2024. január 1. hétfő

jan. 1
0:12
Tőzsdei szakértő: a közepes cégek voltak a jó sztorik 2023-ban (Infostart)
Nagyot ment idén a Budapesti Értéktőzsde, európai elsőséget és világszintű kiemelkedő eredményt is produkálva. A befektetők 2023-ban újra visszatértek a részvényekhez, ami meglátszott az árakon – mondta az InfoRádióban Korányi G. Tamás tőzsdei szakértő.
jan. 1
0:12
Erőteljes energiakoktél: Chile a megújuló energiaforrások terén folytatott versenyben Latin-Amerika élére állt (NRGreport)
A chilei Atacama-sivatagban található Latin-Amerika egyetlen naptornya. A Cerro Dominador az éghajlatváltozás elleni chilei energiaforradalom jelképévé vált.
jan. 1
0:16
Nem fogja kitalálni, mi drágult a legjobban és a legkevésbé az elmúlt harminc évben (Infostart)
Van olyan élelmiszer, amely a 165-szörösére drágult 30 év alatt idehaza. A legkevésbé dráguló termék pedig szinte "magába szívta" az inflációt.
jan. 1
1:12
Erre senki nem számított: Szokatlan mém kriptókból vásárol a milliárdos befektető (ProfitLine)
Ahogy azt már idén áprilisban láttuk, a mém futamok a semmiből érkeznek, és hasonlóan rapid módon tova is tűnnek.
jan. 1
1:36
Novák Katalin: itthon aggodalom, küzdelem a hétköznapokért, de békében élhetünk (vg.hu)
A köztársasági elnök újévi köszöntőjében úgy fogalmazott: a héten a brüsszeli postás a felszólító levelek között valamennyit meghozott a pénzünkből is.
jan. 1
1:48
Adatlapok és nyomtatványok "NAV-ügyekhez": 2023. december (Üzletem)
Az adóhivatal "friss nyomtatványai" 2023 decemberében.
jan. 1
1:54
Boldog új évet kíván az Agroinform! (Agroinform)
Ismerd meg, hogy teheted sikeresebbé a jövő esztendőt!
jan. 1
2:00
Januártól több gyorsforgalmi útszakaszra kell sztrádamatricát venni (Üzletem)
Január 1-jétől több, személyautóval eddig ingyenesen igénybe vehető gyorsforgalmi útszakaszra is sztrádamatricát kell váltani – figyelmeztetett az Útinform.
jan. 1
2:12
Cégautó adó 2024 kalkulátor (ProfitLine)
Cégautó adó kalkulátor 2024. Milyen gépkocsi után kell cégautó adót fizetni 2024-ben? Ki a cégautó adó 2024 évi alanya? Lízingelt autó esetén ki fizeti a cégautó adót 2024-ben? Mi a helyzet ha magánszemély az autó tulajdonosa, de az autó után költséget, ráfordítást, illetve az Szja tv. szerint tételes költségelszámolással költséget, értékcsökkenési
jan. 1
3:24
Járműkarosszéria-előkészítő, felületbevonó szakma leírása (Szakmát Szerzek)
A járműkarosszéria-előkészítő, felületbevonó szakember a modern, teljesen robotizált járműfényező szakmában tevékenykedik, ahol korszerű technológiákat alkalmazva hibákat keres és javít a járművek felületén. A szakember széleskörű ismeretekkel rendelkezik a kézi és gépi csiszolóanyagokról, szerszámokról, valamint a festékek, lakkok fizikai és kémia
jan. 1
3:48
Görbeházán egyszerre épül minden (Magyar Mezőgazdaság)
Szinte naponta változik az építkezés képe Görbeháza határában. Erről rendre jelennek meg képes tudósítások a közösségi médiában.
jan. 1
4:18
Golyóálló anyagból készülhetnek a szenzorok (okosipar.hu)
A holland Delfti Műszaki Egyetem kutatói ultraerős anyagot alkottak, kifejezetten mikrochip-érzékelők számára. Nemcsak a gyémánt és a grafén szilárdságával vetekszik, de még a golyóálló mellényekben használt kevlárnál is 10-szer ellenállóbb. A kutatók Richard Norte docens vezetésével fejlesztették ki a figyelemre méltó anyagot, ami hatással lehet a
jan. 1
4:24
Gyermek- és ifjúsági felügyelő szakma leírása (Szakmát Szerzek)
A gyermek- és ifjúsági felügyelő hivatása komoly szakmai felelősséggel jár. Széleskörű tevékenysége magában foglalja a gyermekek és fiatalok bentlakásos ellátását biztosító intézmények, mint például gyermekjóléti alapellátási és gyermekvédelmi szakellátási intézmények, javítóintézetek, gondozási és fejlesztési központok munkájában való aktív részvé
jan. 1
4:24
Szerencsésen indul az éve az egyik csillagjegynek! (Karrier Trend)
Karrier horoszkóp: 2024.01.01. Kos A türelmedet ma próbára teszik. Dühös kommunikáció fog kitörni körülötted, és felkérést kapsz, hogy rendezd el a törött darabokat. Mutasd meg, hogy valóban békét tudsz teremteni
jan. 1
4:30
Világelső pénzügyi terméket vezet be egy nagybank (FinTechRadar)
Az Eastern Bank PLC (EBL), a bangladesi bankszektor egyik kiemelkedő szereplője nemrégiben bejelentette, hogy az IDEX Biometrics-szel együttműködve bevezette a világ első biometrikus fémkártyáját.
jan. 1
4:48
Érdemes helyrevetéssel termeszteni a fűszerpaprikát? (Agrofórum)
Ugyan még tél van, de készülök a tavaszi magvetésre, palántanevelésre. Érdemes-e helyrevetéssel nevelni a fűszerpaprikát? Melyik a jobb: a palántázásos vagy a helyrevetési módszer? Csak kertbe, saját fogyasztásra, szükségletre tervezem a termesztését.
jan. 1
4:48
Ezt a 11 kérdést tegye fel, mielőtt fogyókúrázni kezdene (Magyar Mezőgazdaság)
Nyakunkon az új év és a vele járó "diéta-őrület". Ha megettük az utolsó ünnepi süteményt is, és elérkezettnek látjuk az időt leadni néhány kilót, elsőként tervezzük meg, hogyan fogjuk ezt elérni. Majd tegyük fel az alábbi 11 kérdést is magunknak!
jan. 1
5:12
Megrongálták a dunavecsei Mária-szobrot (ProfitLine)
Vasárnapra virradó éjjel megrongálták a dunavecsei Mária-szobrot, az esetről a Dunavecsei Római Katolikus Egyházközség számolt be a közösségi oldalán.
jan. 1
5:18
7 napos időjárás-előrejelzés: változékony, de enyhe idővel kezdődik az új év (Agroinform)
A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul.
jan. 1
5:24
A zene hatása a munkára és a tanulásra (Szakmát Szerzek)
A zene egy olyan varázslatos kifejezési forma, ami mélyen áthatja a mindennapi életünket. Nem csupán hangok egymásutánjából áll: az érzelmek, az emlékek és a kreativitás szoros összefonódása. Számos kutatás kimutatta, hogy rendkívüli hatással van az agyunkra, a tanulási képességeinkre, az érzelmi állapotunkra és az általános jóllétünkre is. Zenehal
jan. 1
5:45
Ez vár ránk 2024-ben (Piac és Profit)
A 2024-es fenyegetettségi színtér nagyon hasonlít majd a 2023-asra, csak hatékonyabb lesz és opportunistábbak lesznek a trükkök, módszerek. A bűnözők csak egy dologra hajtanak: pénzre. Folytatják a kizsákmányolással és zsarolással kikövezett útjukat a hírhedtség és a gazdagság felé. Az általános probléma az, hogy nem fejlődünk elég gyorsan, a bűnöz
jan. 1
5:48
Nagy változás éri az autósokat 2024 első napján (Portfolio)
Január 1-jétől több, személyautóval eddig ingyenesen igénybe vehető gyorsforgalmi útszakaszra is sztrádamatricát kell váltani - figyelmeztetett az Útinform vasárnap a honlapján.
jan. 1
5:48
Befektetés a jövőbe: az Enerquip automatizált megmunkálóközpont-integrációja (New Technology)
A magát a legmodernebb hőfeldolgozási megoldások vezetőjeként meghatározó, amerikai Enerquip Thermal Solutions integrálta medfordi gyárában a legkorszerűbb DMG MORI NHX 5500 megmunkálóközpontot az RPS-5 raklaprendszerrel. Ez példázza az Enerquip rendíthetetlen elkötelezettségét a legújabb technológiák iránt, amelynek végső haszonélvezői a vállalat
jan. 1
5:48
A kukoricavetés előtti talaj-előkészítés műszaki eszközei (Agrárágazat)
A kukorica termesztése hazánkban 70-75-76,2 cm sortávolságú technológiában történik.
jan. 1
5:48
A mangán növényélettani szerepe (Mezőhír)
Mangán hiányában korábban indul meg a sárgulás, a fotoszintézis zavart szenved, a klorofill lebomlik.
jan. 1
5:48
Együttműködik a Nespresso és a Royal Mail (Transpack)
A használt Nespresso kapszulák begyűjtésében részt vesz a Royal Mail.
jan. 1
5:48
Ahol a víz az úr (Magyar Mezőgazdaság)
A Kisalföldről alkotott képet számos ismerős legenda színesíti, például Hany Istóké. A lápvidéken – ahol a történetek meseszerű lényei éltek – az 1950-es évekre a lecsapolás lassan a végére ért,.
jan. 1
5:57
Nem akármilyen év előtt állunk: sok fontos eseményt tartogathat 2024 (Privátbankár)
A 2024-es év több szempontból is rendkívül érdekesnek ígérkezik. De mit mutat az előrejelzés?
jan. 1
6:12
Hatalmas pakkot kapunk: nagyot változik az életünk január 1-jétől (Menedzsment Fórum)
Január elsejével nemcsak új hónap, hanem egy újabb év is megkezdődött, így ezúttal egyáltalán nem meglepő, hogy rengeteg ponton változik az életünk. Nézzük, mik ezek!
jan. 1
6:12
New Yorkba egymillió szilveszterezőt, Las Vegasba jegyespárok ezreit várják (ProfitLine)
New Yorkba egymillió embert várnak szilveszter éjszakára, a központi helyszínen, a Times Square-en több százezer ember gyűlhet össze vasárnap éjszaka fokozott biztonsági intézkedések közepette.
jan. 1
6:18
Így adózik a magyar 2024-ben (Portfolio)
Az RSM Hungary adószakértői összefoglalták a 2023. évi elfogadott adócsomagok - 2024. január 1-jével hatályba lépő - legfontosabb rendelkezéseit. Nézzük melyek azok a TAO-t, áfát, SZJA-t és egyéb adónemeket érintő változások, amivel minden társaságnak érdemes tisztába lenni.
jan. 1
6:18
Hitelföldrengés 2024-től: olcsóbb lakáshitelek, kisebb önrész, nagyobb babaváró, 50 milliós CSOK Plusz (Bank360 blog)
2024. január 1-től alaposan megváltoznak a hitelek feltételei. A lakáshitelek olcsóbbak lesznek, a fiatalok kisebb önrésszel is felvehetnek jelzálogkölcsönt. Szigorodik a babaváró, de megnő az összege, és elindul az akár 50 millió forintos kedvezményes hitelt is adó CSOK Plusz.
jan. 1
6:18
Fény az iparban: Biztonságra és hatékonyságra hangolva (okosipar.hu)
A raktári logisztikában használatos kiegészítő termékek nem csupán a biztonságot és a hatékonyságot növelik, hanem lehetővé teszik a helykihasználás optimalizálását, a műveletek gördülékenységének elősegítését és a készletkezelés javítását. A Durable olyan eszközöket mutat be a TECHference ipari kiállításon, amelyek korszerű megoldásokat jelentenek
jan. 1
6:18
Virágos Élet (Magyar Mezőgazdaság)
Fóris Anna és Ödön négy gyermekük mellett önellátó családi gazdaságot vezetnek, zöldségközösséget látnak el és szaktanácsadással is foglalkoznak. Emellett fix ágyásos technológiát alkalmaznák a minél jobb virágzásért.
jan. 1
6:18
"Generációk nőttek fel úgy, hogy mindig megmondták nekik a tutit, és emiatt azt hiszik, egyféle tuti van" – Kepes András-interjú (Forbes)
Kepes András Két macska voltam című legújabb regényében is a kételyek, a kritikus gondolkodás szükségességéről ír. Mert szerinte kerülni kell, akiben csak egy macska van.
jan. 1
6:24
Adók 2024-re: a ráncfelvarrástól a teljesen új terhekig (Adózóna)
Lassan hagyományosnak tekinthető jogalkotási dömping jellemezte a 2023-as évet is: adóztatásban rendeletekkel és két – a tavaszi és az őszi – adócsomaggal, továbbá salátatörvényekbe elbújtatott változtatásokkal lepte meg a kormány, illetve az Országgyűlés az érintetteket. Az év során közölt cikkeinkből készített válogatásban összefoglaltuk a 2024.
jan. 1
6:24
Kezd az évet sikeresen: Vásárolj ezekből a mém tokenekből (BitcoinBázis)
A teljes szektorban az előző hetekben kifejezetten nagy érdeklődés volt a mém tokenek iránt. A sort a BONK nyitotta, amivel
jan. 1
6:24
Kvíz: Felismered ezeket az állatokat? 2. (Szakmát Szerzek)
Mennyire ismersz ritka állatokat? Meg tudnád mondani egyes állatok nevét a képük alapján? Tedd próbára tudásod az alábbi kvíz feladványaival! A Földön nagyon sok állatfaj létezik, így vannak olyanok is, amiket egyes helyeken kevésbé ismernek. Emellett pedig sokukat könnyen össze lehet keverni egymással. Most egy új kvízzel készültünk, amelyben újab
jan. 1
6:48
Új korszak nyílik a lézeripar világában (New Technology)
A CIIF Shanghai 2023 szakvásáron a HSG újdonságaira irányult a figyelem. A gyártó három különböző fejlesztést mutatott be, emellett számos kiemelkedő terméket ismerhettek meg a szakmai érdeklődők. A HSG innovációival megnyitotta a „lézer+” korszakát. A három kiemelkedő berendezés a következő volt: TL730S, G4020V és TP65SD. Számos iparági szakértőne
jan. 1
6:48
Közösség, tudás és tapasztalat a politikatudományban – interjú Velez Vilmossal (UNIside)
Velez Vilmos a PPKE BTK-n végzett politikatudományok alapszakon, jelenleg nemzetközi tanulmányok szakon a mesterképzését végzi ugyanitt. Ezzel párhuzamosan nemzetközi kapcsolatok szakértőként dolgozik és aktív közszereplő az egyetemen: jelenleg a BTK Hallgatói Önkormányzatának elnöke.
jan. 1
7:06
Tényleg OLED-gyilkos a kínai ULED tévé? Megnéztük! (Forbes)
Megéri megvenni a kínai csúcstévét? Hisense UXKQ ULED tv teszt.
jan. 1
7:18
Szokatlan dolgot tapasztalni a használt autóknál (Infostart)
Lassult az értékcsökkenés a COVID óta.
jan. 1
7:18
Óriási hiteldömping jöhet Magyarországon 2024-ben: nagyot fog szólni, sokan kitömhetik a zsebüket (Pénzcentrum)
2023 elején még világviszonylatban is kiemelkedően magas, 13 százalékos volt a jegybanki alapkamat, miközben az ekkor valójában mérvadó irányadó kamat még ennél is magasabb, 18 százalékos volt. Az év során azonban köszönhetően a forintárfolyam stabilizálódásának és a dezinflációnak a Magyar Nemzeti Bank (MNB) megkezdhette a fokozatos kamatvágást. A
jan. 1
7:18
Mától kötelező az autópálya-matrica ezeken az utakon (Forbes)
Január 1-jétől több, személyautóval eddig ingyenesen igénybe vehető gyorsforgalmi útszakaszra is sztrádamatricát kell váltani.
jan. 1
7:24
Megszólalt a köztársasági elnök, Brüsszelt sem hagyta ki (Menedzsment Fórum)
Novák Katalin újévi köszöntőjében kegyelemről is beszélt.
jan. 1
7:30
Máris nekivághatunk újévi fogadalmunk megvalósításához, ki se kell lépnünk otthonról (Növekedés)
A legtöbb újévi fogadalom az egészségesebb életmódra, a mozgásra és a fogyókúrára vonatkozik. Néhány tippel segítünk abban, hogyan kezdjünk neki a sportosabb életnek a világhálón ingyenesen megtalálható szakemberek segítségével.
jan. 1
7:36
BÚÉK: Ennyibe kerül az üzemanyag mától (Forbes)
A jövedéki adó 2024. január 1-jén literenként 41 forinttal emelkedett a benzin és a gázolaj termékeknél. A Mol és más kutak akciókkal igyekeznek két lépésre elosztani az áremelkedést, mutatjuk, hogyan alakulnak az üzemanyagárak a következő hetekben.
jan. 1
7:39
Novák Katalin: teljes jogú tagságot ígértek nekünk Brüsszelben (Privátbankár)
A köztársasági elnök háborúkról és tüntetésekről is beszélt újévi köszöntőjében.
jan. 1
7:48
PTE – nagy értékű informatikai fejlesztés Pécsett (UNIside)
A PTE - tehát a Pécsi Tudományegyetem mintegy 400 millió forint értékben szerez be digitális eszközöket egy több mint 3,8 milliárdos pályázat részeként - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.
jan. 1
7:54
Olcsóbb lakáshitelek, kisebb önrész, nagyobb, de szigorúbb babaváró: így változnak a szabályok 2024-ben (Forbes)
2024. január 1-től alaposan megváltoznak a lakosságnak nyújtott hitelek feltételei, csökkennek a kamatok, és módosulnak a szabályok.

Keresés