2014. január 9. csütörtök

jan. 9
0:00
Király-kupa: sima Barcelona-siker, Messi-duplával (She)
Európa-szerte kupaküzdelmek zajlanak a hét közepén. A spanyoloknál a nyolc közé jutásért játszanak, a Barcelona a Getafét fogadta odahaza, és Cesc Fabragas, valamint a csereként beállt, két hónapos kihagyás után visszatért Lionel Messi duplájával magabiztosan győzött.
jan. 9
0:03
Topligák: City-hatos, Ibra-tripla, Messi-dupla - videó (Agroinform)
A Manchester City és a PSG is hengerelt a szerdai kupafordulóban, a katalánok négygólos előnyt szereztek a visszavágóra.
jan. 9
0:18
Olasz Kupa: a Fiorentina már a legjobb nyolc között (She)
A Fiorentina 2–0-ra nyert hazai pályán a Chievo ellen, ezzel bejutott a labdarúgó Olasz Kupa negyeddöntőjébe.
jan. 9
0:22
Videó: vastaps fogadta a visszatérő, duplázó Messit (She)
A spanyol Király-kupa nyolcaddöntőinek első mérkőzésén visszatért Lionel Messi. Ez az információ a Bercelona szurkolóinak talán még fontosabb, mint az, hogy 3–0-ra legyőzték a katalánok a Getafét. Az argentin a 64. percben csereként állt be, Andrés Iniestát váltotta, majd a találkozó 91. és 93. percében is betalált.
jan. 9
0:26
NS: Hajnal Tamást a játék érdekli; Eger: nehéz szülés - csütörtök (She)
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.
jan. 9
1:12
Így sikerült Messi visszatérése (Infostart)
Duplázott visszatérésén a Barcelonában Lionel Messi. Az argentin múlt év november 10-én szenvedett combizomszakadást Sevillában, a Betis elleni bajnoki, majd 59 nap után szerda este otthon, a Getaféval játszott kupameccsen szerepelhetett újra.
jan. 9
5:06
Napi 600 ezerért tartják kómában Schumachert (Blikk)
A gyógyszerek, a személyzet bérköltsége és a modern műszerek amortizációja is sokba kerülGrenoble — Mindent megtesznek orvosai Michael Schumacherért (45).
jan. 9
5:42
Torghelle: Kis pénz, nagy foci (Blikk)
Budapest — A remélt rendszeres játéklehetőség fejében még a nagy fizetésről is lemondott Torghelle Sándor (32).
jan. 9
7:12
NHL: a Philadelphia sorozatban 10. meccsét nyerte meg otthon (She)
Az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság alapszakaszában a Philadelphia Flyers 3–1-re nyert a Montrea Canadiens ellen, ezzel már sorozatban a tizedik meccsét húzta be hazai pályán. A Montreal Canadiens elleni mérkőzés legjobbja a szlovák hátvéd, Andrej Meszaros volt, aki csapata mindhárom gólját előkészítette. A New York Rangers a címvédő Chicago Blackhawks, míg a Colorado Avalanche az…
jan. 9
7:14
NBA: 38 pontos Harden, a Houston legyőzte a Lakerst (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakaszában a Houston Rockets kiváló harmadik negyedbeli teljesítményének (33–15), no meg James Harden 38 pontjának köszönhetően 113–99-re legyőzte a Los Angeles Lakerst. A Brooklyn megállította a Golden State tíz győzelmet számláló sorozatát, a San Antonio 112–90-re nyert a Dallas ellen.
jan. 9
7:30
Tenisz: Babos Tímea döntős párosban Sydneyben (She)
Babos Tímea a cseh Lucie Safárovával az oldalán bejutott a döntőbe a 710 ezer dollár összdíjazású sydneyi WTA-versenen, miután az elődöntőben 1 óra 13 perc alatt két szettben legyőzték a Julia Görges, Barbora Záhlavová-Strycová kettőst.
jan. 9
7:48
NFL: elképzelhető, hogy bővítik a rájátszás mezőnyét (She)
Roger Goodell, az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) vezetője arról beszélt, hogy bővíthetik a rájátszás mezőnyét.
jan. 9
7:50
Genoa: bajnoki rivális érdeklődik Tőzsér iránt? (She)
Sajtóhírek szerint a Genoa labdarúgócsapatának olasz élvonalbeli (Serie A) bajnoki riválisa, a Bologna érdeklődik Tőzsér Dániel iránt. Mint ismert, utóbbi klubnál épp szerdán volt edzőváltás.
jan. 9
8:42
Sydneyi tenisztorna - Babosék a döntőben (Infostart)
Babos Tímea a cseh Lucie Safarovával az oldalán két játszmában legyőzte a Julia Görges, Barbora Zahlavova-Strycova német, cseh duót a sydneyi tenisztorna 710 ezer dollár (150 millió forint) összdíjazású női versenyének csütörtöki elődöntőjében.
jan. 9
8:42
Videó: Vass furcsállta, hogy a Serie A-ból nem válogatották be (She)
Vass Ádám 2008 után kapott újra meghívót a magyar labdarúgó-válogatott keretébe. A belga Oostende légiósa megbecsüli Pintér Attila döntését, és boldog, hogy Telkibe mehetett a tréningekre. Vass hozzátette, furcsállta, hogy annak idején a Brescia játékosaként az olasz élvonalból nem kapott lehetőséget a nemzeti csapatnál. Simon Krisztián szerint hasznos másfél napon vannak túl.
jan. 9
8:44
Angol ligakupa - Kiütéses Manchester City-győzelem (Infostart)
A Manchester City 6-0-ra győzött a vendég West Ham United ellen az angol labdarúgó ligakupa elődöntőjének első, szerdai mérkőzésén.
jan. 9
8:44
Újpest: Nehezen térek napirendre - Vermes Krisztián (She)
Amint azt a Nemzeti Sport Online szerdán hírül adta, a labdarúgó NB I tizedik helyén telelő Újpest napokon belül szerződést bont Vermes Krisztiánnal. A lila-fehérek új szakmai stábja nem számít az eddigi csapatkapitányra, a felek ezért döntöttek a szerződésbontás mellett.
jan. 9
8:45
Spanyol Király Kupa: Barcelonában senki sem pótolhatatlan - Messi (Agroinform)
A négyszeres aranylabdás két góllal tért vissza a Barcelonába, amely 4-0-ra verte a Getafét a Király Kupában.
jan. 9
9:00
Australian Open - Fucsovics újabb győzelemmel a főtábla küszöbén (Infostart)
Fucsovics Márton két sima játszmában legyőzte a 26. helyen kiemelt brit Daniel Evanst az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjének második fordulójában, és már csak egy sikerre van szüksége ahhoz, hogy a 128-as főtáblára kerüljön.
jan. 9
9:00
Aus. Open: Fucsovics a selejtező 2. körét is simán vette (She)
Fucsovics Márton sikerrel vette az ausztrál nemzetközi tenisztorna selejtezőjének második fordulóját: a 21 éves játékos az első körhöz hasonlóan könnyedén nyert, 59 perc alatt győzte le a kvalifikáció 26. kiemeltjét, a brit Daniel Evanst (világranglista-149.). A világranglistán a 182. helyen található magyar teniszező 6:4, 6:1-re győzött, és már csak egy mérkőzést kell nyernie a főtáblához.
jan. 9
9:03
Sydneyi tenisztorna: Babosék a döntőben (Metropol)
A 20 éves magyar játékos nyolcadik páros fináléjára készülhet, az eddigi hétből hatszor győztesen hagyta el a pályát.
jan. 9
9:03
Téli hírmorzsák: Edzőt vált az idén halovány Tina Maze (Agroinform)
Alig egy hónappal az olimpia előtt az edzőváltás mellett döntött az összetett Világkupa címvédője, Tina Maze.
jan. 9
9:05
Messi két góllal tért vissza (Metropol)
A csaknem két hónapot kihagyó argentin csatár 2-0-nál, a 64. percben váltotta Andres Iniestát, majd a 89. és a 93. percben is betalált.
jan. 9
9:18
Paks: Csertői a vezetőedző, Tököli a pályaedző - hivatalos (She)
Az MVM Paks labdarúgócsapata ma hivatalos sajtótájékoztatón jelentette, be, hogy a távozó vezetőedző, Horváth Ferenc helyett tavasszal – az előzetes információnknak megfelelően – Csertői Aurél irányítja az együttest. Pályaedzője a csapat csatára, Tököli Attila lesz.
jan. 9
9:20
Férfi kézi Eb: Harsányi nem utazik, Ilyés lehet a „cséká” (She)
A kétnapos pihenőt követően szerdán Vecsésen találkozott a vasárnap kezdődő Európa-bajnokság előtt álló férfi kézilabda-válogatott 19 tagú kerete. A csapat pénteken utazik el Aalborgba, a csoportmeccsek helyszínére – a csapatkapitány, Harsányi Gergely nélkül.
jan. 9
9:21
Australian Open: Fucsovics a főtábla küszöbén (Metropol)
A nyíregyházi teniszező a főtáblára jutásért a francia Vincent Millot-val (268.) csatázik majd, várhatóan szombaton.
jan. 9
14:18
Eddigi legnehezebb versenyén indul a legfiatalabb magyar nagymester (Infostart)
Eddigi legnehezebb versenyén indul szombattól Rapport Rihárd: a legfiatalabb magyar nagymester a hollandiai Wijk aan Zee-ben sorra kerülő szupertorna A csoportjában ülhet asztalhoz.
jan. 9
14:18
Videó: a Legia legyőzte a Dortmundot - az ultráknál (She)
Bizonyára sokan emlékeznek arra a jelenetre, amikor a Borussia Dortmund drukkerei a Málaga elleni tavaly áprilisi BL-mérkőzés előtt lélegzetelállító koreográfiával álltak elő. A németek kreációja tényleg fantasztikus volt, de a legjobb szurkolótáborokat rangsoroló Ultras World Youtube-csatorna összeállításában a klub fanatikusai csak a nyolcadik helyen végeztek. A győztes a lengyel Legia…
jan. 9
14:18
Csertői Aurél a Paks új vezetőedzője (Metropol)
Csertőivel másfél éves szerződést kötöttek, segítője játékos-pályaedzőként Tököli Attila lesz.
jan. 9
14:19
Australian Open: Fucsovics Márton a főtábla küszöbén (Agroinform)
Fucsovics Márton két játszmában legyőzte Daniel Evanst az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjének 2. fordulójában
jan. 9
14:20
A Bayern München és a Real Madrid a legjobb (Infostart)
A Bayern München lett az elmúlt esztendő legjobb klubcsapata a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezetnél (IFFHS).
jan. 9
14:20
IFFHS: a Bayern volt 2013 legjobb klubja, a Basel a 7. (She)
A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint is a Bayern München volt a legjobb csapat 2013-ban. A Jupp Heynckes vezérletével német bajnokságot és kupát, valamint Bajnokok Ligáját, illetve Josep Guardiola irányításával európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyerő együttesnél az IFFHS sajátos számításai szerint csak a Juventus zárt jobb évet 1991 óta,…
jan. 9
14:20
A Bayern München 2013 legjobb klubcsapata (Metropol)
A tavaly minden fontos trófeát begyűjtött bajor együttes jelentős fölénnyel, 80 pontos előnnyel végzett az élen a Real Madrid és a Chelsea előtt.
jan. 9
14:21
NB I: Csertői Aurél a Paks új vezetőedzője (Agroinform)
Csertői Aurélt nevezték ki lett a labdarúgó OTP Bank Ligában 13. helyen álló MVM Paks vezetőedzőjévé.
jan. 9
14:22
Műkorcsolya Eb - A pálya 80 százalékban kész (Infostart)
Már festik a jeget a nagyjából 80 százalékban készen álló pályán a jövő szerdán kezdődő budapesti műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság helyszínén, a Syma Csarnokban.
jan. 9
14:22
Bundesliga: Rudnevs a Hannover első téli szerzeménye (She)
Artjoms Rudnevs a szezon végéig kölcsönbe a német élvonalbeli Hannover labdarúgócsapatához kerül – számolt be róla a tekintélyes Kicker magazin. A Hamburgnál létszámfölöttivé vált támadót az idény végén opciós joggal végleg megszerezheti a Huszti Szabolcsot is foglalkoztató klub. A hírt a Hamburg a hivatalos honlapján is megerősítette.
jan. 9
14:23
Férfi kézilabda Eb: A címvédőnek gyerekjáték a továbblépés - A-csoport (Agroinform)
Vasárnap kezdetét veszi a XI. férfi kézilabda Európa-bajnokság, mi pedig górcső alá vesszük a résztvevőket.
jan. 9
14:24
Aus. Open: 11 éves böjtnek vethet véget Fucsovics (She)
A brit Daniel Evans (149. a világranglistán) elleni könnyed győzelem után egy napot pihenhet Fucsovics Márton (182.), mielőtt nekiveselkedne a francia Vincent Millot (268.) elleni, Grand Slam-főtábláért megrendezésre kerülő mérkőzésnek.
jan. 9
14:25
Premier League: A bukik tutira veszik Sam Allardyce menesztését (Agroinform)
Úgy tűnik nem kerülheti a sorsát a kieső helyen álló West Ham United menedzsere.
jan. 9
14:26
PMFC: Uzoma hisz benne, hogy ott lehet a nyári vb-n (She)
Eke Uzoma, a Pécsi MFC nigériai légiósa megerősítette, hogy Németországból érdeklődnek iránta. A nigériai U21-es válogatottat is megjáró 24 éves középpályás azt is elárulta, lát esélyt arra, hogy ott lesz hazája vb-keretében.
jan. 9
14:27
Sportfogadás-suli: Hogyan fogadjunk teniszre? (Agroinform)
Cikkünkben egy fogadó szemszögéből igyekszünk betekintést nyújtani a tenisz világába.
jan. 9
14:28
FTC: „Doll is megkapja a lehetőséget, de nem olyan szinten, mint Moniz” (She)
Orosz Pál, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető FTC Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy Thomas Dollon kívül még két másik tréner volt igazán versenyben a zöld-fehérek vezetőedzői posztjáért. A sportvezető hozzátette: két poszt, a kapus és a szélsőhátvéd megerősítésére van szükség a csapatnál.
jan. 9
14:29
Magyar válogatott: Pintér ötlete újdonság, de lesznek negatív zöngéi - Csank János (Agroinform)
Az egykori szövetségi kapitány a hatharom.com-nak elmondta, a magyar válogatott profitálhat a sűrűbb összetartásokból.
jan. 9
14:30
Real Madrid: nem büntetik meg a „markolászó” Di Maríát (She)
Nem bünteti meg Ángel Di Maríát a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera División) szereplő Real Madrid – adta hírül hivatalos közleményben a klub.
jan. 9
14:31
Nemzetközi foci: A Bayern München 2013 legjobb klubcsapata (Agroinform)
A bajor klub lett az elmúlt év legjobb csapata a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezetnél.
jan. 9
14:32
Sílövészet: leégett a svédek ruhpoldingi szállása - fotók (She)
Leégett a svéd sílövő-válogatott szállodája a németországi Ruhpoldingban, az e heti világkupaverseny helyszínén. Szerencsére személyi sérülés nem történt, a faszerkezetű épület azonban szinte teljesen megsemmisült.
jan. 9
14:33
NB I: Horváth Ferenc lett a Győri ETO FC trénere - hivatalos (Agroinform)
Sikerorientált embert kerestek Győrben, akinek az első hely talán siker, a második hely már kudarc.
jan. 9
14:34
Győri ETO: Horváth mellett másokat is kineveztek - hivatalos (She)
A Győri ETO labdarúgócsapata ma sajtótájékoztató keretében mutatta be új vezetőedzőjét, Horváth Ferencet, aki a szövetségi kapitánynak megválasztott Pintér Attilát követi. Ugyanakkor nem csak az új szakvezető kinevezését jelentették be a csütörtök délutáni sajtótájékoztatón.
jan. 9
14:36
Videó: Gareth Barry beelőzte az összes evertonost - dartsban (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Everton házi dartsversenyében ezúttal Gareth Barry próbált meg minél több pontot gyűjteni kilenc dobásból. Az angol játékos a videó elején elmondja, a második helyen álló Arouna Koné 137-es pontszámát akarja túlszárnyalni. Váratlanul jól célzott...
jan. 9
14:36
Horváth Ferenc az ETO FC új vezetőedzője (Metropol)
„Ha kell, én 24 órában fogok dolgozni azon, hogy ez egy jó csapat legyen” - mondta Horváth.

Keresés