2007. október 4. csütörtök

okt. 4
0:10
Legyen elég 800 ezer forint! (Blikk)
Budapest - A képviselők igencsak háborognak a kormányfő tisztasági csomagba bugyolált ötletén, hogy főállásban "mindössze” bruttó 800 - nettó 407 - ezerért dolgozzanak. Közben a Blikk megkérdezett olvasói jó, ha 100 ezer forintból élnek egyik napról a másikra
okt. 4
0:11
Sarah Jessica Parker a világ leghíresebb szinglije (Blikk)
Ambrus Barbara a Modern Museum of Artsból kifelé jövet épp a Szex és New York forgatásába csöppent.
okt. 4
0:12
Különleges kávék (Blikk)
Összeállításunkban bemutatunk néhányat a világhíres kávészemekből, és egy-két remek receptet is ajánlunk.
okt. 4
0:12
Csipes lánya Janics párja (Blikk)
Életükben először ültek egy hajóban, és mivel a kísérletezés remekül sikerült, szinte biztos, hogy ezután is egy csapatot alkotnak.
okt. 4
0:14
Tiltott DVD-t ajándékoztak Kim elnöknek (Blikk)
Szöul - Észak-Koreában betiltott dél-koreai filmekkel ajándékozta meg Kim Dzsong Il észak-koreai vezetőt és lelkes mozirajongót dél-koreai kollégája.
okt. 4
0:15
Szülővárosában is ünnepelték az írónőt (Blikk)
Kossuth-díjas írónőnket tegnap a szülővárosában, Debrecenben ünnepelték, ahol több százan vastapssal köszöntötték a város főterén.
okt. 4
0:15
Szobrot Orbánnak? (168 Óra Online)
Csődöt mondott Orbán Viktornak az őszödi beszédre épített stratégiája, mely mindent egy lapra, Gyurcsány megbuktatására tett föl, véli a közíró. [Dátum: 2007. 10. 04. 00:03]
okt. 4
0:16
Mire jó a router? (Blikk)
Egy olcsó és egyszerű eszköz segítségével mindet rákötheti egyetlen internet-előfizetésre, de akár saját, otthoni hálózatot is építhet!
okt. 4
0:16
Internet Hungary konferencia Tihanyban (SG)
2007. október 16-17-én ismét Tihanyban kerül megrendezésre az Internet Hungary konferencia, amelyen 20 előadás, 10 fórum és több workshop segítségével mutatják be a közel 1000 fős közönség számára az internetben rejlő lehetőségeket.
okt. 4
0:16
Már nem veszíthet (Blikk)
Lewis Hamilton (22) lesz az idei Forma-1-es világbajnok! - legalábbis az utóbbi tíz esztendő statisztikája alapján.
okt. 4
0:17
Olvasnivaló: 2007. október 4. Gróf Titusz 20. születésnapja (Mindmegette)
Gróf Titusz, Ká öreg macskája betöltötte a 20. életévét. Jelenleg Zuglóban él Ká anyukájával, és hála Istennek jó egészségnek örvend. Kicsit ugyan rosszabb a hallása, és rágni is nehezebben tud, mint 3,5 éve, de így is ugyanaz a szeretnivaló, undok öreg kandúr, amilyennek 17 éves korában megismertem.
okt. 4
0:18
Ismét faggatták Zuschlag titkárát (Blikk)
Kecskemét - Tegnap újabb kihallgatásra kísérte egy fegyőr Zuschlag korábbi személyi titkárát, Lados Istvánt a kecskeméti börtönből a szemben lévő ügyészségre.
okt. 4
0:19
Újra Arénában a rockerek (Blikk)
Akkora siker volt a február első hét végéjén megrendezett Rockaréna, hogy jövőre újra megrendezik!
okt. 4
0:20
Önálló cég lett az [origo] (SG)
[origo] Média és Kommunikációs Zrt. néven önálló kommunikációs és médiacégként működik október elsejétől a T-Online tartalomszolgáltatással foglalkozó üzletága - áll a társaság közleményében.
okt. 4
0:20
Venus ugrott be Szávay helyére (Blikk)
Tokió - Újabb "elismerést” kapott Szávay Ágnes (18). A magyar teniszező lett volna a héten zajló tokiói WTA-torna első számú kiemeltje, ám sajnálatos combsérülése miatt le kellett mondania a viadalt. Ez nagy gondot okozott a japán szervezőknek, hiszen valakivel gyorsan pótolni kellett a világranglista 20., a nevezettek közül a legjobban álló Szávayt.
okt. 4
0:21
Olvasnivaló: Pörögj nyugodtan! (Mindmegette)
Szoros leadási határidő, átmulatott éjszaka utáni munkanap, vizsgaidőszak, vagy csak egy szimplán nehezen induló, álmos reggel - ugye ismerős élethelyzet? Mindenkinek van valami trükkje, hogyan pörgesse fel az agyát ilyenkor.
okt. 4
0:21
Az állam kulcsmegrendelő az IT-szférában (SG)
Nagyon sikeresek és nagyon sikertelenek vagyunk - jelentette ki Kornai Gábor, az AAM-csoport elnöke, aki nemrég nyerte el az "Év ICT-véleményformálója 2007" díjat.
okt. 4
0:22
Blikk-kommentár: Ez csak vicc lehet (Blikk)
Olajügyekben egy rutinos bűnügyi tudósítónak sok újat nem tudnak mondani vagy éppen mutatni. Hittem eddig.
okt. 4
0:23
Szép álmokat, Bagi Iván! (Blikk)
Egy munkába igyekvő BKV-ellenőr készített fotót a buszon az éppen szundikáló Bagi Ivánról.
okt. 4
0:24
Informatikai fejlesztés a Kaposvári Egyetemen (SG)
Félmilliárd forint értékű informatikai fejlesztésről írt alá szerződést a Kaposvári Egyetem a HUMANsoft Kft.-vel szerdán Kaposváron.
okt. 4
0:24
Véres győzelem (Blikk)
Mirko Vucsinics lekönyökölte Cristiano Ronaldót, akinek a vérző szemöldökét négy öltéssel kellett összevarrni.
okt. 4
0:25
Olvasnivaló: Mit csinál a private chef? (Mindmegette)
Amikor Valerie Cartir otthagyta az étteremi konyhát, hogy személyi szakács legyen, már alig várta, hogy megkezdődjön a “jó élet''. Az új helye egy milliárdos texasi családnál rövidebb munkaidőt, magasabb fizetést és elbűvölő munkát ígért. Helyette valami mast kapott, amit ő úgy nevezett, hogy: “a pokol munkája''.
okt. 4
0:26
Többé nem lehet gyerekem miatta! (Blikk)
Egy megtört, kiábrándult édesanya állt a bíróság elé, hogy elmondja amit harmadik gyermeke megszületésekor élt át.
okt. 4
0:27
HL2 Episode Two Pre-load!!! (GameStar)
Tudd-di dumm, sáá lá lááá... tikk takk, tumm-di dumm. VÁÁÁÁÁÁÁÁ!
okt. 4
0:27
Pert vesztett a Pannon tulajdonosa (terminal)
A norvég Telenor - a magyar Pannon tulajdonosa - hiába próbálta a mobilszolgáltatási piac (számára hátrányos) koncentrációját megakadályozni.
okt. 4
0:27
Lindsay Lohan és a töke (Blikk)
Kivételesen nem soppingoláson, hanem dinnyevadászaton kapták rajta Lindsay Lohant lesifotósok egy utahi farmról kijövet.
okt. 4
0:30
15 milliót tejeltek (Blikk)
Budapest - Az ádáz licitháborúnak köszönhetően 15 millió 495 ezer forintot ejelt” a Tehénparádé 24 tehene és 12 minitehene az eseményt lezáró jótékonysági árverésen. A bevételből komoly szeletet hasított ki a 13 500 Swarovski-kristály felhasználásával készült "Tejút” tehén. Az aukción legdrágábban elkelt patásért 5,5 millió forintot fizetett az Ernst Galéria.
okt. 4
0:31
Magyarországon is tovább erősít a BT (terminal)
A Magyarországon 1999 óta jelen lévő BT (korábban British Telecom) célja, hogy tovább erősítse szerepét a kelet-közép-európai régióban, s egyben növelje az itt dolgozó alkalmazottak számát - mondta tegnap sajtótájékoztatón Pawel Karlowski, akit szeptemberben neveztek ki a társaság kelet-közép-európai ügyvezető igazgatójának.
okt. 4
0:32
Hősök 2. évad - Sikerül-e kilábalni a gödörből? (SG)
A Hősök első évadának zárása sokak szerint kiábrándítóra sikeredett, így a nagy kérdés, hogy sikerül-e visszanyerni az elpártolt nézőket.
okt. 4
0:34
A gyógyszerrendelésről jogász szemmel (HáziPatika)
Sok felesleges sorban állástól, bosszankodástól kímélhetjük meg magunkat, ha tudjuk, hogy a vizsgálatokat követően milyen feltételekkel kaphatjuk meg gyógykezelésünkre rendelt gyógyszeradagunkat.
okt. 4
0:34
Rossz diákokra panaszkodnak a tanárok (Blikk)
Magyarország - Csokorba szedték siralmaikat a magyar pedagógusok. A tanítók, tanárok szerint rengeteg baj van a mai gyerekekkel. A diákok többsége rendkívül udvariatlan, tiszteletlen, sőt mi több, egyenesen agresszív. Káromkodnak, hazudnak és érdektelenek - derült ki az oktatók által összeállított problémalistából.
okt. 4
0:35
Megvetette a lábát Belaruszban a Telekom Austria (terminal)
A Telekom Austria 730 millió euróért 70 százalékos tulajdont szerez a második legnagyobb belarusz mobilszolgáltató, a Mobile Digital Communications (MDC) 100 százalékos tulajdonosában, a ciprusi bejegyzésű SB Holdingban.
okt. 4
0:38
A fizikai aktivitásra vonatkozó legújabb amerikai állásfoglalás (HáziPatika)
Az Amerikai Sportorvos Társaság és az Amerikai Prevenciós Központ 1995- ben dolgozta ki közös állásfoglalását a fizikai aktivitásra vonatkozóan.
okt. 4
0:38
Papa: Ez pitiánerség (Blikk)
Nevetséges, reklámfogás! - így jellemezte Sándor István a nyilvánosságra hozott titkos olajdokumentumokat.
okt. 4
0:39
Nincs mese, az állam kulcsmegrendelő (terminal)
Nagyon sikeresek és nagyon sikertelenek vagyunk - jelentette ki lapunknak Kornai Gábor, az AAM-csoport elnöke, aki nemrég nyerte el az "Év ICT-véleményformálója 2007" díjat egy üzleti-informatikai magazin olvasóinak szavazatai alapján. Az elismerés kapcsán a magyarországi informatikai piacról kérdeztük a vezetési tanácsadó cég elnökét.
okt. 4
0:42
Ilyen villamost akarnak ők is! (Blikk)
A világ legnagyobb villamosgyártó cégei házalnak portékáikkal, ahol tervbe vették új villamosok vásárlását.
okt. 4
0:46
Merénylet a polgármester ellen? (Blikk)
Sáregres - Gyilkossági kísérlet miatt tett feljelentést Sáregres polgármestere, aki azt állítja, valaki - immár másodszor - megbütykölte S80-as Volvója bal első kerekét.
okt. 4
0:50
Rontást hoz a koporsó? (Blikk)
Egy háromszáz éve meghalt kisfiú kőkoporsója emelkedett ki a falu temetőjének közepén a föld alól.
okt. 4
0:54
Marhavagonban ingáznak Budapest és Győr között (Blikk)
Győr-Budapest - Marhák módjára, a kerékpártárolóba zsúfolódva kénytelenek nap mint nap munkába, iskolába járni a Győrből Budapestre közlekedő személyvonat utasai. A vasúttársaság ugyanis jóval kevesebb kocsit köt a mozdony mögé, mint amennyire szükség volna. Az ingázók háborognak, hiszen a borsos bérletárak mellett nemcsak kényelmetlen, de balesetveszélyes utazásban van részük.
okt. 4
0:58
Áldott József a tizenkettedik életfogytiglanos (Blikk)
A férfinak azért kell élete végéig fegyházban maradnia, mert hidegvérrel fejbe lőtte ismerősét.
okt. 4
1:44
Championship: Gera Zoltán csapata döntetlent játszott otthon (NSO)
Döntetlent játszott hazai pályán Gera Zoltán csapata a West Bromwich Albion az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának szerdai játéknapján. A magyr válogatott középpályás a hatvanhetedik percben lépett pályára.
okt. 4
1:51
Itt az új Microsoft vezér (SG)
Hét bőséges esztendő után Vityi Pétert Drajkó László követi a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatói székében, s első lépései között a szaksajtó számára is bemutatkozott új posztján. A kormánykereket jó szélben veszi át, de közben az MS legnagyobb termékéletciklus-váltását kell végig vinnie, miközben a klasszikus szoftverláb mellé egyre több hasonló támaszték nő hozzá itthon és világszinten…
okt. 4
2:04
(Hírek) John Mullins újra leszámol a rosszfiúkkal... (PC Guru)
...ám ezúttal kevésbé feltűnően, mint a sikeres első és második részben. Azt már tudjuk, hogy a játék budget kategóriában jelenik meg, de már van hozzá videó és képanyag is!
okt. 4
2:24
(Letöltések) Soldier of Fortune: PayBack ingame videó (PC Guru)
Ez a fél perces videó a játék fejlesztésének egy meglehetősen korai szakaszából van, úgyhogy messzemenő következtetéseket nem érdemes még levonni, de legalább irányadó, hogy mire számíthatunk a PlayBack-től. (...)
okt. 4
2:39
Budapest - Interjú Zsoldos Dáviddal (szinhaz.hu)
Nyár elején jelentették be, hogy megszűnik a Súgó és a Fidelio, s örökükbe egy összkulturális programmagazin, a Fidelio Súgó lép. Az új lap az elmúlt hetekben jelent meg a lelőhelyeken. Ez alkalomból beszélgettünk a magazin főszerkesztőjével, Zsoldos Dáviddal.
okt. 4
3:40
Körmagyar (szinhaz.hu)
Hegedűs D. Géza rendezésénél nyitott színpad fogad a Pestiben. A Körmagyar kezdetén színre jön a műszak átrendezni a színpadot. Megtehetett volna hatkor is. Megérzékitik a színházi múlt időt a díszletraktárból előhozott emelvények és versetzek. Viszontagságos sorsú színdarab. A nagykanizsai orvos apa bécsi fül-orr-gégész és író fia, Arthur Schnitzler megírta Körbe-körbe, utóbb Körtánc címre…
okt. 4
3:54
Itt a 100 leggazdagabb magyar névsora (Népszava)
Elkészült a Napi Gazdaságnak a 100 leggazdagabb magyart bemutató listája. A TOP-100-ban idén 4,3 milliárd forintos vagyonnal lehetett bekerülni. A leggazdagabb magyar 260 milliárd forintos vagyonnal Demján Sándor, a TriGránit társtulajdonosa, aki megelőzi a 140 milliárdra becsült Csányi Sándort, az OTP Bank elnök-vezérigazgatóját és a 90 milliárd forintra értékelt Várszegi Gábort, a Fotex…
okt. 4
4:22
Megkapják a garanciát a biztosítók? (Népszava)
A profitra nem, de esetleges szerződésszegés esetére várhatóan kapnak garanciát az új egészségbiztosítási rendszerbe belépő magánbefektetők - erről az Egészségügyi Minisztérium (EüM) államtitkára beszélt. Kincses Gyula úgy fogalmazott: ha valakinek az állam okoz kárt, akkor azt meg kell téríteni, de profitgaranciáról nincs szó. Az ügy előzménye, hogy legutóbb Orbán Viktor, a Fidesz elnöke hívta…
okt. 4
4:45
Valóban meg akarták ölni az exfideszes Lengyel Zoltán polgármester utódját? (Népszava)
Gyilkossági kísérlet miatt tett feljelentést Sáregres polgármestere, ám a rendőrség közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény ügyében rendelt el nyomozást. A botrányokba keveredett, immár exfideszes Lengyel Zoltán utódja autójának kerékcsavarjait májusban már egyszer kivették, most az ötből három eltűnt, kettőt pedig meglazítottak. A helybéliek szerint kizárt, hogy sáregresi polgár lenne a…
okt. 4
4:54
"Az EU-lenyúlás kampánynak Orbán személyesen lesz a vesztese" (Népszava)
Nem kétséges, hogy a magyar politikai élet rászorul a tisztítótűzre. A megtisztulás már régen várat magára, de az utóbbi hetek közbotrányai felgyorsították ezt a folyamatot.

Keresés