2024. január 3. szerda

jan. 3
0:12
Oriási károk a Covid-19 készítmények piacán (Infostart)
Több mint egymilliárd dollár értékű vakcina veszett kárba a forgalmazás szigorú szabályai miatt. Február végéig további 3 millió kúrára elegendő készítmény szavatossága jár le. .
jan. 3
0:12
Mucsi Zoltán: Az erőszak, a hangerő nem jó a vitakultúrában – Te+én Gyárfás Dorkával (WMN)
Elérkeztünk a Te+én évadzáró epizódjához! Gyárfás Dorka beszélgetőpartnere ezúttal nem más volt, mint Mucsi Zoltán.
jan. 3
0:12
2024-ben is várnak a Veszprém-Balaton EKF fejlesztései! (Balatonica)
A Veszprém-Balaton 2023 Európa Fővárosa Projekt véget ért, azonban az újonnan átadott vagy új életre keltett helyszíneken 2024-ben is folytatódnak a koncertek, a kiállítások, a filmvetítések, a közösségi piacozások, gasztró és egyéb fesztivál események. Az alábbi videó ehhez csinál kedvet!
jan. 3
0:12
Válás gyerekszemmel – ki segít a gyerekeknek és ki segít a szülőknek? (Telex)
Bármennyire is "egészséges" a személyisége egy szülőnek, nagyon nehéz kellő empátiával támogatnia a gyerekét, gyerekeit a válásnál, hiszen ilyenkor ő maga is sérül. Mit tehet egy szülő, hogy a gyerek számára a lehető legkevesebb fájdalommal járjon a család széthullása?
jan. 3
0:12
45 év után ünnepelte az életet a hős tűzoltó és két megmentettje (bronson.men)
Érthető módon érzelmileg meglehetősen tűlfűtött találkozó volt. Joe Gilmore, a bostoni tűzoltó negyvenöt évvel ezelőtt hősiesen kimentette az akkor kilencéves
jan. 3
0:16
Megnéznétek az évkezdet top csillagászati látványát? (Balatonica)
Január 4-én a hajnali órákban látványos légköri jelenséget figyelhetünk meg. Óránként akár 120 hullócsillagot is meg lehet számolni a tiszta éjszaki égbolton a Quadrantidák meteorraj érkezésével.
jan. 3
2:00
Konyhakert: ezek a legfontosabb teendők januárban, februárban (Édenkert)
Más kerti munkákkal összehasonlítva a veteményeskertben mindig akad bőven tennivaló. Tavasztól őszig szinte minden nap van valami tennivaló: vetés és ültetés, öntözés, trágyázás, gyomlálás, növényvédelem, és végül betakarítás. A következő kalendárium vagy munkanaptár áttekintést nyújt a kerti munkákról hónapról-hónapra.
jan. 3
3:48
Durván korlátozzák a turistacsoportokat Velencében (Igényesférfi.hu)
A vizek városának rajongóit már az is elkedvetlenítette, amikor Velence napi látogatói díjat vetett ki a turistákra, a legújabb szigorító intézkedés pedig olaj a tűzre.
jan. 3
4:18
Barát vagy ellenség a szénhidrát? A WHO legújabb ajánlása a szénhidrátfogyasztásról (WebBeteg)
A nem fertőző betegségek a világ vezető halálokainak számítanak. A módosítható kockázati tényezők, mint az egészségtelen étrend, a fizikai aktivitás hiánya, a dohányzás és alkoholfogyasztás jelentik a legnagyobb kockázatot. Az elhízás szintén egy fontos kockázati tényező a nem fertőző betegségek kialakulásában, mely globálisan milliók haláláért fel
jan. 3
4:18
Vidám színek télre – Ressence Type 1 Round (Kronometer)
Mindössze 13 évvel ezelőtt bukkantak fel az első Ressence prototípusok, de ilyen rövid alatt is képes volt ismert szereplővé nőni a márka. Most alap koncepciójukon csavartak egy kicsit és kiadtak…
jan. 3
4:24
Mit jelent kutyával álmodni? Elképesztő dologra utalhat! (Joy)
Te is álmodtál már kutyával? Ha igen, akkor most eláruljuk, mikor jelent jót, és mikor érdemes egy kicsit jobban figyelned magadra és a környezetedre a hétköznapokban!
jan. 3
4:24
Semmi jó nem sülhet ki abból, ha a mikróban forrósítod fel a kávét (Femcafe)
Gondoltad volna? Szakértők szerint óriási hibát követünk el azzal, ha a mikróban melegítjük fel a koffeintartalmú, forró italt.
jan. 3
4:48
Tiniként volt utoljára idősebb pasim - ezért imádom a fiatal srácokat (She)
Esküszöm, nem előre megfontolt szándékkal kezdtem becserkészni a nálam jóval ifjabb férfipalántákat, egyszerűen így alakult – de nem bánom.
jan. 3
4:48
Legyőzte az alkoholt: 48 éve tartó józanságát ünnepli Anthony Hopkins (Igényesférfi.hu)
Anthony Hopkins 48 évvel ezelőtt, 1975 szilveszterén határozta el, leszámol alkoholfüggőségével.
jan. 3
4:48
Ilyen egy nap a Marson: lenyűgöző videót tett közzé a NASA (Hamu és Gyémánt)
A Nasa Curiosity marsjárója által készített gyönyörű felvételeknek köszönhetően most megnézhetjük, hogyan telik egy nap a Mars felszínén.
jan. 3
4:48
Az ízületi gyulladás nagyon korai jelei, amiket nem szabad ignorálni (in.hu)
Az ízületi gyulladás számos okból előfordulhat a felnőtteknél, bármely életkorban, és a fájdalom legyengítő lehet. Leggyakoribb formája az oszteoartritisz, de vannak más formái is, mint például a köszvény, a reumatoid arthritis és a lupusz, amelyek széles körű tüneteket okozhatnak. Cikkünkben összeszedtük az állapot korai jeleit, amelyeket soha nem
jan. 3
5:18
"Egy hétig ki se mozdultam a lakásból, nem fürödtem" - Így vészelik át a pasik a szakítást (She)
Egy párkapcsolat vége azt a felet is megviseli, aki kimondta az utolsó szót, tehát aki lényegében meghozta a különválás döntését. A szakítás ugyanakkor a nőketés a férfiakat is épp úgy megviseli. Lehet, hogy azt hitted, a pasik egy görbe estével túl is vannak mindenen, de ez távolról sincs így.
jan. 3
5:18
Harry Kane volt a világ legeredményesebb futballistája 2023-ban (Igényesférfi.hu)
Harry Kane lett a bajnoki gólokat tekintve a világ legeredményesebb futballistája 2023-ban az IFFHS, a futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet összesítése szerint. Varga Barnabás a 32. helyen zárt a listán.
jan. 3
5:24
Tetoválásod van? Az egód amúgy rendben? (She)
Nagyon féltem ezt a cikket megírni. Mert amilyen sok támadás érte régen a tetováltakat, legalább annyi éri most azokat, akik ellenérzésüket merik kifejezni ezzel kapcsolatban.
jan. 3
5:24
4 csillagjegy, aki arra született, hogy gazdag legyen (Joy)
Vannak, akik gazdagságba születnek, vannak, akik kemény munkával érik el ezt, megint másoknak a szerencse kedvez.
jan. 3
5:24
Így óvjuk kiskedvencünket a kutyahidegben (Háziállat)
Kiskedvencnek és gazdinak egyaránt sok örömöt és vidám percet okozhat, ha télen is aktívan töltjük az időt. Most ugyan kényeztet az enyhébb idő, de jól tudjuk, hogy jön még kutyára dér.
jan. 3
5:42
7 kilós újszülött csecsemőnek adott életet az anyuka! "Majdnem úgy néz ki, mint egy egyéves baba" (Kölöknet)
Világszenzáció! Több mint 7 kilóval született meg egy baba Chilében.
jan. 3
5:48
Negyvenes nőként már nem hiszek a tündérmesékben... (She)
Az idő múlásával már sok mindent másképp gondolok, mint 20 évesen. Ezt nagyképűen nevezhetném bölcsességnek, de inkább csak a tapasztalataim szubjektív kivetülése a gondolataimra - keserédes fűszerezéssel...
jan. 3
5:48
"Olyasmire tettem az életemet, ami nincs hatalmamban" – Nemes Nagy Ágnes születésnapjára (WMN)
"Azt hiszem, szerencsém volt az irodalomban. Mire egyáltalán észrevettem, hogy nőnek lenni milyen problémát jelent az életben és az irodalomban – már költő voltam. Témában, élményben azóta sem tettem kirakatba nővoltomat."
jan. 3
5:54
Dobd fel egy kicsit a téli köretet a hús mellé (Spa Trend Online)
Az új év, új éj élet jegyében, januárban megnő azoknak a száma, akik egészséges recepteket és mozgásban gazdagabb évet képzelnek maguknak. A mozgásban most nem tudunk segíteni, de egy különleges körettel szeretnénk hozzájárulni atöbb zöldség fogyasztáshoz. Mert még a gyökérzöldségekben is rengeteg a kiaknázatlan potenciál.
jan. 3
5:54
Akár 6 % alá is csökkenhetnek a legkedvezőbb lakáshitel-kamatok (Igényesférfi.hu)
A 7 százalék alatti lakáshitel-kamatok mára szinte általánossá váltak, de az egyes bankok által meghatározott egyedi feltételek teljesítésével akár 6 százalék alatti kamat is elérhető.
jan. 3
5:54
Újabb, turistákra vonatkozó korlátozásokat vezet be Velence (in.hu)
25 főre korlátozzák a turistacsoportok méretét a történelmi város védelme érdekében.A turistacsoportok méretének korlátozásával Velence célja a tereket, hidakat és szűk sétányokat naponta zsúfoló több ezer látogató csökkentése, írja a Guardian.Júniustól az olasz csatornavárosba látogató csoportokat 25 főre, vagyis egy turistabusz befogadóképességén
jan. 3
6:06
Merész belső terek, gazdag részletek: így lehet neked is Art Deco otthonod (Femcafe)
Bár egyesek azt állítják, hogy az Art Deco belsőépítészet korszaka véget ért, tagadhatatlan, hogy szelleme tovább él. A 20. század eleji Amerika meghatározó stílusáról beszélünk, amely egy merész belső tereket, gazdag díszítést és a dekadencia stílusjegyeit követő irányzat volt.
jan. 3
6:12
Napi horoszkóp január 3.: a Kosok az utolsó másodpercekben kapkodnak, a Rákoknak önmagukat érdemes a fontossági sorrend tetejére helyezniük (Joy)
A csillagok a hét közepére is fontos üzeneteket küldtek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
jan. 3
6:12
Egyre távolibb álomnak tűnik Elon Musk hangsebességgel száguldó szupervonata (Rakéta)
.
jan. 3
6:18
A Google elkerülte az 5 milliárd dolláros gigabírságot (Igényesférfi.hu)
A techóriást azzal vádolták meg, hogy 2016 és 2020 között lehetővé tette az Alphabet leányvállalat számára több millió felhasználó tevékenységének nyomon követését, még akkor is, amikor az érintettek abban a hiszemben voltak, hogy privát böngészést folytattak.
jan. 3
6:18
Téli egészségbomba: bemutatjuk az öt leggyakoribb babfajtát (egy.hu)
Ha babvásárlásról van szó, sokan csak leemelik a polcról az első szembejövő terméket, legyen az fehér, barna vagy tarka. Pedig számos babfajta létezik, és nem mindegy, hogy melyiket mihez használjuk! Összefoglalónk segíthet, hogy legközelebb (még) jobb legyen a babfőzelék!
jan. 3
6:30
Milliókat érnek: ezek a világ legkeresettebb bakelit lemezei (Femcafe)
Reneszánszukat élik a bakelit lemezek és lejátszók, egy-egy különleges darab pedig akár milliós összeget is érhet.
jan. 3
6:36
Rég nem látott magasságban a Velencei-tó vízszintje (AQUA)
A Velencei-tó vízszintje január elejére elérte a 112 centimétert, ugyanitt 2022. december 27-én 70 centit mértek. Messze tűnt az 53 centis negatív rekord. Közel 1200 kilométeren volt árvízvédelmi készültség karácsony után Magyarországon. A korábbi évekhez képest lényegesen jelentősebb téli csapadék hatására a Velencei-tó szintje egy héten belül átl
jan. 3
6:36
A tudomány ad választ arra, miért álmosodnak el az emberek a múzeumokban (Hamu és Gyémánt)
A múzeumokban való elálmosodás már 100 éve is komoly nehézséget okozott, azonban a probléma forrása régóta ismert.
jan. 3
6:48
Mickey egér mostantól mindenkié: lejártak a képeket védő szerzői jogok (Igényesférfi.hu)
Az új év első napja sok okból különleges dátum, azonban 2024-ben egy egészen érdekes jogi okból is várhatták sokan az eljövetelét: Mickey egér és társa, Minnie képe ugyanis mostantól bárki számára elérhető, miután lejártak a képeket védő szerzői jogok.
jan. 3
6:48
Újabb, európai fővárosokat összekötő vasúti útvonalat jelentettek be (Travelo)
Idővel egy harmadik főváros is az útvonal részévé válhat.
jan. 3
6:54
Stresszmentesítés és méregtelenítés a jakuzziban (Spa Trend Online)
Az év kezdés gyakran sűrűbb lesz, mint eredetileg terveztük, így aztán minden összefolyik, és alig marad idő a pihenésre és feltöltődésre. Az év során (és valljuk be az ünnepek alatt is) felgyülemlett stresszt azonban nem szerencsés sokáig cipelni, szabadulj meg hát tőle még az év elején!
jan. 3
7:12
Ennek a pár száz forintos dolognak a hiánya bosszantja leginkább a légiutas-kísérőket (Roadster)
Elég kicsi ahhoz, hogy a zsebben is elférjen.
jan. 3
7:14
Ezekben az európai városokban vár a legjobb életminőség az oda költözőkre (Roadster)
A top tíz életminőséget nyújtó európai városok között van egy magyar szempontból is egészen különleges hely.
jan. 3
7:16
Így választják ki a légitársaságok, hogy milyen filmeket játszanak a repülőn (Roadster)
Bepillanthatunk a kulisszák mögé.
jan. 3
7:18
Ezek lehetnek 2024 leginnovatívabb vállalatai, érdemes lesz figyelni rájuk (Igényesférfi.hu)
Mely feltörekvő cégek dominálják majd az előttünk álló évet a szórakoztatóipar, a gasztronómia, az utazásszervezés, valamint az egészségügy területén?
jan. 3
7:30
Ilyen a tökéletes teknős akvárium (Háziállat)
A pézsmateknősök szeretnek úszni, ezért nagy tartályra van szükségük. Az akvárium az a hely, ahol a teknősöd több, mint 20 évig fog élni, így tekintsd azt egy befektetésnek.
jan. 3
7:48
Nézz szembe vele, mielőtt felőrli a lelked: az imposztor-szindróma tünetei és kezelése (Igényesférfi.hu)
Irigylésre méltó eredményeket értél el az életedben, mégis letaglóz az önmagaddal szemben érzett elégedetlenség?
jan. 3
7:48
A tabletta az egyik legnépszerűbb fogamzásgátlási módszer – akkor miért ilyen nehéz hozzájutni? (WMN)
2024-től már a brit nők is vény nélkül juthatnak hozzá a fogamzásgátló tablettákhoz, itthon viszont korántsem ilyen rózsás a helyzet.
jan. 3
7:48
5 kihagyhatatlan film, ami januárban érkezik az HBO Maxra (Hamu és Gyémánt)
2024-ben is megannyi mozipremier várható, de nappalinkban ülve is rengeteg szuper alkotást nézhetünk a különböző streamingplatformokon. Az alábbi listában mutatunk öt tavalyi filmet, amely januárban már fel is kerül a HBO Max kínálatába. Barátnőt felveszünk – január 12.
jan. 3
7:48
"Irreális elvárás, hogy az anya szülés után álljon fel és lássa el a babát, hiszen erre van teremtve" – a Mamafonó alapítóival beszélgettünk (egy.hu)
A gyermekágyas időszak kulcsfontosságú periódus a család életében. A baba érkezésével párhuzamosan átalakulnak a korábbi dinamikák, a közösség minden tagjának meg kell találnia az új helyét. Hogyan lehet felkészülni erre? Mik tudják segíteni az újdonsült anyát, hogy ne tűnjön el teljesen az új szerepben? Mit tehet az ember, ha nincs körülötte egy f
jan. 3
7:54
Itt a síszezon! Mutatjuk a leghóbiztosabb sípályákat Szlovéniában (Femcafe)
Szlovénia idén télen is változatos síterepeket kínál a síelés szerelmeseinek. Az itt található sípályák alkalmasak a kezdőknek és tapasztalt síelőknek egyaránt, a családosoknak pedig felhőtlen kikapcsolódást biztosít.
jan. 3
7:54
Az alvás pokla: a szomnifóbia (in.hu)
Az elalvástól való félelemnek számos oka lehet, a traumától kezdve az alvási apnoéig, a hatása ezeknek pedig legyengítő. Szerencsére több hatékony kezelés is létezik.Nincs arra vonatkozó pontos adat, hány embert érint a szomnifóbia, mivel nem elsődleges diagnózisról van szó, hanem más állapotok részeként jelentkezik, az alvászavaroktól a PTSD-ig. D
jan. 3
8:12
Egy 600 kilós állattal is elbírok, szerinted pont neked fogok behódolni? (She)
A lovas hölgyek megítélése a társadalom nem lovas tagjai által mindig magában foglalta a hitetlenkedéssel, gúnnyal, sőt, a szexista megjegyzésekkel megspékelt pillanatokat. Szerencsére azonban szép számmal akadnak, akik tisztelettel vegyes csodálattal tekintenek ránk és szeretett tevékenységünkre.

Keresés