2024. január 16. kedd

jan. 16
0:03
Óránként ötmilliárd forintot keresnek a leggazdagabbak, 200 év is kevés a szegénység felszámolásához (vg.hu)
Elon Musk és Jeff Bezos is rettentően megszedte magát 2020 óta, a világ első ezermilliárdosa akár 10 éven belül meglehet.
jan. 16
0:07
A Magyar Szövetség elnökével találkozott Robert Fico keddi budapesti útja előtt (vg.hu)
A találkozón a helyi magyar közösséget és az általuk lakott régiókat érintő legfontosabb témákról esett szó.
jan. 16
0:09
Az idei évnek a gazdaság újraindításáról kell szólnia a helyettes államtitkár szerint (hirado.hu)
A GDP 3,6 százalékos növekedésével Magyarország az európai élmezőnybe kerülhet, 2025-től pedig 4 százalékkal bővülhet a kibocsátás.
jan. 16
0:09
Két éve működnie kéne, de el sem készült a Szabolcsi Alma Kutató Centrum (444.hu)
Elfogyott a pénz.
jan. 16
0:09
Hatalmas repülőgép gyártási programot jelentett be Moszkva (Növekedés)
Oroszország hat év alatt több mint 600, teljesen hazai repülőgépet készül megépíteni - jelentette ki Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök a kormányfő-helyettesekkel hétfőn megtartott találkozón.
jan. 16
0:09
Elhárult a hiba, újra működik az állami napelem-támogatási rendszer előregisztrációja (Telex)
Már négyezer felett jár a benyújtott kérelmek száma.
jan. 16
0:09
Egész télen megújult prémium üzemanyag kínálattal várja az autósokat az Orlen (Digital Hungary)
Olyan prémium üzemanyagokat vezetett be hazai töltőállomásain az Orlen, amelyek a téli időszakban is segítik a járművek optimális működését. A fejlesztések nyomán a Verva 100 prémium benzin hozzáadott bioetanol helyett immár ETBE biokomponenst tartalmaz, az új, téli hónapokra optimalizált Verva Diesel prémium gázolaj pedig a kifejezetten hideg időj
jan. 16
0:11
Befagyott, de hamar kiolvadhat a német M&A; piac (vg.hu)
Egy-két bombaüzlet és ismét erőre kap a német cégfelvásárlási és egyesülési piac, ahol a hangulat most éppen síri, de a helyzet nem siralmas.
jan. 16
0:12
Meglepő bejelentés a ma indult napelemes pályázatoknál, komoly hibát ismertek el, de fél nap után elhárították (Infostart)
A Napenergia Plusz Programban nem az előregisztráció szerinti sorrendben bírálják el a támogatási kérelmeket - közölte az Energiaügyi Minisztérium.
jan. 16
0:12
EUB-ítélet: elutasították a Wizz Air fellebbezését – jogos a TAROM légitársaságnak adott román állami támogatás (Adózóna)
2020 februárjában Románia egy hozzávetőleg 36 660 000 euró összegű kölcsönből álló megmentési támogatást jelentett be az Európai Bizottságnak, amelyet a TAROM román légitársaságnak kívánt nyújtani. 2020. február 24-i határozatában a Bizottság e szubvenciót a belső piaccal összeegyeztethető állami támogatásnak minősítette. A Wizz Air légitársaság me
jan. 16
0:13
Helyreállt a belépés a Napenergia Plusz Program pályázati felületre (hirado.hu)
A rendszerhibát elhárították.
jan. 16
0:13
Egy mindössze 10 ezer lakosú ország remekül megél diplomáciai trükkökből (Növekedés)
A 10 ezer lakosú Nauru most Tajvan helyett Kínát ismeri el országnak, amiért jó eséllyel méltó ellentételezést kap, és nem az első eset, hogy vált a két ország között.
jan. 16
0:13
A munkahelyekre is eljuthatnak az új visszaváltó automaták (Telex)
Januártól megjelentek a betétdíjas üvegek visszaváltására szolgáló gépek, de júliusig a MOHU még többet szeretne belőlük telepíteni országszerte.
jan. 16
0:13
Lengyel Tamás rajzfilmhősként szerepel a Comedy Central új promójában (Digital Hungary)
Egy legendás helyszínen játszódik a Comedy Central legújabb, animációs sorozatokat hirdető Illusztrált Társaság promóvideója. A Fekete Lyukba a humorcsatorna hangja, Lengyel Tamás is belépőt kap, de kizárólag rajzolt formában léphet be oda. Magyarország leghíresebb egykori underground szórakozóhelyén többek közt Beavis és Butt-head, Archer ügynök,
jan. 16
0:15
Zelenszkij kérésére globális békekonferenciát rendeznek Svájcban (vg.hu)
Kijev elképzelése szerint a konferenciára Oroszországot nem hívják meg.
jan. 16
0:15
Kritikus erőforrások híján Európa: Kína és az USA között kényelmetlenkedik az öreg földrész (NRGreport)
Az öreg földrész az energiahordozókkal kapcsolatos geopolitikai törékenységét fedezheti fel újra, de most a kritikusan fontos ásványi anyagok kapcsán.
jan. 16
0:16
Döbbenetes összeget költöttek a magyarok a SZÉP-kártyákról (Infostart)
2023-ban összesen 445 milliárd forintot töltöttek fel a munkáltatók a Széchenyi Pihenő Kártyákra, ami negyedével, azaz több mint 90 milliárd forinttal haladta meg a 2022-ben látott összeget (354,7 milliárd forint) - hívta fel a figyelmet hétfői közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.
jan. 16
0:16
Jelentős a visszasés az építőipari termelésben (Adózóna)
2023 novemberében az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 12,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az építményfőcsoportok közül az épületek építésének termelése 18,3, az egyéb építményeké 3,5 százalékkal csökkent. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 2,6 százalékkal kisebb vo
jan. 16
0:17
A 4 éves Kifli.hu ingyen gyümölcsöt szállít az óvodáknak (Növekedés)
A Kifli.hu megható gesztussal ünnepli negyedik születésnapját: a kiszállítási területein működő óvodák számára ingyenes gyümölcs- és zöldségcsomagokat ajánl fel a január 15-i héten - derült ki a sajtó részére rendezett eseményen amelyen a Növekedés.hu is jelen volt.
jan. 16
0:17
A Ccc figyelmeztet: csak a hivatalos webáruházban vásároljunk! (Digital Hungary)
A CCC Hungary sajnálattal értesült arról, hogy az online térben hamis CCC webshopok jelentek meg az elmúlt időszakban, melyek utánzatai a CCC eredeti webáruháznak. A vállalat figyelmezteti a vásárlókat, hogy a hamis oldalak mögött nincs valódi árukészlet, a megtévesztő oldalakon szereplő, piaci áron alul hirdetett termékek pedig nem jutnak el a vev
jan. 16
0:19
A Hamász videóban tudatta két izraeli túsz halálát (vg.hu)
A terrorszervezet bejelentette, hogy 24 ezer fölé emelkedett a Gázai övezet elleni izraeli offenzíva halálos áldozatainak száma.
jan. 16
0:20
Változtak a csed-, gyedkérelmek szabályai – illetékesség, ügyintézési határidő, igényérvényesítés (Adózóna)
Sokszor bizonytalanok a várandós kismamák, sőt még a foglalkoztatók is, hogy mikor, ki az illetékes a csed-, gyedkérelem befogadásánál, mennyi időn belül kell továbbítani egy kérelmet, mennyi ideig lehet visszamenőlegesen a kérelmet beadni, ki az illetékes passzív ellátásnál, mi a helyzet, ha már régen nem az adott helyen dolgozik a kismama? Cikkün
jan. 16
0:21
Fontos bejelentést tettek a Napenergia Plusz Programról (Növekedés)
A háztartásokat zöldenergia termelésére és tárolására ösztönző program a mai nappal újabb szakaszába lépett, megkezdődött a lakossági előregisztráció. A pályázati felületre való belépésben a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) oldalán bekövetkezett rendszerhiba okoz fennakadást.
jan. 16
0:21
K&H;: az életkorral fordított arányban nő a lakásvásárlási kedv (Digital Hungary)
Összességében csökkent a lakásvásárlást tervezők aránya a 30-59 évesek táborában - derül ki a K&H biztos jövő felméréséből. A teljes korosztály mindössze 33 százaléka lát rá esélyt, hogy a jövőben lakóingatlant vásároljon, ez jóval elmarad az egy és két évvel korábbi 41, illetve 48 százaléktól. A harmincas korosztály lehet a legaktívabb a jövőben,
jan. 16
0:24
Szárnyalhat a bitcoin: a tőzsdefelügyelet "felszállási engedélyt" adott a Bitcoin-ETF-eknek (Adózóna)
Nagy esemény történt a január elején 15. születésnapját ünneplő Bitcoin háza táján. Az amerikai tőzsdefelügyelet jóváhagyta számos olyan befektetési alap elindítását, melyek közvetlenül a népszerű kriptodevizába fektethetnek. E befektetési alapok segítségével olyan befektetői rétegek is részesedhetnek a Bitcoin jövőbeni hozamából, akik egyébként ne
jan. 16
0:25
Erről jó ha tud: így spórolhatunk a lakásbiztosítás díján (Növekedés)
A Netrisk online biztosításközvetítő szerint 400 ezren is lecserélhetik lakásbiztosításukat a márciusi lakásbiztosítási kampányban, és 50 százalékuk új biztosítóval lép majd kapcsolatba.
jan. 16
0:25
A Kfc elnyerésével folytatódnak a tendergyőzelmek a Publicis Groupe Hungary-nél (Digital Hungary)
Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb étteremüzemeltető vállalatával bővül 2024-ben a Publicis Groupe Hungary média üzletágának ügyfélköre. A KFC hazai éttermeit üzemeltető AmRest médiatenderét két évre nyerte el a legnagyobb hazai média-, digitális és kreatívügynökség.
jan. 16
0:28
Frissítette a NAV a pénzügyi tranzakciós illetékről szóló információs füzetét (Adózóna)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) aktualizálta honlapján a pénzügyi tranzakciós illetékről szóló információs füzetét.
jan. 16
0:29
Drasztikusan dráguló fuvardíjak jöhetnek (Növekedés)
.
jan. 16
0:29
A Danone Magyarország megszerezte a világ egyik legjelentősebb társadalmi-fenntarthatósági minősítését (Digital Hungary)
A Danone kelet-közép-európai régiójának valamennyi országa, azaz a magyar mellett a cég romániai, a bulgáriai, a csehországi és a szlovákiai üzleti egységei is elnyerték a B Corp™ minősítést. Ez a minősítés a vállalat irányítását, etikus működését, fenntartható beszerzési gyakorlatát, a munkavállalók jólétéért tett intézkedéseket és a közösségi b
jan. 16
0:32
Kis lépés a cégtörvényben: ezek az aprónak tűnő, de fontos 2024-es változások (Adózóna)
Számos igazságügyi tárgyú törvény módosult január 1-jétől – többek között a cégtörvény is. Ferencz Adrienn a Jogi Fórum oldalán sorra vette az aprónak tűnő, de fontos cégjogi újdonságokat.
jan. 16
0:33
Megújul a területpolitika (Növekedés)
.
jan. 16
0:33
A Mitte az ügynökségi partnere a Puskás Ferenc Stadion metrómegállóra épülő multifunkciós központnak (Digital Hungary)
A város egyik fő tranzit központjára, a Puskás Ferenc Stadion metrómegállójára épül Budapest legújabb gigaberuházása. A multifunkciós létesítményben bevásárlóközpont, irodaház és hotel is helyet kap.
jan. 16
0:36
Itt az MNB gyorselemzése a novemberi fizetési mérlegről (Adózóna)
2023 novemberében a folyó fizetési mérleg többlete 786 millió eurót tett ki. A folyó fizetési mérleg havi egyenlege mintegy 2,9 milliárd euróval haladja meg az egy évvel ezelőtti értéket, és az előző évtized átlagos novemberi értékénél is jóval kedvezőbb, ami a külső egyensúly tartós javulásának folytatódását jelenti. Novemberben az áruegyenleg töb
jan. 16
0:37
Kim Dzsongun hiperszonikus rakétákat lőtt ki (Növekedés)
Az Európai Unió határozottan elítéli, hogy Észak-Korea vasárnap új, hiperszonikus fegyverrel felszerelt, szilárd hajtóanyagú közepes hatótávolságú rakétát tesztelt - közölte az Európai Unió külügyi szolgálata (EEAS) hétfőn.
jan. 16
0:37
Bemutatkozik a vadonatúj Honor X7b (Digital Hungary)
Mától kapható Magyarországon is a Honor X7b. A készülék hosszú üzemidejű, 6000mAh-s akkumulátorral; 10MP-es, kiváló kamerával; 256GB tárhellyel és ultrafényes kijelzővel érkezik, amivel lefedi a hétköznapi használat minden igényét.
jan. 16
0:40
NAV információs füzet a távközlési adóról (Adózóna)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a 2024-es jogszabályi feltételeknek megfelelően frissítette honlapján a távközlési adóról szóló információs füzetét.
jan. 16
0:41
A magyar Suzuki gyárat is utolérte a háború miatti szállítási káosz (Növekedés)
Leáll a termelés egy hétre a Magyar Suzuki esztergomi gyárában január 15-21. között - tájékoztatta a cég kommunikációs vezetője.
jan. 16
0:41
Az 500 éves királyi rezidencia az automatizálás, az energiahatékonyság és a kényelem új korsza-kába lép (Digital Hungary)
Az Abbey Strand – ez az edinburgh-i Holyroodhouse-palota közelében, a Royal Collection Trust (brit királyi gyűjtemény) tulajdonában álló ingatlan – gazdag és színes történelemmel rendelkezik. Mára az épület egy részét modern, luxuskategóriás apartmankomplexummá alakították át, és a csúcsminőségű felújításban fontos szerep jutott az ABB inSite energ
jan. 16
0:42
Egyre népszerűbbek a háztartási napelemrendszerek Romániában (ProfitLine)
Romániában a termelő-fogyasztók (prosumer) által beüzemelt háztartási napelemrendszerek névleges teljesítménye nagyságrendileg már elérte az 1400 megawattot, ez megfelel a cernavodai atomerőmű két blokkja együttes teljesítményének - írta a Hotnews.ro hírportál hétfőn, az Országos Energia-szabályozó Hatóság (Anre) legfrissebb, tavaly novemberi állap
jan. 16
0:44
Kutyánál és aranysakálnál is kimutattak veszettséget az ukrán határ közelében (Adózóna)
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálatai az év eleje óta kutyánál és aranysakálnál is igazolták a veszettség fertőzöttséget. Az ukrán határ közelében kimutatott újabb fertőzések miatt a Magyar Állatorvosi Kamara (MÁOK) és a Nébih felhívja az állattartók figyelmét a veszettség elleni védőoltás, és a megelőzést biztosító előírá
jan. 16
0:45
Megérkezett Magyarország első autószerviz előfizetése (Digital Hungary)
Mindenki tervezi vagy már megtervezte az idei évének családi költségvetését. Sokan terveznének autójuk éves költségeivel is, ehhez adunk egy kis segítséget. A Green Car környezettudatos autószervíz a hazai piacon elsőként ismerte fel, hogy a családok költségvetését mennyire próbára teszik az autóhasználattal járó pluszkiadások. Az ökotudatos autósz
jan. 16
0:48
Adózatlan cigaretta az utastérben, az ülések aljában és még a kerekekben is (Adózóna)
Közel hárommillió forint értékű adózatlan cigarettával tömte meg autóját egy bolgár férfi, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Csörnyeföldnél ellenőriztek, olvasható a NAV honlapján.
jan. 16
1:15
Audi – A Dakar után irány a Formula-1! (NRGreport)
Az Audi idén harmadszor vesz részt a Dakar-ralin. A sportosztály sok munkát tett a különleges versenygépbe, miközben gőzerővel dolgoznak a F1-es motoron is.
jan. 16
1:18
Idén is pályázhatnak a fesztiválok az EFA támogatására (ProfitLine)
Idén is meghirdette a feltörekvő művészek támogatását szolgáló nyílt pályázatát fesztiválrendezők számára az Európai Fesztiválszövetség (EFA).
jan. 16
1:21
Ford szerepe a gyártósori gépbeállító szakmában (Szakmát Szerzek)
Az autó összeszerelő futószalag bevezetése 110 évvel ezelőtt történt. A gyártási időt jelentősen lecsökkentő korszakalkotó találmányt sokan Henry Ford nevéhez kapcsolják, de a futószalag feltalálásában két magyar mérnök, Galamb József és Farkas Jenő is részt vett. A mozgó összeszerelő szalagos technika, nemcsak olcsóbbá tette, hanem felgyorsította
jan. 16
1:42
Az idei évnek a gazdaság újraindításáról kell szólnia (ProfitLine)
Az idei évnek a gazdaság újraindításáról kell szólnia, a GDP 3,6 százalékos növekedésével Magyarország az európai élmezőnybe kerülhet, 2025-től pedig 4 százalékkal bővülhet a kibocsátás - mondta Szőcs Gábor, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára az ötödik évindító kkv-csúcstalálkozón hétfőn Budapesten.
jan. 16
1:48
Változik az adó- és járulékfizetés, erre figyelj! (TőzsdeFórum)
A 2023. év végi minimálbér változás miatt már decemberre magasabb adóval- és járulékkal kell számolniuk a cégeknek és a nem katás egyéni vállalkozóknak. Hívja fel a figyelmet a K&H. A vonatkozó befizetések teljesítéséhez ezért fontos tudni, hogy milyen tételeket érint a változás.    A minimálbér és a garantált bérminimum 2023. december 1-jével tört
jan. 16
1:52
A nyugdíjak megőrizték a reálértéküket 2023-ban (TőzsdeFórum)
A péntek reggel megjelent adatok szerint 2023 decemberben 5,5% volt az éves infláció. A nyugdíjas fogyasztói kosár alapján számított infláció 5,3%-ot mutatott. Ez alapján a 2023-as éves átlagos infláció 17,6% lett, a nyugdíjas infláció pedig valamivel magasabb, 18,3%. Jó hír azonban, hogy a tavaly alkalmazott nyugdíjemelés elérte a 18,5%-ot. Tehát
jan. 16
1:56
A Revolut adataiból kiderül, hogyan fektettek be a magyarok 2023-ban (TőzsdeFórum)
A Revolut globális pénzügyi app világszerte több mint 35 millió, Magyarországon pedig több mint 1 millió ügyféllel rendelkezik. Nyilvánosságra hozta a magyarok és egész Európa 2023-as befektetési trendjeit. A Revolut adatai szerint 2023-ban 96%-kal nőtt a kereskedést folytató magyarországi ügyfelek száma. A magyarok aktívan fektettek be a Revolut a

Keresés