás Nascar-karrierje hetedik győzelmét aratta vasárnap a Las Vegas Motor Speedwayen Alex Bowman. A Hendrick...
márc. 7
5:45
Nascar: Kyle Busch cifra b+ -ek kíséretében akadt ki a “mások betlijéből profitáló” Bowmanre (Racing)
Finoman szólva sem volt elragadtatva Alex Bowman győzelmétől Kyle Busch. A Joe Gibbs Racing versenyzőjének...
márc. 7
5:48
Nascar: Kyle Busch cifra b+ -ek kíséretében akadt ki a “mások betlijéből profitáló” Bowmanre (USAracing)
Finoman szólva sem volt elragadtatva Alex Bowman győzelmétől Kyle Busch. A Joe Gibbs Racing versenyzőjének...
márc. 7
6:15
Két Lamborghini pilóta kapott helyet a WRT Le Mans-i felállásában (Racing)
A belga csapat tavaly magabiztosan kettős LMP2-es siker felé haladt a Le Mans-i 24 óráson, de egy technikai hiba miatt „csak” szimpla győzelmet ünnepelhettek. Jelenleg egy továbbra is egy autóval indulnak a WEC-ben, továbbá a Realteam autóját is felkészítik majd. De ahogy tavaly, idén is tervezik, hogy indítanak egy második autót az év legrangosabb
márc. 7
6:27
Nascar: Nézd meg a vegasi futamot 10 perc alatt! (Videó) (Racing)
Alex Bowman győzelmével zárult a Nascar Cup Series Las Vegas-i versenye. A szám szerint tizenkét...
márc. 7
6:29
Csomós Mixi: Izgulás és várakozás az első Eb-futam előtt (Racing)
Komoly kihívás elé néz Csomós Mixi és Nagy Attila, akik első rally Európa-bajnoki szezonjuk első versenyét teljesítik március 11–13. között a portugáliai Fafe Rallyn. A Hankook támogatását élvező páros már a helyszínen van, kedden tesztelnek, csütörtökön kezdődik a pályabejárás, pénteken pedig a shakedown. De már eddig is komoly felkészülési munkán
márc. 7
6:30
Nascar: Nézd meg a vegasi futamot 10 perc alatt! (Videó) (USAracing)
Alex Bowman győzelmével zárult a Nascar Cup Series Las Vegas-i versenye. A szám szerint tizenkét...
márc. 7
6:51
Alex Bowman 19-re húzott lapot, és nyert Las Vegasban (Racing)
A szerencsejáték Las Vegas egyik jellemzője, és egy kockázatos, két kerekes kiállás kifizetődött Alex Bowman számára a verseny végén. Bowman a Hendrick Motorsports csapattársával, Kyle Larsonnal csatázott a hosszabbításos újraindításnál, és az utolsó kanyarban előzte meg végül az 5-ös rajtszámú autót, hogy megszerezze idei első győzelmét. “Nem tudo
márc. 7
7:15
Valter Ati olyan gyorsnak érezte magát, mint Csömörön, Serena szerint óriási a kettős mérce (Eurosport)
Dina Marci is értékelte az első Strade Binche-t, manchesteri városi derbit rendeztek Angliában, de foglalkoztunk a Ferencváros tavaszi gyengélkedésével is.
márc. 7
7:48
Mikor az izmainkat használjuk, gyulladás és daganatellenes anyagok szabadulnak fel (rtl.hu)
Dr. Bajnok Éva endokrinológus és Góg Anikó személyi és medical fitness edző arra hívják fel a figyelmet, hogy a sport a krónikus betegségekkel küzdők életében is elengedhetetlen. A sportra mostanában úgy tekintünk, mintha csak a fogyásban segítene, pedig ennél sokkal több. A rendszeres mozgás csökkenti a stresszt és izmaik használatával gyulladás é
márc. 7
7:51
Újítások tárháza érkezik az iRacing 2022-es második szezonjára (Racing)
Az iRacing 2022-es második szezonjának frissítése kedden érkezik majd, és bizony, a felhasználóknak lesz miből csemegézniük. A kiegészítések, javítások és fejlesztések teljes listáját szombaton (március 5-én) jelentették be – írja a Traxion.gg. Néhány dologról tudtunk – például az 1987-es Buick Lesabre, a Winton Motor Raceway és a Federated Auto Pa
márc. 7
7:58
Putyin oligarchája eladja a Chelsea fociklubot (rtl.hu)
Roman Abramovics pár nappal ezelőtt alapítványi kézbe adta a focicsapat irányítását, szerdán pedig bejelentette, hogy eladja a klubot. Abramovics közleménye szerint a klub vételárát egy új jótékonysági alapítvány kapja, ami az ukrajnai háború valamennyi áldozatának javára fog működni.
márc. 7
8:08
Előzetes: Hangodi Bendegúz exkluzív videónaplója a befagyott tavon való száguldásról (rtl.hu)
Különleges születésnapi ajándék: 130-cal száguldozott egy norvég befagyott tavon egy 21 éves magyar srác.
márc. 7
8:15
Nagyot lépett előre Zagyva Dorka (Racing)
Két kategóriában – a 2WD liceces és a Túra 2000 felett – is ötödik helyezést szerzett a Zagyva Dorka–Zagyva Lajos páros Peugeot 208 Rally4-gyel az R-CUP első fordulóján Kiskunlacházán. Ami azonban az eredménynél is sokkal fontosabb volt, Dorka hatalmasat lépett előre. Másodszor versenyezhetett a 16 éves Zagyva Dorka a csapat új szerzeményével, a Pe
márc. 7
8:18
A Sahtar Donyeck utánpótlásedzője is meghalt a harcokban (rtl.hu)
A csapat vezérigazgatója szerint az orosz focisták legnagyobb veresége, hogy nem mernek szembeszállni a véreskezű rezsimmel.
márc. 7
8:27
Millener: Tudtuk, hogy nehéz lesz megismételni a Montét (Racing)
Richard Millener, az M-Sport csapatvezetője számított arra, hogy csapata elmarad a Monte eredményeitől a Svéd Rallyn, mégis csalódottan gondol vissza a versenyre.  Amíg a Monte-Carlo Rallyn kettős dobogós eredményt ért el az M-Sport, addig Svédországban csak Gus Greensmith ötödik helyét tudja a fordos csapat felmutatni, de Richard Millener számítot
márc. 7
8:28
A sportvilág is nyomást gyakorol Putyinra, sorra zárják ki a versenyekből az orosz sportolókat (rtl.hu)
Ukrajnában a háború miatt minden sportág és minden bajnoksága abbamaradt. A külföldi és a fiatal, még nem hadköteles játékosok nagy része külföldre menekült, az idősebbek pedig vagy fegyvert fogtak, vagy a hátországban segítik a védekezést. Soha nem látott összefogással és erővel lépett fel a nemzetközi sportélet Oroszország ellen. Szinte óránként
márc. 7
8:38
Sosem késő elkezdeni – 56 évesen lett testépítő-világbajnok Regina (rtl.hu)
Karcsú derék, izmos karok és több tíz kilós súlyokat mozgató lábak. Akár 50 év felett is nekikezdhetnek a hölgyek, hogy ilyen testük legyen. Kovács Regina is az ötödik iksz után kezdett bele a sportba, most pedig már egy világbajnokságon is első helyezést ér el, mindezt 56 évesen pár hónapos felkészülés után.
márc. 7
8:48
Meghalt Marosi Paula, olimpiai és világbajnok tőrvívó (rtl.hu)
.
márc. 7
8:51
A Chevrolet földbe tiporhatja idén a Hondát (Racing)
A Chevrolet számára fontos volt a holtszezon, hiszen a céljuk az, hogy 2022-ben véget vessenek a Honda négy éve tartó dominanciájának. Az egyik ilyen kulcsfontosságú változás Ray Gosselin szerződtetése volt, aki a paddockban lévő csapatok szerint máris nagy hatást gyakorolt a motorgyártó Ilmornál betöltött új szerepében, mint motorsportért felelős
márc. 7
8:57
Újra Pekingben versenyeznek a világ legjobbjai – sport a tévében (Infostart)
Zajlik a paralimpia.
márc. 7
8:58
Forma-1: elküldte Mazepint a Haas a háború miatt (rtl.hu)
Az orosz versenyző apja Putyin közeli szövetségese és támogatója.
márc. 7
9:08
Újabb sportszankció: kitiltották az oroszokat a nemzetközi boksztornákról (rtl.hu)
A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség megtiltotta, hogy orosz és fehérorosz sportolók és sportbírók részt vegyenek a szövetség versenyein, és törölték az összes orosz és fehérorosz bokszversenyt.
márc. 7
9:15
Nem csak Fittipaldi a jelölt a Haas üres ülésére (Racing)
A Haas a hírek szerint megkezdte Nikita Mazepin utódjának keresését. Állítólag a tartalékpilóta Pietro Fittipaldi mellett a regnáló Formula 2-es bajnok Oscar Piastri, valamint a Red Bull által támogatott F2-es pilóta, Jehan Daruvala neve is felmerült. A BBC-s Andrew Benson által készített riport szerint ők hárman szerepelnek Günther Steiner csapatf
márc. 7
9:18
Exkluzív videóbeszámoló a jeges Norvégiából: egy befagyott tavon rallyzhatott Hangodi Bendegúz (rtl.hu)
Különleges születésnapi ajándék: 130-cal száguldozott egy norvég befagyott tavon egy 21 éves magyar srác. Hangodi Bendegúz már 4 éves korában egy távirányítós rallyautóra cserélte a cumiját, most pedig a világ legismertebb rallyversenyzőit is oktató norvég legenda tanította őt három napon keresztül mínusz tíz fokban, a nagy hófalak között az északi
márc. 7
9:24
Wolff: Nincs bűntudatunk Silverstone miatt (m4sport.hu)
A Mercedes csapatvezetője újra megindokolta, miért ünnepeltek Verstappen balesete után.
márc. 7
9:33
A háború árnyékában folytatódott a világkupa a freestyle versenyszámokban (Eurosport)
A kitört háború, úgy látszik, a snowboard- és szabadstílusú sí világkupára volt az egyik legnagyobb hatással. Törölni kellett az olimpia utáni első vk-hétvégét az orosz helyszíneken, míg ezúttal a jövő évi vb helyszínén, a georgiai Bakurianiban rendkívül csonka mezőny gyűlt össze. A két sportágat egybevéve, mindössze harmincan utaztak el a Kaukázus
márc. 7
9:36
Háborús szimbólum viselése matt vizsgálat indul az orosz tornász ellen (m4sport.hu)
Megkérdőjelezhető, mennyire felelősségteljes viselkedés egy ilyen időszakban.
márc. 7
9:51
Nemrég gyakorolni sem volt kedve, tegnap elérte élete legnagyobb sikerét (Eurosport)
Joe Perry nyerte a 2022-es Welsh Opent. A 47 éves játékos egy kisebb versenyen már győzött hét éve, de valószínűleg ő maga sem számított arra, hogy nyer még pontszerzőt. Hát még ilyen erős versenyt, hát még ilyen erős névsoron átjutva. Merthogy Gilbert, Cao, Allen, Wilson, Walden, Lisowski és Trump skalpjait gyűtjötte be, tehát roppant nehéz úton s
márc. 7
10:03
Visszazuhant Fucsovics Márton a világranglistán (Infostart)
A nőknél viszont két magyar is karrierrekordot döntött a top 100-ban.
márc. 7
10:09
Zhou tudja, hogy ő Kína egyetlen F1-es reménye (Racing)
Guanyu Zhounak elég nagy a teher a vállán, mivel Kína hosszú távon csapán belé táplálhatja a Forma-1-es pilótáiba vetett hitét. A kínai pilóta az Alfa Romeónál fogja teljesíteni az első teljes szezonját az autósport királykategóriájában. Ezzel ő lesz az első kínai származású pilóta a Forma-1-ben, azonban idén biztosan nem élvezheti a hazai publikum

Keresés