2016. augusztus 8. hétfő

aug. 8
0:19
Rio 2016: Póta Georgina remek kezdés után búcsúzott (She)
Póta Georgina kétszettes előnyről 4:2-re kikapott az esélyesebbnek számító hongkongi Tu Hoj Kemtől a női egyes 3. fordulójában, így nincs már versenyben magyar asztaliteniszező a riói olimpián.
aug. 8
0:23
Rio 2016: világklasszis társa dicsérte a magyar tornászt (She)
Kovács Zsófia kiválóan teljesített ugrásban és felemás korláton élete első olimpiáján, talajon utolsó ugrássorában rontott, gerendán pedig leesett – sajnos így a szerenkénti döntő nem jött össze neki, de az elsőéves felnőtt dunaújvárosi tornásznő tehetségét jól mutatja, hogy még az ötszörös Európa-bajnok svájci Giulia Steingruber is kiemelte képességeit és tehetségét a vegyes zónában,…
aug. 8
0:54
Rio 2016: az Európa-bajnok sima veresége röplabdában (She)
Kikaptak az Európa-bajnok franciák a férfi röplabdatorna első napján, a világbajnok lengyelek és a házigazda brazilok viszont győzelemmel rajtoltak. A női rögbiseknél már kialakult az elődöntő mezőnye.
aug. 8
0:58
Rio 2016: világcsúcsot úszott az előfutamban, a nagyija világhírű lett (She)
Amíg a sportolók zömének általában párjuk vagy házastársuk számít legnagyobb rajongójuknak, addig a brit Adam Peatyért nagymamája, Mavis Williams szorít a legjobban.
aug. 8
1:02
NS: A lányok angyalok, így látta Szász és Hosszú – hétfő (She)
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk:
aug. 8
1:12
Rio 2016: képtelenek gólt rúgni a brazilok, döntetlen Irakkal (She)
A riói olimpia férfi labdarúgótornájának második fordulójában a C-csoportban szereplő Németország az utolsó pillanatban mentett pontot Dél-Korea ellen a két csapat 3–3-ra végződő találkozóján, így a Mexikó elleni mérkőzés után újra döntetlent játszott. Nagy meglepetés, hogy Brazília nem bírt Irakkal, sőt, Neymarék még gólt sem tudtak szerezni. Nemcsak ezen a meccsen, hanem eddig az egész tornán…
aug. 8
1:16
Rio 2016: a Williams nővérek az első körben kiestek (She)
A címvédő Serena Williams, Venus Williams kettős már a női párosok első fordulójában befejezte szereplését a riói olimpia tenisztornáján, miután 6:3, 6:4-re kikapott a cseh Lucie Safárová, Barbora Strycová duótól.
aug. 8
1:30
Kép: ha ettől sem jön meg az olimpiai hangulata, akkor semmitől (She)
Nem vette még fel az olimpia ritmusát? Még mindig este alszik és nappal van ébren? A Sports Illustrated fürdőruhás kiadásának állandó szereplője, Emily Ratajkowski most tesz arról, hogy megjöjjön az olimpiai hangulata! Na, még mindig semmi?
aug. 8
1:48
Rio 2016: koporsóval példálózott, visszavonul az úszóklasszis (She)
Yannick Agnel kétszeres olimpiai bajnok úszó vasárnap bejelentette, hogy a Rio de Janeiró-i ötkarikás játékokon versenyzett utoljára a nemzetközi mezőnyben.
aug. 8
2:06
Rio 2016: ázsiai fölény és világcsúcs súlyemelésben (She)
A kínai Lung Csing-csüan nyerte meg világcsúccsal a férfi súlyemelők 56 kg-os súlycsoportjának aranyérmét.
aug. 8
2:24
Rio 2016: a horvátok legyőzték az Európa-bajnok spanyolokat (She)
Horvátország 72–70-re legyőzte Spanyolországot a riói olimpia férfi kosárlabdatornájának csoportkörében.
aug. 8
2:28
Hétfői sportműsor: férfi pólósaink Ausztráliával játszanak (She)
Magyar szempontból érdekes eseményeket láthatunk a televízióban az olimpia hétfői napján, hiszen újabb úszódöntőket rendeznek, Karakas Hedvig és Ungvári Miklós éremesélyesként lép tatamira, Sidi Péter érmet lőhet, férfi vízilabdázóink Ausztráliával játszanak. Íme, a hétfői sportműsor.
aug. 8
2:32
Rio 2016: sporttörténelmet írt a gyeplabdázó házaspár (She)
Kate és Helen Richardson-Walsh az első azonos nemű házaspár, amelyik egy csapatban lépett pályára az olimpiák történetében.
aug. 8
2:42
Rio 2016: három csigolyája is eltört a kerékpárosnak, de… (She)
Mint beszámoltunk róla, Anna van Vleuten súlyos sérülést szenvedett az utolsó tíz kilométeren a női országúti kerékpárosok mezőnyversenyén a riói olimpián.
aug. 8
3:18
Rio 2016: törvényi előírás miatt nincs mindenhol telt ház (She)
Nyolcvankét százalékos a riói olimpia jegyeladási mutatója az első hétvége után.
aug. 8
3:22
Rio 2016: Kapás a fináléban, Hosszú és Kozma a döntőért úszik – ÉLŐ (She)
A riói úszóversenyek második napjának esti – magyar idő szerint hajnali – programjában Kapás Boglárka a női 400 méter gyors döntőjében úszik. A friss olimpiai bajnok Hosszú Katinka 100 méter háton, míg Kozma Dominik 200 méter gyorson száll vízbe a fináléért. Kövesse folyamatosan frissülő cikkünk segítségével az úszóprogram legfontosabb eseményeit.
aug. 8
3:26
Rio 2016: svéd arany világcsúccsal női 100 pillangón (She)
A svéd Sarah Sjöström nyerte meg a női 100 méteres pillangóúszás aranyérmét, és 55.48-as idővel új világcsúcsot is elért. Az ezüstérmes a kanadai Oleksiak, a harmadik az amerikai Vollmer lett.
aug. 8
3:27
RIO 2016 - Bacskai Balázs kiesett (Behaviour)
A magyar ökölvívó ötkarikás debütálásán a francia Souleymane Cissokhót mindhárom pontozó jobbnak látta.
aug. 8
3:36
Rio 2016: Kozma Dominik nem jutott döntőbe 200 gyorson (She)
Futamában a hetedik, összességében pedig a tizenötödik helyen végzett Kozma Dominik a 200 méteres gyorsúszás elődöntőjében, így nem jutott be a szám hétfői fináléjába. A legjobb időt a kínai Szun Jang érte el.
aug. 8
3:54
Rio 2016: Kozma Dominik nem jutott döntőbe 200 gyorson (She)
Futamában a hetedik, összességében a tizenötödik helyen végzett Kozma Dominik a 200 méteres gyorsúszás elődöntőjében, így nem jutott be a szám hétfői fináléjába. A legjobb időt a kínai Szun Jang érte el.
aug. 8
3:58
Rio 2016: két szettben kikapott a Babos, Jani kettős (She)
Babos Tímea és Jani Réka 6:3, 6:4-re kikapott a román Andreea Mitu, Raluca Olaru duótól a női páros 1. fordulójában, ezzel mindkét magyar teniszező befejezte szereplését a riói olimpián.
aug. 8
4:12
Rio 2016: Del Potro álomtenisszel búcsúztatta Djokovicsot (She)
A délelőtt liftben ragadó Juan Martín del Potro a férfi tenisz egyes 1. fordulójában 7:6, 7:6-ra nyert az első kiemelt Novak Djokovics ellen a riói olimpián.
aug. 8
4:16
Rio 2016: 100 mellen is világcsúcs kellett az aranyhoz (She)
A brit Adam Peaty nyerte meg a férfi 100 méteres mellúszás döntőjét, miután 57.13-as idővel új világcsúcsot ért el. Az ezüstérmes a dél-afrikai Cameron van der Burgh, a bronzérmes az amerikai Cody Miller lett.
aug. 8
4:20
Rio 2016: Kapás Boglárka a negyedik lett 400 gyorson (She)
Az amerikai Kathleen Ledecky nyerte meg a női 400 méteres gyorsúszást, miután új világcsúcsot ért el. Kapás Boglárka a brit Carlin és az amerikai Smith mögött a negyedik helyen végzett.
aug. 8
4:48
Rio 2016: Gyárfás nagyon örül Hosszú aranyérmének (She)
Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke nagyon örül Hosszú Katinka riói olimpián szerzett aranyérmének.
aug. 8
5:06
Rio 2016: Hosszú Katinka második idővel döntős 100 háton (She)
A szombaton 400 vegyesen világcsúccsal olimpiai aranyérmet szerző Hosszú Katinka futamában és összesítésben is a második időt érte el a 100 méteres hátúszás elődöntőjében. Csak az amerikai Kathleen Baker volt nála gyorsabb, mindössze egy tizedmásodperccel.
aug. 8
5:08
Rio 2016: Phelps 19. aranya a gyorsváltóval (She)
Az amerikaiak nyerték meg a férfi 4x100 méteres gyorsváltók vetélkedését. A váltó második tagja Michael Phelps volt, aki így összességében tizenkilencedik olimpiai aranyérmét nyerte. A második a francia, a harmadik az ausztrál váltó lett.
aug. 8
5:24
Rio 2016: Ez lutri, 1.-8. között bármi lehetek! – Hosszú (She)
Úszásával nem teljesen elégedett Hosszú Katinka, aki a második legjobb idővel jutott be a női 100 méteres hát fináléjába – azzal viszont nagyon is, hogy döntőben versenyezhet. Ott pedig, ahogy mondta, már lutri minden – nagyon közel lesz egymáshoz a mezőny. Kathleen Baker 58.84-et úszott, ezzel lesz övé a négyes pálya, Hosszú 58.94-et.
aug. 8
5:42
Rio 2016: Phelpsország megelőzné Argentínát az örök olimpiai éremtáblán (She)
Michael Phelps az Egyesült Államok 4x100-as gyorsváltójának tagjaként megnyerte karrierje 19. olimpiai aranyérmét. Az amerikai úszócsillag – minden idők legeredményesebb olimpikonja – elképesztő eredményeivel az ötkarikás játékok örök éremtáblázatának a 40. helyén állna.
aug. 8
5:51
Riói olimpia: Vasárnap érem nélkül maradtunk (Agroinform)
A szombati történelmi rajt után vasárnap szerényebb teljesítményt nyújtottak a magyar versenyzők.
aug. 8
6:00
Rio 2016: Phelpsország Argentína nyomában az örök olimpiai éremtáblán (She)
Michael Phelps az Egyesült Államok 4x100-as gyorsváltójának tagjaként megnyerte karrierje 19. olimpiai aranyérmét. Az amerikai úszócsillag – minden idők legeredményesebb olimpikonja – elképesztő eredményeivel az ötkarikás játékok örök éremtáblázatának a 41. helyén állna.
aug. 8
6:51
Rio 2016: az amerikaiak vezetnek, Magyarország visszacsúszott – éremtáblázat (She)
A riói olimpiai játékok 2. napját követően már az Egyesült Államok vezeti az éremtáblázatot. Az amerikai csapatnak ugyanúgy három aranyérme van, mint Kínának és az első nap után a táblázatot még vezető Ausztráliának, az Egyesült Államok több ezüstérmének köszönhetően áll az első helyen. Magyarország az első nap két aranya után vasárnap nem szerzett érmet, a 2. helyről a hatodikra csúszott vissza.
aug. 8
7:09
Rio 2016: vívás, cselgáncs, Hosszú Katinka – hétfői magyar éremesélyek, program (She)
A riói olimpiai játékok harmadik napján, magyar idő szerint 14 órától elsőként két sportlövőnknek, Péni Istvánnak és Sidi Péternek szurkolhatunk, majd megkezdi szereplését női kard egyéniben a vb-bronzérmes Márton Anna, cselgáncsban tatamira lép két cselgáncsozónk, Karakas Hedvig és a négy évvel ezelőtt Londonban ezüstérmes Ungvári Miklós. Késő délután ökölvívásban Harcsa Zoltánért szoríthatunk,…
aug. 8
8:03
Rio 2016: ilyen nincs! Elejtették a mentősök az ijesztő törést szenvedő tornászt (She)
Ennél „rióibb” sztorit nehéz lenne kitalálni is. Megszokhattuk már, hogy Brazíliában, az olimpián aztán tényleg bármi megtörténhet, de azt hittük, ilyet, mint most, csak Benny Hill-zenével aláfestve fogunk látni.
aug. 8
8:36
Németország: Orban tudja, döntést kell hoznia a magyar válogatottról (She)
Willi Orban, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságba (Bundesliga) feljutó RB Leipzig középhátvédje tudja, előbb-utóbb döntést kell hoznia arról, melyik válogatott játékosa lesz.
aug. 8
8:54
Rio 2016: az amerikaiak is kiakadtak attól, amit Hosszúra mondott a kommentátor! (She)
Mint arról már az egész világ tud, Hosszú Katinka óriási világcsúccsal aranyérmet nyert a riói olimpián 400 vegyesen. Amikor célba csapott a magyar, megszólalt az Egyesült Államokban az ötkarikás játékokat közvetítő NBC kommentátora, és kitört a balhé.
aug. 8
9:09
Heti műsor: Újabb magyar aranyakat hozhat ez a hét (Agroinform)
A héten több magyar olimpikonért izgulhatunk, rajtol a Premier League és a francia bajnokság. Heti előzetes.
aug. 8
9:12
Rio 2016: a magyar gyűjti a sztárszelfiket a faluban, újabb „nagy skalp” (She)
Tobai-Sike Renáta sportlövőnk vasárnap nem jutott be a döntőbe a légpisztolyos hölgyek versenyében (a selejtezőben a 17. lett). Bevallása szerint aznap kétszer szökött 170 fölé a pulzusa. Egyszer a versenyen, majd akkor, amikor szembetalálkozott Usian Bolttal, a világ leggyorsabb emberével.
aug. 8
9:30
Serie A: Guzmics helyett Gyömbért vinnék – sajtóhír (She)
Bár a napokban olasz sajtóorgánumok arról számoltak be, hogy közel a megállapodás a Serie A-ba feljutó Pescara és Guzmics Richárd klubja, a Wisla Kraków között, a legfrissebb hírek szerint kútba eshet az átigazolás.
aug. 8
9:32
Rio 2016: „Köszönöm, hogy bíztál bennem” – Tusup üzent Hosszúnak (She)
Shane Tusup, az olimpiai bajnok Hosszú Katinka férje és edzője a Facebook-oldalán angolul üzent párjának a 400 méteres vegyes úszás megnyerését követően.
aug. 8
10:03
Riói olimpia: Kötelező győzelem előtt Erdélyiék (Agroinform)
A szerbek elleni biztató döntetlen után a meglepő vereséggel rajtoló ausztrálok ellen csatázik a Benedek-csapat.
aug. 8
10:24
Rio 2016: a női strandröplabda páros, amelyre sokan felkapják a fejüket (She)
Vasárnap bemutatkozott a riói olimpián Egyiptom női strandröplabda párosa. Nada Meauad és Doaa Elgobasi sima vereséget szenvedett a német párostól, de az biztos, hogy sokan megjegyezték őket. A strandröplabdapályán szokatlan viseletben lépnek pályára.
aug. 8
10:42
Rio 2016: ellopták a 40 ezer dolláros felszerelést, majd hihetetlen dolog történt (She)
Nem könnyű a sportfotósok élete a riói olimpián, és nem volt az két évvel ezelőtt a labdarúgó-világbajnokságon sem. Akkor több médiaközpontban kitettek figyelmeztető táblákat, hogy lopások történtek (állítólag akkreditációval beépültek „enyves kezűek"), most a News Corp fotósa, Brett Costello keveredett különös sztoriba.
aug. 8
10:44
Rio 2016: miért vannak ilyen későn az úszódöntők? Őket kell szidni… (She)
Sokakban felvetődött a kérdés a napokban: miért kezdődnek ilyen későn (sőt, lassan már korán) az úszódöntők a riói olimpián? Annyit elárulunk, egyetlen nemzet van, amely miatt szinte az egész világ és a sportolók is küszködnek.
aug. 8
10:46
NB I: súlyos a kapus sérülése, agyrázkódást szenvedett a védő (She)
Súlyos Vukasin Polekszics sérülése, a labdarúgó NB I-ben szereplő Vasas kapusának elszakadt a keresztszalagja, míg az angyalföldiek védője, Hangya Szilveszter enyhe agyrázkódást szenvedett.
aug. 8
11:00
NB II: győri bajnok is érkezett a Kozármislenyhez (She)
A labdarúgó NB II-ben szereplő Kozármisleny három futballista érkezését jelentette be a hivatalos honlapján.
aug. 8
11:12
Riói olimpia: Hosszú Katinka ismét meglepné a világot (Agroinform)
Hétfőn Hosszú Katinka és Cseh László is rajtkőre áll, előbbi újabb éremmel örvendeztethet meg minket.
aug. 8
11:16
Rio 2016: mik azok a „szalámik” Michael Phelps hátán? – kép (She)
Akik látták Michael Phelps éjszakai úszását – az Egyesült Államok 4x100-as gyorsváltójának tagjaként megnyerte karrierje 19. olimpiai aranyérmét – feltehették a kérdést: mik azok a vörös foltok az amerikai klasszis hátán? Íme, a megoldás!
aug. 8
11:18
Rio 2016: Neymar a válogatott edzői stábját bírálta (She)
A brazil férfi labdarúgó-válogatott sztárja, Neymar nyilvánosan kritizálta az edzői stábot az Irak elleni 0–0-s döntetlennel zárult második csoportmérkőzés után a riói olimpián.
aug. 8
11:20
Női kézilabda: megsérült Tomori, megroppant a térde (She)
A Győri Audi ETO KC első edzésén megroppant Tomori térde, aki idő előtt fejezte be a tréninget. Az első prognózishoz képest azonban súlyosabb a helyzet, egy hét teljes pihenést írtak elő a játékosnak, aki így biztosan kihagyja a magyar női kézilabda válogatott összetartását – tudatták a győriek.

Keresés