2014. január 26. vasárnap

jan. 26
13:06
Dortmund: térdszalagszakadás, vége Blaszczykowski idényének (She)
Elülsőkeresztszalag-szakadást szenvedett a jobb térdében Jakub Blaszczykowski, a Borussia Dortmund lengyel középpályása, aki az Augsburg elleni szombati bajnoki (2–2) hatodik percében sérült meg. Kubának így ki kell hagynia a teljes tavaszi idényt.
jan. 26
13:24
Kézi: a férfiaknál Algéria, a nőknél Tunézia Afrika bajnoka (She)
Szombaton rendezték a férfi és női kézilabda Afrika-bajnokság döntőjét: a férfiak döntőjében Algéria 25–21-re legyőzte Tunéziát, a nőknél Tunézia 23–20-ra megverte a Kongói DK-t.
jan. 26
13:42
Férfi kézi: Szlovéniát kaptuk a vb-selejtezőben (She)
A dániai férfi kézilabda Európa-bajnokság záró konferenciájának keretében került sor a 2015-ös katari világbajnokság európai selejtezőinek sorsolására. A magyar válogatott kiemeltként Szlovéniát kapta a másik kalapból, hazai pályán kezd. A párharcok első meccseit június 7-én vagy 8-án, a visszavágókat 14-én vagy 15-én rendezik.
jan. 26
13:42
Felkészülés: Fontos leckét kaptunk a jövőre nézve - José Gomes (Agroinform)
A Videoton felkészülési labdarúgó-mérkőzésen 4-0-ra kikapott az FK Dnyiprótól Spanyolországban.
jan. 26
13:44
Videó: bunyó - egymást verték a kapusok a hokimeccsen (She)
A Scranton Penguins–Norfolk Admirals AHL-es jégkorongmeccsen ritka jelenet játszódott le. A két csapat kapusa, John Gibson és Jeff Deslauriers összeverekedett. Miután szétválasztották őket, két játékost is meg kellett fékezni. Íme!
jan. 26
13:44
Borussia Dortmund: Blaszczykowski keresztszalagja elszakadt (Agroinform)
Immár hivatalos, hogy véget ért a Dortmund szélsőjének, Jakub Blaszczykowskinak a szezonja.
jan. 26
13:46
Aus. Open: Nehéz megállítani Stant, ha így játszik - Nadal (She)
Stanislas Wawrinka tavaly az év leghosszabb Grand Slam-mérkőzését elveszítve kiesett a Novak Djokovics elleni negyeddöntőben az Australian Openről, de az idén meg sem állt a győzelemig. A svájci vasárnap négy játszmában legyőzte Rafael Nadalt a fináléban, megszerezve első Grand Slam-tornagyőzelmét – ezzel kárpótolta magát az egy éve történtek miatt.
jan. 26
14:00
Primera División: két hónapja csak sínylődik a Getafe (She)
Immár két hónapja nyeretlen a Getafe a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera División). A madridi csapat a 21. fordulóban az Almería otthonában szenvedett 1–0-s vereséget, a mindent eldöntő gólt Jonathan Zongo szerezte. A Burkina Fasó-i válogatott csatár másodszor volt eredményes a szezonban.
jan. 26
14:00
Férfi kézilabda: Újabb kemény ellenfél, a szlovénokat kaptuk a vb-selejtezőre (Agroinform)
Kisorsolták a 2015-ös férfi kézilabda-vb selejtezőinek párosítását. A magyar válogatott ellenfele Szlovénia lesz.
jan. 26
14:18
Primera División - Győzött az Almería (Infostart)
Az Almería egygólos győzelmet aratott az immár hat meccs óta nyeretlen, vendég Getafe ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának vasárnap déli mérkőzésén.
jan. 26
14:18
Kézi: A világ egyik legképzettebb csapatát kaptuk - Mocsai (She)
Mint beszámoltunk róla, Szlovénia lesz a magyar férfi kézilabda-válogatott ellenfele a júniusi vb-selejtezőben. Mocsai Lajos szövetségi kapitány szerint nagyon erős ellenfelet kaptunk, ezért fontos, hogy a lehető legerősebb kerettel álljunk ki a párharcra.
jan. 26
14:36
Játékossors: a korábbi Honvéd-légiós Szlovéniába igazolt (She)
Marshal Mfon Johnson, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd korábbi nigériai légiósa a szlovén első osztályú ND Goricához szerződött.
jan. 26
14:36
Átigazolás: Essien megbukott az orvosin a Milannál? (Agroinform)
A ghánai középpályás korábban kétszer elszakadt térdszalagja nem bírta a terhelést a teszteken.
jan. 26
14:38
Eredivisie: nyert az Ajax, és meglepetésre a sereghajtó is (She)
A kiesés elől menekülő Cambuur 3–1-re legyőzte a mérkőzést a 18 csapatos holland bajnokság 5. helyén váró Heerenveent a holland bajnokság vasárnapi játéknapján, míg a bajnoki címért küzdő Vitesse hazai pályán vesztett pontokat a sereghajtó NEC ellen. A listavezető Ajax azonban nyert, mégpedig Lasse Schöne találatával a Go Ahead Eagles ellen.
jan. 26
14:40
Videó: Wawrinka-diadal a hátsérüléssel bajlódó Nadal ellen (She)
Mint beszámoltunk róla, az első szettben még százszázalékos Rafael Nadalt a folytatásban hátsérülés miatt kellett ápolni, a feladás gondolata is megfordult a fejében, de végül folytatta a játékot. Arra azonban már csak Stansislas Wawrinka remek játéka miatt nem lehetett esélye, hogy fordítson kétszettes hátrányból. A svájci így élete első Grand Slam-trófeáját nyerte meg. Íme!
jan. 26
14:42
Serie A: két góllal nyert az AS Roma Veronában (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Serie A 21. fordulójában az AS Roma a Hellas Verona vendégeként lépett pályára, és ha nem is könnyedén, de három egyre győzni tudott. Kihasználta tehát két vetélytársa botlását a fővárosi csapat: hat pontra megközelítette az éllovas Juventust, és ugyanennyivel vezet az őt üldöző Napoli előtt.
jan. 26
14:44
Szocsi 2014: a látássérült síelő nem érti az MPB döntését (She)
Balogh Zsolt látássérült síelő, illetve edzője, Fábián Attila és vezetője, Bocsi Bence nehezményezi, hogy a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöksége nem várta meg, Magyarország kap-e lehetőséget szabadkártyával a szocsi paralimpiai részvételre, hanem úgy döntött, kvalifikáció hiányában nem kíván paralimpikont delegálni.
jan. 26
14:54
Férfi kézi Eb: horvát-spanyol bronzmeccs élőben az NSO-n! (She)
A világbajnoki címvédő Spanyolország Horvátországgal vívja a bronzmérkőzést a dániai férfi kézilabda Európa-bajnokságon. Déli szomszédaink a tavalyi vb-n a harmadik helyet szerezték meg, vajon képesek lesznek erre a kontinenstornán is? 15 órától kiderül, tartsanak velünk!
jan. 26
14:54
Férfi kézilabda-vb: a szlovénokkal mérkőzünk a bejutásért (Metropol)
A szlovén csapat lesz a magyar férfi kézilabda-válogatott ellenfele a jövő évi, katari világbajnokság selejtezőjében.
jan. 26
15:12
Videó: közelítenek - Totti tette biztossá a Roma győzelmét (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában az AS Roma 3–1-re nyert a Hellas Verona vendégeként. Kihasználta tehát két vetélytársa botlását a fővárosi csapat: hat pontra megközelítette az éllovas Juventust, és ugyanennyivel vezet az őt üldöző Napoli előtt. Tekintse meg a mérkőzés összefoglalóját!
jan. 26
15:14
Kézilabda: az EHF elnöke szélesítené az Eb mezőnyét (She)
Jean Brihault, az Európai Kézilabda-szövetség elnöke egy interjúban elmondta, feltett szándéka, hogy szélesítse az Európa-bajnokság mezőnyét.
jan. 26
15:16
Sakk: Rapport Richárd kikapott a záró fordulóban (She)
Rapport Richárd a sötét bábukat vezetve vereséget szenvedett a sereghajtó német Arkadij Naiditschtól a hollandiai Wijk aan Zeeben zajló sakkszupertorna vasárnapi záró fordulójában.
jan. 26
15:30
Férfi kézi Eb: Karabatic az MVP, két dán az álomcsapatban (She)
Kihirdették a férfi kézilabda Európa-bajnokság álomcsapatát, amelybe két játékos került be a házigazda dán csapatból, míg a francia Nikola Karabatic lett a legértékesebb játékos (MVP).
jan. 26
15:48
Felkészülés: a próbajátékos betalált, nyert a DVTK (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK felkészülési mérkőzésen 3–1-re legyőzte a román első osztályú FC Botosanit.
jan. 26
15:48
Australian Open: Sok sírás után ért a csúcsra Wawrinka (Agroinform)
Rafael Nadalt a sérülésével nyaggatták, de ő inkább ellenfelét ünnepelte a vesztes vasárnapi döntő után.
jan. 26
15:50
Karrier: Balotelli Mourinhóval szeretne dolgozni (Agroinform)
A Milan csatára szeretne ismét José Mourinho keze alatt játszani, noha korábban voltak balhék közöttük az Internél.
jan. 26
16:06
Videó: Jó előjel lehet a szlovénok elleni meccs - Zubai (She)
Mint beszámoltunk róla, a dániai férfi kézilabda Európa-bajnokság záró konferenciájának keretében került sor a 2015-ös katari világbajnokság európai selejtezőinek sorsolására. A magyar válogatott kiemeltként Szlovéniát kapta a másik kalapból, hazai pályán kezd. A párharcok első meccseit június 7-én vagy 8-án, a visszavágókat 14-én vagy 15-én rendezik.
jan. 26
16:06
Barcelona: Messi apja cáfolta az átigazolási pletykákat (Agroinform)
Lionel Messi édesapja megunta, hogy fiát rendszeresen szóba hozzák a Paris Saint-Germainnel.
jan. 26
16:08
FA-kupa: a Fulham előnyben sem bírt a harmadosztály kiesőjelöltjével (She)
Az angol labdarúgó FA-kupa legjobb tizenhat közé jutásért vívott harcban a harmadosztályú Sheffield United az 53. perctől emberhátrányban játszva 1–1-es döntetlent ért el az élvonalbeli Fulhammel.
jan. 26
16:10
Ligue 1: elképesztően szép sorozatot épít a Lyon (She)
Sorozatban a hatodik tétmérkőzését nyerte meg a Lyon: Rémi Garde csapata hazai pályán 3–0-ra legyőzte a bennmaradásért küzdő Eviant a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 22. fordulójának vasárnapi játéknapján. A 12 tétmérkőzés óta veretlen OL belátható távolságra került a harmadik helyhez.
jan. 26
16:24
F1: hatoddiként a Sauber is bemutatta idei autóját - fotó (She)
A Formula–1-es Sauber istálló is bemutatta a 2014-es idényre tervezett autóját. A svájciak új gépe a C33 nevet kapta. Íme!
jan. 26
16:26
NB II: Oláh Lóránt a Kozármislenyhez igazolt! (She)
A labdarúgó NB II-ben szereplő Kozármisleny hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Oláh Lórántot, aki legutóbb az élvonalbeli Kaposvár játékosa volt.
jan. 26
16:42
Vb-selejtező - Mocsai szerint 50 százalék az esély (Infostart)
A szlovén csapat lesz a magyar férfi kézilabda-válogatott ellenfele a jövő évi, katari világbajnokság selejtezőjében - derült ki a vasárnapi sorsoláson, amelyet a jelenleg is zajló Eb helyszínén, a dániai Herningben bonyolítottak le.
jan. 26
16:42
FA-kupa: Chelsea-Stoke City élőben az NSO-n! (She)
Az FA-kupa negyedik fordulójának egyetlen kizárólag Premier League-csapatokat felvonultató párosításában a Chelsea a sorozat 2011-es finalistáját, a Stoke City együttesét fogadja. José Mourinho együttese legutóbbi hat mérkőzését kivétel nélkül megnyerte, így kiváló formában lép pályára az utolsó hat mérkőzésből csak egyszer nyerő „fazekasok” ellen, akik a jelenlegi szezonban egyszer már meglepték…
jan. 26
16:42
Pacquiao áprilisban visszavághat Bradleynek (Metropol)
Manny Pacquiao április 12-én, közel két évvel váratlan vereségét követően visszavághat Timothy Bradleynek, a Boksz Világszervezet (WBO) váltósúlyú világbajnokának.
jan. 26
16:44
Férfi kézi Eb: a spanyoloké a bronz, megverték a horvátokat (She)
Spanyolország szerezte meg a bronzérmet a Dániában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokságon, miután 29–28-ra legyőzte Horvátországot.
jan. 26
16:46
Belgium: Kötelesék továbbra is zuhanórepülésben (She)
A Genk továbbra is nagyon gyenge formában van: ezúttal a Genttől kapott ki 2–1-re hazai pályán. A legutóbbi hat meccsén nyeretlen, ötször veszítő Genk kapuját Köteles László védte.
jan. 26
17:00
Kézi: Lekics Görbiczéket megelőzve lett az év játékosa (She)
A férfi kézilabda Európa-bajnokság döntőjét megelőzően jelentette be a nemzetközi szövetség, ki lett 2013 legjobb női, illetve férfi játékosa. Bár a nőknél négy győri játékos – köztük a második helyen végző Görbicz Anita – is ott volt a jelöltek között, végül korábbi klubtársuk, a szerb Andrea Lekics lett a befutó. A férfiaknál a horvát Domagoj Duvnjak végzett az élen.
jan. 26
17:00
Átigazolás: Moyes elengedi Solskjaerhoz mellőzött szélsőjét (Agroinform)
Angliai sajtóhírek szerint a Cardiff City kölcsönveszi Wilfried Zahát a Manchester Unitedtől a szezon végéig.
jan. 26
17:02
Átigazolás: A Manchester United nem erősít többet januárban (Agroinform)
David Moyes szerint Juan Mata lesz a Manchester United egyetlen januári szerzeménye.
jan. 26
17:18
NB II: az erdélyi védő aláírt, már 18 tagú a Vasas kerete (She)
Megvan a labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas 18. játékosa is miután Tamás László aláírt az angyalföldiekhez – adta hírül a Vasas hivatalos Facebook-oldala.
jan. 26
17:18
Kézilabda Eb: Spanyolország a bronzérmes (Metropol)
A világbajnok a vasárnapi helyosztón 29-28-ra legyőzte a horvát válogatottat.
jan. 26
17:18
Tenisz: Sarapova Párizsban vigasztalódna (Agroinform)
A hölgyeknél az Australian Open után sincs megállás, a jövő héten Párizsban és Pattya Cityben versenyeznek.
jan. 26
17:20
Serie A: őrült hajrában állt fel a padlóról a Milan (She)
A Milan az utolsó öt percben szerzett gólokkal fordított, és 2–1-re nyert Cagliariban, eközben az Internazionale hazai pályán 0–0-t játszott a Cataniával az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 21. fordulójának vasárnapi játéknapján.
jan. 26
17:20
Karrier: Simeone szerint Costának van esélye az Aranylabdára (Agroinform)
Az Atlético Madrid vezetőedzője kijelentette, Diego Costa teljesítményét hamarosan elismerhetik az Aranylabdával.
jan. 26
17:22
Videó: Alessandro Del Piero nagy kapushiba után duplázott (She)
A Sydney FC 5–0-ra kiütötte idegenben a Melbourne Victoryt az ausztrál élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, Alessandro Del Piero duplázott a meccsen. A korábbi olasz válogatott előbb magabiztosan értékesített egy büntetőt, majd egy rossz kirúgás után ismét a kapuba talált. Összefoglaló.
jan. 26
17:22
Kézilabda: Lekics Görbiczet megelőzve lett 2013 legjobbja (Agroinform)
A nőknél a szerb Andrea Lekics, a férfiaknál a horvát Domagoj Duvnjak lett az év kézilabdázója.
jan. 26
17:24
Légiósok: bűnhődött a 11-est hibázó Dzsudzsák - videó (She)
Dzsudzsák Balázs büntetőt hibázott a Dinamo Moszkva Bunyodkor elleni felkészülési mérkőzésén (0–0). A magyar labdarúgó a szünetben állt be csereként az üzbég bajnok ellen, az 55. percben sárgát kapott, majd a 86. percben csapata javára megítélt 11-est a kapufára rúgta. Dan Petrescu vezetőedző nem hagyta „megtorlás” nélkül a rontást.
jan. 26
17:36
Serie A - A hajrában fordított a Milan (Infostart)
Az AC Milan az utolsó pillanatokban szerzett gólokkal fordított és nyert a Cagliari vendégeként vasárnap az olasz labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában.
jan. 26
17:36
Bundesliga: a Werder nem tudott betalálni a sereghajtó kapujába (She)
Gól nélküli döntetlen született Brémában, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 18. fordulójában a Werder Bremen–Braunschweig találkozón.

Keresés