2016. január 18. hétfő

jan. 18
0:00
130 ezer hektár termőföldet értékesítettek eddig (ProfitLine)
Eddig 130 ezer hektár termőföldet értékesítettek a Földet a gazdáknak programban, ebből 170 milliárd forint bevétele származott az államnak - jelentette be az állami földekért felelős államtitkár vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.
jan. 18
1:06
Gigantikus földgáz lelőhelyet találtak (ProfitLine)
Egy izraeli gázkitermelő energiaipari csoport komoly méretű földgázmező jeleire bukkant Izrael földközi-tengeri partjaitól száz kilométerre - közölte a közszolgálati rádió vasárnap.
jan. 18
1:39
Hová tűnt az egyiptomi Mubarak-vagyon? (ProfitLine)
A Mubarak-rezsim Svájcban befagyasztott mintegy 590 millió franknyi vagyona egyelőre nem kerül vissza Egyiptomba - derült ki Michael Lauber svájci főügyész kairói sajtótájékoztatóján a vasárnapi egyiptomi sajtó beszámolói szerint.
jan. 18
4:24
Arany, ezüst - jó nagyot lehetett ezekkel bukni! (ProfitLine)
Az ezüst dollárban számítva több mint 15 százalékkal értékelődött le 2015-ben, míg az arany közel 12 százalékkal, aki egy éve forintért vett nemesfémeket, az közel nullával zárta az elmúlt évet, több feltörekvő ország valutájában, például orosz rubelben, indonéz rúpiában és török lírában pedig a nemesfémek ára még nőtt is - közölte Juhász Gergely, az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude…
jan. 18
5:30
Nem is kell 3 gyereket bevállalni az ajándékmilliókért (Pénzcentrum)
Mindenki a 10+10-es CSOK-on pörög, pedig van más is a kalapban....
jan. 18
5:48
Jön a nagy kínai vallomás a héten (Portfolio)
A Kínából érkező negyedik negyedéves GDP-adatok, az Európai Központi Bank kamatdöntő ülése és a Nemzetközi Valutaalap friss globális gazdasági előrejelzése kerülhet a héten a piacok fókuszába. Fontos...
jan. 18
6:03
Ez ám a nagy biznisz: embercsempészet (ProfitLine)
Az Europol vezetője szerint tavaly 3-6 milliárd dollár közötti rekordbevételük lehetett az európai menekültváltságot kihasználó nemzetközi embercsempész hálózatoknak.
jan. 18
6:06
Mi menti meg a forintot a mélyponttól? (Portfolio)
Egyéves mélyponton is járt a forint az euróval szemben az elmúlt napokban, azonban onnan hirtelen visszafordult a jegyzés. Fundamentálisan legalább annyi dolog szól a forint mellett, mint ellene, a...
jan. 18
6:15
Itt vannak a februári üzemanyagárak! (Adózóna)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette a fogyasztási norma szerint februárban elszámolható üzemanyagárakat.
jan. 18
6:27
Jó a munkáltatónak és a dolgozónak – ezért éri meg cafeteriát adni (Privátbankár)
Ma minden második munkavállaló kap béren kívüli juttatást Magyarországon. Jó hír, hogy 2016-ban nemcsak a fizetendő közteher csökken, hanem a bérnél kedvezőbben adózó juttatások költhetősége is bővül, hiszen egyre több elfogadóhelyen fizethetünk a cafeteria kártyával - mondja Dr. Lukács Marianna, a Patika-csoport vezetője. Ráadásul a dolgozók üzemanyag-vásárlását is támogathatja ilyen formában a…
jan. 18
6:57
A közel-keleti helyzetről egyeztetnek hétfőn az uniós országok külügyminiszterei (GazdaságPortál)
Tanácskozást tartanak hétfőn az európai uniós tagállamok külügyminiszterei, az ülésnek elsősorban a szíriai és az iraki helyzet kérdése lesz a középpontjában – közölte egy magas rangú EU-diplomata Brüsszelben. A külügyi tanács keretében két informális munkareggelire is sor fog kerülni: az egyiket Magyarország és Ausztria szervezi közösen, a másikat pedig Dánia. Előbbin a macedón, utóbbin az ...
jan. 18
7:06
Pár hétig kérheti, hogy a NAV készítse el az adóbevallását (HR Portál)
Február 1-jéig választhatják a személyi jövedelemadó (szja) bevallás új formáját az erre jogosult magánszemélyek, vagyis kérhetik, hogy az adóhatóság készítse el helyettük a bevallást. Aki nem felel meg a bevallási nyilatkozat feltételeinek, a többi, már ismert bevallási mód valamelyikét alkalmazhatja.
jan. 18
7:08
Lázár Jánostól várják a pénzüket az átvert dolgozók (HR Portál)
Lázár Jánoshoz, a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez fordult az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet (ESZOSZ) 2800 károsultja. Nyílt levelükben azt írták, sokan közülük emberhez méltatlan körülmények között élnek, mert június óta nem kapták meg fizetségüket.
jan. 18
7:10
Mindent bevet a béremelésért a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (HR Portál)
Megalakult a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (ReSzaSz), az új szerveződés hathatós érdekvédelmet szeretne a jövőben folytatni.
jan. 18
7:12
Ha az osztrákok szigorítanak a migránsok fogadásán, akkor a szlovének is (HR Portál)
Amennyiben Németország és Ausztria szigorít a migránsok fogadásán, a szlovén kormány azonnal ugyanolyan intézkedéseket vezet be, mint nyugati szomszédai - jelentette a szlovén sajtó vasárnap.
jan. 18
7:14
Új adó jöhet a menekültek miatt (HR Portál)
Európai adót javasol a menekültválság kezelésére a német pénzügyminiszter.
jan. 18
7:18
Időszakos elszámolású ügyletek: új szabályok az áfatörvényben (Adózóna)
A korábbiaktól eltérően értelmezendő fogalmak, a fő- és mellékszolgáltatások meghatározása, részlet- és előlegfizetés: ismertetjük az áfatörvény néhány fontos változását.
jan. 18
7:21
Több napig készek tüntetni a taxisok - frissítve (Privátbankár)
Továbbra is tart a taxisok előre be nem jelentett demonstrációja Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila út, Andrássy út kereszteződésében a Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen.
jan. 18
7:36
Vége a szankcióknak - nincs már sok iráni urán (Portfolio)
Az Európai Unió és az Egyesült Államok feloldotta valamennyi iráni nukleáris programmal összefüggő gazdasági és pénzügyi szankcióját, miután a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség jelentése...
jan. 18
7:38
Bérlőből tulajdonos - saját téli tesztpályát vett a Michelin (Portfolio)
A Michelin európai Technológiai Központja lett a finnországi Ivaloban található téli tesztpálya új tulajdonosa. Az újabb tesztpályával felgyorsul a téli személy-, kisteherautó és teherabroncsok...
jan. 18
7:39
Kevesebb földet ad el az állam - elárulták, mennyi pénz jött be (Privátbankár)
Az eredeti tervekhez képest 70-90 ezer hektárral kevesebb földet értékesít az állam. Már 170 milliárd forint bevétel van a programból.
jan. 18
7:39
Gazdaság helyett politika (ProfitLine)
Az idén várhatóan a gazdasági kérdések helyett a politikai természetű problémák foglalkoztatják majd elsősorban a politikai döntéshozókat - mondta Polacsek Csaba, a PwC Magyarország pénzügyi és tranzakciós tanácsadó csoport igazgatója vasárnap az M1 aktuális csatorna műsorában.
jan. 18
7:39
Vegyesen alakult a forint árfolyama (GazdaságPortál)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon hétfő reggelre: a dollárral szemben gyengült, míg az euróhoz, a svájci frankhoz és a japán jenhez képest erősödött a magyar fizetőeszköz. Reggel hét órakor az eurót 315,10 forinton, a dollárt 289,15 forinton, a svájci frankot 287,70 forinton, a japán jent pedig 2,4679 ...
jan. 18
7:41
Szlovénia másolja nyugatot (ProfitLine)
Amennyiben Németország és Ausztria szigorít a migránsok fogadásán, a szlovén kormány azonnal ugyanolyan intézkedéseket vezet be, mint nyugati szomszédai - jelentette a szlovén sajtó vasárnap.
jan. 18
7:57
Kötelező katonai szolgálat: Orbán tiszta vizet öntött a pohárba (Privátbankár)
Nem lesz kötelező sorkatonai szolgálat Magyarországon - mondta Orbán Viktor. Sem most, sem később.
jan. 18
8:12
Fesztiválokban a dobogón vagyunk (ProfitLine)
Sok tekintetben jobbak a magyar fesztiválok, mint a nyugat-európaiak - jelentette ki Lobenwein Norbert, a VOLT Fesztivál főszervezője vasárnap este az M1 aktuális csatorna műsorában.
jan. 18
8:12
Most már ezekre az ingatlanokra is kaphatsz jelzáloghitelt (Portfolio)
Jelzálogkölcsönt adhatnak a jövőben a borospincékre, mélygarázsokra is, mivel az ingatlan-nyilvántartás térképei ezentúl ezek elhelyezkedését és kiterjedését is feltünteti - írta szombati számában a...
jan. 18
8:12
Blokád alá ették a pesti belvárost a taxisok (Pénzcentrum)
Taxisok zárták le Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky utat a Deák Ferenc térnél hétfő reggel....
jan. 18
8:14
Fagyos viszony: Brüsszel-Róma (ProfitLine)
Éles szópárbaj zajlik Matteo Renzi olasz miniszterelnök és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke között, ami a vasárnapi olasz sajtó szerint "történelmi minimumra" süllyesztette Olaszország és az Európai Unió kapcsolatát.
jan. 18
8:21
Vegyesen alakult a forint árfolyama (Infostart)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon hétfő reggelre: a dollárral szemben gyengült, míg az euróhoz, a svájci frankhoz és a japán jenhez képest erősödött a magyar fizetőeszköz.
jan. 18
8:21
Taxis demonstráció – kerülje el ezt az útszakaszt! (Adózóna)
Be nem jelentett demonstrációt tartanak a taxisok Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila út, Andrássy út kereszteződésében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn kora reggel honlapján. A taxisok a Uber magán személyszállító szolgáltatás ellen tiltakoznak.
jan. 18
8:30
Ki ne szeretne 38 százalékot keresni néhány hónap alatt? (Portfolio)
Jóval többet ér a Yahoo a mostani árfolyamnál a Barron's szerint, a cég több eszközétől is megválhat a következő hónapokban, ezzel pedig tetemes készpénzállománnyal rendelkezne a Yahoo. A Yahoo...
jan. 18
8:30
A Hatoslottó nyerőszámai a 2. héten (Pénzcentrum)
Jövő vasárnap már 430 millió forintért izgulhatnak a szerencsevadászok....
jan. 18
8:32
Irán visszatérése újabb mélypontra küldte az olajat (Portfolio)
Irán kész 500 ezer hordóval megemelni napi nyersolaj-exportjának volumenét - jelentette be az ország energiaügyi miniszterhelyettese vasárnap a Reuters beszámolója szerint, órákkal az után, hogy a...
jan. 18
8:32
100 milliárdot költenek bölcsődékre, óvodákra a következő években (Pénzcentrum)
Hazai, illetve uniós forrásokból növelik a férőhelyeket....
jan. 18
8:33
Varga elárulta, mennyivel több pénz marad a zsebünkben (Privátbankár)
Több pénz marad idén a családoknál, mint korábban.
jan. 18
8:35
Sokaknak nőtt a törlesztőrészlete a forintosítás után (Privátbankár)
Azok az autóhitelesek fizethetnek többet, akik eddig meg sem érezték a svájci frank elszállását. Az átváltási árfolyam azonban kedvezőbb a piacinál.
jan. 18
8:45
Hullámzó forint (ProfitLine)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon hétfő reggelre: a dollárral szemben gyengült, míg az euróhoz, a svájci frankhoz és a japán jenhez képest erősödött a magyar fizetőeszköz.
jan. 18
8:48
315 körül indul a hét a forint piacán (Portfolio)
Erősödni próbál a forint az euróval szemben hétfő reggel, de így is 315 körül indul a kereskedés. A feltörekvő piacon a rubelt ismét megütötték, a dollárral szemben új történelmi mélyponton van....
jan. 18
8:50
Zuhan az olajár, az oroszok már privatizáción gondolkodnak (Portfolio)
A zuhanó olajárak miatt egyre nagyobb a lyuk az orosz költségvetésen, ezeket igyekeznének privatizációs bevételekkel befoltozni. A zuhanó olajárak miatt az orosz állam mérlegeli, hogy eladja az...
jan. 18
8:51
Jön a meglepetés: ennél jobban nem is indulhatna a hét az autósoknak (Privátbankár)
Az üzemanyagpiacokon a benzin és a gázolaj ára is meredeken esett a múlt héten: míg a benzin 9 százalékkal lett olcsóbb, addig a gázolaj 10 százalékkal került kevesebbe. A forint árfolyama viszont alig változott, egy hajszállal gyengült a dollárhoz képest. Mit jelent mindez a magyar autósoknak? Múlt héten is csökkentek az üzemanyagok, de ez a hét is újabb árcsökkenést hoz?
jan. 18
8:52
Az olaj zuhanása és a kínai lassulás miatt aggódnak a befektetők (Portfolio)
A nyersolaj árfolyamának további csökkenése, a kínai növekedési félelmek miatt az ázsiai tőzsdék többségén továbbra is pesszimista volt a hangulat. Az európai piacokon ugyanakkor az előző napi...
jan. 18
8:54
Leáll az UniCredit az eladásokkal (Portfolio)
Ukrán leánybankja eladása után nem tervez újabb eszközértékesítéseket az UniCredit - nyilatkozta vasárnap Federico Ghizzoni vezérigazgató a Reuters beszámolója szerint. Egy milánói divatbemutató...
jan. 18
8:57
Tőzsdenyitás előtt – Stagnálást vagy kis emelkedést várnak az elemzők (GazdaságPortál)
Stagnálásra vagy kis emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI által megkérdezett elemzők. Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta: elképzelhető további átcsoportosítás a lengyel eszközökből a magyar befektetések felé Lengyelország leminősítése miatt, aminek lehet pozitív hatása, ugyanakkor a nemzetközi hangulat feszült. Az Equilor Befektetési Zrt.…
jan. 18
8:59
Reggeli elemzés: RC – Pénteken megadta magát az amerikai piac – 2016.01.18 (GazdaságPortál)
Pénteken megadta magát az amerikai piac és a DOW -390 pontos teljesítményével 16000 pont alatta zárta a kereskedést. Az index utoljára augusztusban hullott 16000 pont alá, amikor is 15370 pont volt az alja, de két hónapon belül képes volt újra megközelíteni a 18000 pont körüli értéket (18351 pont volt a csúcs 2015. májusában). Ha nem ...
jan. 18
9:06
Megint van miért aggódni (Portfolio)
A nyersolaj árfolyamának további csökkenése, a kínai növekedési félelmek miatt az ázsiai tőzsdék többségén továbbra is pesszimista volt a hangulat. Az európai piacokon ugyanakkor az előző napi...
jan. 18
9:06
Orbán: nem lesz kötelező sorkatonai szolgálat Magyarországon (Pénzcentrum)
Sem most, sem később nem kívánnak foglalkozni ezzel a kérdéssel....
jan. 18
9:08
Megkezdődik a vagyonkiadás a Buda-Cashnél (Portfolio)
A Buda-Cash felszámolója az ügyfélvagyon kiadásának gyorsítása érdekében állomány-átruházási eljárást indított. A szolgáltatók február 18-áig jelentkezhetnek az ügyfélvagyon átvételére - írja...
jan. 18
9:09
Európával szemben: drágább lett a kukorica (Privátbankár)
Januárban nincs nagy forgalom a termények piacán, a kukorica drágult, a búza ára nem változott.
jan. 18
9:10
Nem sokáig hagyták erősödni a forintot (Portfolio)
Erősödni próbált a forint az euróval szemben hétfő reggel, de így is 315 körül indul a kereskedés. A jó hangulat azonban nem tartott sokáig, délelőttre gyengülésnek indult a magyar deviza. A...

Keresés