2007. augusztus 13. hétfő

aug. 13
4:31
Komoly presztizst jelentenek a külföldi hallgatók (Népszava)
Eddig a 72 felsőoktatási intézmény tizede válaszolt az oktatási tárcának a külföldi diákok tanulási lehetőségeit felmérő kérdőívére. A felsőoktatási szakállamtitkárságon megtudtuk, a visszajelzések folyamatosan érkeznek. A hatvan kérdés többsége általánosságban a külföldi hallgatókra vonatkozik, csak két kérdés tér ki konkrétan a kínai diákokra. Ez utóbbiból az Ifjúsági Kereszténydemokrata…
aug. 13
5:44
MR: szeptember végéig zajlik le az első leépítési hullám (Népszava)
Értesüléseink szerint az értesített munkatársak egy része immár hatvan napja hiába vár a felmondólevelére a Magyar Rádiónál (MR). A rádióelnök úgy tájékoztatta lapunkat, hogy többségében már megkapták a felmondólevelüket az MR csoportos létszámleépítés keretében elbocsátott munkatársai. Such György elmondta: a felmondásról szóló értesítés után harminc nappal megkezdték a felmondások kézbesítését,…
aug. 13
5:49
Ady és József Attila versek egy skót templomban (Népszava)
Nem várt sikert aratott az idei Edinburgh Fringe Fesztiválon a neves magyar színművész Kálloy Molnár Péter különleges zenés estje. A skót fővárosban megtartott előadások során - amelynek vendégelőadója Kalmus Felicián csellista volt - a saját dalok mellett ismert magyar költők verseinek feldolgozásai is elhangoztak.
aug. 13
6:11
A Playboy-pápa házi DJ-je és a grindcore apukák - Sziget videóajánló (HVG)
Az idei Sziget utolsó előtti napján hallhatunk német indie-rockot, izlandi stíluskavalkádot, megtudhatjuk, mi lett a Syrius Ausztráliába emigrált fiával, s hogy milyen zenét csinál egy olyan banda, amelynek a neve kizárólag írásjelekből áll.
aug. 13
6:45
Ma még lehet jelentkezni pótfelvételire (Népszava)
Ma jár le a pótfelvételi határideje a felsőoktatási intézményekben. A ponthatárok megállapítása után megjelent kínálat időközben tovább bővült a kiegészítő képzésben meghirdetett szakokkal - a teljes lista megtalálható az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) honlapján, a www.felvi.hu-n.
aug. 13
9:22
Sziget a Szigeten (Népszava)
A Sziget Fesztivál egyik legnyugalmasabb egyben legszínesebb része, a Civil Sziget. Mintegy 70 sátor és ennél is több szervezet és intézmény, változatos témák - a környezetvédelemtől az egészségmegőrzésig, az Európai Uniótól a cserkész és roma szervezetekig, - amelyek megismerése közben regenerálódhatnak a "kemény" szigetlakók, kielégíthetik szükségleteiket a Civil Sziget fanatikusai, vagy éppen…
aug. 13
10:08
Vidék - Összművészeti Központ (szinhaz.hu)
Regionális Összművészeti Központ nyílik Európa legszebb szecessziós épületében, a 100 éves, újjászületett Reök-palotában – Goya-val és szegedi kortárs művészekkel. Az első, 2007. augusztus 17-én nyíló kiállításokon a világhírű spanyol festő, Francisco Goya metszetsorozata és festményei, valamint szegedi kortárs képzőművészek alkotásai tekinthetők meg. A színvonalas kiállítások és időszaki…
aug. 13
10:10
Vidék - Végzetes erdei játszmák (szinhaz.hu)
Turda, az erdő bolondja ül az erdei kunyhóban, eszik és mesél. Szép feleségéről és három gyermekéről, akiket nem tudott eltartani. Megölte a családját, mert, mint mondja, „méltó étek nélkül nincs méltó élet”. Lenyeli az utolsó falatot, aztán énekel. A nézőtéren csönd; néhány perc múlva vége az előadásnak, és a színpadon lévő feszültséget felszabadult taps oldja fel. Teltház van, hálás a pécsváradi…
aug. 13
10:35
„A történelem…” – a nagyok szemével (ANNO Online)
Minden iskolás tankönyv azzal kezdi a nebulók okítását, hogy magyarázza a saját bizonyítványát: igyekszik meghatározni magának a tudományágnak a mibenlétét és igazolni önnön hasznosságát. Nincs ez másképp a történelemmel sem. Ha valakit annak idején nem győzött meg a tweedkosztümös, szúrós szemű tanárnő, most megtudhatja, mit gondoltak a történelemről a szellemi élet nagyjai.
aug. 13
11:02
Csoda, hogy még áll, Angelina pipaszár lábakon jár - Nézze meg a csontsovány sztárt! (MaHu)
Sajnos, nem a szemünk vagy a kamera csal - Angelina Jolie valóban ilyen vékony! A szupersztár nem sokat hízott az utóbbi időben, pedig már mindenki aggódik érte!
aug. 13
11:12
Sziget hétfőn: rock koncerttől japán táncelőadásig (Infostart)
Az amerikai Tool és a francia Sergent Garcia koncertje, valamint spanyol és japán táncelőadások is szerepelnek a Sziget Fesztivál mai rendezvényei között.
aug. 13
13:02
Dallampark és Örömkoncert a Kossuth téren (Népszava)
Az Országház előtti területre zöld fűszőnyeg került - itt nyitotta meg Horn Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, az Örömkoncertek ötletgazdája és védnöke hétfőn a közönség számára az AudiTÉRiumot, amely egy héten át várja az arra járókat. Az AudiTÉRium (Dallampark) a Városi Tájkép Csoport (VTCS) vállalkozása, amely egy vadonatúj technológiát honosít meg. A világosabb fűmezők között…
aug. 13
13:23
Késik a Rolling Stones-film (Népszava)
Szeptemberről jövő áprilisra halasztotta Martin Scorsese Rolling Stonesről forgatott dokumentumfilmjének bemutatóját a produkciót forgalmazó Paramount Classics stúdió. A stúdió szóvivője arra hivatkozott, hogy a Shine A Light című film bevezető kampányához több időre van szükség, és az együttes jelenleg nagyon elfoglalt augusztus 26-ig tartó európai turnéja miatt.
aug. 13
13:39
Eső nem, 63 ezer látogató igen a Szigeten (orientpress)
Ha valamire lehetett panasza a hétvégén a Sziget- lakóknak, akkor az az időjárás volt, hiszen a szombati kiadós zuhé után bokáig sárban közlekedtek sok helyen. Vasárnapra újabb rosszidőt jósoltak, ám ezúttal elmaradt az égi háború, a Faithless koncertjére már csaknem száraz körülmények között került sor.
aug. 13
13:43
Pop-house mise és Isten könnyei – hétvége a Szigeten (HVG)
A szombati és vasárnapi napokon két, vagy három olyan fellépő is tiszteletét tette a fesztiválon, akiket több generáció is nagy izgalommal várt. Megkíséreltünk interjút készíteni a Faithless-szel, amelynek jó hangulatát még a szervezők majdnem totális inkompetenciája sem tudta elrontani. Végezetül pedig több olyan koncerthez is szerencsénk volt, amelyek spirituális élményt nyújtottak a…
aug. 13
14:01
Sting-, 50 Cent-számok 99 centért (Népszava)
A világ legnagyobb lemezvállalata, a Universal Music próbaképpen interneten kínál letöltésre sok ezer számot másolásgátló technológia nélkül olyan világhírű előadóktól, mint Sting, 50 Cent vagy Stevie Wonder nélkül. A különböző kereskedelmi portálokról és sztárhonlapokról letölthető számok egyenként 99 centbe kerülnek, és iPodokon, valamint MP3-lejátszókon hallgathatók meg.
aug. 13
14:52
Budapest Klezmer Band az Állatkertben (orientpress)
Az állatkerti nyáresti koncertsorozat soron következő koncertjére szerda este kerül sor a városligeti intézményben: a Budapest Klezmer Band fellépését hallhatja-láthatja a zenebarát közönség.
aug. 13
15:03
Guinness rekordok a Szigeten - képek az ötödik napról (MaHu)
Vasárnapra még esővel riogattak a jósok, az égi áldás azonban nem érkezett meg, ellenben jött a Faithless. 63 ezer látogató volt kíváncsi a Sziget ötödik napjára.
aug. 13
16:17
Sáskajárás, tűzeső: DVD-n a Tíz csapás (MaHu)
Megjelent DVD-n a méltán népszerű misztikus film, a Tíz csapás. A filmben a közkedvelt Hilary Swank próbálja különleges események okát megfejteni - ami azonban nem akar sikerülni neki.
aug. 13
16:49
Rejtélyes jelek a Munkácsy képen? (MaHu)
Hamarosan megnézheti a Ferihegyen lefoglalt Munkácsy képet az a férfi, aki azt állítja, hogy a festmény a családja tulajdona. Állítólag titkos, nem ismert részletekkel ezt igazolni is tudja.
aug. 13
17:33
Anya, lánya, unokája: sztárparádé hamarosan a mozikban (MaHu)
Rachel (Lindsay Lohan - Bajos csajok) egy igazi lázadó tinédzser és hisztikirálynő: iszik, bulizik, káromkodik. Amikor a lány autóbalesetet okoz, alkoholista anyja, Lilly (Felicity Huffman - Született feleségek) számára végleg betelik a pohár.
aug. 13
18:21
PANKKK: még pályázhatnak a koncertszervezők (Infostart)
Még ezen a héten lehet beadni a pályázatokat az úgynevezett PANKKK, azaz a Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért Programra. A pályázat keretében összesen 200 millió forintot osztanak ki kezdő zenekaroknak, tehetségkutató versenyeknek és koncertszervező kluboknak.

Keresés