2019. február 28. csütörtök

febr. 28
12:22
Letették az esküt a speciális nyári világjátékok magyar versenyzői (Azenpenzem)
A Sándor-palotában tartott szerdai ünnepségen Áder János köztársasági elnök köszöntötte az Abu-Dzabiba és Dubajba készülő küldöttséget.
febr. 28
12:24
Váltsunk csatornát! (Azenpenzem)
A labdarúgáshoz – nézőként – érzelmileg és/vagy szakmai élvezettel kötődünk. Előbbi, sajnos, kiveszőben van, csak mesterségesen, mondhatjuk, virtuálisan tartják fenn.
febr. 28
12:26
Elindította az olimpiai kvalifikációs világbajnokság kampányát a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (Azenpenzem)
A szeged2019.com honlap elérhetőségét és ezzel együtt a jegyértékesítés megkezdését jelző jelképes piros gombot három korábbi bajnok, Kőbán Rita, Gyulay Zsolt és Vajda Attila nyomta meg.
febr. 28
12:27
Tokió 2020: füstmentes lesz minden olimpiai létesítmény (She)
A szervezők csütörtöki tájékoztatása szerint a 2020-as, tokiói olimpián és paralimpián minden létesítmény füstmentes lesz.
febr. 28
12:28
Latifi mesterhármasával nyolc között a felcsútiak (Azenpenzem)
Az előző idényben döntős Puskás Akadémia 2-1-es hátrányról a keddi visszavágón az albán Liridon Latifi mesterhármasával 3-1-re győzött Pakson.
febr. 28
12:29
PSG: pórul járt a szurkoló, mezszámot cserélnének miatta (She)
Pórul járt egy távol-keleti PSG-fanatikus, amikor a klub hivatalos üzletében megvásárolta egyik kedvence, Presnel Kimpembe mezét – merthogy Thilo Kehrer mezszáma került a trikóra. Csalódottságának a Twitteren hangot adó vásárló váratlan üzenetet kapott, amelyben a francia védő igyekezett megnyugtatni rajongóját: „Ne aggódj, tesó! Megváltoztatom a m
febr. 28
12:30
Férfi vízilabda Bajnokok Ligája – Fölényes győzelmet aratott az FTC (Azenpenzem)
Az FTC-Telekom Waterpolo rendkívül könnyedén, 17-9-re nyert a vendég Crvena zvezda ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek kilencedik fordulójában, szerdán.
febr. 28
12:32
Magyar Kupa – Ferencváros-Vidi rangadó a nyolc között (Azenpenzem)
A bajnokságban éllovas Ferencváros a mögötte második MOL Vidi FC-t kapta ellenfélül a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének szerda esti sorsolásán.
febr. 28
12:34
Spanyol Király Kupa – Döntőben a címvédő FC Barcelona (Azenpenzem)
A címvédő FC Barcelona jutott a labdarúgó spanyol Király Kupa döntőjébe, mivel az elődöntő szerdai visszavágóján 3-0-ra győzött a nagy rivális Real Madrid otthonában.
febr. 28
12:36
Fennmaradtunk Európa térképén (Azenpenzem)
Ennek a viccnek már jó hosszú szakálla van, még a hetvenes évekből ered. Az Amerikába látogató magyart megkérdezik, milyen a szocializmus.
febr. 28
12:36
Két másodosztályú maradt (Azenpenzem)
Teljessé vált a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének a mezőnye: Ferencváros, Mezőkövesd, Soroksár, Puskás Akadémia, Debrecen, Bp. Honvéd, Mol Vidi, Budaörs.
febr. 28
12:39
Nem volt engedélye utasszállításra a Salát szállító pilótának (m4sport.hu)
A repülőnek is magasabb műszaki követelményeknek kellett volna megfelelnie.
febr. 28
12:57
Real: nem elég a kupakudarc, kirabolták Benzemát meccs közben (She)
Pocsék estéje volt Karim Benzemának, a Real Madrid francia támadójának: a Barcelonától elszenvedett 3–0-s kupavereség alatt ismeretlen tettesek kirabolták az otthonát – számolt be az El Chiringuito spanyol tévéműsor.
febr. 28
12:57
Rég nem látott harc várható idén a feljutásért (m4sport.hu)
Jelenleg három csapat azonos pontszámmal áll az NB II-es tabella élén.
febr. 28
12:59
Úszás: Hosszú Katinka olvasásra biztatja a kamaszokat (She)
Hogy milyen egy 15 esztendős lánynak megélni a kamaszkor küzdelmes időszakát, elfogadni, megélni saját magát, a fejlődését, változásait? Jól tudja ezt a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is, akinek annak idején „nehezítő tényező” volt, hogy ezt az időszakot gyakorlatilag „lecsupaszítva”, fürdőruhában kellett megélnie.
febr. 28
13:01
Férfi kézi: Davis marad a Veszprém vezetőedzője – hivatalos (She)
A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata hivatalos honlapján tudatta, hogy a következő idényben is David Davis irányítja majd az együttest, azaz a klub lehívta a spanyol szakember szerződésében lévő hosszabbítási opciót.
febr. 28
13:03
Törökország: vb-bronzérmes edzőt szerződtettek kapitánynak (She)
A Besiktas vezetőedzőjeként dolgozó Senol Günes lesz a török labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a posztot 2000-től 2004-ig már betöltötte egyszer.
febr. 28
13:03
Jövőre is Davis irányíthatja a Veszprémet (m4sport.hu)
A vezetés bízik a spanyol szakemberben.
febr. 28
13:09
Klasszikusok tömören: Vinícius játszott, Suárez betalált (Infostart)
Igazuk lett a fogadóirodáknak, a hazai pályán elért 1-1 után a Barcelona nyerni tudott a Real Madrid ellen a spanyol Király-kupa elődöntőjében, s története során negyvenegyedszer bejutott a fináléba.
febr. 28
13:09
Ütős körrekorddal ijesztett rá az ellenfelekre a Ferrari! (m4sport.hu)
Charles Leclerc közel egy másodpercet faragott a tél eddigi legjobb idejéből.
febr. 28
13:27
Tenisz: az amerikai szövetség edzőjével készül a világelső (She)
Az Egyesült Államok Teniszszövetségénél a női szakágban edzősködő Jermaine Jenkins közreműködésével készül a jövőben Oszaka Naomi, a női világranglista vezetője.
febr. 28
13:39
Hogy csinálja?! Cruyff, Panenka és Zidane után Özilnek is lett védjegye? (She)
Gyakran előfordul a futballban, hogy egy-egy trükköt, posztot, taktikai elemet, mozdulatot, cselt vagy lövést valamely klasszis játékossal azonosítanak. Ilyen például az Arjen Robbentől megszokott befelé cselezés és lövés, a Ronaldinho által előszeretettel alkalmazott „elástico”, Quaresma „rabonái”, a Makélélé-poszt vagy némileg viccesen idesor
febr. 28
13:45
Bundesliga: Dollt Kínából is hívták, de nem kért belőle (She)
A Bundesligában szereplő Hannover vezetőedzője, Thomas Doll a Bildnek adott interjújában egy olyan kínai ajánlatról számolt be, amit végül elutasított a családja érdekében.
febr. 28
13:47
NHL: lerabolta a fél ligát, „all int” mondott a Columbus (She)
A Columbus bemondta az all int. A reménytelen csapatokat leraboló Blue Jackets nagyot szakított az átigazolási időszak alatt, ennek két eredménye lehet: siker vagy totális bukás.
febr. 28
13:51
Légiósok: nem Kleinheislertől várják a csodát, de talán játszhat (She)
Felemásan kezdte a tavaszi szezont a horvát élvonalban a 3. helyen álló NK Osijek, ugyanis négy meccséből kettőt megnyert, kettőt viszont elveszített. Az eszékieknél vasárnap talán már bemutatkozhat a téli szerzemény Kleinheisler László, de mint a csapat középpályása, Domagoj Pusic  a Dinamo Zagrebtől elszenvedett vereség után elmondta, szó sincs a
febr. 28
13:51
Nem igazán megy mostanában a Realnak a Barcelona ellen (m4sport.hu)
Az elmúlt tíz összecsapásukból csak kétszer tudott nyerni a Madrid.
febr. 28
13:57
La Liga: bírót kellett cserélni a hétvégi Real–Barcára (She)
Kénytelen volt játékvezetőt cserélni a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) a hétvégi Real Madrid–Barcelona mérkőzésre: az eredetileg a találkozó levezénylésére kijelölt Alejandro Hernández Hernández helyett Alberto Undiano Mallenco fújja a sípot a szombati találkozón.
febr. 28
13:59
Gyász: elhunyt Tóth Attila Márk korábbi válogatott kajakos (She)
Hosszú betegséget követően 24 éves korában elhunyt Tóth Attila Márk, korábbi magyar válogatott kajakos – tudatta közleményében a Magyar Kajak-kenu Szövetség. Tóth az MTK-ben nevelkedett, majd a KSI-ben is sportolt, éveken át tagja volt az utánpótlás-válogatottnak és később a felnőttek között is csapatba került. Az elmúlt időben a szövetség munkatár
febr. 28
14:01
Formula–1 2019: megjelent a Nemzeti Sport Magazin legújabb száma! (She)
Megjelent a Nemzeti Sport Magazin legújabb száma: 100 oldal csak 895 Ft!
febr. 28
14:03
Visszatér a sikerkapitány a török válogatott élére (m4sport.hu)
Günes 2002-ben vb-bronzig vezette a török csapatot.
febr. 28
14:21
Vívás: babát vár, nem indul a budapesti vébén Szász-Kovács Emese (She)
Gyermeket vár, ezért biztosan nem indul az idei budapesti világbajnokságon, de a jövő évi tokiói ötkarikás játékokon újra versenyezni szeretne a riói olimpia egyéni párbajtőrversenyének győztese, Szász-Kovács Emese.
febr. 28
14:21
Elváltak, Hosszú Katinka busásan kifizette Shane Tusupot (Ripost)
Úgy tűnik, hivatalosan is lezárult Hosszú Katinka és Shane Tusup kapcsolata.
febr. 28
14:23
Női kézi: Nora Mörk aláírt a CSM Bucurestinél – hivatalos (She)
A Győri ETO-tól három idény után távozó Nora Mörk a norvég TV2-nek árulta el, elfogadta a CSM Bucuresti ajánlatát, így nyártól a román klubban folytatja karrierjét.
febr. 28
14:23
Brutális ütés, évekre eltilthatják a magyarok egyik kedvencét (Ripost)
A magyar állampolgársággal is rendelkező Renato Sulic durva szabálytalanságot követett el a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.
febr. 28
14:27
Női kézi: Nora Mörk aláírt a CSM Bucuresti-nél – hivatalos (She)
A Győri ETO-tól három idény után távozó Nora Mörk a norvég Tv2-nek árulta el, elfogadta a CSM Bucuresti női kézilabdacsapatának ajánlatát, így a nyártól a román klubban folytatja karrierjét.
febr. 28
14:33
Skócia: megsérült a partjelző, egy néző ugrott be lengetni (She)
A skót harmadosztály kiesési helyosztóján egy alacsonyabb osztályokban bíráskodó néző mentette meg a helyzetet, amikor a Stranraer–Stenhousemuir találkozó 9. percében megsérült a partjelző.
febr. 28
14:51
„Üzenet volt” – Sarri megindokolta Kepa kispadoztatását (m4sport.hu)
A lecserélését megtagadó kapus csak a meccs napján tudta meg, hogy nem védhet.
febr. 28
14:57
Női kézi NB I: a DVSC elnézést kért obszcén szurkolói miatt (She)
A szerda este lejátszott DVSC–Győri ETO mérkőzésen elhangzott obszcén bekiabálások miatt a hazai klub vezetősége hivatalos közleményben kért elnézést a vendégcsapat játékosaitól, vezetőitől és szurkolóitól. Mint írják, mindez abszolút nem jellemző a két klub viszonyára, s a korábbi években lejátszott meccseiken sem volt példa hasonlóra.
febr. 28
14:57
Gyermeket vár a magyar olimpiai bajnok (Infostart)
Anyai örömök elé néz, ezért egy ideig szünetelteti a vívást Szász-Kovács Emese, de a tokiói olimpia kvalifikációs időszakának vége felé már ismét rendelkezésre állna, amennyiben szükség lenne rá.
febr. 28
14:57
Gratulálunk! Babát vár Szász-Kovács Emese (BorsOnline)
Jó hírt osztott meg az újságírókkal a Magyar Vívószövetség sajtótájékoztatóján Szász-Kovács Emese. Noha a vívónő nem indul az idei budapesti vébén, ezt a lehető legjobb indokkal teszi: ugyanis babát vár. Azt is bejelentette: noha most az anyaságra koncentrál, a jövő évi olimpián már ott szeretne lenni.
febr. 28
15:03
parádés kommentárral dobták fel Trippier öngólját (She)
Mint ismert, szerda este a Chelsea 2–0-ra legyőzte a Tottenhamet az angol labdarúgó Premier League 28., hétközi fordulójának londoni rangadóján. A dél-londoniak második gólja egészen komikusra sikerült, a Spurs játékosa, Kieran Trippier a saját kapujába passzolta a labdát. Ezt egy lelkes internetező fokozta azzal, hogy alákeverte az angol válogatot
febr. 28
15:03
Gondban a Mercedes – nem tudják, így legyőzhetik-e a Ferrarit (m4sport.hu)
Egyelőre nem érti kiszámíthatatlan autóját a bajnokcsapat. Valtteri Bottas szerint ez nem lesz elég a melbourne-i sikerhez.
febr. 28
15:09
Törökország: lemondott a labdarúgó-szövetség elnöke (She)
Lemondott a Török Labdarúgó-szövetség (TFF) elnöki posztjáról csütörtökön Yildirim Demirören, miután a tulajdonában lévő cégcsoport felvásárolta az ország egyetlen legálisan működő sportfogadással foglalkozó vállalatát, az Iddaa-t.
febr. 28
15:09
Kifakadt a Fradi edzője, hogy hetente kétszer kell pályára lépniük (444.hu)
Rebrovot azért szerződtette a Fradi, hogy a csapat sikeres legyen a nemzetközi kupában. Így nehéz lesz.
febr. 28
15:09
Gyermeket vár Szász-Kovács Emese (m4sport.hu)
Az olimpiai bajnok párbajtőröző az olimpiai kvalifikációba már bekapcsolódna.
febr. 28
15:15
Férfi kézi BL: Renato Sulic hasba vágta ellenfelét, eltilthatják (She)
Nem túl sportszerű viselkedésről tett tanúbizonyságot Renato Sulic: a Wisla Plock kézilabdázója hasba vágta Klaus Thomsent, a Silkeborg játékosát a két csapat Bajnokok Ligája-meccsén.
febr. 28
15:15
Nora Mörk Bukarestben folytatja (m4sport.hu)
Két évre szerződött a román csapathoz.
febr. 28
15:24
Gyászhírt közöltek, elhunyt a magyar válogatott kajakos (Ripost)
Hosszú betegség után távozott az élők sorából a sportember, aki évek óta a szövetségben dolgozott.
febr. 28
15:26
Erre a bombanőre cserélte le gyermekei anyját a világsztár (Ripost)
Thibaut Courtois a hírek szerint Feliciano López exfeleségével randizgat. Aki történetesen az egyik legismertebb spanyol műsorvezetőnő.
febr. 28
15:33
Vízilabda: tisztázták Petőváryt és Kószt – nem történt bűncselekmény (She)
Megszüntette nyomozását a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a volt válogatott vízilabdásokat nemi erőszakkal vádoló kislány ügyében – számolt be a Magyar Nemzet. Petőváry Zsolt és Kósz Zoltán a kezdetektől fogva hangoztatta, hogy nem követték el azt, amivel megvádolta klubjuk egykori sportolója.

Keresés