2024. január 19. péntek

jan. 19
0:12
Jócskán megemelkedik a lakásbiztosítások ára (Infostart)
A szakértő szerint jelentős mértékben, várhatóan 18 százalékkal lehetnek drágábbak a lakásbiztosítási tarifák, ha a biztosító cégek teljes egészében érvényesíthetik a költségeik növekedését.
jan. 19
0:12
Az EU több mint harmincmillió tonna hulladékot exportált EU-n kívüli országokba 2022-ben (ProfitLine)
Az Európai Unió 2022-ben 32,1 millió tonna hulladékot exportált EU-n kívüli országokba, ami enyhe, 3 százalékos csökkenést jelent 2021-hez képest, ezzel egyidőben az EU-n kívüli országokból származó hulladékimport 2021. óta 5 százalékkal, 18,7 millió tonnára csökkent - tájékoztatott az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön.
jan. 19
0:12
Drágul a kenyér, hiába olcsó a búza (vg.hu)
Emelkedtek a malmok és a pékségek költségei is.
jan. 19
0:12
A K&H-n;ál már elérhető a Széchenyi Kártya Program MAX+ "ZÖLD" alkonstrukciója (Üzletem)
A Széchenyi Kártya MAX+ programban az elmúlt egy évben, több mint 104 milliárd forint értékben kötött szerződést a bank.
jan. 19
0:12
Különleges vígjátékkal várják az érdeklődőket a Nemzeti Színház színpadán (Digital Hungary)
A 2014-ben kigondolt Pajtaszínház projekt célja a valaha oly erős magyar falusi színjátszó hagyományok újraélesztése volt, a Nemzeti Művelődési Intézet kezdeményezésére és a Magyar Teátrumi Társaság mentorálásával. 2024-ben a Somogy vármegyei Tab városában működő SK. Színkört érte az a megtiszteltetés, hogy az országos Pajtaszínház keretein belül,
jan. 19
0:16
Lázár János: a logisztika és a mobilitás kulcsfontosságú Magyarország számára (Infostart)
Az építési és közlekedési miniszter szerint az ország geopolitikai pozíciója jelentősen felértékelődött, így Magyarország lehetne az áteresztő zsilip nyugat és kelet között.
jan. 19
0:16
Sorra perli a régiós országokat a Pfizer: most Románián a sor (vg.hu)
A gyógyszergyártó cégtől 28 millió adag oltást rendelt az ország, melyet végül nem vett meg.
jan. 19
0:16
VOSZ-fórum a NAV-val (Üzletem)
A VOSZ Budapesti és Pest vármegyei Regionális Szervezete és a NAV Központi Irányítás Adójogi és Tájékoztatási Főosztálya közös fórumot tartott az adó-és járulék jogszabályok 2024. évi változásairól.
jan. 19
0:16
Akár 2000 milliárd dollárt is megtakaríthat a világgazdaság tudatosabb energiamenedzsmenttel (Digital Hungary)
A Világgazdasági Fórum friss jelentése szerint az energiatakarékos megoldások alkalmazása, az energiahatékonyság növelése és az értékalapú együttműködések révén akár 2000 milliárd dollárnyi megtakarítást is elérhet a globális gazdaság. A Schneider Electric a szervezet január 15–19. közötti davosi konferenciája kapcsán arra hívja fel a figyelmet, ho
jan. 19
0:18
Pár éven belül érkezik a Toyota első szilárdtest akkumulátoros elektromos járműve 1200 kilométeres hatótávolsággal (NRGreport)
A szilárdtest-akkumulátorok hamarosan lehetővé teszik a Toyota számára, hogy akár 1200 kilométeres hatótávolságú, mindössze 10 perc alatt újratölthető elektromos járműveket készítsen.
jan. 19
0:20
Rövid idő alatt megduplázta eladásait a Lamborghini (Infostart)
2023-ban először adott el tízezernél több autót az olasz gyártó, éppen fennállásának 60. évében, holott nem sokkal ezelőtt ennek a mennyiségnek a fele is nagy szó volt számára.
jan. 19
0:20
Orbán Viktor: óriási lehetőséget látunk Magyarország számára az új világgazdasági rendszerben (vg.hu)
Hazánknak fontos a vietnámi miniszterelnök látogatása.
jan. 19
0:20
Több mint 40 díjat és elismerést kapott a Tcl az idei Ces-en (Digital Hungary)
A TCL Electronics, a világ egyik vezető fogyasztói elektronikai termékeket gyártó vállalata ma arról számolt be, hogy számos terméke és technológiai megoldása, így például a 115 hüvelykes QM891G QD-Mini LED televízója, egyes okostelefonjai és tabletjei, amelyeket a TCL új Nxtpaper 3.0 kijelző-technológiával láttak el, a RayNeo X2 Lite AR-szemüvege,
jan. 19
0:24
Nem valami derűlátók a vállalatvezetők 10 éves távlatban, lett egy új félelmük (Infostart)
Ez derül ki a PwC davosi Világgazdasági Fórumon bemutatott 27. Globális Vezérigazgató Felméréséből. Az egyik fő félelemforrás a mesterséges intelligencia térhódítása.
jan. 19
0:24
Ennyit a szaúdi álomról – már jönnek is vissza Európába a futballsztárok (vg.hu)
Majd’ egymilliárd euróért vásároltak be a szaúdi csapatok, de a világsztároknak nem igazán jött be az ottani élet: a hőség, a páratartalom, a rossz pályák és a kevés néző.
jan. 19
0:28
Rég nem volt ilyen az európai újautó-piacon (Infostart)
Decemberben az egy évvel korábbihoz képest először csökkent a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban tizenhat hónap folyamatos emelkedés után – az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.
jan. 19
0:28
Trump soha nem engedélyezné a digitális dollárt, mivel az szerinte zsarnoksághoz vezet (vg.hu)
Trump orwelli disztópiától tart, míg a progresszívek a pénzügyek reformját várják a CBDC-ktől.
jan. 19
0:32
A ChatGPT beépítésével is a keresőmotorok fekete báránya maradt a Bing (vg.hu)
Bár a felhasználók száma nőtt, piaci részesedése továbbra is apró maradt.
jan. 19
0:36
Izraeli miniszterelnök: megsemmisítettük a Hamász-alakulatok kétharmadát (vg.hu)
Az összes túszt ki kell szabadítani Netanjahu szerint.
jan. 19
0:40
Bloomberg: jól időzítve jött ki Magyarország a zöld eurókötvénnyel (vg.hu)
Szlovéniától Mexikóig mindenki most próbál pénzhez jutni.
jan. 19
0:42
Többlettámogatást kapnak a települések (ProfitLine)
A kormány hetvenmilliárd forint többlettámogatást utalt a településeknek - közölte a Pénzügyminisztérium csütörtökön az MTI-vel.
jan. 19
0:44
Wasington: Izraelben nincs biztonság palesztin állam nélkül (vg.hu)
Gyorsan válaszolt Netanjahunak az amerikai külügyminisztérium.
jan. 19
0:48
Bombaerős napot zárt az Apple és a TSMC (vg.hu)
Mindhárom amerikai vezető tőzsdeindex emelkedett.
jan. 19
1:18
Új tulajdonosokkal terjeszkedik a cseh Packeta (ProfitLine)
A luxemburgi székhelyű globális alapkezelő, a CVC Capital Partners és a cseh Emma Capital konzorciuma veszi meg a magyar csomagküldő piacon is erős pozíciókkal bíró cseh Packeta Groupot - közölte a Packeta az MTI-vel.
jan. 19
1:18
Ez a 600 ezer forintos kiegészítő másodpercek alatt átalakítja hagyományos biciklijét e-biciklivé (NRGreport)
A Skarper szinte bármilyen hagyományos, tárcsafékkel ellátott kerékpár hátsó kerekére csíptethető, és elektromossá teszi azt.
jan. 19
1:24
Milyen kompetenciák kellenek a tejipari technikus szakma gyakorlásához? (Szakmát Szerzek)
Az elmúlt években a tejfogyasztás vélt-, vagy valós káros hatásairól a szakértők mellett a hétköznapi emberek is vitába szálltak. Tény, hogy mindenkinek meg van a határozott véleménye a témáról, mint ahogy tény az, hogy a tejipar a hazai feldolgozóipar egyik legfontosabb ágazatának számít. Magyarország közel évi kétmilliárd liter tehéntejet termel,
jan. 19
1:42
500 millió eurós európai akkumulátor-alap indul (ProfitLine)
A rugalmas és sokszínű európai akkumulátor-alapanyag ellátási lánc kialakítását célzó alap létrehozását határozta el az EIT InnoEnergy és az európai magántőke- és kockázati tőkebefektető vállalat, a DemeterInvestment Managers. A forrás induló keretösszege 500 millió euro lesz.
jan. 19
2:24
288 éve született James Watt, a gőzkondenzátor feltalálója – A gépgyártás-technológiai technikus szakma (Szakmát Szerzek)
Az első működő gőzgép tökéletesítése a 18. században hosszú évekig tartott. Napjainkban a gépgyártás egy rendkívül összetett rendszert foglal magába, aminek fontos szereplője a gépgyártás-technológiai technikus. James Watt a 18. századi Skóciában született 288 évvel ezelőtt, 1736. január 19-én született James Watt skót feltaláló és mérnök, aki a gő
jan. 19
2:24
Támogatásra van szüksége az egyik csillagjegynek! (Karrier Trend)
A Halak bízzon magában, a Szűz ne várjon többet, a Kos próbáljon kimaradni a konfliktusokból!   Karrier horoszkóp: 2024.01.19. Kos Súrlódások vannak, függetlenül attól, hogy hová fordulsz és azt érezheted,
jan. 19
2:54
A körforgásos gazdaságra történő átálláshoz nyert támogatást az Alteo Csoport leányvállalata (ProfitLine)
300 millió forintos támogatást nyert el az FE-Group Invest Zrt. az Energiastratégia Intézet pályázatán, amelyet a 2024 januártól bevezetett visszaváltási rendszerből származó termékdíjköteles termékekből keletkező hulladékok körforgásos gazdálkodásra történő átállásának technológiai támogatására használ fel. Ennek segítségével az Alteo leányvállala
jan. 19
3:24
Diák– és fiatalkori munka a moziban (Szakmát Szerzek)
Ma van a popcorn világnapja. E neves alkalomból összeszedtünk néhány információt a moziban történő munkavégzésről. Mi az oka annak, hogy javarészt fiatalok dolgoznak a moziban? Elsősorban az, hogy néhány éve a magyar kormány bevezette a 25 év alatti fiatalok SZJA-mentességét. Ez azt jelenti, hogy esetükben a bruttó bér teljes mértékben megegyezik a
jan. 19
3:48
A 7 legjobb bélgyógyító étel (Magyar Mezőgazdaság)
Ha az egészség megőrzéséről és a legjobb közérzetről van szó, a bélrendszer az egyik első dolog, amire érdemes odafigyelni. Hatással lehet az alvásra, a hangulatra és más testrészekre is. A bélrendszer egészségének kulcskérdése az étkezés.
jan. 19
4:06
Fél évszázadon át verte a magyar tőzsde a londoni és a New York-i hozamokat (Telex)
A régi magyar tőzsde százhatvanadik születésnapjára virtuális tőzsdemúzeum nyílt.
jan. 19
4:12
A borsodi apuka legyőzte az online értékesítés amerikai királyát (ProfitLine)
A fiatal marketinges Borsodszentgyörgyről indult, egy olyan közösségből, ahol valakit szinte minden családból a mélybe rántott az alkohol, az ő családjában sem volt ez másként. Kriston Gábor, a DX Labz ügynökség alapítója elhatározta, hogy szeretné elkerülni ezt a mintát. Útkeresése és fejlődés iránti vágya az online marketing, az értékesítés és a
jan. 19
4:18
Finanszírozási oldalról is segítik a vállalatok fenntartható működését (KKV Magazin)
A K&H-nál már elérhető a Széchenyi Beruházási Hitel Max+ és az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Max+ zöld átállást és fenntartható fejlődést támogató hitelcélokra irányuló ún. „Zöld" alkonstrukciója, amit az eddigi 5 százaléknál is kedvezőbb, 1,5 százalékos éves nettó fix kamat mellett vehetik igénybe a cégek, hogy épületeik és technológiai folyama
jan. 19
4:18
Az öregedés titka a levelekben rejlik (Magyar Mezőgazdaság)
A tudósok már régóta ismernek egy bizonyos organellumot (sejtszervecskét) a növényi sejtekben. Azonban a Kaliforniai Egyetem (UCR) kutatói most azt is felfedezték, hogyan hat ez az öregedésre.
jan. 19
4:24
Kvíz: Híres szobrok (Szakmát Szerzek)
A szobrok építésére ősidők óta különös belső késztetést éreznek az emberek. Az alkotásához a legkülönbözőbb anyagokat használjuk. A márvány, a gipsz, a bronz vagy az agyag a legkedveltebb, de készítettek már szalmából is monumentális állat szobrokat. A jégnek köszönhetően is szebbnél szebb szobrok épültek és a homokot sem csak homokvár építésére ha
jan. 19
4:24
A stewardessek munkája könnyű lenne? (Karrier Trend)
Bármiről is legyen szó, mindig lesz olyan a környezetünkben, aki az állításainkat meg tudja erősíteni és olyan is, aki viszont mindazokat cáfolja. Ha a munkakörök nehézségi fokát vesszük alapul, akkor
jan. 19
4:36
Új kihívókkal nézhet szembe a dollár (FinTechRadar)
Andrew Peel, a Morgan Stanley digitális eszközökért felelős vezetője figyelmeztet, hogy a digitális eszközök megítélése és használata befolyásolhatja az amerikai dollár globális vezető szerepét.
jan. 19
4:48
Ki jegyzetel a megbeszélésen? Az Mi, ami már magyarul is tud (KKV Magazin)
Jegyzetelés, vázlatírás, memó készítése, adminisztráció, hangfelvétel átírása – ezek a feledatok sok irodában mumusnak számítanak, mert rengeteg időt rabolnak. Mostantól egy mesterséges intelligencia alapú applikációval másodpercek alatt leiratot kaphatunk a meetingekről, értekezletekről.
jan. 19
4:48
Dánia növelni akarja az állatjóléti követelményeket (Magyar Mezőgazdaság)
A dán kormány szándékai szerint tovább szigorítaná az állatjóléti követelményeket. A javaslatok célja a haszonállatok és a kedvtelésből tartott állatok védelme.
jan. 19
4:54
Veszélyes nyugdíjtévedésben vannak a magyar emberek (ProfitLine)
A magyarok gyakran alábecsülik azt az összeget, amelyet havi szinten célszerű lenne félretenniük ahhoz, hogy méltósággal élvezhessék jövőbeli nyugdíjas éveiket. Ezen a téren a tapasztalatok azt mutatják, hogy a szükséges összegnek akár három-négyszeresét is becsülik meg a ténylegesen szükséges megtakarításhoz képest, amely az idős korra való felkés
jan. 19
4:54
Hogy gondozzam az ajándékba kapott szerencsebambuszt? (Agrofórum)
Egy 50 cm hosszú szerencsebambuszt kaptam ajándékba, mely vízben áll. Milyen feltételek mellett őrizhetem meg szépségét?
jan. 19
4:54
10 perc alatt telepíthető napelem, már árulják! (Öko-drive)
Az erkélynapelemek használatát rövidesen Magyarországon is engedélyezhetik.
jan. 19
4:57
Még mindig súlyos tévhitben él rengeteg magyar: nagyon sok pénzük megy el ezen (Pénzcentrum)
Akadályozza az öngondoskodás térnyerését, hogy a megkérdezettek a tényleges összeg többszörösére becsülik adott nyugdíjkiegészítéshez szükséges nyugdíjcélú befizetéseket - közölte csütörtökön az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ).
jan. 19
5:00
Az Egyesült Államokban csökkent a 30 éves jelzáloghitelek kamata (ProfitLine)
Az Egyesült Államokban csökkent a 30 éves jelzáloghitelek kamata a január 14-én záródott héten - ismertette az amerikai jelzáloghitelező bankok szövetsége (Mortgage Bankers Association of America - MBA) szerdán.
jan. 19
5:18
5 bikás mém előrejelzés 2024-re - Ezekből a tokeneból érdemes bevásárolni (ProfitLine)
Sokan arra számítanak 2024 kiugróan jó év lehet a kriptopénzek számára.
jan. 19
5:18
A legfontosabb tudnivalók a Babaváró hitel kapcsán 2024-ben (KKV Magazin)
Megemelt támogatási összeggel és változó feltételekkel indul az év a Babaváró támogatás tekintetében is. Hogyan változott az igénylők köre, milyen határidőkre, életkori korlátra kell odafigyelni és mik a legfontosabb feltételek a megújult támogatás kapcsán? A Credipass pénzügyi szakértői ezekre hívták fel a figyelmet az új év kezdetével.
jan. 19
5:18
Akár 2000 milliárd dollárt is megtakaríthat a világgazdaság tudatosabb energiamenedzsmenttel (okosipar.hu)
A Világgazdasági Fórum friss jelentése szerint az energiatakarékos megoldások alkalmazása, az energiahatékonyság növelése és az értékalapú együttműködések révén akár 2000 milliárd dollárnyi megtakarítást is elérhet a globális gazdaság. A Schneider Electric a szervezet január 15–19. közötti davosi konferenciája kapcsán arra hívja fel a figyelmet, ho
jan. 19
5:18
Mesterséges intelligencia a dísznövény-nemesítésben (Magyar Mezőgazdaság)
A mesterséges intelligenciával nem csupán a fajták tulajdonsá­gainak leírása és a hivatalos adatbázisba történő rögzítése válhat könnyebbé, hanem alkalmas lehet fajtabeazonosításra is.

Keresés