2018. október 30. kedd

okt. 30
3:48
Ügyészség nyomoz a bokszolóknál (BorsOnline)
Asztalcsapkodással, ordibálással tarkított, ötórás elnökségi ülést tartott október 29-én, hétfőn a Magyar Ökölvívó Szakszövetség. Az esemény első felvonását múlt szerdán ejtették meg, ám a maratoni tanácskozás akkor érdemi eredmény nélkül zárult, most kerítettek alkalmat a folytatásra a Magyar Sport Házában, ahol a zárt ülést három őrrel is biztosí
okt. 30
6:39
NB III: már nem Hevesi Tamás a Pénzügyőr vezetőedzője (She)
Közös megegyezéssel szerződést bontott a labdarúgó NB III-ban szereplő Pénzügyőr és Hevesi Tamás – számolt be róla a klub honlapja.
okt. 30
7:03
NBA: megint egy hatalmas triplarekord a Golden State-től (She)
A 14 hárompontost a gyűrűbe küldő, ezzel ligarekordot felállító, a mérkőzést 52 ponttal záró Klay Thompson vezérletével a Golden State Warriors 149–124-re győzött a Chicago Bulls vendégeként az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) hétfői játéknapján. Nyert a Milwaukee Bucks, a mezőny egyetlen veretlen csapata is, amely 7, 0-s mérleg
okt. 30
7:24
Antonio Contéval próbál kilábalni a válságból a Real? (BorsOnline)
Antonio Contéval egye­lőre megszakadtak a tárgyalások a Real Madridnál. Ám a bajok sokkal súlyosabbnak tűnnek annál, mintsem az edzőváltás önmagában megoldást hozzon.
okt. 30
7:27
Női kézilabda: válogatott beállóval erősített a SönderjyskE (She)
Bajnokok Ligája-döntős, válogatott beállóval erősített a dán másodosztályban szereplő SönderjyskE női kézilabdacsapata, amely szerződtette Mayer Szabinát.
okt. 30
7:29
NFL: lendületben a Patriots, már ötös a győzelmi széria (She)
A New England Patriots 25–6-ra győzött a Buffalo Bills vendégeként a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) kedd hajnali mérkőzésén.
okt. 30
7:54
Varga Jánost választották (Azenpenzem)
Az ötven évvel ezelőtti mexikóvárosi olimpia birkózóbajnoka versenyzői pályafutása mellett edzőként is nagyot alkotott, joggal érdemelte ki a megtiszteltetést.
okt. 30
8:00
Nincs kegyelem, teljesen lenullázta magát a bukott fociedző (Ripost)
Kérdés, van-e visszaút Julen Lopetegui számára? Egyelőre nem tudni, ki lesz hosszútávon az utódja a Real Madridnál.
okt. 30
8:03
NHL: villogott a svéd tinédzser, vége a győzelmi sorozatnak (She)
A két gólt szerző Elias Pettersson vezérletével a Vancouver Canucks 5–2-re legyőzte vendégét, az egymást követő öt győzelemből érkező Minnesota Wildot az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) hétfői játéknapján.
okt. 30
8:15
Sport a tévében: Dárdaiék újra a pályán, kupakör itthon is (Infostart)
A későn fekvőkre vár még egy Bayern-meccs is, de a sznúker kedvelői sem unatkozhatnak kedd délután.
okt. 30
8:21
PL: Mahrez az elhunyt Leicester-tulajnak ajánlotta győztes gólját (She)
A címvédő Manchester City hétfő este Rijad Mahrez találatával 1–0-ra nyert a Tottenham vendégeként a londoni Wembley Stadionban. Az algériai támadó a mérkőzés után elárulta, Vichai Srivaddhanaprabha, a Leicester City-tulajdonos halála miatt nehéz lelki állapotban lépett pályára.
okt. 30
8:23
Milan: tárgyalnak Ibrahimovic visszatéréséről – sajtóhír (She)
Zlatan Ibrahimovic az Egyesült Államokban nem jutott be csapatával az MLS rájátszásába, és sajtóhírek szerint visszatérne Európába, egyik korábbi klubja, az olasz élvonalbeli Milan pedig szívesen adna munkát neki.
okt. 30
8:27
PSG: Tuchel utálja az ilyesmit, de büntetnie kellett Mbappét (She)
Thomas Tuchel, a francia Paris Saint-Germain vezetőedzője többek között Kylian Mbappé és Adrien Rabiot büntetéséről beszélt, Rudi Garcia, a Marseille trénere a videobíró hiányát emelte ki a Ligue 1 vasárnapi rangadója után.
okt. 30
8:36
NFL: Buffalóban hengerelt a New England Patriots (m4sport.hu)
Zsinórban ötödik meccsüket nyerték Tom Bradyék.
okt. 30
8:36
Mindenkit lenyomott szkanderben Brigitta (BorsOnline)
Két aranyérmet szerzett a törökországi Antalyában, a szkander-világbajnokságon Kőváriné Ivánfi Brigitta. Sem ballal, sem jobbal nem tudta megverni senki a versenyen, amire ötven országból százan neveztek. Brigitta a Magyar Honvédség Béketámogató-kiképző Központjának hivatásos katonája. Senior és masters kategóriában indult. – Korábban tíz évig
okt. 30
8:39
Dagad a botrány: már az ügyészség is nyomoz a bokszolók ügyében (Blikk)
Október elején kezdődött a vizsgálat, amely során egy hattagú vizsgálóbizottságot kért fel a Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ). A nyomozást azért kezdeményezték, mert pár hónap alatt körülbelül 348 millió forintos hiány keletkezett.
okt. 30
8:45
Messi-rajongó edző mentheti meg a Real Madridot (Infostart)
Kis Indiánnak, Indiecitónak becézték-becézik a futball világában a Real Madrid új, egyelőre két hétre megbízott edzőjét. Santiago Hernán Solari családjában a férfiak szinte mind ismert futballisták voltak, a becenevét az El Indiónak nevezett nagybácsiról, Jorgéról kapta, a hatvanas években nemzetközi hírű játékos volt.
okt. 30
8:48
NBA: őrületes triplarekord a Golden State meccsén (m4sport.hu)
Klay Thompson csapattársa, Stephen Curry 2016-os csúcsát adta át a múltnak.
okt. 30
8:57
Már csak a Bucks hibátlan, újabb triplarekord a Golden State-től (She)
Újfent parádés támadójátékot mutatott be, így különösebb gond nélkül nyerte a keleti rangadót a Bucks az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, ezzel egyedüli veretlenként vezeti a tabellát – a játéknap sztorija azonban Klay Thompsoné, a GSW dobógépe ugyanis 14 triplát rámolt be, ezzel új ligarekordot állított fel. A Minnesota szoros
okt. 30
8:59
Real: már Barcelonában a távozásra készült Lopetegui (She)
Hétfő este a Real Madrid bejelentette, amire mindenki számított: a királyi gárda megköszönte a csapat irányítását júniusban átvevő Julen Lopetegui szolgálatait. Úgy tűnik, a kirúgott tréner már Barcelonában, az el Clásicón elszenvedett 5–1-es vereség után tudta, mi vár rá.
okt. 30
9:03
Elek Ákos: Az elmúlt húsz évben mindent feláldoztam a futballért (She)
Elek Ákos esetében szó sincs szerződésbontásról a Kajrat Almati 48-szoros válogatott középpályása szerint, aki elsősorban apaként és férjként tekint magára, és bár nem zárja ki a hazatérést, egyelőre kivár – ám Miskolc szóba sem jöhet.
okt. 30
9:18
F3-assá vált bajnoki Mercedes: újra célkeresztben a trükkös felni (m4sport.hu)
A probléma, ami „borzalmassá” tette Lewis Hamilton mindent eldöntő versenyét, és az FIA megoldása a vita lezárására.
okt. 30
9:27
Női kézi: a junior-vb-győztes csapat csk-ja Győrből Vácra igazolt (She)
Visszatér a női kézilabda NB I-be Lakatos Rita, a hazai rendezésű junior-világbajnokságon aranyérmes magyar válogatott csapatkapitánya. A 19 éves irányító a Győri Audi ETO-ból kölcsönbe a Váchoz került.
okt. 30
9:30
Lewis Hamilton becélozta Schumi rekordját (BorsOnline)
Nem kétséges többé, hogy a hétvégén Mexikóban ötödik világbajnoki címét begyűjtő brit Lewis Hamilton veszélyezteti Michael Schumacher sokáig beérhetetlennek hitt rekordját, a hét egyéni világbajnoki címet. Elvégre a német fenomén is épp 33 éves volt, amikor megszerezte az ötödik trófeáját. Nem beszélve arról, hogy a Mercedes-csapat dominanciája to
okt. 30
9:33
Gyász: hosszan tartó betegség után elhunyt a sportvezető (Blikk)
Hosszan tartó súlyos betegség után belgrádi otthonában elhunyt Boriszlav Pelevics, a WAKO kick-box világszövetség első embere. A 61 éves sportvezető 2015 óta töltötte be az elnöki tisztséget.
okt. 30
9:36
Minisztériumi és ügyészségi vizsgálatok (Azenpenzem)
Az ügyészség az után indított nyomozást, hogy megalapozottnak találta az egyik vidéki, információink szerint a borsodi tagszövetség feljelentését.
okt. 30
9:48
Kanadai belharcban tért magához a Calgary (m4sport.hu)
Torontóban állt fel a pofonokból.
okt. 30
9:51
Meghalt a kick-box világszövetség elnöke (Infostart)
Hosszan tartó súlyos betegség után belgrádi otthonában elhunyt Boriszlav Pelevics, a WAKO kick-box világszövetség első embere. A 61 éves sportvezető 2015 óta töltötte be az elnöki tisztséget.
okt. 30
9:57
MK: az Újpest bajnoka sorsolja a következő fordulót (She)
Kedden és szerdán játsszák a labdarúgó Magyar Kupa 7. fordulójának mérkőzéseit. Az MLSZ közlése szerint a szerdai záró mérkőzés (ETO–Újpest) után sorsolják a nyolcadik kör párosítását.
okt. 30
10:00
Verstappen, Alonso: Hamiltonék autójával ez nekünk is menne (m4sport.hu)
A holland szerint ezzel a Mercedesszel neki sem okozna problémát ugyanezen eredmények elérése.
okt. 30
10:03
A vb-győzelem csak kirakat – interjú Raymond Domenechkel (She)
Három és fél hónappal Franciaország labdarúgó-világbajnokságon aratott győzelme után Párizsba utaztunk, hogy – korábban közölt horvát sorozatunk mintájára – interjúk, riportok, elemzések segítségével próbáljuk megismertetni a fényes siker hátterét és következményeit. A harmadik epizód főszereplője Raymond Domenech, a 2006-os vb-n ezüstérmes vál
okt. 30
10:09
F1: Hartleynak megmondták, nincs jövője a Toro Rossónál (She)
A német Bild információi szerint a hétvégén a Red Bull és a Toro Rosso versenyzői programjáért felelős Helmut Marko közölte a Toro Rossónál szereplő Brendon Hartleyval, hogy nem kap jövőre ülést a „kisbikák” csapatánál. Azt ugyanakkor még nem tudni, hogy ki ül be az új-zélandi helyére, ám egyre biztosabbnak tűnik, hogy a thaiföldi-angol Alexander A
okt. 30
10:12
Magyar éremeső a szumósok utánpótlás Európa-bajnokságán (m4sport.hu)
Két arany-, hat ezüst- és tíz bronzérem a magyar mérleg.
okt. 30
10:15
Szumó: 18 éremmel zárták a magyarok az utánpótlás Eb-t (She)
A magyar versenyzők két arany-, hat ezüst- és tíz bronzérmet szereztek az észtországi Rakverében megrendezett utánpótlás szumó Európa-bajnokságon.
okt. 30
10:24
A vízzel is megküzdöttek a maratoni futók Velencében (BorsOnline)
Különleges kihívás elé állította az indulókat a Velencében megtartott maratoni futóverseny. A Szent Márk tér környékét víz borította, így annak aki teljesíteni szerette volna a távot, hosszú szakaszon vádliig érő vízben kellett előre gázolnia. A tenger szintje a városban a 2012 novembere óta nem volt ilyan magas.
okt. 30
10:27
Tenisz: Szabalenka győzött a Bajnokok Tornája nyitányán (She)
A fehérorosz Arina Szabalenka legyőzte az ausztrál Ashleigh Bartyt a női teniszezők évzáró versenyén, a 2.2 millió dollár (636 millió forint) összdíjazású Bajnokok Tornáján a kínai Csuhajban.
okt. 30
10:36
Elek Ákos távozik a kazah klubjától (Azenpenzem)
Három kontinensen foglalkoztatnak klubok magyar labdarúgókat. Összeállításunkban elsősorban azokra fókuszálunk, akik szóba kerülhetnek a válogatottkeret kialakításakor.
okt. 30
10:36
Visszatért Magyarországra a vb-győztes kéziválogatott kapitánya (m4sport.hu)
Lakatos Rita hosszú távú kölcsönszerződést írt alá a Váccal.
okt. 30
10:57
NBA: Curry unta a meccset, magát szórakoztatta (She)
Többek között Klay Thompson triplarekordjára alapozva könnyedén megverte a Golden State Warriors a Chicago Bullst az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) alapszakaszában. A címvédő irányítója, Steph Curry 23 ponttal járult hozzá a sikerhez, a mérkőzés kevésbé izgalmas szakaszaiban magát szórakoztatta.
okt. 30
11:03
rémes állapotban a Wembley gyepe a Tottenham–Cityn (She)
Hétfő este a Premier League 10. fordulójának rangadóján a Manchester City Londonban tudta legyőzni a Tottenham Hotspurt Rijad Mahrez góljával. A találkozó legfőbb beszédtémáját azonban nem a taktikai húzások, a felállás vagy egy-egy nagyszerű megmozdulás jelentette, hanem a Wembley borzalmas állapotban lévő gyepszőnyege.
okt. 30
11:06
A Ferrarinál köthet ki Kubica? (m4sport.hu)
Sebastian Vettelék segítője lehet a Williams-lehetőség bezárulása esetén 2019-ben.
okt. 30
11:09
Férfi vízilabda: négy változás a magyar keretben (She)
Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte az Oroszország elleni idegenbeli világliga-selejtezőre (amely egyben Európa-kupa-selejtező) utazó keretet – tájékoztatott a waterpolo.hu. A nemzeti együttes november 13-án Ruzában száll medencébe.
okt. 30
11:09
Kirúgták a magyarok egyik kedvenc kapitányát (Ripost)
Felmentették edzői állásából Pat Cortinát, aki korábban óriási sikert aratott a magyar jégkorong-válogatottal.
okt. 30
11:15
Valóra vált tündérmese – a Leicester-csoda nyomában (She)
Mint ismert, helikopter-balesetben életét veszítette Vichai Srivaddhanaprabha, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Leicester City korábbi tulajdonosa.  A 21. század egyik, ha nem a legnagyobb futballcsodáját végrehajtó együttest felkaroló üzletemberre tündérmeséje végrehajtásával emlékezünk.
okt. 30
11:30
Konstruktőri vigaszdíj: mennyire reménytelen a Ferrari helyzete? (m4sport.hu)
A statisztika nem mellettük szól, de Sebastian Vettelék még hisznek a fordításban.
okt. 30
11:36
Négy változás a férfi vízilabda-válogatott világliga-keretében (m4sport.hu)
Oroszországba utaznak Märcz Tamásék.
okt. 30
11:45
Videó: a világ egyik leggyorsabb gólja született Szabolcsban (She)
A kezdéstől számítva mindössze nyolc másodperc kellett ahhoz, hogy Szathmári Sándor a kapuba találjon: a „kemecsei gyorstüzelő” – ahogy a Szabolcs Online írja – „lehetetlen szögből”, szinte az alapvonalról lőtt a házigazda Kálmánháza kapujába a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei labdarúgó-bajnokság másodosztályában a hétvégén lejátszott bajnokin.
okt. 30
11:47
Bundesliga: Nem lehetünk elégedettek – Willi Orbán (She)
211 perce gólképtelen a német labdarúgó Bundesligában az RB Leipzig, amely a válogatott szünet előtt még 6–0-ra verte meg a Nürnberget, azóta viszont csupán két gól nélküli döntetlenre tellett erejéből: előbb Augsburgban, majd múlt vasárnap hazai pályán a Schalke ellen. A csapat magyar válogatott játékosai kritikusan nyilatkoztak.
okt. 30
11:51
Négy változás a pólóválogatott keretében (Infostart)
Négy helyen változtatott keretén az oroszok elleni világliga-selejtezőre Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.
okt. 30
11:57
F1: Hamilton nagyapját elveszítve lett ötszörös bajnok (She)
Az elmúlt hétvégén Lewis Hamilton megszerezte ötödik világbajnoki címét, miután a 4. helyen végzett a Mexikói Nagydíjon, és behozhatatlan előnyre tett szert a második helyen álló Sebastian Vettel előtt. A brit kiválóság azonban nem ünnepelhette felhőtlen boldogsággal, hogy a sportág történelmének harmadik ötszörös világbajnoka lett: csütörtök

Keresés