2014. január 14. kedd

jan. 14
0:12
Primera División: óriási verést kapott a Sociedad Villarrealban (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 19. fordulójának hétfő esti mérkőzésén a Villarreal hazai pályán 5–1-re kiütötte, és ezzel megelőzte a meccset ötödik helyen váró Real Sociedadot.
jan. 14
0:16
NS: Ronaldo könnyei; Futács két tűz között; olasz válogatott a Honvédnál - kedd (She)
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.
jan. 14
1:06
Magyar válogatott: Rudolf nem edzett Telkiben (Agroinform)
Rudolf Gergely betegsége miatt nem tudott részt venni a válogatott telki edzőtáborozásának hétfői gyakorlásán.
jan. 14
3:30
Aus. Open: a címvédő túlórázott a Rod Laver Szaunában (She)
Ha nagy nehézségek árán is, de megszerezte zsinórban 15. melbourne-i győzelmét Viktorija Azarenka. Az Australian Open elmúlt két kiírásának győztese 105 perc alatt 7:6, 6:2-re győzte le a svéd Johanna Larssont.
jan. 14
5:36
Aus. Open: az újabb rekordot győzelemmel ünnepelte Federer (She)
Miközben a háttérben éles viták zajlottak arról, hogy negyven fok felett mennyire egészséges teniszezni, Roger Federer a tőle megszokott nyugodtsággal és energiatakarékossággal jutott túl a szabadkártyás ausztrál James Duckworthon a 42 fokot ostromló melbourne-i hőségben.
jan. 14
7:06
Továbbra is Roma és Coma az élen a Dakaron (Infostart)
Az autósoknál a katari Nasszer al-Attijah, a motorosoknál a francia Cyril Despres nyerte hétfőn a nyolcadik szakaszt a Dél-Amerikában zajló Dakar-ralin.
jan. 14
7:06
Férfi kézi Eb: 18 órától Izland ellen játszunk - program (She)
Izland ellen folytatja szereplését a magyar férfi kézilabda-válogatott a Dániában zajló Európa-bajnokságon. Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttese 18 órától lép pályára – amíg mi kikaptunk a spanyoloktól hét góllal, addig keddi ellenfelünk vasárnap legyőzte Norvégiát öttel –, a találkozót a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti!
jan. 14
7:42
NBA: a Wizards Chicagóban, a Knicks hosszabításban nyert (She)
A tengerentúli profi kosárlabda-bajnokság (NBA) hétfői játéknapján a Washington Wizards 102–88-ra nyert a Keleti főcsoportban közvetlen rivális, Chicago Bulls otthonában. A New York Knicks–Phoenix Suns meccsen hosszabbítás döntött, végül a hazaiak két ponttal nyertek.
jan. 14
8:00
FTC: Dibusz átesett az orvosin, a Pécs hosszabbított volna (She)
Az élvonalbeli PMFC-Matias labdarúgócsapatának ügyvezető igazgatója, Feleki Attila a Digi Sport Reggeli start című műsorában elmondta: a pécsiek kapusa, Dibusz Dénes hétfőn orvosi vizsgálaton vett részt a Ferencvárosnál. A Nemzeti Sport Online már tegnap beszámolt róla, hogy a pécsi labdarúgó a zöld-fehérekhez utazott.
jan. 14
8:18
Generációk csatája az Ausztrál Openen (Metropol)
A ma kezdődő kánikulára készülnek Melbourne-ben a teniszezők, a szervezők és a szurkolók.
jan. 14
8:20
Izland ellen javíthat a Mocsai-csapat (Metropol)
A férfiválogatott 34-27-re kapott ki a spanyoloktól vasárnap este a dániai Európa-bajnokság első körében.
jan. 14
8:36
ETO: Kamenár olcsóbb kapusok miatt maradhat - sajtóhír (She)
Sajtóhírek szerint még nem tárgyaltak Lubos Kamenár, a labdarúgó NB I-ben szereplő Győri ETO kapusának ügyében. A játékos ügynöke, Laczkó Mihály szerint a Kamenárt kinéző spanyol klub célkeresztjében más kapusok is vannak.
jan. 14
8:36
NBA: mélyrepülésben a Boston (Metropol)
A Boston sorozatban kilencedik vereségét szenvedte el az NBA-ben, miután hétfőn kikapott a vendég Houstontól.
jan. 14
8:36
Eurochallenge: Kedden újra lángra kaphat az Olaj (Agroinform)
A szolnoki kosárcsapat a legnehezebb mérkőzésére készül kedden az Eurochallenge sorozatban.
jan. 14
8:38
NHL: megszakadt a Winnipeg rossz sorozata (Metropol)
Paul Maurice csapata 5-1-re győzte le a Phoenix Coyotes alakulatát.
jan. 14
8:54
Vidi: megérkeztek Málagába, a szomszédban a Steaua (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton hivatalos honlapján adta hírül, hogy a csapat hétfő este megérkezett Spanyolországba.
jan. 14
8:54
Összejött Manning és Brady álomcsatája (Metropol)
Az NFL Amerikai főcsoportjának döntőjében újfent szembekerül egymással a két irányítózseni, Tom Brady és Peyton Manning.
jan. 14
8:56
Videó: Guardiola kibombázta a pókot a sarokból (She)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayern München spanyol vezetőedzője, Josep Guardiola csapata edzésén csillogtatta tudását. A bajor együttes trénere a dohai edzőtáborban rugdosott büntetőket és szabadrúgásokat. Íme!
jan. 14
8:58
FTC: Leonardo jó eséllyel marad a tavaszi szezonra (She)
Egy ideig kérdésesnek tűnt a brazil Leonardo további ferencvárosi jövője, de most minden jel arra mutat, és ezt erősítik információink is, hogy a 30 éves labdarúgó a tavaszi szezonban is a zöld-fehéreket erősíti.
jan. 14
9:12
Milan: Seedorf lesz az edző, csütörtökön jön - sajtóhír (She)
A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint Clarence Seedorf lesz az olasz élvonalbeli AC Milan új vezetőedzője. A klub korábbi kiválósága csütörtökön érkezik Milánóba.
jan. 14
9:12
Férfi kézilabda Eb: Középdöntő? Ej, ráérünk arra még - vagy nem? (Agroinform)
Az olimpián legyőzött Izlanddal vívják második mérkőzésüket a mieink Dániában, mindkét csapatnak vannak fontos hiányzói.
jan. 14
9:14
Férfi kézi Eb: Mindenki legyen tisztában a feladatával - Nagy L. (She)
Nagy László telefonos interjút adott a Digi Sport Reggeli start című műsorában. A Dániában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokságról sérülés miatt lemaradó átlövő bízik a kontinensbajnokságon szereplő honfitársakban, a mai, Izland elleni mérkőzés előtt pedig arra figyelmeztetett, hogy mindenki legyen tisztában a feladatával, mert a vasárnapi nyitó mérkőzésen – a vb-címvédő spanyoloktól…
jan. 14
9:16
Kaposvár: tartoznak a dubaiak, André Alves ügynöke nem fél (She)
Mint tegnap beszámoltunk róla, André Alves megegyezett a labdarúgó NB I-ben sereghajtó Kaposvárral, és a brazil csatár ügynöke elmondta, nem aggódik a futballista játékengedélye miatt, mivel a dubaiak tartoznak neki. A Rákóczihoz hamarosan román korosztályos válogatott futballista is érkezhet.
jan. 14
9:30
PMFC: hangulatkeltő papírokkal vezették félre a pécsieket (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Pécsi MFC hivatalos közleményben cáfolta, hogy a klub a jövőben a pécsiek stadionja melletti garázsok kisajátítását tervezi.
jan. 14
9:32
Ajánló: pályán az Atlético, a PSG - kupameccsek Európa-szerte (She)
Kedd este Spanyolországban, Angliában, Olaszországban és Franciaországban is folytatódnak a kupaküzdelmek. A Király-kupában az Atlético Madridnak már a gól nélküli döntetlen is elegendő lenne a Valencia kiejtéséhez, míg a Francia Ligakupa keretein belül a Paris Saint-Germain a Girondins Bordeaux otthonában vizitál.
jan. 14
9:34
Videó: kínos - a csinos műsorvezető elhúzta Neymar elől a kezét (She)
Kínos helyzetbe került a Barcelona csatára, Neymar a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség zürichi gáláján. A brazil sztár kezet akart fogni a gála csinos műsorvezetőjével, Fernanda Limával, azonban a hölgy elhúzta a kezét. Íme!
jan. 14
9:36
Győri ETO: szombaton lesz az első felkészülési meccs (She)
Szombaton lejátssza első felkészülési mérkőzését a bajnoki címvédő Győri ETO FC labdarúgócsapata.
jan. 14
9:48
Videó: a csinos műsorvezető elhúzta Neymar elől a kezét (She)
Kínos helyzetbe került a Barcelona csatára, Neymar a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség zürichi gáláján. A brazil sztár kezet akart fogni a gála csinos műsorvezetőjével, Fernanda Limával, azonban a hölgy elhúzta a kezét. Íme!
jan. 14
9:49
Premier League: Ez egy nagy győzelem volt - Wenger (Agroinform)
Az Arsenal menedzsere az első félidőben látottakkal volt igazán elégedett a Villa Parkban, csapata ismét listavezető.
jan. 14
9:50
Heerenveen: Varga a 24-es mezszámot kapta (She)
A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Heerenveen bejelentette, hogy hivatalosan is beregisztrálta az első csapat keretébe téli szerzeményét, az MTK-tól szerződtetett Varga Szabolcsot, valamint az eddig az ifjúsági együttest erősítő Daley Sinkgravent és Bilal Basacikoglut.
jan. 14
9:51
Téli hírmorzsák: Újra fellángolhat a sífutó-biatlon ellentét a németeknél (Agroinform)
Megint a harc a német szövetségen belül Evi Sachenbacherért, aki biatlonban és sífutásban is indulhat Szocsiban.
jan. 14
9:52
Aus. Open: Babos meccslabdák sorát hárította, de kikapott (She)
Az Australian Open női tenisztornáján Babos Tímea három játszmában vereséget szenvedett a 19 éves Anna Schmiedlovától az első fordulóban. Babos az első szettet 6:4-re megnyerte, ám szlovák ellenfele fordítani tudott.
jan. 14
9:54
Aranylabda: Nálam nem volt az első háromban CR - Juhász (She)
A Real Madrid portugál támadója, Cristiano Ronaldo kapta meg a 2013-as év legjobb játékosának járó Aranylabdát a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) zürichi gáláján. Juhász Roland, a Videoton játékosa csapata honlapján, a vidi.hu-n elmondta, őt egyáltalán nem lepte meg a blancók hetesének sikere.
jan. 14
9:56
NB II: kölcsönadhatja a korábbi FTC-védőt a Cegléd (She)
Sok a kérdőjel a labdarúgó NB II-ben szereplő Ceglédi VSE játékoskeretének változásait illetően. A Nemzeti Sport Online információi szerint szóbeli megállapodás alapján csak az a biztos, hogy Juhász Dániel abbahagyja pályafutását, míg a korábbi FTC-játékos, Oláh Máté kölcsönbe mehet egy harmadosztályú együtteshez.
jan. 14
9:58
NB II: ismét visszatér az SzTK-hoz a válogatott középpályás (She)
A labdarúgó NB II-ben szereplő Szigetszentmiklós szerződteti Majoros Árpádot.
jan. 14
10:00
Férfi kézi NB I: két horvát játékost tesztel Skaliczki (She)
Két horvát játékost tesztel Skaliczki László, a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapatának napokban kinevezett vezetőedzője.
jan. 14
10:06
Videó: a lovak közé csúszott a felvezető autó a versenyen (She)
Óriási baleset történt egy New Jersey-ben rendezett galoppversenyen. A versenyzőket felvezető autó megcsúszott, és a sáros pályán és a lovak közé hajtott. A balesetet szerencsére mindenki megúszta. Íme!
jan. 14
10:06
Alpesi sí: Shiffrin duplázni készül Flachauban (Agroinform)
A női alpesi sízők kedd késő délután Flachau villanyfényes lejtőjén műlesiklásban mérik össze tudásukat.
jan. 14
10:08
NB III: Törőcsik az FTC II-vel kezdte meg a felkészülést (She)
Megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a labdarúgó NB III Keleti csoportjában szereplő Ferencváros második csapata. A zöld-fehérek hivatalos honlapja, a fradi.hu arról tájékoztatott, hogy Lipcsei Péter együttesével kezdte el a munkát három, eddig az utánpótláscsapatot erősítő játékos.
jan. 14
10:08
Fogadóelőny: Győzelemmel indult a Fed-berg éra, Babos kiesett (Agroinform)
Simán hozta első meccsét az Australian Openen Roger Federer, így neki is jól sikerült a bemutatkozása új edzőjével.
jan. 14
10:24
Babos az első fordulóban búcsúzott (Metropol)
A 20 éves magyar játékos két óra 37 perces találkozón kapott ki kedden a szlovák Anna Schmiedlovától.
jan. 14
10:42
NB II: a Szolnokról távozó csatár Sopronban folytatja (She)
Beigazolódtak korábbi értesüléseink, a labdarúgó NB II-ben szereplő Soproni VSE-GYSEV a szezon végéig szóló szerződést kötött a legutóbb Szolnokon szereplő Faggyas Milánnal, aki Supka Attila szakmai igazgató külön kérésére került a kilencedik helyen telelő együtteshez.
jan. 14
10:44
Kaposvár: Sajnos a mentalitás nem változott - Selymes (She)
Selymes Tibor, a labdarúgó NB I-ben szereplő Kaposvári Rákóczi január elején kinevezett vezetőedzője elmondása szerint élete legnehezebb feladata előtt áll.
jan. 14
10:46
Videó: Ibra tockossal üdvözölte Xavit a FIFA-gálán (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) zürichi gáláján Xavi Hernández nem vette észre korábbi csapattársát, Zlatan Ibrahimovicot, aki végül tockossal köszöntötte a középpályást. Íme!
jan. 14
11:00
Real Madrid: CR 54 év után az első „igazi” madridi aranylabdás (She)
Legutóbb 1959-ben fordult elő, hogy az Aranylabdát olyan játékos kapta, aki klubszinten kizárólag a Real Madridban játszott adott évben – egészen Cristiano Ronaldo mostani sikerééig. A portugál klasszist megelőzően Alfredo di Stéfano nyerte el a díjat úgy, hogy az egész naptári évet a Realnál töltötte.
jan. 14
11:00
Tenisz: Vége lesz a magányos farkasok korának? (Agroinform)
A tenisz nemzetközi élmezőnyébe csak profi menedzseléssel lehet bekerülni - interjú egy sokat megélt tenisz-papával.
jan. 14
11:18
DVTK: Futács reméli, Szivics elengedi a válogatotthoz (She)
A második kétnapos összetartást vezényli Pintér Attila a magyar labdarúgó-válogatott bő, egyelőre hazai játékosokból álló keretének, ám Futács Márkó máris két tűz között érezheti magát. Diósgyőri klubedzője, Tomiszlav Szivics ugyanis arról nyilatkozott: szezon közben nem biztos, hogy mindig eleget tud – és akar – tenni a szövetségi kapitány kérésének, de a szakember azt sem értette, hogy…
jan. 14
11:20
Légiósok: a kallódó Vadócz újabb nagy gondban (She)
Újabb konkurenst kapott Vadócz Krisztián: a dán élvonalbeli OB Odense labdarúgócsapata szerződtette Azer Busuladzicot, aki szintén középső középpályás. A magyar légiós úgy érzi, a tavasszal sem jut sok játéklehetőséghez, és a januári klubváltást sem tartja kizártnak.
jan. 14
11:22
Videó: Messi csak mosolygott C. Ronaldo győzelme hallatán (She)
Mint beszámoltunk róla, Cristiano Ronaldo kapta meg a 2013-as év legjobb játékosának járó Aranylabdát a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) zürichi gáláján. A Real Madrid portugál támadója Lionel Messit és Franck Ribéryt is maga mögé utasította. Íme, a reakciók!
jan. 14
11:24
Bolton: Bogdán három hónap kihagyás után újra játszott (She)
Bogdán Ádám, az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Bolton Wanderers magyar kapusa együttese U21-es csapatában a Leicester City elleni bajnokin három hónap kihagyás után újra pályára lépett.

Keresés