2014. január 6. hétfő

jan. 6
12:02
MTK: Nagy a felelősségem abban, hogy benn marad-e a csapat - Torghelle (She)
Torghelle Sándor, az MTK első téli igazolása a Nemzeti Sport Online-nak elmondta: teljesen más lesz a bennmaradásért folytatott élet-halál küzdelem, mint korábban a bajnoki címért és a nemzetközi szereplést érő helyekért folytatott harc a Videotonnál, és tisztában van azzal, nagy lesz a felelőssége a patinás kék-fehér csapat tavaszi szereplésében.
jan. 6
12:03
A „kék-fehéreké” lett az MTK (Metropol)
Az új tulajdonos a Blue & White Befektetői Csoport, Garami József szerződését újabb egy évvel meghosszabbították, Torghelle 9 év után visszatér.
jan. 6
12:04
Légiósok: Soha rosszabb évet! - Király Gábor (She)
Sikeres esztendőt tudhat maga mögött Király Gábor, a magyar labdarúgó-válogatott és a német másodosztályban szereplő 1860 München kapusa – élményeit legutóbb a Vas Népével osztotta meg.
jan. 6
12:21
Bundesliga: Lewandowski távozása a Dortmund végét jelenti? (Agroinform)
Vajon a Dortmund végképp elvesztette a lehetőségét annak, hogy a bajorok kihívója legyen Németországban?
jan. 6
12:23
Tipp: Győzelemmel kezdheti a szezont Bagdatisz (Agroinform)
Az aucklandi kemény pályás torna keddi játéknapján Markosz Bagdatisz sikerébe fektetünk.
jan. 6
12:36
Férfi kézilabda Eb - Megsérült a spanyolok fiatal átlövője (Infostart)
Kéztörés miatt kihagyja a vasárnap kezdődő dániai férfi kézilabda Európa-bajnokságot Alex Dujshebaev, a magyarok ellen kezdő spanyol válogatott fiatal átlövője.
jan. 6
12:36
Női kosár: ugyanaz a sérülés hatodszor éri Iványi Dalmát (She)
Immár hivatalos, hogy Iványi Dalma, a PINKK Pécsi 424 női kosárlabdacsapatának rutinos irányítója részleges külső bokaszalag-szakadást szenvedett csapata szombati Közép-európai Liga-mérkőzésén, és bár gipsz nem került a lábára, több hetet ki kell hagynia – hogy pontosan mennyit, kedden derül ki.
jan. 6
12:38
Kovács Katalin ott lesz Rióban? (Infostart)
Nem zárja ki, hogy ott lesz a 2016-os, Rio de Janeiró-i olimpián a háromszoros ötkarikás aranyérmes kajakos, Kovács Katalin, aki júniusra várja első gyermekét.
jan. 6
12:38
NB II: Rajos, Bognár és Mogyorósi is Ajkára kerülhet (She)
A Nemzeti Sport Online információi szerint a labdarúgó NB II-ben szereplő FC Ajka több rutinos játékossal erősítené meg keretét. A vezetők kapcsolatban állnak a szombathelyi Rajos Gáborral, a kecskeméti Mogyorósi Józseffel és az ősszel Sopronból távozó Bognár Zsolttal is.
jan. 6
12:39
Pelé, Zico és Scolari is emlékezett Eusébióra (Metropol)
A mozambiki születésű Eusébio da Silva Ferreira pályafutása során kétszer volt Európa legjobb góllövője.
jan. 6
12:40
Serie A: Napoli-Sampdoria élőben az NSO-n! (She)
Ma hét mérkőzéssel folytatódik és egyben ér véget az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulója, a hétfői játéknap első találkozóját, a 12.30 órakor kezdődő Napoli–Sampdoria összecsapást a Nemzeti Sport Online-on élőben közvetítjük!
jan. 6
12:42
Válogatott: ezért maradtak ki Kovács Istvánék a keretből (She)
Pintér Attila, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya 32 tagú keretet állított össze a hétfői-keddi közös munkára, amelyből azonban meglepő módon olyan Videoton-játékosok maradtak ki, mint Kovács István, vagy az élvonalba berobbanó Kleinheisler László.
jan. 6
12:54
Videó: saját kapuja elől ollózott szenzációs gólt a futsalos (She)
A spanyol élvonalbeli futsalbajnokságban a Jumilla 7–3-ra nyert az Arenas Canaria ellen. A hazaiak csereként pályára lépő játékosa, Ique elképesztő egész pályás gólt lőtt, ráadásul mesterhármast ért el. Tekintse meg, érdemes!
jan. 6
13:12
Kaposvár: a távozó légiós hazájában lelhet klubra (She)
Sajtóhírek szerint a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Istra 1961-ben folytatja pályafutását Bojan Vrucina. A 29 éves horvát támadóval 2013 decemberében bontott szerződést a Kaposvár.
jan. 6
13:14
MU: Moyes erősítene, de a kiszemeltek nem elérhetőek (She)
David Moyes, a Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere a Swansea-tól elszenvedett kínos FA-kupa-vereséget követően beszélt a téli erősítési tervekről – a skót szakvezető kételkedik abban, hogy kiszemeltjei megszerezhetők januárban.
jan. 6
13:16
NB II: hétfőn indul a felkészülés a meglepetéscsapatnál (She)
Az első héten orvosi vizsgálatok, valamint felmérések várnak a labdarúgó NB II-ben szereplő Dunaújváros játékosaira, a második héttől pedig a tényleges felkészülésé lesz a főszerep – számolt be róla a csapat honlapja.
jan. 6
13:30
Felkészülés: a Debrecen és a DVTK is Törökországba utazik (She)
A labdarúgó NB I csapatai közül ismertté vált a Debreceni VSC, a Diósgyőr, a Lombard Pápa és a két újonc, a Puskás Akadémia, illetve a Mezőkövesd többé-kevésbé teljes felkészülési programja. A DVTK Bükön és Törökországban is edzőtáborozik majd, a Lombard Pápa és a Puskás Akadémia itthon készül, akárcsak a Mezőkövesd, amely a DVSC ellen zárhatja a felkészülést.
jan. 6
13:32
NB II: a Balmaz Vólent ügyében tárgyalt, Kormoséban még nem (She)
Mint beszámoltunk róla, a labdarúgó NB II-ben szereplő Balmazújvárostól távozott a góllövőlistát 15 találattal vezető Urbin Péter, ráadásul kölcsönadása után Tóth Dániel is visszatért Paksra, így a hajdúságiak legalább két támadót szeretnének igazolni.
jan. 6
13:34
DVSC: Dombi és Bernáth hosszabbított - hivatalos (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC-Teva hivatalos honlapján közölte: Dombi Tibor és Bernáth Csaba is szerződést hosszabbított a klubbal. A középpályás a szezon végéig írt alá, míg a jobbhátvéd december 31-ig.
jan. 6
13:36
Vb 2014: Argentína Bukarestbe jön; főpróba Szlovénia ellen (She)
Az Argentin Labdarúgó-szövetség (AFA) hivatalosan bejelentette, hogy a 2014-es, brazíliai világbajnokságra készülő válogatott március 5-én Bukarestben, Románia ellen vív felkészülési mérkőzést.
jan. 6
13:38
NB II: Élnék a lehetőséggel - Balogh János a válogatottról (She)
Egyetlen másodosztályú játékosként a nyíregyházi Balogh János kapott meghívót Pintér Attila szövetségi kapitány keretébe. A kapus a nyíregyházi klub honlapjának elmondta, nagyon boldog, hogy gondoltak rá, és szeretne élni a lehetőséggel.
jan. 6
13:48
Szavazás: mit tartogat a jövő David Moyes számára? (She)
Vasárnap újabb hazai vereséget szenvedett el a Manchester United. Mint beszámoltunk róla, ezúttal az FA-kupában a Swansea City nyert 2–1-re az Old Traffordon. Ön szerint mit tartogat a jövő az MU-hoz nyáron érkező menedzser, David Moyes számára? A szavazás végeredményét a Nemzeti Sport szombati számában olvashatják!
jan. 6
13:50
Válogatott: Pintér megtartotta első edzését - fotó (She)
Megtartotta első edzését a decemberben kinevezett Pintér Attila a magyar labdarúgó-válogatottnak. Az NB I-es játékosokból összeállított 32-es keret minden tagja részt vett a hétfői gyakorláson.
jan. 6
14:06
Vb 2014: Sepp Blatter kritizálta a késlekedő házigazdákat (She)
Sepp Blatter, a Nemzeti Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke kritizálta a 2014-es világbajnokság házigazdáit, amiért nem a tervezett ütemben haladnak a létesítmények átadásával, valamint a vb-hez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésével.
jan. 6
14:08
Gyász: elhunyt a legendás cseh jégkorongozó (She)
Hosszú betegség után, 86 éves korában elhunyt Karel Gut, a csehek legendás jégkorongozója, szövetségi kapitánya.
jan. 6
14:24
Videó: szilveszteri buliból rögtönzött edzés Lille módra (She)
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 3. helyén álló Lille futballistái rendhagyó videóval kívántak boldog új évet drukkereiknek. Íme!
jan. 6
14:26
Ligue 1: új csapatba igazolt a PSG korábbi égimeszelője (She)
Guillaume Hoarau, az ötszörös francia válogatott támadó fél év után újra a francia labdarúgó-bajnokság élvonalában (Ligue 1), a Girondins Bordeaux-ban folytatja a pályafutását.
jan. 6
14:27
Belehalt első profi meccsébe egy japán bokszoló (Metropol)
A 21 éves Okada Tessin 17 napja szenvedett súlyos fejsérüléseket, s most hétfőn életét vesztette egy tokiói kórházban.
jan. 6
14:27
Férfi kézilabda Eb: Megsérült a spanyolok fiatal átlövője (Agroinform)
Kéztörés miatt kihagyja a vasárnap kezdődő dániai kontinenstornát Alex Dujshebaev, a Vardar Szkopje 21 éves átlövője.
jan. 6
14:28
Fiorentina: Rossi sérülése nem súlyos, ott lehet a vb-n (She)
Olasz sajtóértesülések szerint nincs veszélyben Giuseppe Rossi vb-szereplése, legalábbis a Fiorentina labdarúgója a hétvégi bajnokin elszenvedett sérüléstől függetlenül ott lehet Brazíliában, hiszen a felkészülésre már egészséges lesz.
jan. 6
14:29
Négy sánc királya lehet (Metropol)
Ma Bischofshofenben kiderül elbírja e a terhet a 21 éves osztrák.
jan. 6
14:30
Schalke: „elég sz.r hír” a bayernes kölcsönvédő sérülése (She)
Elképzelhető, hogy súlyos sérülést szenvedett a Schalke 04 labdarúgócsapatának edzőtáborában a Bayern Münchentől kölcsönvett Jan Kirchhoff – nem csoda, hogy Jens Keller, a gelsenkircheniek vezetőedzője elég gondterhelt.
jan. 6
14:32
Bayern: Guardiola nem akar Lewandoskiról beszélni (She)
A Bayern München labdarúgócsapatának dohai edzőtáborában tartott sajtótájékoztatót Pep Guardiola vezetőedző. A spanyol tréner természetesen nem kerülhette el a Robert Lewandowskiról szóló kérdéseket, de szóba került Arjen Robben és Bastian Schweinsteiger is.
jan. 6
14:42
Fiorentina: Rossi 3 hónapot hagyhat ki, a vb-re felépülhet (She)
Olasz sajtóértesülések szerint nincs veszélyben Giuseppe Rossi vb-szereplése, legalábbis a Fiorentina labdarúgója a hétvégi bajnokin elszenvedett sérüléstől függetlenül ott lehet Brazíliában, hiszen a felkészülésre már egészséges lesz.
jan. 6
14:44
Bayern: Guardiola nem akar Lewandowskiról beszélni (She)
A Bayern München labdarúgócsapatának dohai edzőtáborában tartott sajtótájékoztatót Pep Guardiola vezetőedző. A spanyol tréner természetesen nem kerülhette el a Robert Lewandowskiról szóló kérdéseket, de szóba került Arjen Robben és Bastian Schweinsteiger is.
jan. 6
14:46
NB II: a kezdőben bevethető játékosokat kér Fodorért a Kisvárda (She)
A labdarúgó NB II-ben szereplő Kisvárda egyik legjobbjáért, Fodor Andrásért bejelentkezett a másodosztályban listavezető Nyíregyháza Spartacus, de a szabolcsi rivális csak abban az esetben engedné el egyik legjobbját, ha cserébe a kezdőcsapatában is bevethető játékosokat kapna érte.
jan. 6
14:48
Serie A: Mertens-duplával és győzelemmel kezdte az évet a Napoli (She)
Győzelemmel kezdte a 2014-es évet a Napoli miután az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 18. fordulójában hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Sampdoriát. A nápolyiak mindkét gólját Dries Mertens szerezte,míg a Samp először kapott ki Szinisa Mihajlovics vezetőedzővel.
jan. 6
14:50
Kaposvár: még nem Selymes az edző - az ügyvéden múlik (She)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy Selymes Tibor lehet az NB I-ben sereghajtó Kaposvári Rákóczi új vezetőedzője. A szakember ma már ott volt a csapat idei első találkozóján, de a szerződését még nem írta alá.
jan. 6
14:52
Férfi kézi Eb: 13 és 17 ezer forint között kaphatók a jegyek (She)
2014. január 12–26. között Dániában rendezik a férfi kézilabda Európa-bajnokságot. A részvételt kiharcoló magyar válogatott a B-csoportban sorrendben a vb-címvédő Spanyolországgal, majd Izlanddal és Norvégiával mérkőzik a torna első szakaszában. Az Európa-bajnokságra még kaphatóak a jegyek 325 és 425 dán koronás áron (1 dán korona = kb. 40 forint) az Európa-bajnokság honlapján – olvasható az…
jan. 6
15:00
FTC: Martin Klein visszatérhet a zöld-fehérekhez (She)
Visszatérhet a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencvároshoz Martin Klein – árulta el a 29 éves védő jelenlegi klubja, a Teplice sportigazgatója. Az egyszeres cseh válogatott futballista két szezont töltött a Fradinál, mielőtt 2013 júliusában távozott, majd októberben aláírt a cseh élvonalbeli együtteshez.
jan. 6
15:02
Lombard: nem múlik a térdfájás, az orvosok csak találgatnak (She)
Dlusztus András, a labdarúgó NB I-ben szereplő Lombard Pápa védője nyári térdoperációja után sem egészséges még, közelgő mandulaműtétjétől remélik a gyulladás megszűnését – írja a SZEGEDma regionális portál.
jan. 6
15:03
Mertens duplájával nyert a Napoli (Metropol)
Mér csak két pontra van a Nápoly a Rómától.
jan. 6
15:18
FTC: orvosi vizsgálattal kezdődött a felkészülés (She)
Orvosi vizsgálattal kezdte meg a felkészülést a tavaszi szezonra a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros – adta hírül a klub hivatalos honlapja. Az első vizsgálatokra hétfő délelőtt került sor, a következő napokban további teszteket végeznek a futballistákon.
jan. 6
15:20
Videó: büntetőnél kötötte ki ellenfele cipőfűzőjét a kosaras (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) a New York Knicks 92–80-ra nyert a Dallas Mavericks ellen. A találkozón Dirk Nowitzki büntetődobása közben a Knicks sztárja, J. R. Smith kikötötte mellette álló ellenfele, Shawn Marion cipőfűzőjét. Íme!
jan. 6
15:21
Arsenal: Zsiványsága legendává teszi Walcottot (Agroinform)
Wilshere és Wenger is megvédte a támadót, aki kimutatott az őt megdobáló Spurs-drukkereknek.
jan. 6
15:22
Videoton: Brazíliában szabadult meg gipszétől a támadó (She)
A két ünnep között lekerült a gipsz a Videoton brazil labdarúgója, Paraiba lábáról, a csatár a hazájában lábadozik – derült ki a székesfehérvári NB I-es klub hivatalos honlapjáról.
jan. 6
15:23
Átigazolás: A bukikat nem lepné meg, ha David Luíz a Barcelonához kerülne (Agroinform)
A nyári után a januári átigazolási időszakban is felbukkant a neve a Chelsea védőjének, David Luíznak.
jan. 6
15:36
Jégkorong: a Volán megegyezett a két kanadai csatárral (She)
A Sapa Fehérvár AV 19 jégkorongcsapata megegyezett két kanadai csatárral, Brian McGregorral, valamint Dean Stronggal, ám egyelőre egyik játékossal sem tud szerződést kötni, mert előző klubjaiktól még nem tudtak elválni.
jan. 6
15:38
Videó: az első edzés - Pintér megizzasztotta a keret tagjait (She)
Mint beszámoltunk róla, megtartotta első edzését a decemberben kinevezett Pintér Attila a magyar labdarúgó-válogatottnak. Az NB I-es játékosokból összeállított 32-es keret minden tagja részt vett a hétfői gyakorláson. Íme!
jan. 6
15:54
Pécs: a héten lesz fizetés, Grumics és Uzoma kérői (She)
Ma délután a Pécsi MFC-nél is megkezdődött a téli felkészülés. A klubnál nagy a bizonytalanság, miután Matyi Dezső tulajdonos az óév végén bejelentette, hogy januártól nem finanszírozza a futballcsapat működését. Ettől függetlenül a vezetőség ígérete szerint a héten mindenki megkapja az esedékes járandóságát. A kialakult helyzetben több játékos iránt van érdeklődés, többek között a két…

Keresés