2014. január 30. csütörtök

jan. 30
6:45
Szocsi 2014: Selänne közelíti meg leginkább a magyar korrekordert (She)
Öt jégkorongos is negyvenéves kora felett szerepel majd a jövő hét pénteken kezdődő szocsi téli olimpián. A korrekorder a magyar Ordódy Béla.
jan. 30
7:03
NBA: Duranték már az elején döntésre vitték a Miami ellen (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszában a 33 pontos Kevin Durant vezette Oklahoma már az első negyedben döntésre vitte a Miami Heat ellen (18 pontos előnyre tettek szert), és végül 112–95-re nyert a Thunder.
jan. 30
7:05
NHL: Rangers-siker több mint 50 ezer fagyoskodó előtt (She)
50 027 néző, metsző hideg és Rangers-siker: az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszában Dan Carillo harmadik harmadbeli góljával a New York Rangers 2–1-re nyert a rivális New York Islanders ellen a Yankees legendás baseballstadionjában.
jan. 30
7:39
Válogatott: a Fradi-játékosokról egyeztet a klub és a szövetség (She)
Pintér Attila, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának 35 tagú keretéből ezúttal kimaradtak a Belekben edzőtáborozó ferencvároi játékosok. Ám mivel a nemezeti együttes is Törökországba utazik pénteken, az MLSZ és a klub illetékesei egyeztetnek a zöld-fehérek játékosairól – tudta meg a Nemzeti Sport.
jan. 30
8:00
A brazilok voltak a legkapósabbak (Metropol)
Közel négymilliárd euróért igazoltak tavaly a futballklubok. A FIFA 12.309 csapatváltásról tud, ebből 1402 brazil futballista volt.
jan. 30
8:15
NB I: Nincs olyan portéka, amely egy eurót érne - Muszbek (She)
Megalázónak titulálta Matyi Dezső a pécsi önkormányzat egy eurós ajánlatát az üzletember PMFC-ben lévő tulajdonrészéért. Muszbek Mihály sportgazdasági szakember szerint viszont mindkét fél álláspontja megérthető.
jan. 30
8:17
FTC: két tapasztalt Bundesliga-játékost igazolna Doll - sajtóhír (She)
A Kicker információja szerint két német játékost is kinézett magának Thomas Doll, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője. Maik Franz belső védő, míg Peer Kluge védekező középpályás, és mindketten a Hertha kötelékébe tartoznak.
jan. 30
8:36
Egyre többen választják a hazai síterepeket (Metropol)
Beindult a nagyüzem az ország sípályáin; a külföldi úti célok közül Ausztria a legnépszerűbb.
jan. 30
8:51
Videó: irány a csúcs - megtörné a jeget a Volán a Ljubljana ellen (She)
Fontos mérkőzésre készül a Sapa Fehérvár AV19 az osztrák élvonalbeli jégkorongbajnokság (EBEL) középszakaszában az Olimpija Ljubljana ellen. A Volán zsinórban az ötödik győzelmére készül, de a Ljubljanával már többször meggyűlt a baja.
jan. 30
9:09
FTC: a német kiszemelt ügynöke megerősítette az érdeklődést (She)
Jörg Neubauer, a Ferencvárossal hírbe hozott Peer Kluge ügynöke megerősítette a magyar klub érdeklődését.
jan. 30
9:11
NB III: egyedül edz Szegeden a volt MTK-középpályás (She)
Noha szerződés köti az NB III-as Szeged 2011-hez a korábban az MTK-ban is futballozó Kis Róbertet, a játékos távozna – tudta meg a Nemzeti Sport.
jan. 30
9:12
Euroliga: A Barcelona rangadóra, a Real Madrid javításra készül (Agroinform)
A Barcelona a többszörös EL-győztes Panathinaikoszhoz látogat, míg a Real Madrid kijavítaná múlt heti fiaskóját.
jan. 30
9:14
Premier League: Mourinho kiborult, Allardyce kinevette (Agroinform)
A Chelsea gól nélküli döntetlenre végzett a West Hammel az angol Premier League 23. fordulójának szerdai meccsén.
jan. 30
9:27
Anglia: Ez minden volt, csak nem PL-szintű futball - Mourinho (She)
Elszalasztotta a Chelsea a lehetőséget, hogy megelőzze a rivális Arsenalt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 23. fordulójában miután hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a West Hammel. José Mourinho, a londoni „kékek" portugál menedzsere a lefújást követően felháborodottan értékelte az összecsapást, amelyen szerinte csak az egyik csapat játszotta a futballt, a…
jan. 30
9:29
Videó: Kádár lapos lövésével győzött a Diósgyőr (She)
Mint beszámoltunk róla, felkészülési mérkőzésen a labdarúgó NB I-es DVTK Kádár Tamás góljával 1–0-ra legyőzte a szlovákiai Rimavská Sobotát. Egy kapu előtti kavarodást követően lőtt a rimaszombatiak kapujába a válogatott védő. Tekintse meg a találatot 1:09-től!
jan. 30
9:31
F1: Ecclestone az utolsó három versenyen is duplázná a pontokat (She)
Bernie Ecclestone levélben fordult azzal a javaslattal a Formula–1-es csapatokhoz, hogy ne csak a szezonzáró Abdu-dzabi Nagydíjon, hanem az Egyesült Államokban és Brazíliában megrendezendő versenyeken is duplázzák meg a pontokat.
jan. 30
9:33
Ajánló: ellenfélre vár a Barca a Király-kupában - program (She)
Viszonylag csendesebb nap lesz a csütörtöki a hazai és nemzetközi labdarúgásban. Magyarországon az élvonalbeli csapatok közül a KTE tesztel, ellenfele a másodosztályú Szolnok. Spanyolországban a Racing Santander és a Real Sociedad mérkőzik egymással a Király-kupa negyeddöntőjének visszavágóján.
jan. 30
9:45
Légiósok: Pozitívan hat rám, hogy Pintér megkeresett - Tőzsér (She)
Felpörögtek az események Tőzsér Dániel körül. A középpályás szerdán aláírt az angol másodosztályú Watfordhoz, ráadásul Pintér Attila számolna vele a válogatottnál. A 28 éves labdarúgó elmondása szerint pozitívan hat rá a szövetségi kapitány megkeresése.
jan. 30
9:47
Futsal: külföldre megy nagypályázni az NB I-es gólkirálynő (She)
A tavasztól nagypályán is folytatja Üveges Katalin, a futsal NB I legutóbbi gólkirálynője – írja a Nemzeti Sport.
jan. 30
10:03
NHL: a nyereség reményében nevet vált a Coyotes (She)
A következő szezontól nem Phoenix Coyotes, hanem Arizona Coyotes néven szerepel az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) játszó hokicsapat.
jan. 30
10:05
Videó: Kluge-gól, indulatos belső védő - a Fradi kiszemeltjei (She)
Mint beszámoltunk róla, a Kicker információja szerint két német játékost is kinézett magának Thomas Doll, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője. Maik Franz belső védő, míg Peer Kluge védekező középpályás, és mindketten a Hertha kötelékébe tartoznak.
jan. 30
10:07
PMFC: Senki nem mond semmit a játékosoknak - Márton (She)
A Pécsi MFC NB I-es labdarúgócsapata lejátszotta a negyedik téli felkészülési mérkőzését, és ezúttal is nyert. A pécsiek magabiztos játékkal 6–0-ra legyőzték a Komlói Bányászt. A meccset követően Márton Gábor értékelte a látottakat a pmfc.hu-nak, és a nyilatkozatából is ki lehet következtetni, hogy a klubnál egyre nagyobb a baj.
jan. 30
10:21
Barca: negatív csúcs - „csak” 25 ezren voltak a Camp Nouban (She)
Szerda este „mindössze” 25 551-en voltak kíváncsiak élőben a Barcelona–Levante Király-kupa-negyeddöntő visszavágójára. Na nem kell rögtön azon tűnődni, hogy hová tűntek a katalán fanatikusok, mindössze a zord időjárás és az első meccsen született 4–1-es Barca-siker következtében ennyien vállalták a helyszíni szurkolást.
jan. 30
10:23
Videó: Durant vs. James - egymás arcába dobálták a pazar kosarakat (She)
Mint beszámoltunk róla, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) LeBron James és Kevin Durant találkozása kiegyenlített és látványos csatát hozott – utóbbi csapata azonban nagyon sima győzelmet aratott (112–95). Tekintse meg a mérkőzés összefoglalóját!
jan. 30
10:24
Spanyol foci: Nem ajánlott új szerződést a Barcelona - Martino (Agroinform)
Spanyol médiainformációk szerint a Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu új szerződést kínált Gerardo Martino edzőnek.
jan. 30
10:57
Szocsi 2014: az orosz hokisok kihagyják a megnyitót (She)
Az orosz jégkorong-válogatott nem vesz részt a szocsi téli olimpia jövő pénteki megnyitóján.
jan. 30
10:59
Barcelona: Valdés távozik; bonyolódik a Neymar-ügy (She)
Víctor Valdés mindenképpen távozik a szezon végén a spanyol élvonalbeli Barcelona labdarúgócsapatától, függetlenül Sandro Rosell elnök múlt heti lemondásától.
jan. 30
11:00
Az orosz hokiválogatott kihagyja a megnyitót (Metropol)
A csapat Kazanyban edzőtáborozik, és február 6-a helyett csak 8-án utazik Szocsiba.
jan. 30
11:00
Baleset: Megkezdték Schumacher felébresztését (Agroinform)
A L’Équipe szerint a „fokozatos ébresztés” állapotába helyezték a kómában fekvő, Michael Schumachert.
jan. 30
11:01
Videó: 5/3 - Jovanovic a legpontosabb Fradi-védő (She)
A Ferencváros labdarúgócsapatának beleki edzőtáborában a keret tagjai a „keresztlécküldetés" néven futó versenyen vesznek részt. A játékosok feladata eltalálni az egyik kapu keresztlécét, először a kezdőkörből, majd egyre közelebbről. A védők csatáját Aleksandar Jovanovic nyerte. A FradiMedia videója.
jan. 30
11:15
Vb 2014: a sereghajtó csatára triplázott a mexikói csapatban (She)
A mexikói labdarúgó-válogatott simán, 4–0-ra legyőzte a dél-koreai csapatot a nyári brazíliai világbajnokságra készülő együttesek San Antonióban rendezett felkészülési mérkőzésén.
jan. 30
11:17
Légiósok: Vadócznak mást jelent a csúcs, mint CR7-nek (She)
Még januárban klubot válthat Vadócz Krisztián, a dán élvonalbeli OB Odense magyar labdarúgója. A rutinos középpályás a Nemzeti Sportnak adott interjúban átigazolása mellett beszélt a válogatott meghívóról és Cristiano Ronaldóról is.
jan. 30
11:33
Szocsi 2014: ilyen a magyar csapat formaruhája - fotók (She)
A magyar olimpiai csapat csütörtök este indul Szocsiba, és a gyorskorcsolyázók segítségével most megmutatjuk, milyen formaruhát viselnek a XXII. Téli Olimpiai Játékokon a sportolóink.
jan. 30
11:35
Szocsi 2014: csaknem 150 órában közvetít a közmédia (She)
Csaknem 150 órában közvetítenek a szocsi XXII. Téli Olimpiai Játékokról a közmédia tévécsatornái, de az MTI és a Kossuth Rádió is kiemelten foglalkozik az oroszországi világeseménnyel – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) csütörtökön az MTI-vel.
jan. 30
11:51
WTCC: Agresszívebb, szexibb autók lesznek - Michelisz (She)
Ötödik teljes szezonjára készül Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokságban (WTCC). A 2012-ben és 2013-ban is összetettben hatodik helyen végző magyar pilóta a sorozat hivatalos honlapjának adott interjúban beszélt az előttünk álló idényről és a szabályváltozások lehetséges hatásairól.
jan. 30
11:53
Valencia: a Leverkusen és a Lazio és is támadót vett kölcsön (She)
A spanyol élvonalbeli Valencia a hivatalos honlapján jelentette be három labdarúgója távozását.
jan. 30
12:09
Újpest: U19-es Eb-ezüstérmes védőt tesztelnek (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest a hivatalos honlapján adta hírül, hogy Martin Hála próbajátékra érkezett a csapathoz. A 21 éves védő a cseh élvonalbeli Sigma Olomouc futballistája.
jan. 30
12:11
Videó: tarkón bikázta csapattársát a holland játékos (She)
A holland másodosztályú labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában a Jong Ajax 2–1-re nyert az FC Oss ellen. A találkozón szerencsétlen jelenet játszódott le, amikor a vendégek védője egy szabadrúgás elvégzésénél saját csapattársát bikázta tarkón. Íme!
jan. 30
12:12
Bundesliga: Jól fizet a Bayern veretlensége és triplázása (Agroinform)
Akkora a Bayern München fölénye, hogy Németországban gyakorlatilag lefújták a bajnoki címért folytatott harcot.
jan. 30
12:13
Férfi kézi: a világbajnok spanyol kapus Szegeden folytatja (She)
A Nemzeti Sport információi szerint a nyártól a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatában folytatja a pályafutását José Manuel Sierra, a spanyol válogatott világbajnok és Európa-bajnoki bronzérmes kapusa.
jan. 30
12:27
Légiósok: Vadócz a kétszeres izraeli bajnokkal tárgyal (She)
A Nemzeti Sport Online információi szerint Vadócz Krisztián az izraeli élvonalbeli Hapoel Beer-Seva labdarúgócsapatával tárgyal. A magyar válogatott középpályás jelenleg a dán OB Odensében futballozik, ám klubot szeretne váltani.
jan. 30
12:29
Női kézi: megkezdik a tárgyalást a kapitányjelöltekkel (She)
Ülést tartott a Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége. A testület elfogadta Hajdu János szövetségi kapitány beszámolóját a magyar válogatott számára nyolcadik helyezéssel zárult női világbajnokságról, egyben megköszönte a posztot 2013. december 31-ig megbízottként betöltő szakember munkáját.
jan. 30
12:45
Chelsea: a kölcsönjátékosok több gólnál járnak, mint Torresék (She)
A tegnapi, West Ham elleni 0–0-s döntetlen után a Telegraph érdekes összehasonlítást közölt az angol élvonalbeli Chelsea kapcsán. A bajnokin 39 lövésből egyetlen gólt sem szerző Chelsea futballistái összesen hatvan találatnál járnak az idényben, míg a kölcsönbe küldött fiataljai, mellőzött játékosai már nyolcvankettőnél.
jan. 30
13:03
F1: megerősítették Schumacher felébresztését (She)
Sabine Kehm, Michael Schumacher menedzsere megerősítette, amiről korábban sajtóhírek alapján már beszámoltunk: elkezdték felébreszteni a mesterséges kómában tartott korábbi Formula–1-es pilótát.
jan. 30
13:05
Valencia: a Barcelona volt afrikai középpályása érkezik (She)
A spanyol élvonalbeli Valencia megegyezett Seydou Keitával, a korábban a Sevillában és a Barcelonában is szereplő mali középpályással. A 34 éves labdarúgónak már csak az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon kell átesnie, hogy hivatalosan is Valencia-játékos legyen.
jan. 30
13:21
Videó: balhé - dulakodás a pályán, a rendező is kifeküdt (She)
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában a Millwall 1–1-es döntetlent játszott a Sheffield Wednesdayjel. A találkozó 89. percében egy támadás után dulakodni kezdett Shane Lowry és Giles Coke, majd mind a két játékost kiállította a játékvezető. Egy rendező is sietett a helyszínre, azonban a nedves talajon elcsúszott. Íme!
jan. 30
13:23
Újpest: fiatal montenegrói tehetség érkezhet Belgiumból (She)
Sajtóhírek szerint U21-es montenegrói válogatott középpályással erősíthet a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest. Állítólag Nebojsa Koszovics érkezik a belga Standard Liege-től.
jan. 30
13:24
Fokozatosan ébresztik Schumachert (Metropol)
A mostani információt a menedzsere is megerősítette.
jan. 30
13:24
Átigazolás: Nani kölcsönben az Interhez tart (Agroinform)
Úgy fest, a Manchester Unitedből erősít az Internazionale, a portugál Nani érkezhet a milánói klubhoz.
jan. 30
13:39
Valóban ébresztik Schumachert (Infostart)
Michael Schumacher menedzsere csütörtökön megerősítette a L'Equipe francia sportlap szerdai hírét, mely szerint a "fokozatos ébresztés" állapotába helyezték a december 29-i síbalesete óta mesterséges kómában fekvő, hétszeres világbajnok Forma-1-es versenyzőt.

Keresés