2014. január 15. szerda

jan. 15
2:54
Aus. Open: Li Na visszavonulás helyett ajtót mutat a fiataloknak (She)
A tavaly majdnem visszavonuló Li Nának érdemes volt folytatnia a teniszt: három nap alatt búcsúztatta a 2013-as junior Grand Slam-trófeákon osztozó horvát Ana Konjuhot és Belinda Bencicet is.
jan. 15
4:24
Aus. Open: Serena Williams örül, hogy életben maradt a hőségben (She)
Könnyed edzést tartott Serena Williams főműsoridőben a Rod Laver Arénában. A 18. Grand Slam-trófeájára hajtó amerikai a szerb Veszna Doloncot győzte le 63 perc alatt, és jutott a harmadik fordulóba.
jan. 15
7:42
Roma: 500 ezer euróért, 17 évesen szerzik meg az „új Ibrát” (She)
A Corriere dello Sport beszámolója szerint a Liverpoolt, a Tottenham Hotspurt és a Celtic Glasgow-t megelőzve az AS Roma szerződteti a Svédország „új Ibrahimovicának” tartott Valmir Berishát.
jan. 15
7:44
NBA: a Cleveland két ponttal nyert Los Angelesben (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) keddi játknapján a Los Angeles Lakers hazai parketten 120–118-ra kikapott a Cleveland Cavalierstől. A Charlotte Bobcats, az Indiana Pacers és a Memphis Grizzlies viszont egyaránt nyerni tudott otthon.
jan. 15
8:00
Aus. Open: Djokovics hengerelt, Robredót megdolgoztatták (She)
A pazar, nullra megnyert első szett után Leonardo Mayernek már nem sok esélye maradt Novak Djokovics ellen az Australian Open férfi egyesének második fordulójában. A második helyen kiemelt szerb aztán három játszmában nyert az argentin ellen, és jutott be a 3. fordulóba, ahol majd a 30. helyen kiemelt orosz Dmitrij Turszunovot búcsúztató üzbég Gyenisz Isztominnal találkozik.
jan. 15
8:18
Mezőkövesd: hosszabb időre kidőlt a balhátvéd (She)
Hosszabb időre kidőlt a labdarúgó NB I-ben szereplő Mezőkövesd futballistája, Éles Szilárd. A bal oldali védő combizomműtéten esett át, vagyis kérdéses a tavaszi szereplése.
jan. 15
8:18
Hőség és magyar búcsú Ausztráliában (Metropol)
Hiába hárított négy meccslabdát és harcolt 2 óra 37 percen át, Babos Tímea nem jutott a legjobb 64 közé az év első Grand Slam-tornáján.
jan. 15
8:20
NHL: Jágr már 695 gólnál jár, megelőzte Messier-t (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) keddi játéknapján a New Jersey Devils 4–1-re nyert a Montreal Canadiens otthonában. A Devilsben Jaromír Jágr megszerezte pályafutása 695. NHL-gólját, s ezzel megelőzte az örökgóllövő-lista hetedik helyén álló Mark Messier-t.
jan. 15
8:36
DVTK: holland, szlovák és szerb próbajátékosokat vár Szivics (She)
A mai napon a DVTK is megkezdi a felkészülést a labdarúgó NB I tavaszi szezonjára. Tomiszlav Szivics, a Diósgyőr vezetőedzője hét-nyolc szabadon igazolható próbajátékost vár az első napon, Kovács Zoltán sportigazgató szerint pedig Takács Péter mellett további távozók is lehetnek.
jan. 15
8:54
Videó: Pintér Guzmicsról és Devecseriről, Dzsudzsákék feladatáról (She)
Pintér Attila, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kedden a Nemzeti Sport szerkesztőségének vendége volt. A szakembert a csapat játékosairól – többek között Guzmics Richárdról, Devecseri Szilárdról, Dzsudzsák Balázsról és Szalai Ádámról –, a legfőbb feladatokról és célokról kérdezték Olvasóink!
jan. 15
8:55
Spanyol foci: Messi és Ronaldo emberileg is rendben van - Farkas Norbert (Agroinform)
Nincs komoly változás Spanyolországban, féltávnál a címvédő Barcelona vezet az Atlético Madrid és a Real Madrid előtt.
jan. 15
8:56
Vb 2014: Kassai Viktor nem került be a játékvezetői keretbe (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kijelölte a nyári brazíliai világbajnokság játékvezetői keretét – adta hírül a FIFA hivatalos közleményben. A 25 kiválasztott bírói hármasba nem került magyar trió, így Kassai Viktor a 2012-es Európa-bajnokság után a vb-n nem lesz ott.
jan. 15
8:57
Milan: Seedorf bejelentette, ő lesz a Milan vezeteődzője (Agroinform)
A 37 éves holland felhagy a profi labdarúgással, és visszatér a Milanhoz.
jan. 15
8:58
Férfi kézi Eb: orosz-szerb és lengyel-svéd - program (She)
A C-, illetve a D-csoport második fordulós mérkőzéseivel folytatódik ma a Dániában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság. Az első fordulóban győztes négy együttes az akkori vesztesekkel találkozik.
jan. 15
9:00
Ajánló: pályán a Hali és a Pécs, képernyőn a Real és a City - program (She)
Szerdán sem maradnak meccs nélkül a labdarúgást kedvelők. Az NB I-es csapatok közül a Haladás és a PMFC  felkészülési mérkőzést játszik, Angliában, Spanyolországban és Olaszországban pedig kupameccseket rendeznek. A magyar képernyőkön így látható lesz a Manchester City, a Real Madrid, a Milan és a Napoli találkozója is  – többek között.
jan. 15
9:12
Ferencváros: Dibusz Dénes délelőtt már edz, utána aláír (She)
A Nemzeti Sport Online információi szerint a PMFC-t elhagyó Dibusz Dénes ma már részt vesz a Ferencváros edzésén, utána pedig aláírja szerződését a zöld-fehér klubbal.
jan. 15
9:14
DVTK: szlovák középső védő érkezett próbajátékra (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK hivatalos Twitter-oldalán adta hírül, hogy Ladislav Sosták próbajátékra érkezett a klubhoz. A szlovák középső védő az MFK Kosice fiókcsapatától érkezett.
jan. 15
9:30
DVTK: öt próbajátékos, köztük szlovák, holland és szerb (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK hivatalos Twitter-oldalán adta hírül, hogy öt próbajátékos érkezett a klubhoz. Három középpályást és két védőt tesztel Tomiszlav Szivics a szerdán kezdődő felkészülés során. Hírünk a nevekkel folyamatosan frissül.
jan. 15
9:48
IFFHS: C. Ronaldo, Asfak és Dzsemaa a góllövőlista élén (She)
A labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet (IFFHS) szerint Cristiano Ronaldo 25 góllal lett 2013-ban a világ legeredményesebb góllövője. A listán kizárólag azok a góljai szerepelnek, amelyeket a futballista válogatottjában, illetve klubjában a nemzetközi porondon szerzett. Cristiano Ronaldo a portugálokat kilenc góllal segítette – többek között vb-részvételhez, négyet a…
jan. 15
9:48
Álomcsapat (Metropol)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség álomcsapata, amely az egyes posztokra legjobbnak választott futballistákból áll, a FIFA zürichi Aranylabda-gáláján.
jan. 15
10:06
Nem lesz ott a VB-n Kassai (Infostart)
Nem hívták meg Kassai Viktort a 2014-es labdarúgó-világbajnokságra - derült ki a nemzetközi szövetség szerdán nyilvánosságra hozott listájából.
jan. 15
10:06
DVTK: Tisza azért nem edz, mert a Lokival egyeztet (She)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a DVTK csatára, Tisza Tibor jó eséllyel Debrecenbe szerződik. Úgy tudjuk, a játékos azért nem vesz részt a Diósgyőr mai, idei első edzésén, mert célegyenesbe értek a tárgyalások a DVSC-vel.
jan. 15
10:06
Továbbra is Roma és Coma az élen (Metropol)
Az autósoknál a katari Nasszer al-Attijah, a motorosoknál a francia Cyril Despres nyerte hétfőn a nyolcadik szakaszt a Dél-Amerikában zajló Dakar-ralin.
jan. 15
10:06
Interjú: Arra vagyok legbüszkébb, hogy vihettem a magyar zászlót (Agroinform)
A hazai műkorcsolyaélet máig aktív tagja az olimpiai ötödik Almássy Zsuzsa, akivel a budapesti Eb előtt beszélgettünk.
jan. 15
10:08
NB II: a távozó ZTE-tehetség a német negyedosztályban (She)
Kedden délután elkezdte a felkészülést a német negyedosztályú FSV Zwickau, méghozzá egy magyar próbajátékossal: Holdampf Gergővel. A 19 éves jobb oldali középpályás az NB II-es ZTE-től minden bizonnyal távozik, és könnyen lehet, hogy visszatér Németországba.
jan. 15
10:08
Megküzdöttek a magyarok a keddi szakasszal (Metropol)
"Láttunk néhány fejre állt vagy kettészakadt autót, ez óvatosságra intett bennünket.”
jan. 15
10:08
Átigazolás: Az Arsenal 37 millió fontot fizet az új Van Persie-ért? (Agroinform)
Az angol sajtó szerint az Arsenal kész kifizetni Julian Draxler kivásárlási árát a Schalkének.
jan. 15
10:10
Kaposvár: A. Alves hivatalosan még nem igazolt a csapathoz (She)
Illés János, a Kaposvár ügyvezető elnöke pontosításokat tett André Alves átigazolási ügyében.
jan. 15
10:24
Videó: nagy bírói hiba előzte meg az Atlético Madrid gólját (She)
Az Atlético Madrid 2–0-ra legyőzte hazai pályán a Valenciát a labdarúgó spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így 3–1-es összesítéssel továbbjutott. A madridiaknak Diego Godín szerzett vezetést, igaz, a gólt megelőző szögletet elnézte Javier Estrada játékvezető. Történt, hogy egy jobb oldali szöglet után az uruguayi védő fejelt kapura, és bár a vendégek kapusa, Vicente Guaita…
jan. 15
10:24
VB 2014: Kassai Viktor nem lesz ott a világbajnokságon (Agroinform)
Nem hívták meg Kassai Viktort a 2014-es labdarúgó-világbajnokságra - derült ki a FIFA nyilvánosságra hozott listájából.
jan. 15
10:26
Real Madrid: brazil balhátvéd érkezhet a nyáron (She)
Spanyol sajtóhírek szerint az élvonalbeli Real Madrid megegyezett a Granadával a brazil Guilherme Siqueira ügyében. A 27 éves a nyáron hatmillió euróért igazolhat a királyi gárdához.
jan. 15
10:42
Vb 2014: Ön szerint igazságos Kassai Viktor mellőzése? (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) tájékoztatása szerint Kassai Viktor nem került be a 2014-es világbajnokság játékvezetői keretébe. Igazságos döntést hozott a szervezet? Mondja el a véleményét!
jan. 15
10:42
Szocsi 2014: Kanada újra a világ ellen - curling előzetes (Agroinform)
Kanada és a világ többi része. Sokáig így lehetett jellemezni a curling világversenyek esélyeit - ma ez már nem így van.
jan. 15
10:44
Aus. Open: Babos Tímea nem indul vegyespárosban (She)
Babos Timea mégsem indul vegyespárosban az Australian Openen, a hírt a magyar teniszszövetség twitter-oldala közölte.
jan. 15
10:46
Videó: a DVTK holland próbázója sokkolta a Twentét (She)
Mint beszámoltunk róla, a labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK hét-nyolc próbajátékossal kezdte meg ma a téli felkészülést, közülük ötöt már megnevezett klub. A 24 éves szerb Lazar Marjanovics és a 22 éves holland Pim Bouwman a középpályán bevethető, technikás, sokat futó játékos, utóbbi ráadásul a finn Inter Turku tavalyi Európa-liga-szereplése alkalmával hatalmas gólt lőtt a holland…
jan. 15
10:48
Serie B: Feczesin ügye függőben van a Juve Stabiánál (She)
Fabio Lupo, az olasz másodosztályú (Serie B) Juve Stabia labdarúgócsapatának sportigazgatója elismerte azt a korábbi sajtóinformációt, miszerint tárgyalásban állnak a Padova magyar légiósának, Feczesin Róbertnek a szerződtetéséről.
jan. 15
11:00
Légiósok: „Nem kizárt, hogy a Lazio bejelentkezik Némethért” (She)
A FIFA-licences játékosügynök, Lello Stancati múlt heti nyilatkozatára reagálva Pataky Tibor, a Rodában futballozó Németh Krisztián menedzsere elmondta, nem keresték a Laziótól, de mivel a csatár remek formában játszik, és több klub is figyelemmel követi a teljesítményét, nem zárható ki, hogy akár a rómaiak is kapcsolatba lépnek majd vele.
jan. 15
11:00
Kassait nem hívták meg (Metropol)
A FIFA 25 bírót és segítőiket, valamint kilenc tartalék bírót és melléjük egy-egy asszisztenst nevezett meg a 2014-es foci-vébével kapcsolatban.
jan. 15
11:18
Videó: Ibrahimovic ingyen menne a Borussia Dortmundba (She)
Mint beszámoltunk róla, a hétfői Aranylabda-díjátadón találkozott a Puskás-díjat elnyerő Zlatan Ibrahimovic és a Borussia Dortmund vezetőedzője, Jürgen Klopp, akik régi barátként üdvözölték egymást. A PSG csatára viccesen megkérdezte, hogy mikor mehet már Dortmundba, mire a szakember azt mondta, hogy ahhoz az egész csapatot el kellene küldenie. Erre Ibrahimovic úgy válaszolt, hogy akár ingyen is…
jan. 15
11:36
Ökölvívás: Erdei folytatja, márciusban Kecskeméten bokszol (She)
Erdei Zsolt szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy folytatja karrierjét, és hét év után újra magyar ringben bokszol. A 39 éves ökölvívó megállapodott Rácz Félix menedzserrel, és március 8-án kötelek közé lép a kecskeméti gálán. Néhány napon belül kiderül, ki lesz az ellenfele. A tervek szerint a WBO Europe félnehézsúlyú bajnoki övéért küzdhetnek meg.
jan. 15
11:36
A doppingbíróság előtt Asafa Powell (Metropol)
A korábbi világcsúcstartó sprinter akár kétéves eltiltást is kaphat.
jan. 15
11:36
Női kézilabda NB I: Görbiczék revansot vennének Tomoriékon (Agroinform)
A címvédő Győr a Népligetben váratlan pofonba szaladt bele, a szerdai meccsen a bajnok visszavágna a fiaskóért.
jan. 15
11:38
Kecskemét: két hétre kidőlt a montenegrói középpályás (She)
Két hétre kidőlt Marko Vukaszovics, a labdarúgó NB I-ben szereplő KTE-Phoenix Mecano montenegrói középpályása.
jan. 15
11:38
IFFHS: Mindenhol Ronaldo a legjobb (Agroinform)
Cristiano Ronaldo lett 2013 legeredményesebb gólszerzője az IFFHS-nél, 25 találattal.
jan. 15
11:54
Eurofutball: a volt DVTK-kapus szakított klubjával (She)
Közös elhatározás alapján szerződést bontott egymással Ribánszki László és a lengyel labdarúgó-bajnokság élvonalában a bennmaradásért küzdő Podbeskidzie.
jan. 15
11:54
Australian Open: rövidre sikerült Rafter visszatérése (Metropol)
A kétszeres Grand Slam győztes 11 éve vonult vissza, most 41 évesen pedig „újrakezdte”.
jan. 15
11:56
FTC: Adams édesanyja örömről és szomorúságról is beszélt (She)
Kedden megérkezett Trinidad és Tobagóba a Ferencváros december 30-án, tragikus előzményeket követően elhunyt trinidadi labdarúgójának, Akeem Adamsnek a holtteste, méghozzá az őt Budapesten ápoló édesanya, Ancilla Dick-Adams, valamint testvére, Akini társaságában. A gyászoló családtagok a hazaérkezést követően nyilatkoztak a reptéren, Adams édesanyja szomorúságáról és öröméről is…
jan. 15
12:12
Eb-címért bokszol Erdei Zsolt Magyarországon (Infostart)
Erdei Zsolt, korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok még legalább egy mérkőzés erejére visszatér a ringbe. Az már biztos, hogy március 8-án, Kecskeméten a Boksz Világszervezet (WBO) Európa-bajnoki címéért küzdhet meg.
jan. 15
12:12
Légiósok: Gulácsi lett az őszi szezon legjobb kapusa (She)
A Sportwoche nevű osztrák lap és a sportnet.at közös voksolásán Gulácsi Pétert választották az őszi szezon legjobb kapusának az osztrák élvonalban (Bundesliga). Az Innsbruck 39 éves magyar kapusa, Sáfár Szabolcs negyedik lett a szavazáson.
jan. 15
12:14
Aus. Open: Rafter 11 év után tért vissza, 73 perc után búcsúzott (She)
Mindössze 73 percig tartott a 11 éve visszavonuló, kétszeres Grand Slam-győztes Patrick Rafter visszatérése a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon, mivel honfitársa, Lleyton Hewitt oldalán kikapott a párosverseny szerdai első fordulójában. A találkozót a párosspecialista Eric Butorac, Raven Klaasen amerikai, dél-afrikai duó nyerte 6:4, 7:5-re.

Keresés