2020. március 29. vasárnap

márc. 29
3:42
Öt óriásvidra kölyök született a Fővárosi Állatkertben (Hírstart)
Öt óriásvidra kölyök született a Fővárosi Állatkertben, a Dél-Amerikában őshonos veszélyeztetett faj először szaporodott Magyarországon – közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert pénteken. A március 11-én
márc. 29
4:00
Százharminc mázsa pontyot telepítettek a Dunába (Hírstart)
A neszmélyi, szőnyi és táti Duna-ágba 130 mázsa, két- és háromnyaras pontyot telepített a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ) – közölte a szervezet elnöke. Zoltai Dániel
márc. 29
6:21
Portugál király lett a magyar nemes (24.hu)
Egy olyan magyar família leszármazottai ma is regnáló uralkodóházak történetét színezik, sőt az egyik utód miniszterelnökként is szerepet kapott.
márc. 29
8:33
Koronavírus: előny a magyarok sokszínűsége (24.hu)
Olyan emberek utódai vagyunk, akik kórokozók százaival szemben is talpon maradtak, a magyar lakosságra is jellemző genetikai sokszínűség további előny.
márc. 29
8:42
Az űrből is jól látszik a koronavírus-járvány hatása (Hírstart)
Elnéptelenedett terek, utak, parkolók, zsúfolt bérautó-parkolók: csak néhány példa arra, hogyan jelenik meg a pandémia műholdas képeken. Fotók előtte és utána.
márc. 29
16:24
Ártalmasak lehetnek az erős dohányosokból kiáramló részecskék, amiket belélegzünk (Szeretlek Magyarország)
Kiderült, hogy még olyan helyeken sem lehetünk biztonságban, ahol megtiltották a dohányzást, és ennek a koronavírus-járványban is lehet jelentősége.
márc. 29
16:36
A Hold, Vénusz, Fiastyúk hármas együttállása (Hírstart)
A csillagászati tavasz első igazán látványos égi jelenségét kedvező körülmények között figyelhettük meg.
márc. 29
18:21
Néhány évig védett lehet a koronavírussal szemben az, aki egyszer már elkapta (Szeretlek Magyarország)
Prof. Dr. Jakab Ferenc, a koronavírus-kutató akciócsoport vezetője szerint sikerült lassítani a járvány terjedését Magyarországon, de azt is elmondta, hogy a koronavírus a jövőben is visszatérhet még.
márc. 29
18:27
Néhány évig védett lehet a koronavírussal szemben az, aki egyszer már elkapta (Hírstart)
Prof. Dr. Jakab Ferenc, a koronavírus-kutató akciócsoport vezetője szerint sikerült lassítani a járvány terjedését Magyarországon, de azt is elmondta, hogy a koronavírus a jövőben is visszatérhet még.
márc. 29
19:33
Baj lehet, a méhpusztulás csak a jéghegy csúcsa (24.hu)
Gondoljunk a koronavírus-pánik lendületében kiürült élelmiszerboltokra: ez állandósulhat, ha nem állítjuk meg a beporzó rovarok tömeges pusztulását.
márc. 29
20:21
Kiderült, elkaphatja-e újra a vírust az, aki már átesett a betegségen (Infostart)
Egyelőre sikeresnek látja a magyar karanténintézkedéseket és a lakosság reagálását Jakab Ferenc virológus, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontja Virológiai kutatócsoportjának, valamint a Koronavírus Kutató Akciócsoport vezetője. Szerinte rövid távon, minimum 1-3 évig védettséget szerez az, aki átesik a vírusfertőzésen.
márc. 29
22:30
Egyre több tévhit kering a koronavírussal kapcsolatban (Hírstart)
.

Keresés