2024. január 3. szerda

jan. 3
0:06
Szerdán megint változik az üzemanyag ára Magyarországon: nagy kérdés, hogy lélektani határ fölé drágul-e (vg.hu)
A makrogazdasági tényezők inkább abba az irányba mutatnak, hogy ha nem is markáns, de néhány forintos drágítás néz ki.
jan. 3
0:12
Kiderült, hány lakást árvereztek el tavaly a végrehajtók (Infostart)
Több mint 30 milliárd forint értékű ingatlant árvereztek el tavaly április 30-tól a kilakoltatási moratórium kezdetéig.
jan. 3
0:12
Elavulttá válhatnak a jelenlegi stabilcoin kibocsátók (Kripto Akadémia)
A kriptovaluta ipar fellendülése miatt egyre több hagyományos pénzintézet igyekszik kihasználni a kriptovalutákból származó előnyöket. 2023-ban bankóriások és befektetési intézmények tucatja merészkedett a szektorba, és olyan eszközöket kezdtek el kínálni lakossági és intézményi befektetőknek, mint például a bitcoin, az ethereum és a stabilcoinok.
jan. 3
0:12
Bővülnek a GVH jogkörei: ezek a 2024-es változások (Adózóna)
A jogalkotó újabb feladatokkal bízza meg a Gazdasági Versenyhivatalt (GVH). A GVH látja el a külföldi támogatásokról szóló rendelet szerinti kapcsolattartásért felelős hatóság feladatait, februártól kötelezően alkalmazni kell a digitális szolgáltatásokról szóló, úgynevezett DSA-rendeletet, márciustól pedig bővülnek a nemzeti versenyhatóság jogérvén
jan. 3
0:12
Érkeznek az első emelt fizetések - hol tartanak a legkisebb magyar bérek uniós viszonylatban? (HR Portál)
Már tavaly november végén aláírták a minimálbér és garantált bérminimum emelésről szóló megállapodást. A legkisebb bérek tehát már decembertől emelkedtek, ez a gyakorlatban azonban azt jelenti, hogy most januárban érkezik az első magasabb fizetés. Mennyi embert érint az emelés, és hol tartunk ezzel uniós viszonylatban?
jan. 3
0:12
Az orosz olajtermelés 2024-ben várhatóan stabil marad (NRGreport)
Oroszországban, amely az Egyesült Államok és Szaúd-Arábia után a világ harmadik legnagyobb kitermelője, a kőolajtermelés 2024-ben várhatóan stabil marad vagy akár növekedni is fog, mivel Moszkva nagyrészt leküzdötte a nyugati szankciókat - mondták elemzők.
jan. 3
0:12
Jövő héttől két vadonatúj lakossági állampapír érkezik a piacra (Bank360 blog)
Új lakossági állampapírokat vehetnek a befektetők jövő hétfőtől. A Fix MÁP 7 százalékos kamatot fizet majd, az új BMÁP kamatbónusza magasabb lesz a réginél. Az egyéves állampapír kamata viszont 8-ról 6,5 százalékra csökken.
jan. 3
0:12
Tavaszra már az állam lehet a Budapest Airport többségi tulajdonosa (Telex)
A gazdasági minisztérium szerint közel a megállapodás, tavasszal már a szerződés is megszülethet az üzletről.
jan. 3
0:16
Hernádi Zsolt elárulta, milyen üzemanyagárakat vár 2024-ben (Infostart)
Az extraadók olyanok, mint a kábítószer: rettentő könnyen rájuk lehet szokni, egyre erősebbet akar belőlük az ember, és nagyon nehéz tőlük megszabadulni – mondta egy interjúban a Mol elnök-vezérigazgatója.
jan. 3
0:16
Amit Charlie Mungertől megtanulhattunk (Kripto Akadémia)
A minap 99 éves korában elhunyt a legendás amerikai befektető, Warren Buffett üzlettársa, a masszívan kripto-kritikus Charlie Munger. A tőzsde és a befektetések világának ikonikus alakja volt, akár szerette a kriptopénzeket, akár nem, érdemes áttekintenünk a pályafutását, mert igazán tanulságos. Omahában született, Nebraskában, tinédzserként a Buff
jan. 3
0:16
Fontos változások a munka törvénykönyvében és a munkavédelmi szabályokban 2024-ben (Adózóna)
Szeptember 1-jétől hatályba lép a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény (Mvt.) és a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.) néhány rendelkezésének módosítása. A legnagyobb horderejű változás a munkavédelmi képviselő megválasztása, valamint a munkára való alkalmasság kötelező orvosi vizsgálata vonatkozásában történt. Cikkünk
jan. 3
0:16
Egyszeri 200 ezer forintos juttatás mindenkinek: így lépett az infláció ellen a Schneider Electric (HR Portál)
Infláció, gazdasági lassulás, fiatalok bevonzása, fejlesztése. Ezeket a kulcsszavakat emelte ki évértékelő sorozatunkban Ivanov Katalin, az energetikai szektorban működő francia hátterű Schneider Electric HR igazgatója. Az inflációra válaszul egyszeri, 200 000 forintos kompenzációs fizettek minden alkalmazottuknak.
jan. 3
0:16
Garancsi István egyik fontos embere irányítja a mini-Dubajért felelős céget (Telex)
Az Orbánnal jó barátságot ápoló Garancsi cégei mellett a Rákosrendezőre tervezett városfejlesztést irányító cégben is Tenk Anikó kapott fontos szerepet.
jan. 3
0:20
Megérkeztek az első összesítések a 2023-as év költségvetési adatairól (Infostart)
Erről Varga Mihály pénzügyminiszter számolt be a közösségi oldalán.
jan. 3
0:20
Kétlépcsős emelés a benzinárban: január 15-én jön a második (Adózóna)
A Mol fokozatosan érvényesíti kiskereskedelmi áraiban a jövedéki adó változását – tájékoztatta az olajtársaság az MTI-t pénteken.
jan. 3
0:20
Hornung Ágnes: tizenhárom éves a családi adórendszer (HR Portál)
Minden gyermek kincs, ezért a magyar kormány elkötelezett annak támogatásában, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen, és a gyermekvállalás ne járjon anyagi hátránnyal - hangsúlyozta a családokért felelős államtitkár a Kulturális és Innovációs Minisztérium által az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.
jan. 3
0:24
Tovább öregedtek az autóink (Infostart)
Több mint 15 éves az átlagéletkora a hazai kocsiknak, zsugorodott az újautó-piac, és a használtakból is kevesebb kelt el tavaly, mint korábban.
jan. 3
0:24
EUB-döntés: az uniós migráns munkavállaló édesanyja igényelhet szociális ellátást (Adózóna)
Az uniós polgár munkavállaló eltartott egyenesági felmenője közvetett kedvezményezettje az e munkavállalót megillető egyenlő bánásmódnak. Ellentétes az uniós joggal az olyan nemzeti szabályozás, amely lehetővé teszi, hogy az ilyen egyenesági felmenőtől megtagadják a szociális ellátás nyújtását, olvasható az Európai Bíróság honlapján.
jan. 3
0:24
Mire számíthatnak a nyugdíjasok 2024-ben? (HR Portál)
Az elmúlt években azért volt szükség novemberi nyugdíjkorrekcióra, mert a kormány januárban rendre alulbecsülte a várható pénzromlást. Idén talán másként alakul, a Magyar Nemzeti Bank előrejelzése alapján 4-5,5 százalék között lesz az infláció. Simonovits András közgazdász összefoglalója szerint nem javul, de talán nem is romlik tovább a nyugdíjaso
jan. 3
0:28
Két bank is benéz a 3 százalékos kamatszint alá (Infostart)
Januártól legfeljebb 3 százalékos kamattal lehet kínálni a CSOK Plusz lakáshiteleket. A Gránit és az MBH Bank is úgy döntött, beérik a kevesebbel, mint a versenytársak.
jan. 3
0:28
Így alakítaná át az adózást az MSZP (Adózóna)
Az MSZP az egykulcsos személyi jövedelemadó helyett bevezetné a mérsékelten progresszív és igazságos sávos adóztatást – közölte kedden, online sajtótájékoztatóján a párt frakcióvezetője.
jan. 3
0:28
Sávos szja-t szorgalmaz az MSZP (HR Portál)
Az MSZP az egykulcsos személyi jövedelemadó helyett bevezetné a mérsékelten progresszív és igazságos sávos adóztatást - közölte kedden, online sajtótájékoztatóján a párt frakcióvezetője.
jan. 3
0:32
Megvan a magyar reptérvásárlási dátum (Infostart)
Közel a megállapodás, tavasszal vásárolhatja meg az állam a Budapest Airport többségi tulajdonát. Egy magyar kormánytag tett bejelentést.
jan. 3
0:32
CBAM: amit már lehet tudni és amit még nem (Adózóna)
Nem teltek eseménytelenül a karácsonyt megelőző napok a karbonvám szempontjából. Mind az uniós, mind a hazai jogalkotás tett arról, hogy az érintett gazdálkodóknak legyen mit olvasni az ünnepek alatt. Az Andersen Magyarország összefoglalójában a CBAM-mel kapcsolatos az újdonságokat tekinti át.
jan. 3
0:32
NGM: rendkívül eredményes az önkéntes banki kamatplafon (HR Portál)
Nagy Márton miniszter javaslatára, a Bankszövetség támogatása mellett a kereskedelmi bankok 2023. október 9-től önkéntes kamatplafont alkalmaznak annak érdekében, hogy erősödjön a verseny a hitelpiacon, valamint új erőre kapjon a lakossági és vállalati hitelezés - közölte kedden az MTI-vel a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
jan. 3
0:36
Kolumbiai légitársaság a legpontosabb a világon (Infostart)
Megjelent a lista 2023 legpontosabb légitársaságairól és repülőtereiről a Cirium utazásiadat-elemző cég gyűjtése alapján.
jan. 3
0:36
NAV: itt vannak a 2024-es adóztatási, illetve IBAN-számlaszámok (Adózóna)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétette a 2024. január 01-jétől érvényes adóztatási számlaszámok és adónemeik érvényes jegyzékét, illetve az IBAN számlaszámokat.
jan. 3
0:36
Csökken azoknak a cégeknek az aránya, amelyek kielemzik a közösségimédia-adatokat (HR Portál)
Az innováció terén nem jeleskednek a hazai cégek, de a digitális átállást komolyan veszik - közölte a K&H kedden az MTI-vel, saját innovációs indexe alapján.
jan. 3
0:40
Új állampapírok jönnek - 3 év, fix kamatozás (Infostart)
A két új állampapírtípus 2024. január 8-tól lesz megvásárolható.
jan. 3
0:40
Törvényjavaslat: újabb próbálkozás a szenteste munkaszüneti nappá nyilvánítására (Adózóna)
A jobbik képviselője "Szenteste napjának munkaszüneti nappá nyilvánítása érdekében a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény módosításáról" címmel nyújtotta be a T/6649. számú törvényjavaslatot.
jan. 3
0:40
Újra bért emel az Aldi, 500 ezer forint közelében a minimális fizetés (HR Portál)
Az ALDI ismét emeli a béreket valamennyi munkakörben. 2024. január 1-jétől a cég munkatársai az értékesítés és a logisztika területén, valamint az irodai munkakörökben is egységesen 12%-os béremelésben részesülnek. Az informatikai szolgáltatásokat nyújtó ALDI International IT Services Kft. bérei a legtöbb pozícióban szintén 12%-kal nőnek. 24 hónap
jan. 3
0:42
A legjobb sajtóközpont díját kapta a budapesti atlétikai világbajnokság (ProfitLine)
A budapesti atlétikai világbajnokságon volt a legjobb a sajtókiszolgálás, illetve a munkakörülmények a tavalyi évben a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (Aips) szavazása szerint.
jan. 3
0:44
Egyensúly Intézet: a magyarok fele a szűkös megélhetési szint alatt él (Infostart)
A magyarok szerint személyenként havi nettó negyedmillió forintra van szükség a szűkös megélhetéshez, ezt a jövedelemszintet azonban csak a lakosság fele éri el – ez derül ki az Egyensúly Intézet legfrissebb szegénységkutatásából.
jan. 3
0:44
Varga Mihály: megérkeztek az első összesítések a 2023-as év költségvetési adatairól (Adózóna)
Megérkeztek az első összesítések a tavalyi, 2023-as év költségvetési adatairól – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter kedden a Facebook-oldalán.
jan. 3
0:44
Megvan a megállapodás, ennyivel emeli a béreket a Spar (HR Portál)
A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) megegyezett a 2024-es bérekről. 10-24 százalék között nő az alapbér. A 13. havi juttatás, a SPAR Hűségprogram és a munkavállalók 15%-os vásárlási kedvezménye megmarad.
jan. 3
0:48
Pénz állt a házhoz: az EU átutalta a korábban blokkolt források első részét (Adózóna)
Az Európai Bizottság január 2-án átutalta a korábban blokkolt 2021–2027-es kohéziós források első részét, 445 millió eurót. Ezzel elindulhat az új fejlesztési időszak operatív programjainak uniós refinanszírozása, írja a kormány.hu.
jan. 3
1:12
Lehetséges a 250 dolláros Solana 2024-ben? (ProfitLine)
A napokban a SOL árfolyama sikeresen törte át a 100 dolláros szintet, amire a Terra összeomlása óta nem volt példa.
jan. 3
1:12
Oroszország hatalmas akadályba ütközik a nyugati LNG-szankciók miatt (NRGreport)
Az amerikai szankciók komoly akadályt jelentenek Oroszország azon tervei előtt, hogy növelje a tengeri cseppfolyósított földgáz (LNG) exportját, hogy ellensúlyozza az Európába irányuló vezetékes gázexport csökkenését - mondták elemzők, akik szerint egyre valószínűbb, hogy késni fog egy zászlóshajó projekt.
jan. 3
1:42
2023: negatív rekordok a cégtrendben (Üzletem)
12,2 ezerrel kevesebb társas vállalkozás a gazdaságban, az elmúlt hat év legkevesebb éves cégalapítása, rekord magas megszűnésszám.
jan. 3
2:12
A túl magas nyugdíj is lehet baj..., nagyon nagy baj! (ProfitLine)
A magyar társadalom öregedése miatt a nyugdíjrendszer finanszírozási gondjai - demográfiai okokból - 2039-2042 között válhatnak kezelhetetlenné - véli Farkas András nyugdíjszakértő, melyről az Infostart.hu számolt be.
jan. 3
3:12
Autóvásárlás 2024: Mennyibe kerül a gépkocsi átíratása 2024-ben? (ProfitLine)
2024-ben talán egy új gépjármű tulajdonjogának megszerzése is szerepel terveink között. De vajon mennyibe kerül mindez 2024-ben? Ismerd meg az autó átírási költség legfontosabb részleteit 2024-ben. Cikkünk végén találsz egy gépkocsi átírási költség kalkulátor 2024 segítséget is.
jan. 3
3:18
Öt jótanács, ami hosszabb életet adhat kutyájának (Magyar Mezőgazdaság)
Négylábú társaink gyakran hasonló problémáktól szenvednek, mint mi. Jó hír viszont, hogy néhány életmódbeli változtatás rengeteget javíthat a helyzetükön.
jan. 3
3:30
Emelkedik a pedagógusok bére 2024. január 1-jétől (Szakmát Szerzek)
A Kormány döntése alapján 2024. január 1-jével 32,2 százalékkal emelkedik a pedagógusok átlagbére. A Kormány célja, hogy 2024-ben a pedagógus átlagbér elérje a diplomás átlagbér 71,8 százalékát. Új, megemelt bérsávok A pályakezdő gyakornokok fizetése a pedagógusok új életpályájáról szóló törvényben a 2023. évre rögzített 400 ezer forintos illetmény
jan. 3
4:12
Különlegességek Magyarország legrégebbi pezsgőpincészetéről (KKV Magazin)
A Törley József által alapított, immár több mint 140 éves múltra visszatekintő pezsgőgyár indulásától kezdve mind a mai napig a hazai piac központi szereplőjének tekinthető. Valóban csaknem megkerülhetetlen szereplő, hiszen Magyarország messze legnagyobb összefüggő szőlő-termőterülettel rendelkezik. Az évtizedek során számos rendkívül érdekes rekor
jan. 3
4:18
Az 5 legjobb nassolnivaló immunrendszer erősítéshez (Magyar Mezőgazdaság)
Télen mindennél fontosabb szervezetünk ellenálló-képességének támogatása. Ebben elengedhetetlen szerepet játszik a kiegyensúlyozott táplálkozás, melynek az egészséges ropogtatnivalók is éppúgy részét képezik, mint a változatos főétkezések.
jan. 3
4:18
Hibrid és elektromos gépjármű-mechatronikus szakma leírása (Szakmát Szerzek)
A hibrid és elektromos gépjármű-mechatronikus szakembernek kiemelkedő szerepe van a gépjárműiparban, különösen a hibrid és elektromos járművek terén. A szigorodó környezetvédelmi előírások és a technológiai fejlődés miatt ezek a járművek egyre inkább elterjednek, és ennek eredményeként növekszik az igény a szakemberekre, akik jártasak mind a belsőé
jan. 3
4:24
Éves részletes horoszkóp 2024 (Karrier Trend)
A 2024 éves horoszkóp kimenetelét mindannyiunk számára 4 bolygó befolyásolja ebben az évben: a Szaturnusz, a Jupiter, a Rahu és a Ketu (a sárkány feje és farka). Az, hogy a Szaturnusz
jan. 3
4:30
20 hónapos csúcson a bitcoin (FinTechRadar)
Az új év kezdetén a bitcoin (BTC) számottevő emelkedést mutatott. A legismertebb kriptopénz ára elérte a 45 000 dollárt, ami 2022 áprilisa óta a legmagasabb érték.
jan. 3
4:48
Aggasztó: már alkalmazkodnak a beporzók eltűnéséhez a növények (Magyar Mezőgazdaság)
A rovarok, és köztük a beporzók számának csökkenése jelentős hatással van növények életére. Ehhez pedig kénytelenek valahogyan alkalmazkodni.
jan. 3
4:54
Érdemes a kertbe ragadozó atkákat telepíteni? (Agrofórum)
Hogyan "hatnak" a ragadozó atkák, érdemes-e telepíteni a kertbe, meddig tart a védő hatás?

Keresés