2024. január 1. hétfő

jan. 1
0:09
A svéd hazaviszi a maradékot, a thaiföldi sört locsol, az olasz kidobja az ablakon a megunt holmit - Szilveszter a világ körül (Blikk)
December 31-e Szent Szilveszter pápa ünnepe, a Gergely-naptár szerinti év utolsó napja. Bár eredendően keresztény ünnep, a világ minden részén megtartják, de mindenütt máshogy.
jan. 1
0:12
Erősödő trend: feltörekvőben a wellness-turizmus (Spabook)
A WeTravel a turizmus szektorban működő 200 vállalkozás bevonásával készített kutatást a wellness-turisták foglalási trendjeiről, valamint a 2023-ra jellemző igényekről. A kutatás során megállapították, hogy a 31 és 45 év…
jan. 1
0:16
Sydney-ben dupla tűzijátékkal köszöntötték a 2024-es Újévet (Spabook)
Az utazást szerető emberek tömegei számára bakancslistás élmény a világhírű Sydney tűzijáték. Nem csoda hát, hogy helyiek és turisták milliói árasztják el ilyenkor az ausztrál város utcáit, ahol két tűzijátékot…
jan. 1
1:54
Egészségügyi és biztonsági tippek a szilveszteri ünnepléshez (WebBeteg)
A szilveszter minden szempontból különleges ünnep, sajátos varázsa, az új kezdet és az új lehetőségek ígérete miatt még a visszahúzódóbbak is hajlamosabbak kilépni komfortzónájukból.
jan. 1
1:54
5 alapvető pezsgős javallat szilveszterre (bronson.men)
Ideális hőmérséklet és pohárválasztás, nyitási és öntési technikák. Ha valamilyen nívós, kimondhatatlan nevű pezsgővel adod meg a módját a évbúcsúztatásnak-köszöntésnek,
jan. 1
1:58
Alkoholfogyasztás és fogamzásgátlás - tudnivalók szilveszter előtt (WebBeteg)
A kis mennyiségű alkoholfogyasztás alapvetően nem befolyásolja a fogamzásgátlás hatékonyságát, ám a rendszeres, vagy hirtelen nagy mennyiségben történő alkoholfogyasztás bizonyos esetekben közvetve hatással lehet a fogamzásgátlásra. Az alábbiakból megtudhatja, hogyan.
jan. 1
3:24
Mi történik a testeddel, ha nem élsz nemi életet? (+18) (Joy)
Több oka is lehet, ha éppen szeretkezés nélkül telnek a mindennapjaid. Talán épp szakítottál, vagy csak valamilyen betegséged van, de persze a hajtás, munka, gyerekek… stb. is távol tarthatja az ágytornát.
jan. 1
3:48
Minden idők legdrágább autói, melyek valaha kalapács alá kerültek (Igényesférfi.hu)
Most következő listánk is bizonyítja: a megszállott autógyűjtők valóban képesek a végsőkig elmenni, ha szeretnék kollekciójukban tudni az általuk kiszemelt csúcsjárgányokat.
jan. 1
4:24
Magyar nők mesélték el, mi az, amit rögtön ki kellett volna szúrniuk egy randin (Joy)
Ők nem figyeltek oda rá, és később meg is bánták!
jan. 1
4:48
Te balek vagy? Tudd meg most! (She)
Szia! Gréta vagyok. Örülök, hogy találkoztunk. Igen, jó helyen jársz, itt tesztelik a balekokat. Nálad hogyan jelentkeznek a tünetek? Túl önfeláldozó vagy? Önpusztító mértékben segítőkész? Kórosan konfliktuskerülő?
jan. 1
4:48
Több millió forintos, vissza nem térítendő támogatás elektromos autókra (Igényesférfi.hu)
Az új lehetőségek között szerepel az első pályázati kiírás, mely várhatóan már februárban elindul.
jan. 1
5:00
5 ok, amiért nem tudod betartani az újévi fogadalmadat (Hamu és Gyémánt)
Az új év kezdetén sokan úgy gondolják, hogy ez a tökéletes alkalom arra, hogy tiszta lapokkal vágjanak neki a következő esztendőnek. Valószínűleg ezért is tesz megannyi ember újévi fogadalmakat. De vajon mi az oka annak, hogy ezeket az ígéreteket – tisztelet a kivételnek – szinte senki sem tartja be?
jan. 1
5:18
Figyelemre vágytam: évekig mérgeztem a saját gyerekem! (She)
Képzeld bele magad egy gyerekorvos szemszögébe: jár hozzád egy anyuka a beteg kislányával, akin időről időre újabb durva tüneteket fedezel fel. Az édesanyát majd szétveti az aggodalom, nem győzöd megnyugtatni. Gondolnád valaha, hogy igazából az anya betegíti meg szándékosan a gyerekét?
jan. 1
5:18
Aromaterápia - Rövid áttekintés (WebBeteg)
Az aromaterápia egy kíméletes, holisztikus terápia, amely a növényekben rejlő gyógyhatás révén segíti elő az egyensúlyából kibillent test regenerálódását, valamint a lelki harmónia megteremtését. Az aromaterápiás olajok segítségével a test, a tudat és az érzelmek összhangba hozhatók, továbbá javítják a közérzetet, és a szépségápolásban is használha
jan. 1
5:24
Megértem, miért várod a halált, de akkor sem akarom, hogy elmenj (She)
Anyai nagymamámmal, aki immár 91 éves, egészen különleges kapcsolatban vagyok. Valahogy úgy alakult, hogy velem, az unokájával beszéli meg hosszú évek óta a kényes témákat. Azt hiszem azért, mert egy húron pendülünk. Ugyanúgy gondolkodunk a dolgokról és ez sokszor nem egyezik az általános felfogással.
jan. 1
5:24
Bemutatkozásnál rögtön elfelejted a másik nevét? Ez erre az 5 dologra utalhat! (Joy)
Te sem emlékeztek a másik nevére a bemutatkozás után? Akkor olvass tovább!
jan. 1
5:48
Ha szeretsz egy nőt, őt vedd feleségül! Ne a másikat! (She)
Nagyon régóta foglalkoztat már ez a kérdés. És minél több férfival beszélgetek erről, annál inkább kitör belőlem: "Miért nem az Igazit veszitek feleségül?!"
jan. 1
5:48
Álmatlanság gyötör? Próbáld ki ezt a telefonos trükköt! (Igényesférfi.hu)
Ha gyakran okoz problémát az elalvás vagy kizárnál minden zavaró hangot munka közben, mutatunk egy egyszerű iPhone-trükköt, amely hosszú távon megkönnyítheti a mindennapjaidat. A fehér zaj funkció néhány lépésben elérhető minden iPhone 6S vagy ettől újabb modellek esetében.
jan. 1
5:54
Mesteri késkészlet minden alkalomra (Spa Trend Online)
A minőségi konyhai eszközök hatalmas segítséget jelentenek a konyhába vagy a kerti sütésnél. Könnyű velük dolgozni, kézre állnak és szinte észrevétlenül teszik a dolgukat. Ezek közé tartoznak a Berkel kések is, amelyek használata közben profi szakácsnak érezheted magad!
jan. 1
5:54
Akár évekkel is öregebbnek tűnhetsz, ha így sminkeled magad télen (Femcafe)
Természetes, hogy mindannyiunknak van egy jól bevált sminkrutinja a mindennapokban, az évszakok változásaival viszont olykor fontos néhány szezonális terméket is beszereznünk.
jan. 1
6:06
Kiderült, melyik vörösborok okoznak fejfájást a leggyakrabban (Femcafe)
Érdekes rejtélyt tárt fel egy nemrégiben végzett kutatás, mely arra irányult, miért is fájhat a vörösbortól gyakrabban a fejünk, mint bármely más típusú alkohol fogyasztását követően.
jan. 1
6:12
Napi horoszkóp január 1.: a Rákokat izgalmas hírek villanyozzák fel, a Szüzek büszkék lehetnek magukra (Joy)
A csillagok az év első napjára is tartogatnak izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
jan. 1
6:18
Hol tartanak ma a legnagyobb cégvezetők egykori jobbkezei? (Igényesférfi.hu)
A világ legbefolyásosabb cégvezetői, többek között Bill Gates, Jeff Bezos és Steve Jobs is rengeteget köszönhettek a saját személyi asszisztenseiknek.
jan. 1
6:18
Szerencsét hoztál a fejedre? Újévi kvízünkből kiderítheted! (egy.hu)
Szeretnéd, ha a vágyaid szerint alakulna az újév, és minden álmod valóra válna? A kemény munkában hiszel, vagy a szerencsében? Az alábbi kvízzel tesztelheted, vajon tudod-e, hogy érdemes búcsúztatni, illetve indítani az évet!
jan. 1
6:24
Egyszerű 5 perces gyakorlat a jobb olvasásért (in.hu)
Egy új amerikai tanulmány szerint azoknak a gyerekeknek, akik öt percet töltenek a mindfulness gyakorlásával, mielőtt kinyitnak egy könyvet, nagyobb eséllyel javul az olvasási készségük.A mindfulness és a tanulmányi képességek közötti közvetlen kapcsolatot fiatal felnőtteknél vizsgáló tanulmányban a Cornell University és a Syracuse University kuta
jan. 1
6:36
4 utazási trükk, amit jobb lett volna korábban megismerni (Hamu és Gyémánt)
2024 beköszöntével hamarosan újabb utazási szezon veszi kezdetét, ennek apropóján pedig nem árt, ha észben tartunk pár olyan trükköt, ami megkönnyítheti külföldön való tartózkodásunkat. Ilyen praktikából hoztunk most négyet.
jan. 1
6:42
Tiszta osztállyá válik az ifjúsági 29er hajóosztály (AQUA)
A Nemzetközi 29er Osztály a jövőben együttműködik a világ vezető óceánvédelmi szervezetével, amely a vitorlázóközösséget oktatja és aktivizálja. A 29er osztály az első nemzetközi és ifjúsági vitorlás osztály, amely csatlakozik az új kezdeményezéshez, partnerségre lépve a Sailors for the Seas – Powered by Oceana szervezettel. A 29er osztály teljes m
jan. 1
6:48
15 meglepő tényező, ami jelentősen növeli a demencia kockázatát (Igényesférfi.hu)
Forradalmi kutatás jelent meg a napokban, amely azonosítja azokat a tényezőket, amelyek jelentősen növelik a demencia kialakulásának kockázatát.
jan. 1
6:48
Videó: Ez az új, romantikus híd csókolózásra épült (Travelo)
A hidat Michelangelo híres freskófestménye ihlette a Sixtus-kápolnában.
jan. 1
6:54
Az év baklövései! Ezek voltak 2023 legmegosztóbb és legbotrányosabb vörös szőnyeges pillanatai (Joy)
2023-ban is jócskán kaptunk olyan vörös szőnyeges pillanatokat, amikre könnyen lehet, hogy még évek és évtizedek múlva is emlékezni fogunk.
jan. 1
7:18
A gondolataidat is képesek irányítani a testedben élő baktériumok (Igényesférfi.hu)
Valószínűleg ritkán gondolsz bele, de a testedben hemzsegnek a különböző mikroorganizmusok - gondoltad volna, hogy ezek a parányi élőlények még az agyad működését is képesek befolyásolni?
jan. 1
7:18
A legnagyobb tűzijáték a világon vérvörösbe borította az éjszakát (Rakéta)
.
jan. 1
7:42
Egy nő életében legalább egyszer jelentkezik a hüvelygomba, teljesen új és hatékony módszert találtak a hüvelygomba kezelésére debreceni orvosok! (Kölöknet)
A Debreceni Egyetem kutatóorvosai brit és olasz kollégáikkal közösen a cink fontos szerepére világítottak rá egyes gombafajok tekintetében, amely merőben új távlatokat nyithat a hüvelygomba kezelésében. A kutatás eredménye nők millióinak hozza el a gyógyulás reményét. Eredményeiket a világ egyik legrangosabb tudományos folyóiratában publikálták.
jan. 1
7:48
Mégis jelen lehet az élet a Naprendszeren kívüli legközelebbi bolygón (Hamu és Gyémánt)
Ha az új kutatások igazak, a Proxima Centauri b csak egy a sok közeli bolygó közül, amely lakható lehet, de nem épp úgy, ahogyan azt korábban feltételezték a tudósok.
jan. 1
7:48
A boldog jövő szép ígéret, de a boldogabb jelent választom – ezért is tanulok folyamatosan (egy.hu)
Egy nagyon kedves ismerősöm húsz év után lépett ki a munkahelyéről. Ha nem is ugyanazon a helyen húzott le húsz évet, de ugyanabban a szakmában és pozícióban. Nem féltem, sőt: vele, érte izgulok, mert pontosan tudom, hogy olykor ez a lehető legjobb döntés.
jan. 1
8:06
Ha ebben az országban ülsz fapadosra, lehet, hogy a hadsereg gépén utazol (Roadster)
Olcsó jegyeket és új útvonalakat ígér a katonaság új légitársasága.
jan. 1
8:08
Szerencsehozó ételek, amik tizenöt perc alatt elkészülnek (Roadster)
Ezek az újévi ételek pillanatok alatt el is készülnek.
jan. 1
8:12
Anya, miért hoztál a világra, ha sosincs időd rám? (She)
Megint beesteledett. Sötét van, és én nem szeretek sötétben lenni. Főleg nem egyedül. Maújra nem játszottunk, pedig reggel megígérted, amikor kiraktál a suli előtt a kocsiból. Emlékszel, azt mondtad, ha ügyes leszek, figyelek, nem leszek rossz és nem hozok rossz jegyeket, akkor este játszani fogunk. Mi, együtt. Talán még apa is.
jan. 1
8:12
Jól indul 2024: ennél a csillagjegynél most egy régi ismeretségből sokkal több lehet! (Metropol)
A Halak zárja ki a külvilágot, az Oroszlán egyen lencsét!
jan. 1
8:12
Sydney szinte felrobbant 2024 alkalmából (Rakéta)
.
jan. 1
8:18
Európában található a világ legszebb városa, legalábbis a matematikusok szerint (Travelo)
Még az olaszországi Velencét is maga mögé utasította.
jan. 1
8:18
Így tehetsz többet édes semmittevéssel a kiegyensúlyozottabb életedért (Roadster)
Csak legyünk, és hagyjuk, hogy a gondolataink oda vándoroljanak, ahová csak szeretnének.
jan. 1
8:36
Elképesztően bizarr helyek, ahol emberek lebuktak szex közben (+18) (Joy)
Orális szex a repülőn? Simán!
jan. 1
8:36
Paul McCartney elárulta, hogy egyik leghíresebb dalát Shakespeare ihlette (Hamu és Gyémánt)
Paul McCartney mesélt a Beatles klasszikusának, a Let It Be című dal megalkotásáról, amelyre szerinte tudat alatt William Shakespeare művei voltak hatással.
jan. 1
8:48
Csongrádi vérfürdő, bundatolvaj alezredesné, nílusi boszorka: az újév szenzációi a lapokban 100 évvel ezelőtt (WMN)
Miért volt fekete a szilveszter 1923-ban? Ki robbantott bombát Csongrádon? Mit csinált a nő, akit izgatással vádoltak? Miért mentették fel a feleségét meggyilkoló tisztet? Mi lett a tánccal, amely a charleston és a foxtrott elemeit keverte a csárdással? Elfeledett történetek, elképesztő sorsok száz évvel ezelőttről Kurucz Adrienn korabeli lapszemlé
jan. 1
9:36
A királyi család egyik tagja kifejtette véleményét Károly és Kamilla kapcsolatáról (Hamu és Gyémánt)
A BBC december 26-án bemutatott új dokumentumfilmjében III. Károly király első trónon töltött évét követhetjük végig. A megszólalók között ott van az uralkodó húga, Anna hercegnő is, aki most először beszélt nyíltan sógornője, Kamilla királyné viselkedéséről.
jan. 1
9:36
5 megközelítés, ami segíthet betartani az újévi fogadalmaidat (in.hu)
Másokhoz hasonlóan te is megtetted újévi fogadalmait és tele vagy optimizmussal az új évvel kapcsolatban? De biztos azt is tudod, hogy az újévi fogadalmakat milyen nehéz hosszabb távon betartani.Az elhatározások betartása a fegyelem, az akaraterő, a kitartás és az önuralom kombinációján alapul. De hozzájárulnak olyan tulajdonságok is, amelyeket csi
jan. 1
9:42
Mobilról vagy laptopról foglalsz szállást? Ezért nem mindegy (Roadster)
Egy utazási iroda arra volt kíváncsi, hol találjuk a legkedvezőbb árakat.
jan. 1
9:48
Ezért vannak fekete pöttyök a mikró ajtaján - Lényeges funkciójuk van (Femcafe)
A mikró ajtaján található fekete pöttyök miatt igazi kihívás szem előtt tartani a tejet vagy a kávét, nehogy kifusson. De miért is takarják el a kilátást?
jan. 1
10:18
Látványos tűzijátékokkal köszöntötték világszerte 2024-et! (Femcafe)
Viszlát, 2023! Hello, 2024! Tűzijátékok világították meg az éjszakai égboltot szerte a világon, miközben a mulatozók az utcákon ünnepelve várták, hogy éjfélt üssön az óra.

Keresés