2024. január 7. vasárnap

jan. 7
0:12
Szűkül a Szép-kártya fehasználási területe (AQUA)
Újra csak rekreációra lehet költeni a Szép-kártyáról, élelmiszer már nem vásárolható vele. Aggodalmat váltott ki nyáron a turisztikai vállalkozások körében az a kormánydöntés, amelynek értelmében, a feltölthető keret összegének növelésével párhuzamosan, a kabinet átmenetileg kiszélesítette a Szép-kártyák felhasználhatóságát. Január elsejétől teljes
jan. 7
0:12
500 millió éves ragadozókat találtak Grönlandon, egykor mindenki tőlük rettegett (Hamu és Gyémánt)
A tudósok olyan ragadozó élőlények maradványait találtak Grönland közelében, amelyek már több mint 500 millió éve is léteztek.
jan. 7
0:12
A piros lesz 2024 legnépszerűbb körömárnyalata – így tedd izgalmassá! (in.hu)
Bár a piros szín mindig is klasszikus volt a körömárnyalatokban, az utóbbi időben a krómozott, mázas, lágy színű körmök vitték el a fókuszt. 2024-ben azonban visszatérnek a piros körmök és vadabbul, mint eddig bármikor. Mutatjuk a legjobb variációkat erre az árnyalatra.Fényes hollywoodi piros És végül természetesen a matt finish sem maradha
jan. 7
0:12
Delta (betű) jele – Nem tudod, hogyan kell leírni? Mutatjuk! (Kölöknet)
A delta (Δ δ) a görög ábécé negyedik betűje. Formája miatt a háromszög egyik szinonimája. Tanulás során először általában akkor kerül elő, amikor a gyerekek a sokszögek belső szögeinek összegét tanulják.
jan. 7
0:16
Ezért érdemes inkább telefonról szállást foglalni laptop helyett (Hamu és Gyémánt)
A RatePunk utazási iroda által végzett felmérésben a 2023-as szállásfoglalásokat figyelték meg. Az eredményekből pedig kiderült, hogy az ár szempontjából sem mindegy, melyik weboldalon és hogyan történik a foglalásunk.
jan. 7
0:16
Ezért utasította vissza Rachel McAdams a tavalyi Bajos csajok egyesülést (in.hu)
Már évtizedek óta vártunk egy Bajos csajok egyesülésre, hiszen rengetegen a mai napig imádják a 2004-es filmet. Bár tavaly teljesült a kívánságunk, de sajnos nem egy folytatás formájában, csupán egy reklámra álltak össze a szőkeségek.A Black Friday-t reklámozó videóban Lindsay Lohan, Amanda Seyfried és Lacey Chabert újra eljátszották eredeti Bajos
jan. 7
0:20
Diána hercegné 6 kedvenc táskája, ami még ma is ugyanolyan divatos (in.hu)
Emberbaráti törekvései mellett Diána hercegnére leginkább kitűnő ízlése miatt emlékezünk.És bár sok figyelmet szenteltek ruhaválasztásainak, a biciklis rövidnadrágtól a bosszúálló ruháig, a kiegészítők világára gyakorolt hatása is jelentős volt.A hercegnét a praktikus táskáktól az elegáns clutchokig számos elegáns táskával láthatjuk a róla készült
jan. 7
0:24
A légzőgyakorlatok valóban segítenek a jobb alvásban? (in.hu)
Mindent próbáltál már a jó alvás érdekében, de változó sikert értél el? Lejjebb kapcsoltad a fűtést a hálószobában, elkerülted azokat az ételeket, amelyek tönkretehetik az alvást, és a telefont is eltetted az ágy mellől − mindhiába. De hallottál már arról, hogy a légzésmunka – a légzés irányításával testünket egy nyugodtabb állapotba hozzuk − is se
jan. 7
3:48
Lidérces hangulatú előzetest kapott az Ómen előzményfilmje (Igényesférfi.hu)
Arkasha Stevenson közelgő filmje Richard Donner 1976-os, Gregory Peck főszereplésével készült klasszikusát tekinti igazodási pontjának. Az első ómenben az Antikrisztikus is kulcsszerepet kap, sőt egy rejtélyes összeesküvés is felsejlik a sztoriban.
jan. 7
4:18
Viktor karácsonyi Datejust meséje + Edox SkyDiver vs. Rolex Daytona (Kronometer)
Karácsony alkalmából extra-hosszú résszel jelentkezünk, amiben Viktor mesél a Datejust-járól (amiről a csatorna veterán nézői tudják, hogy nálunk ivós játék), Dávid pedig hevesen érvel az Edox SkyDiver és a Rolex…
jan. 7
4:30
A B12-vitaminhiány tünetei: ha ezt tapasztalod, azonnal fordulj orvoshoz (Joy)
Fizikai és pszichés tüneteket is okoz a B12-hiány, amely gyakoribb, mint gondolnád.
jan. 7
4:48
Másfél év sem volt elég, hogy elfelejtselek... (She)
Magamba roskadva fekszem a kanapén, és sírva nézem újra ezredszerre a P.S. I Love You-t. Először jó ötletnek tűnt rákattintani a lejátszásra, de most talán még nyomorultabbul érzem magam, mint korábban.
jan. 7
4:48
Neurofeedback: egy úttörő terápia, ami csodát művel a cégvezetőkkel (Igényesférfi.hu)
Egy vállalat igazgatása rendkívül komplex feladat: teljes figyelmet, odaadást és koncentrációt kíván. Hatalmas szellemi erőfeszítés, komoly áldozat - olykor lélekőrlő kötelezettség. Szerencsére létezik egy forradalmi terápia, mely megsokszorozhatja a mentális egyensúlyukból kibillent, hangulatváltozásokkal küzdő cégvezérek erejét.
jan. 7
4:54
5 kiváló film, amely 2024-ben már 10 éves (Hamu és Gyémánt)
2014 egy remek éve volt a filmiparnak, hiszen több olyan alkotás is készült akkoriban, amely szinte egyből klasszikussá vált. Az alábbi listában öt olyan nagyszerű filmet hoztunk el, amik idén tízévesek, és ha eddig esetleg nem láttad valamelyiket, az évforduló egy remek alkalom lehet a pótlásra.
jan. 7
4:54
40 év felett ezek a trükkök segítenek a feledékenység ellen (in.hu)
James Goodwin, a Loughborough Egyetem fiziológus professzora szerint a feledékenység nem elkerülhetetlen és életünk későbbi szakaszában is lehet olyan éles az agyunk, mint fiatalabb korunkban. Ezért csupán csak tennünk kell, már 40 éves korunktól. Mutatjuk, mit! SzocializálódásMivel társas lények vagyunk, az agyunk is így van beprogramozva. Az izol
jan. 7
5:18
Azt hiszed, hogy sznobnak születni kell? (She)
Azt hiszed, hogy sznobnak születni kell? Hadd nyugtassalak meg: ez egy tanulható folyamat. Csak el kell tüntetni az árulkodó nyomokat: az ágrólszakadt szüleidet, a régi barátokat, na meg a kínais cuccaidat a csóró korszakodból
jan. 7
5:18
Anthony Hopkins hotel lobbykban rögtönzött zongorakoncertjeit nem lehet megunni (Igényesférfi.hu)
A 85 éves Anthony Hopkins még korántsem gondol a nyugdíjba vonulásra, olyannyira, hogy idén a Freud utolsó ülésében játszott, és a jövőben két új filmben is feltűnik majd. A színészkedésen túl azonban a zene a lovaggá ütött walesi művész életen át tartó szerelme, és tehetségét nemcsak 4,9 millió Instagram követője, hanem random hotelekben megszálló
jan. 7
5:24
Nem a szerelmed voltam, hanem az áldozatod! (She)
Áldozat. Ha ezt a szót hallod, földön fekvő, vérző embert látsz magad előtt. Lila, ütésektől lüktető arcot, fizikai sérüléseket. De nem csak a testünk válhat áldozattá.
jan. 7
5:42
10 tanulási technika, amivel megkönnyíthető a gyerek dolgozatra, vizsgára készülése (Kölöknet)
A tanulás nemcsak abban segít, hogy a legjobb jegyeket érjük el az iskolában, hanem az agyunkat is jócskán megtornáztatja, és hosszú távon fitten tartja.
jan. 7
5:44
Az intellektuális paradoxon: A lustaság a magas Iq jele? (Kölöknet)
A lustaság a magas intelligencia jele? Bill Gates-t idézték, aki azt mondta egyszer, hogy azért választja a lusta embereket egy nehéz munkához, mert ők hatékony módszereket találnak a feladat elvégzésére. Lehet, hogy van valami Bill Gates kijelentésében?
jan. 7
5:48
Hamis ígéretek, üres szavak, lehet-e még hinni a férfiaknak? (She)
Egyre gyakrabban érzem azt, hogy kiábrándultam. A párkeresésnek számtalan útvesztője van, de talán a legkeményebb, és egyben a legnehezebb, hogy már egyre kevésbé hiszek a szép, hangzatos, de tartalom nélküli szavaknak.
jan. 7
5:48
Magyar professzor a világ 10 legjobb közbeszerzés-kutatója között (Igényesférfi.hu)
Összesen közel 1300 szerző elmúlt négy évtizedből származó szakmai cikkeit elemezte az a nemzetközi kutatás, amely szerint Dr. Tátrai Tünde, a Corvinus Egyetem kutatója és professzora a világ top 10 közbeszerzéssel foglalkozó tudósa közé tartozik.
jan. 7
5:54
20 éves a wellness termékek hazai nagykövete (Spa Trend Online)
Tavaly ünnepelte 20 éves születésnapját a SpaTrend, a wellness termékek hazai nagykövete. A jakuzzik, grillek, szaunák és kerti bútorok minőségi választéka mellett tanácsokat, szakértelmet és biztos hátteret nyújtanak az otthoni wellness teret kialakítók számára.
jan. 7
6:06
A bükki füvesember trükkje: ez az 5 legjobb gyógynövény alvászavar ellen (Femcafe)
Ezeket vesd be, ha nem jön álom a szemedre!
jan. 7
6:12
Napi horoszkóp január 7.: a Rákoknak az utolsó pillanatban kell kapkodniuk, a Skorpiók kibontakoztathatják a bennük rejlő tehetséget (Joy)
A hét utolsó napján is izgalmas üzeneteket olvashatsz, melyek egyenesen a csillagoktól érkeztek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
jan. 7
6:18
Bejelentették: velük tér vissza A Fehér Lótusz harmadik évada (Igényesférfi.hu)
Már azt is tudjuk, hogy a harmadik évad helyszíne Thaiföld lesz, ahol az új vendégek ismét a Fehér Lótusz intézményének vendégszeretetét élvezik majd.
jan. 7
6:18
"Másképp ragozta a sós és az édes ételeket" – színtiszta logikán alapuló, alig értelmezhető rendszer a babanyelv (egy.hu)
Hammatahemm – mondta a fiam, ha megéhezett. Brummataként nevezte az autót, drinnata volt a motor és drinnamata a traktor. Ragozta is a szavakat, másképp a négy- és kétkerekűt, ahogyan a sós és édes ételek elnevezése, ragozása is sajátos logikát követett nála. Megtanultam, mert ez volt a feladatom, és most, az unokám jelzéseit fejtegetve örülök csak
jan. 7
6:36
Lehetséges egyáltalán? – Thomas Coville az Arkea szóló földkerülőről (AQUA)
Az első kérdés, amit felteszünk magunknak, nem az, „Ki fog nyerni?”, hanem az, hogy „Lehetséges-e egyáltalán?”. Thoms Coville az Arkea Ultim Challenge – Brest minden más indulójánál jobban tudja, mi vár rájuk. Nyolcszor hajózta már körbe a földet (ebből ötször többtestű hajóval), és 2016-ban megdöntötte Francis Joyon egyszemélyes világ körüli rekor
jan. 7
6:36
5 új utazási trend, amely nagyban meghatározhatja a 2024-es évet (Hamu és Gyémánt)
Míg a 2022-es év a koronavírus-járvány utáni visszaszokásról szólt, 2023-ban már sokkal szabadon járkálhatunk a világban. Ennek apropóján cikkünkben öt olyan utazási trendet mutatunk, amelyek az idei és akár a következő éveknek is nagy slágerei lehetnek.
jan. 7
6:42
Éhségfájdalom vagy éhségérzet? (WebBeteg)
A nyombélfekélyre jellemző éhségfájdalom nem egyezik meg azzal az érzettel, amikor olyan éhesek vagyunk, hogy szinte már a hasunk is "belefájdul".
jan. 7
6:48
Időmenedzsment-mátrix: kiváló módszer a produktivitás növelésére (Igényesférfi.hu)
Hiába vagy sikeres és hatékony, mindig lesz egy erőforrás, ami csak korlátozott mennyiségben áll rendelkezésedre, ez pedig az idő.
jan. 7
6:48
A gyereknevelési módszerek változnak, csak a szülői lelkiismeret-furdalás örök (WMN)
Helikopter, buldózer, tigris, szabadelvű, pozitív és a lassú szülők – de mégis melyik a leginkább célravezető nevelési elv? Már ha van olyan egyáltalán.
jan. 7
6:54
A pasim legénybúcsúja után lemondtam az esküvőt (Joy)
Szerinted igaza van a dühös menyasszonynak?
jan. 7
6:54
Idilli, téli arcát mutatja a Plitvicei Nemzeti Park, ráadásul a legjobb áron (Travelo)
Ilyenkor a látogatók tömegével sem kell megbirkózni.
jan. 7
7:18
Ezért vannak apró lyukak a repülőgép ablakain (Roadster)
Nem kell megijedni, sőt!
jan. 7
7:20
Ez a világ egyetlen helye, ahol lila a tengerpart (Roadster)
És ami még vonzóbbá teszi, hogy nem tudni egyértelműen az okát.
jan. 7
7:48
Sosem találnád ki, melyik iparág számára érhet aranyat a kávézacc (Hamu és Gyémánt)
A szakemberek szerint a feleslegesnek tűnő kávézacc egy igen meglepő iparágban lehet rendkívül hasznos.
jan. 7
7:48
Puccs sétapálcával – egy titkokat rejtő Baross utcai ház története (egy.hu)
Baross utca, a végeláthatatlan. Ugyan nem főút, nem is túl széles, mégis meghatározó forgalmat bonyolít emberemlékezet óta, a Kálvin teret köti a Fiumei úttal. Józsefváros fő ütőerének elején járunk, épp a Wenckheim-palota mögött, de egy egészen más hangulatú, szomorkás, sötét sarokházban. Egy időben sokat jártam itt, főiskolai legjobb barátnőm lak
jan. 7
7:54
A szappan körmök hamarosan mindenhol ott lesznek (in.hu)
Az idei körömtrendek elég széles skálán mozognak: a maximalizmust kihangsúlyozó, látványos technikák, mint a 3D körmök, mellett a spektrum másik végében csendesen, de biztosan áll egy jóval finomabb alternatíva, a minimalistábbak nagy örömére.A letisztult és egyszerű körömdizájnt egy másik szintre emelve a Soap Nails, azaz szappan körmök hatékonyan
jan. 7
8:00
Megtalálták a hiányzó elemet a Vénusz felhőiben (Rakéta)
.
jan. 7
8:00
El ne hidd, hogy idősebb korban nem lehet tanulni vagy változni (bronson.men)
Ez a téveszme a lusták menedéke, kutatások bizonyítják az ellenkezőjét. A közhiedelem szerint a viselkedésünk megváltoztatása egyre nehezebb, ahogy öregszünk
jan. 7
8:12
A francia nők, akiket a szenvedély és a nőiesség jelképével ruházták fel (She)
Senki számára nem meglepő, hogy a francia nőket a világon a szenvedély és nőiesség jelképével ruházták fel. De vajon miben rejlik ez a titok, ami körbeöleli őket? Mégis hogyan követhetnénk a példájukat, és tündökölhetnénk mi is olyan elegáns, ellenálló nőként, mint ahogyan ők? Vajon miben rejlik a titkuk?
jan. 7
8:12
Mutatjuk, ezeknek a csillagjegyeknek lesz ma váratlan összetűzése (Metropol)
Előfordulhat, hogy egy telefon csörgésekor már tudni fogja, ki van a vonal másik végén.
jan. 7
8:24
Évszázados építészeti csodákat rejt a mesterséges tó mélyén rejtőző város (Travelo)
Az elsüllyesztett ősi metropoliszt Kína Atlantiszaként és Oroszlánvárosként is emlegetik.
jan. 7
8:36
6 csillagjegypáros, akiket az ég is egymásnak teremtett (Joy)
Ha köztük vagytok a pároddal, akkor valószínűleg te is azt érzed: nyert ügyetek van! Ha viszont még keresed a nagy Ő-t, jó tudni, hogy kivel illetek össze igazán!
jan. 7
8:36
A kihalás küszöbén –  ezek jelenleg a világ legveszélyeztetettebb állatai (Hamu és Gyémánt)
A Természetvédelmi Világszövetség szerint jelenleg több mint 41 ezer állatfajt fenyeget a kihalás veszélye. Ezeknek a hátterében számos ok állhat, a klímaváltozástól kezdve az orvvadászaton át egyéb emberi tevekénységekig. Alábbi cikkünkben azokat a fajokat mutatjuk be, amelyekből esetenként már csak pár tucat él a vadonban, és nagy esély van rá, h
jan. 7
8:48
Meg akarták gyilkolni, miközben elsőként kerékpározta körbe a földet: a legendás Thomas Stevens (WMN)
A bicikli elődjébe, a velocipédbe nem fért sok cucc. Így Stevens csak némi élelmet és váltóruhát vitt magával, na meg persze egy csőre töltött revolvert.
jan. 7
9:00
Toronyházak a rakparton, felhőkarcolók a Belvárosban – ilyen is lehetett volna Budapest (SzMo)
A Magyar Építészeti Múzeum munkatársai az archívumban igazi elfeledett kincsekre bukkantak, amelyek gyakran sci-fi filmbe illő látképet álmodtak a városnak.
jan. 7
9:00
Milyen gyakran érdemes újraindítani a telefonunkat? (Rakéta)
.
jan. 7
9:06
7 színésznő, akivel többé senki nem akar együtt dolgozni Hollywoodban (Joy)
Sokan meglepődnének, hogy a világ legelismertebb és legnépszerűbb női közül hánnyal nem szeretnek együtt dolgozni a szakmabeliek.

Keresés