2024. január 12. péntek

jan. 12
0:09
Stagnáltak az ingatlanárak, már az új lakások sem drágultak tovább (Bank360 blog)
Stagnáltak a magyarországi lakásárak a friss statisztikai adatok szerint, az éven belüli változás minimális, az előző évhez képest pedig mindössze 1,5 százalékos a drágulás.
jan. 12
0:09
Tavasszal hálásak leszünk még a mostani cudar hidegnek (Növekedés)
Tartósabban is szükség lenne a hidegre ahhoz, hogy a kórokozók és kártevők jelentősen megtizedelődjenek - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
jan. 12
0:09
Különleges esemény volt az Év Agrárembere díjátadó 2020-ban (Agrotrend)
2020-ban immár hetedik alkalommal adta át az Agrotrend Csoport az Év Agrárembere kitüntető díjat Egerben, egy igazán impozáns gála keretein belül. agrotrend.hu
jan. 12
0:09
Hivatalosan is megjelent a mini-Dubajnak megágyazó jogszabálytervezet (Telex)
Államközi szerződést írnánk alá az Egyesült Arab Emírségekkel.
jan. 12
0:09
A PwC a Harvey jogi mesterséges intelligencia bevezetésével utat nyit az Ai-technológiának (Digital Hungary)
A PwC globális hálózata 2023 márciusában jelentette be a Harvey-val történő együttműködést és a PwC tagvállalatai a helyi üzletágakban már megkezdték az eszköz alkalmazását. A PwC és a Harvey között létrejött globális stratégiai szövetség jól illeszkedik a PwC „A siker új képlete” globális stratégiájához, melynek lényege az emberi irányítással és f
jan. 12
0:12
Döbbenetes számokat közölt a kormány a napelemekről (Infostart)
2024 elejére 1632 megawattal nőtt a napelemes rendszerek beépített teljesítménye Magyarországon. A tavalyi gyarapodás több mint másfélszerese a korábbi rekordévben, 2022-ben regisztrált növekedésnek - jelentette be összefoglalójában az Energiaügyi Minisztérium.
jan. 12
0:13
Olajtankert térítettek el kis zöld emberek (Növekedés)
Ezúttal nem a húszik támadtak hajóra a Vörös-tengeren, hanem jelzés nélküli katonai egyenruhások Irán partjainál. legvalószínűbb, hogy irániak az ügy előzményei miatt, de biztosat nem lehet tudni.
jan. 12
0:13
VSquare: A BYD járműveire szabhatja a kormány az uniós elektromosautó-vásárlási támogatásokat (Telex)
Hogy így garantálja a hazánkba érkező kínai autógyártó forgalmát.
jan. 12
0:13
Számlázz.hu: 2023-ban 108 millió számlát és nyugtát állítottak ki (Digital Hungary)
Magyarország egyik legnagyobb fintech vállalata, a több, mint 700 ezer vállalkozást kiszolgáló Számlázz.hu összesítette a 2023-as adatokat. Tavaly a rendszerében 108 millió 125 743 darab számlát és nyugtát állítottak ki, ami jelentős növekedés a 2022-ben kiállított 102 millió darabhoz képest.
jan. 12
0:15
Nem öregszik: Ez az akkumulátor emelheti következő szintre az elektromos autókat (NRGreport)
Eddig is tudtuk, hogy a szilárdtest-akkumulátorok a következő szintre léptetik az elektromos járműveket, de most a QuantumScape felfedte, hogy akkumulátoraik jelentősen túlteljesítették a teljesítménykövetelményeket a Volkswagen által végzett tesztek során.
jan. 12
0:16
Mi folyik itt? Folyamatosan csökken a benzinár, miközben nőnie "kéne" - a szakértő válaszol (Infostart)
Ismét csökken az üzemagyarok ára. Arról, hogy mekkora a változás, és milyen okai vannak, Bujdos Esztert, a holtankoljak.hu ügyvezetőjét kérdeztük.
jan. 12
0:17
Professzionális felkészítés a tudatos külpiacra lépéshez KKV-k számára (Növekedés)
A Széchenyi 2020 program keretében, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a Külgazdasági és Külügyminisztérium közös konzorciumában megvalósult "Professzionális felkészítés a tudatos külpiacra lépéshez KKV-k számára" elnevezésű kiemelt projekt 2023 szeptemberében sikeresen lezárult.
jan. 12
0:17
Pályázati támogatásokról is döntött a Médiatanács (Digital Hungary)
Az idei év első ülésén a közösségi médiaszolgáltatók műszaki fejlesztéseit lehetővé tevő pályázatok sorsáról döntött a Médiatanács. A Kmusz2023 keretében összesen 14.610.305 forintot ítéltek meg a nyerteseknek.
jan. 12
0:20
Márciusban olcsóbb lakásbiztosításra válthat, vétek volna kihagyni (Infostart)
Az MNB értesítette a Posta Biztosítót Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítási pályázata pozitív elbírálásáról. A biztosító termékével tizenháromra bővült az MFO-t kínáló biztosítók köre, ami majdnem teljes piaci lefedettséget jelent.
jan. 12
0:21
Megállapodást kötött a Schiller Autó és a BYD (Növekedés)
Stratégiai kiskereskedelmi megállapodást kötött a Schiller Autó Család Zrt.-vel a BYD, a kínai autógyártó ezzel erősíti jelenlétét a magyar piacon - közölték.
jan. 12
0:21
Idén melyek lesznek a kedvenc irodáink? Elindult Az Év Irodája verseny közönségszavazása (Digital Hungary)
A szervezők 2023-ban tizennegyedik alkalommal hirdették meg Az Év Irodája és a Real Estate Awards versenyeket, amelyre összesen 185 pályázat érkezett. Idén az irodapiacon a hibrid munkahely és a kényelem került a fókuszba, míg általában az ingatlanszektorban nem csak a fenntarthatóság, hanem a meglévő épületek felújítása, korszerűsítése a legfontos
jan. 12
0:24
Elhül, ha megnézi, mennyit kér a bankja 2024-ben a számlavezetésért (Infostart)
A banki költségek akár 18 százalékkal is emelkedhetnek. A pénzintézetek többsége ugyanis a szerződési feltételek alapján a 2023. évi inflációt idén építi be az árakba.
jan. 12
0:25
Új hidrogénbuszokat tesztelnek öt vidéki városban (Növekedés)
Január 5-én hidrogénbusz mintaprojekt indult Debrecenben. A hidrogénbusz több magyar várost is megjár majd egy év alatt. Debrecent követően Miskolcon, Kecskeméten, Kaposváron, Zalaegerszegen és Győrben lehet majd kipróbálni, minden városban kétszer négy héten keresztül. A Solaris hidrogénbusz üzemanyagellátását a Messer Hungarogáz biztosítja a Széc
jan. 12
0:25
A Samsung új Oled modellekkel bővíti az Odyssey Gaming monitorok kínálatát a Ces 2024 kiállításon (Digital Hungary)
Új Samsung Odyssey OLED gaming monitorok debütálnak a CES® 2024 kiállításon, a világ egyik legnagyobb technológiai eseményén. Bemutatkozik az Odyssey OLED G8, az Odyssey OLED G6 és a megújult Odyssey OLED G9.
jan. 12
0:28
Norvégia a korábbiaknál is gazdagabb lesz (Infostart)
A norvég parlament a kormány és a nagyobb ellenzéki pártok között a múlt hónapban létrejött megállapodásnak megfelelően kedden megszavazta az északi-sarkvidéki tengerfenéki ásványkincs kitermelésének engedélyezését.
jan. 12
0:29
Fordulat Németországban: fegyverekkel támogatnak egy közel-keleti nagyhatalmat (Növekedés)
A német kormány az eddigiekkel szöges ellentétben, engedélyezni kívánja a fegyverexportot, azaz Iris-T rakéták és Eurofighter vadászrepülőgépek szállítását Szaúd-Arábiába.
jan. 12
0:32
El sem hinné: tekintélyes mennyiségű gázt exportált Magyarország (Infostart)
A teljes magyar gázfogyasztás 8,5 milliárd köbméterre, sokéves mélypontra esett 2023-ban, miközben a magyar gázimport 10 milliárd köbméternél stagnált. Ez azt jelentheti, hogy a tárolók teljes feltöltése mellett a magyar gázexport is emelkedett.
jan. 12
0:33
Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék (Növekedés)
Gyengüléssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék.
jan. 12
0:36
Veszített a Wizz Air Romániában (Infostart)
Elutasította az Európai Unió Bírósága (EUB) a Wizz Air keresetét a Tarom légitársaságnak nyújtott állami támogatás miatt.
jan. 12
0:37
Irán rabolta el az olajszállító hajót (Növekedés)
Csütörtökön azonosítatlan fegyveresek szálltak fel egy olajtankerre az Irán és Omán közötti tengeren, és eltérítették a hajót. Gyanítható volt, hogy Irán áll az ügy mögött: ezt most be is jelentették.
jan. 12
0:40
Váratlan lépés az OTP-től, fizetni kell egy eddig ingyenes szolgáltatásért (Infostart)
Február 1-től a nem saját számlára történő pénztári készpénzbefizetések után készpénzbefizetési díj kerül felszámításra a befizetőnek, tehát fizetni kell majd a szolgáltatásért.
jan. 12
0:41
IMF: Megvan, hol csökkentek a legjobban az ingatlanárak (Növekedés)
Európában egyedül Olaszországban csökkent az ingatlanok ára 2019-hez viszonyítva. Tavaly azonban fordulat történt: a jelzálog hitelek drágulása miatt sok országban is csökkentek az árak: a legnagyobb mértékben Svédországban, Magyarországon, Csehországban és Németországban.
jan. 12
0:42
Új hajléktalanellátó központot nyitott a máltai szeretetszolgálat (ProfitLine)
Megnyitotta Budapest legújabb, kifejezetten hajléktalan emberek ellátására kialakított, a későbbiekben komplex ellátást nyújtó intézményét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat; az épület már használatba vett szintjein éjjeli menedékhelyet létesítettek, amely máris telt házzal működik - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.
jan. 12
0:44
Cambridge Econometrics: a britek hatalmasat buktak a Brexit-en (Infostart)
Eddig 140 milliárd font (csaknem 62 ezermilliárd forint) veszteség érte a brit gazdaságot az EU-tagság megszűnése (Brexit) miatt, és ez a veszteség a következő évtized közepére várhatóan több mint a kétszeresére emelkedik - áll a Cambridge-i Egyetem gazdaságkutató műhelyének elemzésében.
jan. 12
0:45
Kiszámolták, mennyi veszteség érte a briteket a Brexit miatt (Növekedés)
Eddig 140 milliárd font (csaknem 62 ezermilliárd forint) veszteség érte a brit gazdaságot az EU-tagság megszűnése (Brexit) miatt, és ez a veszteség a következő évtized közepére várhatóan több mint a kétszeresére emelkedik - áll a Cambridge-i Egyetem gazdaságkutató műhelye, a Cambridge Econometrics csütörtökön ismertetett átfogó elemzésében.
jan. 12
1:15
Második életet ad az elektromos járművek akkumulátorainak ez a költséghatékony és fenntartható megoldás (NRGreport)
Egy új akkumulátor több száz kilométeres hatótávolságot biztosíthat és jelentős megtakarítást jelenthet, de mi történik, ha az akkumulátor teljesítménye csökkenni kezd?
jan. 12
1:18
Hogy találhatod meg a következő tuti kriptót? (ProfitLine)
Ha gondolkodtál már azon, hogy miért dől be olyan hirtelen egy kriptovaluta, vagy épp melyik érme lehet a következő időszak legnagyobb esélyese, de nem szeretnél vakon tapogatózni, akkor figyelmedbe ajánljuk a Launchpad xyz oldalt.
jan. 12
1:27
Technikum – Válassz hozzád illő iskolatípust! (Szakmát Szerzek)
A 2020-ban átalakított új iskolai rendszerű szakképzésben választható két iskolatípus közül az egyik a technikum. Kinek érdemes választani? Milyen lehetőségeket kínál a technikum? A tudatos iskolakeresés támogatására indított cikksorozatunk első részében a szakiskolát mutattuk be. Kiknek ajánlott ez az iskolatípus, milyen szakmai képzéseket lehet t
jan. 12
1:51
Rekordszintű volt Kína autógyártása és eladása tavaly (TőzsdeFórum)
A kínai autógyártás és értékesítés rekordszintű volt tavaly, mindkettő először haladta meg a 30 millió darabot – közölte a kínai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, a China Association of Automobile Manufacturers (CAAM) csütörtökön. A szervezet adatai szerint Kína 4,91 millió autót exportált tavaly. 57,9 százalékkal többet a 2022. évinél, a
jan. 12
1:55
Bezzeg Csehországban mérséklődött az infláció (TőzsdeFórum)
Tavaly decemberben 6,9 százalékra mérséklődött az éves infláció Csehországban a novemberi 7,3 százalékról – közölte a Cseh Statisztikai Hivatal csütörtökön Prágában. Decemberben az árak 0,4 százalékkal csökkentek az előző hónaphoz mérve. Tavaly az egész éves infláció 10,7 százalékot tett ki, 4,4 százalékponttal volt alacsonyabb, mint 2022-ben, amik
jan. 12
1:59
Váratlanul nőtt a francia ipari termelés (TőzsdeFórum)
A francia ipari termelés három hónap csökkenést követően az elemzők által várt stagnálás helyett nőtt novemberben havi összevetésben a francia statisztikai hivatal, az INSEE szerdai jelentése szerint. Novemberben szezonális és naptári kiigazítással 0,5 százalékkal nőtt az előző havihoz képest a francia ipari termelés. Ez jó eredmény az októberi 0,3
jan. 12
2:03
Nőtt a törökországi munkanélküliség (TőzsdeFórum)
Törökországban az előző havi 8,6 százalék után 9,0 százalékra emelkedett a munkanélküliségi ráta novemberben a török statisztikai hivatal (Türkiye Istatistik Kurumu – TÜIK) szerdai közlése szerint. Az előző havi, októberi munkanélküliségi ráta 2012 októbere óta a legalacsonyabb volt. Novemberben a munkanélküliek száma 115 ezerrel, 3,116 millióra nő
jan. 12
2:07
Erősíti magyarországi jelenlétét a kínai BYD autógyártó vállalat (TőzsdeFórum)
Stratégiai kiskereskedelmi megállapodást kötött a Schiller Autó Család Zrt.-vel a BYD, a kínai autógyártó ezzel erősíti jelenlétét a magyar piacon – közölték csütörtökön. A cég célja, hogy fenntartható és innovatív elektromos járműveket kínáljon Magyarországon széles vásárlói körnek. A Schiller BYD-márkakereskedése Észak-Pesten nyílik meg februárba
jan. 12
2:11
Sebesen gyorsul az infláció az USA-ban (TőzsdeFórum)
Az Egyesült Államokban az elemzői várakozásoknál nagyobb mértékben gyorsult az éves infláció 2023 decemberében. Az amerikai munkaügyi minisztérium statisztikai hivatala, a U.S. Bureau of Labor Statistics csütörtökön azt közölte, hogy az Egyesült Államokban a fogyasztóiár-emelkedés mértéke éves összevetésben az elemzők által várt 3,2 százalék helyet
jan. 12
2:12
Ez történik a pénzeddel, ha Magyarország bevezeti az eurót (ProfitLine)
Az euró bevezetése egy országban számos gazdasági, pénzügyi és társadalmi hatással járhat. A magyar forint helyett az euró bevezetése hasonló hatásokat eredményezne, mint amiket más eurózóna tagországokban tapasztaltak. Nézzük meg a fontosabb hatásokat!
jan. 12
2:15
Rekordbevétellel zárta a 2023-as évet a Rossmann (TőzsdeFórum)
Rossmann német drogéria-parfüméria üzletlánc rekordbevétellel zárta a tavalyi évet – derült ki a konszern honlapján csütörtökön közzétett közleményből. A Rossmann éves bevétele rekordszintre, 13,9 milliárd euróra emelkedett tavaly, 14,4 százalékkal meghaladva az egy évvel korábbi árbevételt. A német konszern kilenc európai országban jelenleg 4713 ü
jan. 12
2:19
BörzeZárás 2024 január 11. – Ismét történelmi csúcson zárt a BUX (TőzsdeFórum)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 262,05 pontos, 0,42 százalékos emelkedéssel, 63 066,57 ponton zárt csütörtökön, ismét új történelmi csúcson fejezte be a kereskedést. A részvénypiac forgalma 14,2 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemz
jan. 12
2:21
Napi horoszkóp: Eljött a változás ideje a Szűz számára! (Karrier Trend)
A Oroszlán ne akadjon fenn az apró hibákon, a Skorpió mutassa meg a valós értékeit! Karrier horoszkóp: 2024.01.12. Kos A nap vége felé végre úgy fogod érezni, hogy megkapod a
jan. 12
2:23
Devizapiac – Gyengült estére a forint (TőzsdeFórum)
Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben csütörtökön kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest. Az euró árfolyama a reggel hét órakor jegyzett 377,83 forintról 379,76 forintra erősödött 18 órakor, napközben 377,82 forint és 379,96 forint között mozgott. A frank jegyzése a reggeli 404,94 forintról 405,54 forintra, míg a dolláré 344,19
jan. 12
2:27
Forint – ekkorát esett, irány a valutaváltó?! (TőzsdeFórum)
Az amerikai infláció magasabb lett a vártnál, és ez a forint árfolyamára igencsak negatív hatást gyakorolt a mai nap folyamán.
jan. 12
3:12
Most akkor mennyi a gáz ára 2024-ben? Amit a gázóra mutat, az nem jó? (ProfitLine)
Mennyibe kerül a lakossági gáz 2024-ben? Hány forint 1 köbméter (m3) gáz 2024-ben és miért fizetünk a köbméter helyett a MJ (megajoule) után?
jan. 12
3:33
Kvíz: Mennyire ismered a bolygókat! (Szakmát Szerzek)
Csodálatos naprendszerünk titkait nemcsak a csillagászok fürkészik. A hétköznapi emberek is érdeklődve figyelik a bolygókkal kapcsolatos felfedezéseket. Ez a kvíz a bolygókkal kapcsolatos tudásod teszteli. Te vajon mennyire ismered a Földünket körülvevő izgalmas világot? A kvíz a Start gombbal indul. Az „űrutazás” végén, kattints a Befejezés gombra
jan. 12
3:51
Ez a 6 oka annak, amiért nem tud télen lefogyni (Magyar Mezőgazdaság)
Sokaknál javában tart az újévi fogadalom értelmében a diéta, de vannak, akik már korábban elkezdtek dolgozni a nyári formáért. Ha a diétázók közé tartozik, lehetséges, hogy megfigyelte, télen sokkal nehezebben megy a súlyvesztés. Na de miért?
jan. 12
4:12
Rekord áruforgalom az Északi-tengeri hajózási útvonalon (ProfitLine)
Az Északi-tengeri hajózási útvonal teherforgalma 2023-ban 36 millió 254 ezer tonna volt, ami negyedmillió tonnával haladta meg az útvonal fejlesztését célzó orosz szövetségi projektben meghatározott éves célszámot.
jan. 12
4:21
Megduplázódott a mesteremberek fizetése a covid óta (KKV Magazin)
Óriási növekedést mutat a mesteremberek keresete 2020 óta, sőt néhány szakmában meg is duplázódott a jövedelmük. Az alkalmazott szakmunkások keresete ezzel szemben reálértékben is csökkent, és végképp leszakadt a mesterekétől. Örömteli ugyanakkor, hogy elindult a vidéki szakik munkadíjának felzárkózása, keresetük gyorsabban nő, mint a „pestieké”. D

Keresés