2017. április 19. szerda

ápr. 19
0:06
Latorcainak tetszik Kunhalmi, csak ne kiabálna annyit (Hírstart)
Élesen bírálták az ellenzéki pártok a kormányt kedden az Országgyűlésben napirend előtt. Az MSZP szerint az öregedő Fidesz hadat üzent a fiataloknak. Latorcai szerint a bekiabálás árnyalja a szépséget.
ápr. 19
0:06
Felesége rabolta el a gyerekeit (Lokál)
Tíz éve próbálja hazahozni Mongóliából az elrabolt kisfiát és lányait Abai István. Utoljára négy éve látta őket, azóta Szandi 14 éves, Pistike 16, a legidősebb, Jennifer pedig már 19 esztendős lett.
ápr. 19
0:12
Elmeorvoshoz küldené Vona a kormánytagokat (Hírstart)
A Jobbik a kormánytagok három pillérből álló, "D-típusú átvilágítását" szeretné elérni - közölte Vona Gábor pártelnök keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
ápr. 19
0:30
A CEU ellen is lesz tüntetés szombaton (Hírstart)
Újra az utcára mennek a Soros-hadsereg ellen – hirdeti az esemény létrehozója.
ápr. 19
0:48
Állami támogatást kaphatnak az állattartók a kéknyelv betegség megelőzése érdekében (MaHu)
A betegség emberre nem veszélyes, mivel csak a szarvasmarhákat, juhokat, kecskéket és a vadon élő kérődző állatokat támadja meg.
ápr. 19
1:42
Polgármestert választanak két Tolna megyei községben vasárnap (MaHu)
Polgármestert választanak a Tolna megyei Gyulajon és Tolnanémedin vasárnap lemondás miatt.
ápr. 19
3:12
Kósa hiénának nevezte az őt kérdező újságírókat (Hírstart)
A parlament egy munkahely – mondta a Fidesz frakcióvezetője.
ápr. 19
4:00
Bródy János Orbán Viktorral üzent a jövőnek (Hírstart)
A miniszterelnök egyik régi beszédét hívta segítségül.
ápr. 19
4:51
Teljes útlezárás az M1-es autópályán (Police)
A Budapest felé vezető oldalon a 46-os kilométerszelvénynél Bicske térségében történt baleset. A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.
ápr. 19
5:06
A nap képe: Na de hol a tavasz? (Lokál)
Már kedden vastag hótakaró fedte be az ország legmagasabb pontját a Kékestetőt. A hőmérő higanyszála egészen mínusz egy fokig kúszott, ami a mai napon még tovább csökkenthet.
ápr. 19
5:18
TI: "Nincs olyan mozzanata a letelepedési kötvénynek, amely kicsit is rendben lenne" (ATV)
Letelepedési kötvényt ugyan csak március végéig lehetett venni, de egyes becslések szerint még 1000 olyan ügyfél is lehet, aki május közepéig kifizetheti a 300 ezer eurót. Most elég 120 - 150 ezer euró előleg, a többit a Magyar Kereskedelmi Bank hitelből fedezi. További részletek a videóban.
ápr. 19
5:30
Orbán volt oktatási minisztere a CEU mellett (Hírstart)
Szerinte kompromisszumot kell kötnie az egyetemnek és a kormánynak.
ápr. 19
5:42
Végrehajtást kért a Jobbik az MSZP ellen (Hírstart)
Pert nyert a Jobbik, de nem fizetett az MSZP, ezért kellett leemelnie az összeget a baloldali párt számlájáról.
ápr. 19
5:54
Rendőrkézen a balatonföldvári emberölés gyanúsítottja -videó (Police)
A somogyi rendőrök a bejelentéstől számított 4 órán belül elfogták az életellenes bűncselekmény elkövetőjét.
ápr. 19
5:54
Elmeorvossal is vizsgáltatná a kormánytagokat a Jobbik (Hírstart)
Speciális átvilágítást írna elő a Jobbik a kormány tagjainak és vezetőjének, az ellenzéki párt az ország vezetőit elmeorvossal is megvizsgáltatná.
ápr. 19
5:54
Létrehozhatják a nemzeti védőnői szolgálatot (Magyar Nemzet)
Nemzeti védőnői szolgálat létrehozását kezdeményezi a kormánynál a humán tárca – értesült a Magyar Idők. A lépéssel a védőnőkre is kiterjesztenék az egészségügyi bértáblát, így e diplomás szakemberek fizetése nem maradna el az azonos végzettségű, de más területen dolgozó kollégáikétól.
ápr. 19
5:56
Félpályás útlezárás az M1-es autópályán (Police)
A Győr felé vezető oldalon a 38-as kilométerszelvénynél a belső forgalmi sávban egy műszaki hibás jármű áll. A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.
ápr. 19
5:56
Megbüntette Kövér a „lex CEU” megszavazásakor szirénázó képviselőt (Hírstart)
Szabó Szabolcsot nem izgatja a házelnök „erősködése”, de vizsgálják a fellebbezés lehetőségét.
ápr. 19
5:58
Országos összesítő (Police)
Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.
ápr. 19
6:00
Kinek lobbizott Medgyessy utazó nagykövetként? (Magyar Nemzet)
Korábbi vélekedésekkel szemben nem fenyeget az Alstom-ügy büntetőjogi elévülése. Egy átlagos állampolgárral szemben a vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés esetében akár 10 év börtönt is kiszabhat a bíróság, az elévülési idő is ilyen hosszú lehet, ráadásul többször újra is indulhat. Medgyessy Péter egykori szocialista korm
ápr. 19
6:03
Indul a parlamenti vita a civil szervezetek külföldi támogatásainak feltüntetéséről (hirado.hu)
Az Országgyűlés ma kezdi tárgyalni azt a kormánypárti törvényjavaslatot, amely a külföldi támogatások feltüntetésére kötelezné a civil szervezeteket.
ápr. 19
6:06
Tavaly tönkrement a kút Vízváron: Azóta kocsival hordják a vizet (ATV)
Lassan egy éve, hogy a Somogy megyei Vízváron működő ivóvíz kút tönkrement. Új kutat kellene fúrni, de a pályázatra csak olyan ajánlatok érkeztek, amelyeket nem tudnának kifizetni az érintett települések. A falvakban lakók eddig csak azért nem vettek észre semmit a problémából, mert a szolgáltató az egyik közeli faluból tartálykocsikkal hoz annyi v
ápr. 19
6:06
„Habony Árpád nyilvánvalóan alakítja a Fidesz politikáját” (HírTV)
Négy olyan ügy volt, ami arra ösztönözte Körömi Attilát, hogy a nyilvánosság előtt is beszéljen egykori pártjáról, a Fideszről.
ápr. 19
6:12
Ez a törvény csak a megalázásról szól (444)
Szerdán kerül a parlament elé a külföldről is támogatott civil szervezeteket pellengérre állító törvény. Megszégyenítés és megfélemlítés a célja.
ápr. 19
6:12
Az erdélyi magyarokat gyalázta a jobbikos (Magyar Nemzet)
A határon túli magyarságot sem kímélő megjegyzéseket tett a Jobbik szolnoki elnöke párttársa, Szávay István országgyűlési képviselő közösségi oldalán. Szotyori-Lázár Zoltán azután kritizálta az Erdélyben élőket, hogy Borbély Zsolt Attila politológus, a Jobbik egykori nemzetpolitikai kabinetvezetője nemzetárulónak nevezte Vona Gábor pártelnököt.
ápr. 19
6:18
Bírálói szerint Botka alig foglalkozik Szeged ügyeivel (Magyar Nemzet)
Elégedetlenek Botka László szegedi teljesítményével az ellenzéki pártok, szerintük amióta a város polgármestere az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként az országot járja, azóta nem foglalkozik Szeged ügyeivel.
ápr. 19
6:21
Nem merülhet fel elévülés az Alstom-ügyben (hirado.hu)
Nem fenyeget az Alstom-ügy büntetőjogi elévülése, mert vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés esetében akár 10 év börtönt is kiszabhat a bíróság és ugyanennyi az elévülés ideje is.
ápr. 19
6:23
Tucatnyi nyelven beszél ez a magyar lány - íme a módszere (hirado.hu)
Angol, norvég, dán, vagy éppen holland - ez csak néhány azok közül a nyelvek közül amit Cz. Nagy Zsófi megtanult. Gimnazista korában vette a fejébe, hogy érettségi végéig megszerez 10 nyelvvizsgát -​ ez sikerült is neki, azóta pedig két újabb nyelvet is megtanult.
ápr. 19
6:30
Újabb népszavazási kérdések hitelesítését tagadta meg az NVB (Hírstart)
Újabb, a paksi atomerőmű bővítésének megakadályozását célzó népszavazási kérdések hitelesítését tagadta meg keddi ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A hét kérdést magánszemélyek nyújtották be.
ápr. 19
6:30
A népet szavaztatná a politikai aktivista? (Magyar Nemzet)
Újabb népszavazási kezdeményezés körvonalazódik Gulyás Márton szombati, Szabadság téri bejelentése kapcsán. Az arányos választási rendszer kialakítása parlamenti eszközökön kívül ugyanis csak népszavazási kezdeményezéssel érhető el. Az aktivista ezt szeretné – értesült a Magyar Idők.
ápr. 19
6:33
Szerdán újra beköszönt a tél (24.hu)
Több megyére figyelmeztetést is adtak ki, cudar idő lesz.
ápr. 19
6:36
Gulyás József: A hatalom szorongása azt mutatja, hogy van félnivalója (HVG)
Magyarország trójai falóként tör éket az orosz érdekérvényesítő politikának, amely az európai kohézió felbomlasztására és a szövetségi rendszer meggyengítésére törekszik – vallja Gulyás József, a nemzetbiztonsági bizottság volt szabaddemokrata tagja, majd az LMP-t segítő külső szakértője. A volt politikus szerint naponta történnek korábban elképzel
ápr. 19
6:36
Újra gyilkolt a kábítószer (Magyar Nemzet)
Feltehetően ismeretlen eredetű kábítószer miatt halt meg egy fiatal nő hétfő éjjel. A lapunk által megkérdezett toxikológus főorvos elmondta: a pszichoaktív szereket fogyasztók sokszor azt sem tudják, mit használnak, ezért a hatóanyag mértékét sem ismerik, amikor beveszik a drogokat.
ápr. 19
6:39
Lezárult a mikrocenzus összesítése (hirado.hu)
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) várhatóan május végén teszi közzé az adatokat.
ápr. 19
6:48
„Habony Árpád nyilvánvalóan alakítja a Fidesz politikáját” (Hírstart)
Tizenhárom év után tálalt ki a volt fideszes képviselő egykori pártjáról. Körömi Attila Egyenesen című műsorunkban azt mondta, Habony Árpád egyértelműen részt vesz a Fidesz stratégiájának kialakításában, melynek lényege a félelemkeltés.
ápr. 19
6:48
Gáz van: már Mészáros Lőrinc cége is lefitymálja a magyar gazdaságot (HVG)
Aggasztó a GDP, gyengélkedik az ipar, lassul a növekedés, mert nem tudjuk jól felhasználni az uniós forrásokat – ilyen sötét képet fest a magyar gazdaság állapotáról Mészáros Lőrincék tőzsdén jegyzett részvénytársasága az éves beszámolójában. Vagy nem esett le a számviteli szabályokat pontosan betartó könyvelőnek, milyen ciki, ha a nemzet gázszerel
ápr. 19
6:57
Szóváltásból halált okozó testi sértés (Police)
A 38 éves férfi a kórházban belehalt sérüléseibe. A budapesti nyomozók befejezték a nyomozást és vádemelési javaslattal küldték tovább az iratokat az illetékes ügyészség felé.
ápr. 19
6:59
Sebességmérés Budapesten (Police)
Budapest közútjaira tervezett sebességmérő ellenőrzések.
ápr. 19
7:00
Létrehozhatják a nemzeti védőnői szolgálatot (Hírstart)
Nemzeti védőnői szolgálat létrehozását kezdeményezi a kormánynál a humán tárca – értesült a Magyar Idők. A lépéssel a védőnőkre is kiterjesztenék az egészségügyi bértáblát, így e diplomás szakemberek fizetése nem maradna el az azonos végzettségű, de más területen dolgozó kollégáikétól.
ápr. 19
7:01
Zavartalan a forgalom az Ausztria felé vezető oldalon (Police)
A szakemberek a műszaki mentést az M1-es autópálya 38-as kilométerszelvényében befejezték.
ápr. 19
7:03
Sebességellenőrzési helyszínek (Police)
Heves megye közútjain az alábbi helyszíneken számíthatnak sebességellenőrzésre.
ápr. 19
7:05
Sebességellenőrzések Somogyban (Police)
A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sebességmérő vezénylési terve az alábbiak szerint alakul 2017. április 19-én.
ápr. 19
7:06
A civil szervezetek külföldi támogatásainak feltüntetéséről kezdődik vita (MaHu)
Az Országgyűlés ma kezdi tárgyalni azt a kormánypárti törvényjavaslatot, amely a külföldi támogatások feltüntetésére kötelezné a civil szervezeteket.
ápr. 19
7:06
Kitálalt a Fideszről az egykori képviselő (24.hu)
Körömi Attila szerint Habony Árpád nyilvánvalóan részt vesz a Fidesz politikájának alakításában.
ápr. 19
7:06
Kinek lobbizott Medgyessy utazó nagykövetként? (Hírstart)
Korábbi vélekedésekkel szemben nem fenyeget az Alstom-ügy büntetőjogi elévülése. Egy átlagos állampolgárral szemben a vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés esetében akár 10 év börtönt is kiszabhat a bíróság, az elévülési idő is ilyen hosszú lehet, ráadásul többször újra is indulhat. Medgyessy Péter egykori szocialista korm
ápr. 19
7:06
Vizes vb: még drágább lehet (HírTV)
Már 95 milliárd forint fölött járnak a vizes világbajnokság eddigi költségei, és még tovább emelkedhet ez a szám.
ápr. 19
7:07
Baleseti összesítő Komárom-Esztergom megyében (Police)
Ne feledjék: a balesetek megelőzhetőek!
ápr. 19
7:08
Magyar sorozatgyilkostól retteg Olaszország (24.hu)
Ő Olaszország elsőszámú közellensége.
ápr. 19
7:15
Félpályás útzár az M1-es autópályán (hirado.hu)
A Győr felé vezető oldalon a 38-as kilométerszelvénynél a belső forgalmi sávban egy műszaki hibás jármű áll.
ápr. 19
7:18
Szénné égett egy BKK-busz (HírTV)
Kiégett egy új BKK-busz Budapest XII. kerületében, a Várfok utca és a Csaba utca kereszteződésében tegnap este.

Keresés