2024. január 18. csütörtök

jan. 18
0:00
Bill Gates: mindenkinek jó a mesterséges intelligencia (vg.hu)
Bill Gates szerint a mesterséges intelligencia mindenkinek jó.
jan. 18
0:02
Továbbra is vizsgálja az Andrada csoport az alsózsolcai telephelyet (vg.hu)
A cégcsoport tagadta az áttelepítés hírét.
jan. 18
0:04
Autóalkatrész kereskedő kopogtat az 1000 dolláros ajtón (vg.hu)
Ritka madár az ennyire drága részvény a Wall Streeten.
jan. 18
0:06
Brutális összegbe kerül majd Gáza újjáépítése (vg.hu)
A Gázai övezetben nemzetközi adatok szerint 350 ezer lakóingatlan vált lakhatatlanná, vagy semmisült meg a háború kitörése óta.
jan. 18
0:08
Zelenszkij: Putyin a NATO elleni háborúra készül (vg.hu)
A nyugati támogatások késlekedését Ukrajna vérrel fizeti meg az ukrán elnök szerint.
jan. 18
0:10
Lenácizta a német EP-képviselőt Kocsis Máté (vg.hu)
Ismerős reflex a németek részéről egy kisebb ország megtámadása, ha nem "jó" véleményen van.
jan. 18
0:12
Újra lehet repülni Budapestről Tel-Avivba (Infostart)
A Wizz Air újraindítja Budapest és Tel-Aviv közötti járatait márciusban - jelentette be a légitársaság.
jan. 18
0:12
Megbillent a forint az MNB alelnökének kijelentésére (Adózóna)
"A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján ugyanannyi érv szól amellett, hogy a január végi kamatdöntő ülésen 75 bázisponttal vagy 100 bázisponttal csökkentsük a kamatokat" – jelezte egy szerdai bécsi Euromoney konferencián Virág Barnabás – írja a portfolio.hu.
jan. 18
0:12
Munkaidő kisokos (HR Portál)
Sok a félreértés a munkahelyeken a munkaidőről. Munkaidő-e, amikor a dolgozó ténylegesen nem végez munkát a munkahelyen? Munkaidőnek számít-e a munkahelyen történő átöltözésre fordított idő? Mennyi lehet a munkaidő? Dr. Szabó Gergely ügyvéd önt tiszta vizet a pohárba a HR Blogon.
jan. 18
0:12
Berobbant az európai kötvénypiac (ProfitLine)
Év eleje óta máris több, mint 1000 milliárd eurónyi ajánlat érkezett be az európai kötvény kibocsátásokra, ami óriási érdeklődést jelent.
jan. 18
0:12
Esős nap a Wall Streeten (vg.hu)
Mélybe rántotta a tengerentúli tőzsdét a jegybankárok óvatoskodása.
jan. 18
0:12
Drónok, bombázók, mesterlövészek - Így készül Párizs az olimpiára (Növekedés)
Csaknem 20 ezer francia katonát mozgósítanak a párizsi olimpiára, egyik fő feladatuk pedig a játékok előtt az olimpiai láng kísérete lesz.
jan. 18
0:12
Nemcsak magyar, hanem vietnámi, kirgiz és ukrán dolgozókat is elküldtek a salgótarjáni akkuipari gyárból (Telex)
A dél-koreai Bumchun cég azt közölte, hogy a jobban teljesítő munkaerőt tartották meg. Jelenleg 742 főt foglalkoztatnak, akiknek a döntő hányada magyar.
jan. 18
0:12
Csúcsokat dönt az Ötöslottó – minden idők második legnagyobb főnyereménye vár a játékosokra (Digital Hungary)
Rekordközelbe ért Magyarország legnépszerűbb számsorsjátékának jackpotja, már 5,1 milliárd forintért izgulhatnak az ikszelők az Ötöslottón. A szemkápráztató összeg a játékoskedvet is fokozza, több mint 45%-kal nőtt a játékban részt vevő szelvények száma a halmozódás első hetéhez viszonyítva.
jan. 18
0:16
Több tucat Mol-kutat festenek át (Infostart)
A megszokott zöld szín helyett már piros-fehérben pompázik több tucat MOL-kút országszerte.
jan. 18
0:16
Jogellenesnek minősül-e az adattárolás banki adatkezelés, hitelminősítés során? Mutatjuk az EUB döntését (Adózóna)
Az Európai Unió Bírósága (EUB) a C-634-21. számú döntésében azt vizsgálta, hogy a fennálló tartozás elengedésére vonatkozó információk meddig és hogyan kezelhetőek. Cikkünkben az ügy tanulságait mutatjuk be.
jan. 18
0:16
Vizsgálat indult a Salgótarjánban kirúgott magyar munkások ügyében (HR Portál)
A Nemzetgazdasági Minisztérium azt ígérte, minden további információról tájékoztatni fogják a közvéleményt.
jan. 18
0:16
Amerika katonailag gyengébb, mint hinné - ebből még komoly bajok lehetnek (Növekedés)
Fegyverkezési lázban él a világ, de nincs elég gyártókapacitás. A nyugati országok az elmúlt a hidegháború vége óta a békére készültek, ami a gyártókapacitások kritikus lecsökkenését és a készletek felélését jelentette.
jan. 18
0:16
Tarol az édeskömény a magyar szántóföldeken, utánajártunk, miért (Telex)
Magyarország harmadik legnagyobb területen termesztett zöldsége nem is zöldség, és a legtöbben nem azért ültették, hogy learassák. A bőkezű uniós támogatás nélkül nem lenne ilyen népszerű az édeskömény, de ezen kívül is sokféle haszna van a növénynek. Szakértők segítségével göngyölítettük fel a nagy édesköményrejtélyt.
jan. 18
0:16
A Ds Smith fenntartható ipari csomagolása díjat nyert a globális WorldStar Awardson (Digital Hungary)
DS Smith, a fenntartható csomagolási megoldások vezető szállítója a világ legjobbjai között. A vállalat a Csomagolási Világszövetség által életre hívott WorldStar Awardson tranzit kategóriában nyert díjat ipari csomagolásáért, a szervezet elismerése még inkább alátámasztja, hogy a fenntartható csomagolások záloga a jövőben a papíralapú megoldásokba
jan. 18
0:18
A NASA „csendes” repülőgépe, amely a szuperszonikus légi közlekedés új korszakát indíthatja el (NRGreport)
Az ügynökség szerint a Quesst-misszió keretein belül az X-59-essel sikeresen csökkentették a szuperszonikus repülőgépek zaját a hangos hangrobbanásról egy halk "puffanásra".
jan. 18
0:20
Az alacsonyabb keresetűek járhatnának a legjobban Lázár János ajánlatával (Infostart)
A Csoportszintű Érdekegyeztetői Tanács keddi ülésén, az immár miniszteri részvétellel folytatódó bértárgyalásokon Lázár János miniszter egy 3 éves időszakra szóló bérfejlesztési ajánlatot tett a MÁV-Volán-csoport munkavállalói számára - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium szerdán.
jan. 18
0:20
Árat emel a Telekom (Adózóna)
2024. március 1-jétől 15 százalék inflációkövető díjkorrekciót alkalmaz a Magyar Telekom – írja közleményében a társaság.
jan. 18
0:20
Több mint 13 ezren töltötték ki a Nagy Diák Banktudós Tesztet (Növekedés)
Tízből kilenc diák pontosan tudja, hogy mit kell tennie a bankkártyája elvesztése esetén – derült ki az MBH Bank és a DUE Médiahálózat által indított Nagy Diák Banktudós Teszt adataiból. A játék támogatásával a hitelintézet célja, hogy olyan pénzügyi ismereteket és keretrendszert adjon át a lakosság, azon belül a fiatalabb generáció számára, amelly
jan. 18
0:20
25 milliárd forintos árbevétellel zárta az évet a Work Force (Digital Hungary)
Tavaly 50 százalékkal növelte árbevételét az előző évihez képest a Work Force Kft A cég több mint 20 éve foglalkozik HR szolgáltatásokkal, toborzással és munkaerő-kölcsönzéssel nem csak a hazai, de a nemzetközi piacon egyaránt. A vállalat 2023-ban Nyíregyházán nyitotta meg 9. irodáját, idén pedig a tervek szerint Szegeden és Pécsett is létrehoznak
jan. 18
0:22
A szakemberhiány hátráltatja az épületek zöldítését az EU-ban (NRGreport)
Az építőipari dolgozók nélkülözhetetlenek az uniós épületállomány felújításának sikeréhez. A szakképzett munkaerő hiánya veszélyezteti az épületek energiafogyasztásának csökkentésére irányuló erőfeszítéseket, mivel Európa igyekszik felgyorsítani a felújításokat egy olyan építőipari ágazatban, ahol az épületállomány 75%-a rosszul teljesít - jelentet
jan. 18
0:24
Több mint 13 ezren töltötték ki a Nagy Diák Banktudós Tesztet (Infostart)
Tízből kilenc diák pontosan tudja, hogy mit kell tennie a bankkártyája elvesztése esetén – derült ki az MBH Bank és a DUE Médiahálózat által indított Nagy Diák Banktudós Teszt adataiból.
jan. 18
0:24
Vizsgálja a minisztérium a létszámleépítést a salgótarjáni akkumulátorgyárnál (Adózóna)
A Nemzetgazdasági Minisztérium kivizsgálja a Bumchun Precision Hungary Kft. esetében kialakult helyzetet.
jan. 18
0:24
Orosz szóvivő: Ukrajnát nem engedik tárgyalások útján kilépni a háborúból (Növekedés)
Az Ukrajna és Nagy-Britannia által megkötött, nem kötelező jogerejű biztonsági megállapodás azt mutatja, hogy Kijevet nem engedik tárgyalások útján kilépni a jelenlegi konfliktusból - jelentette ki Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján.
jan. 18
0:24
Csúcsot döntöttek a Szép-kártya költések (Digital Hungary)
A tavalyi évben a munkavállalók SZÉP-kártyáira feltöltött összegek infláció felett, 25%-kal növekedtek 2022-höz képest, és elérték a 445 milliárd forintot. A turisztikai szolgáltatók SZÉP-kártyás forgalma összességében pedig még úgy is több mint 14%-kal bővült éves szinten, hogy 2023 utolsó öt hónapjában a cafetériaeszközzel hideg élelmiszert is le
jan. 18
0:28
Ezek a számla, nyugta kibocsátásának alapvető szabályai (Adózóna)
A számla, nyugta kibocsátásának alapvető szabályairól tett közzé információs füzetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) január 17-én.
jan. 18
0:28
Magyarország váratlanul leelőzte Ausztriát - megjelentek a friss Eurostat adatok (Növekedés)
Az Európai Unió statisztikai hivatala kiadott egy friss jelentést. Kiderült, hogy decemberben már Ausztriában is magasabb volt az infláció, mint Magyarországon.
jan. 18
0:28
Felvásárolta a Siemens a Helioxot (Digital Hungary)
Lezárta a Siemens az e-busz és e-kamion flották, valamint elektromos személygépkocsik számára kínált DC gyorstöltés terén vezető pozíciót betöltő Heliox vállalat felvásárlását. A holland székhelyű, mintegy 330 főt foglalkoztató cég akvizíciójával a Siemens a meglévő e-töltési portfólióját a 40 kilowattostól (kW) a megawatt töltésig, valamint a depó
jan. 18
0:32
Meghosszabbították a gazdálkodási naplók elektronikus feltöltésének határidejét (Adózóna)
Két héttel, 2024. február 15-éig meghosszabbította a gazdálkodási naplók elektronikus feltöltésének határidejét az Agrárminisztérium, hogy kellő idő álljon rendelkezésre az új rendszer használatából adódó gyakorlati nehézségek kezelésére. A felületen eddig már 3,1 millió hektárra vonatkozóan töltöttek fel sikeresen 2023-as adatokat a gazdálkodók –
jan. 18
0:32
Minden eddigi rekordot megdöntött a győri Audi (Növekedés)
Tízéves termelési csúcsát döntötte meg az Audi Hungaria Zrt. 2023-ban azzal, hogy közel 178 ezer gépjárművet és több mint 1,66 millió motort állított elő - közölte a társaság.
jan. 18
0:32
Újabb fenntarthatósági díjat kapott az Aldi (Digital Hungary)
Az ALDI Magyarország egymás után immár a második évben kapott elismerést a CSR Doing Good Award díjkiosztóján. A vállalat rovarhoteleket telepített országszerte hét településen és rendhagyó biológiaórák, illetve kommunikációs kampány segítségével hívta fel a figyelmet a beporzók fontosságára. Az ALDI ezzel kategóriagyőztes lett a Fenntarthatósági n
jan. 18
0:36
Bulgurt hívtak vissza a forgalomból (Adózóna)
Határértéket meghaladó mikotoxintartalma miatt visszahívták a forgalomból az 1 kilogrammos kiszerelésű Nett Food bulgurt – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
jan. 18
0:36
Megsemmisítő csapásra készülnek az ukránok - Evakuálják a lakosságot (Növekedés)
Az ukrán haderő felszólította az észak-ukrajnai Csernyihiv és Szumi megyék orosz határmenti térségeinek lakosait, hogy saját biztonságuk érdekében, valamint azért, hogy az ukrán hadsereg hatékony támadásokat tudjon végrehajtani az orosz erők ellen, hagyják el településeiket - közölte Szerhij Najev, a haderő parancsnoka szerdán a Facebookon.
jan. 18
0:36
Hobo kapja 2024-ben a Petőfi Zenei Díj Életműdíját (Digital Hungary)
Az Életmű Gála díjátadóját február 3-án közvetítik - írja az Index.
jan. 18
0:40
Elfogadta az EP a termékek zöld címkézésének hitelességét javító jogszabályt (Adózóna)
Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén megszavazta a fogyasztók hitelesebb tájékoztatását, valamint a környezetbarát jelleget alaptalanul állító címkézés tilalmát előíró jogszabályjavaslatot – tájékoztatott az uniós parlament szerdán.
jan. 18
0:40
Forrongás az oroszoknál: erőszakos tüntetést kellett visszaverniük a rohamrendőröknek (Növekedés)
.
jan. 18
0:40
Új fellépőkkel bővült a tavaszi zenei-gasztrofesztivál fellépőinek listája (Digital Hungary)
Új, tavaszi zenei és gasztrofesztivállal bővül Budapest programkínálata. A Városligeti Műjégpályán rendezik meg a Garden Partyt, amelynek fellépőlistája még három ikonikus zenekarral bővült.
jan. 18
0:42
Elfogynak a Kínaik - soha nem született ilyen kevés gyerek! (ProfitLine)
Gazdasági adatdömping volt Kínában ma hajnalban, ugyanis az ipari és kiskereskedelmi adatok mellett a gazdaság tavalyi negyedik negyedéves teljesítményét is közölte az ázsiai szuperhatalom.
jan. 18
0:44
Csúcsot döntöttek a SZÉP-kártya költések 2023-ban (Adózóna)
Csúcsot döntöttek a SZÉP-kártya költések 2023-ban, a fizetőeszköz továbbra is a belföldi turizmus motorja – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-vel szerdán.
jan. 18
0:44
Év közepén jön csak az európai kamatvágás (Növekedés)
Kissé lehűtötte a túl lelkes befektetőket az Európai Központi Bank (EKB) elnöke, miután már év eleji kamatcsökkentést vártak, melyet még 5 ilyen lépés követett volna idén. Kapkodni azonban nincs miért: az eurózóna alapkamata mindössze 4 százalék.
jan. 18
0:48
Megjelent a madárinfluenza Somogy vármegyében is (Adózóna)
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma ezúttal Somogy vármegye területén igazolta a madárinfluenza vírus jelenlétét, az érintett állományt már felszámolták – közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.
jan. 18
0:48
Háború: Franciákat mészárolt le az orosz hadsereg (Növekedés)
Az orosz haderő három frontszakaszon tíz rohamot vert vissza, közülük hatot Donyeck térségében - közölte szerdai hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium.
jan. 18
1:18
Auchan 12,5-21,3 béremelés jöhet (TőzsdeFórum)
Az Auchan 12,5 és 21,3 százalék között emeli az áruházaiban fizikai munkakört betöltő dolgozók fizetését január 1-jétől – tájékoztatta a vállalat. A szakképzettséget nem igénylő áruházi pozíciókban az alapfizetések a próbaidő után idén havonta bruttó 380 000 forinttól indulnak. Az elérhető bruttó jövedelem 539 000 forintig terjedhet – ismertették a
jan. 18
1:22
BörzeZárás 2024 január 17. – Nem tudott talpraállni a tőzsde (TőzsdeFórum)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 272,96 pontos, 0,43 százalékos csökkenéssel, 63 019,94 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 12,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. Árokszállási Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a
jan. 18
1:24
Optikaitermék-készítő – a szemüveglencsék és távcsövek szakértője (Szakmát Szerzek)
Ha az optikai termék kifejezést halljuk, legtöbbünknek a szemüvegek és kontaktlencsék jutnak eszünkbe, pedig az optikaitermék-készítő feladata ennél sokkal széleskörűbb. Mivel foglalkozik az optikaitermék-készítő? Az optikaitermék-készítő optikai üveg és műanyag elemeket gyárt, amiket akár alkatrészenként, akár műszerekbe szerelt formában továbbít

Keresés